• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benimle tarihleri hemen hemen ayni olanlar ultrasonda kesenn icinde yolk kesesi gorunuomu sizde yoksa sadece kese mi gorunuor ?
CANIM vajinalden kese 10 mm olunca yolk kesesi karından da kese 20mm olunca yolk kesesi gözüküyor bizzat doktor söyledi yani gormemen çok normal bende görmedim karından baktı çünkü .

merhaba kızlaar, geç katıldım aranıza ben de haziran annesiyim :) muhtemelen siz de araştırmışsınızdır doktorunuz da tavsiye etmiştir: folik asit... ben gebe kalmadan önce kullanmaya başlamıştım her gün düzenli kullanıyordum doktorum hiçbir kan testine bakmadan bana folik asiti 2 günde 1 içmem gerektiğini söyledim eşe dosta falan anlatınca da folik asit hakkında boşver doktoru sen her gün kullan diyen de çıktı aman sakın ilaç kullanma bak benim bilmemkimler hep kullandı çocukları hep disleksi veya otistik oldu diye.. haliyle beni çok korkuttu siz ne düşünüyorsunuz??

Saol Allah razi olsun.icime sindiremiyorum.zaten gurbetteyim.esim ise gidince ben evde kafayı yiyorum.inş bu bebek sağlıklı bi sekilde büyür

bende ilk evlendiğim yıllarda ev resmen üstüme üstüme geldi çalışmakta fayda buldum. 4 yıl üzerine ilk kez hamile kaldım. eşim de bende çok umutluyuz ama Rabbim'in yazısına diyecek sözümüz İnşallah ol derde olur sağlıklı şekilde yavrularımıza kavuluruz

bende ilk evlendiğim yıllarda ev resmen üstüme üstüme geldi çalışmakta fayda buldum. 4 yıl üzerine ilk kez hamile kaldım. eşim de bende çok umutluyuz ama Rabbim'in yazısına diyecek sözümüz İnşallah ol derde olur sağlıklı şekilde yavrularımıza kavuluruz
İns canım.bende 4 yıllik evliyim.ilk bebeğimiz.simdi ikimiz de çok üzülüyoruz.Rabbim bize bağışlasın.

CANIM vajinalden kese 10 mm olunca yolk kesesi karından da kese 20mm olunca yolk kesesi gözüküyor bizzat doktor söyledi yani gormemen çok normal bende görmedim karından baktı çünkü .
Hmmmm cok tak ederm cnm bn onu goremedm diye zatn cok paniklemistm kmsede cvp vermedi bu konuya dogru br sekilde bnde drye sormyi untmusum dr sna ole dedyse dogrudur. Tskler cnm ❤️❤️

merhaba kızlaar, geç katıldım aranıza ben de haziran annesiyim :) muhtemelen siz de araştırmışsınızdır doktorunuz da tavsiye etmiştir: folik asit... ben gebe kalmadan önce kullanmaya başlamıştım her gün düzenli kullanıyordum doktorum hiçbir kan testine bakmadan bana folik asiti 2 günde 1 içmem gerektiğini söyledim eşe dosta falan anlatınca da folik asit hakkında boşver doktoru sen her gün kullan diyen de çıktı aman sakın ilaç kullanma bak benim bilmemkimler hep kullandı çocukları hep disleksi veya otistik oldu diye.. haliyle beni çok korkuttu siz ne düşünüyorsunuz??
Folik asit kullanınca mi öyle olmuş çocukları ? Başka ilaçlar mi o_O

Canım buralardayım okuyorum hergun ama öyle bı halsizlik ve yogunluk var ki,yazmak kısmet olmadı. Ama bugün evdeyim dinlenip kendime gelecem inşallah:KK49: ayy senin de yarına randevu var,çok heyecanlı :KK200::KK200:

Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin canım:KK200: bekliyoruz:dua:

Gidemedm cnm ya yetisemedm uyuya kalmişimm :( yarin gidicem

Folik asit kullanınca mi öyle olmuş çocukları ? Başka ilaçlar mi o_O
folik asit kaynaklı, hatta googledan bakınca folik asit ve otizm riski makaleler, haberler, yazılar çıkıyor maalesef. kullanmayı hala bırakmadım 2 günde 1 alıyorum ama canım hiç almak istemiyor.

Cnm hamile kalmayi planlayinca folik kullanmaya baslayn diolr bu ck yanls br terim bn oyle yaptim sonra dedm bi folik asitime baktirym bi baktirdimki bnmki yuksekmis dr birktirdi bisure kullanma dedi snra hamile kalnca kntrl ettirdim normaldi ve kllanmaya basladm folik asiti 6aydan uzun aralksiz kullanmakta yukseltioks degeri ve Allah korusun otistik olma ihtimali vr ve folik asit eksikligndede fazla mgli kullaniosun onuda dr soyluo az da olrsa cockta skbti oluor yani kisacasi folik asitinizi olcturmedn kullanmayin belki fazla ve tavan yaptiriosnz belki ck dusuk birsure yuksek doz almalisiniz. Onemli tavsiye...!

Cnm hamile kalmayi planlayinca folik kullanmaya baslayn diolr bu ck yanls br terim bn oyle yaptim sonra dedm bi folik asitime baktirym bi baktirdimki bnmki yuksekmis dr birktirdi bisure kullanma dedi snra hamile kalnca kntrl ettirdim normaldi ve kllanmaya basladm folik asiti 6aydan uzun aralksiz kullanmakta yukseltioks degeri ve Allah korusun otistik olma ihtimali vr ve folik asit eksikligndede fazla mgli kullaniosun onuda dr soyluo az da olrsa cockta skbti oluor yani kisacasi folik asitinizi olcturmedn kullanmayin belki fazla ve tavan yaptiriosnz belki ck dusuk birsure yuksek doz almalisiniz. Onemli tavsiye...!
kan testlerini kaçıncı haftada yaptırdın? gebe kalmadan önce mi yaptırdın? bana test yapılmadı. ben mi talep etmeliyim doktor bunu neden düşünemiyor ki :110:

kan testlerini kaçıncı haftada yaptırdın? gebe kalmadan önce mi yaptırdın? bana test yapılmadı. ben mi talep etmeliyim doktor bunu neden düşünemiyor ki :110:
Bn uzun kullandgm icin nette de okuyunca dedm yaptiraym iyiki de yaptirmisim zten bn troud vs ne duyduysam riskli olacak ne gorduysem onlrin hepsni gittm yaptirdim test sdce fokik yuksek cikti snra druma danisark ilerledm ve duzldi

Bu arada alerji testleri seker kan sayim testleri gibi tesler veriolr hamile kalinca bna drum verdi onlri yaptircm smdi. Belki bazi drlr kalp atisindan snra veriolr ama oncden yptirmak dha mantikliymis bn sdce kesyi gormeme ragmn drum yaptir smdiden dedi. Sn bnlrida mi yotirmadn ?

Bu arada alerji testleri seker kan sayim testleri gibi tesler veriolr hamile kalinca bna drum verdi onlri yaptircm smdi. Belki bazi drlr kalp atisindan snra veriolr ama oncden yptirmak dha mantikliymis bn sdce kesyi gormeme ragmn drum yaptir smdiden dedi. Sn bnlrida mi yotirmadn ?
hayır 6. haftada kalp atışlarını duyduk vajinal ultrasonla, kesenin yeri iyi düşük tehlikesi yok gibi şeyler söyledi 3 hafta sonra gelmemi ne yiyip ne yemeyeceğimi konuşacağımızı söylemişti. herhangi bir kan testi yapılmadı :(

hayır 6. haftada kalp atışlarını duyduk vajinal ultrasonla, kesenin yeri iyi düşük tehlikesi yok gibi şeyler söyledi 3 hafta sonra gelmemi ne yiyip ne yemeyeceğimi konuşacağımızı söylemişti. herhangi bir kan testi yapılmadı :KK43:
Her dr farkli yol izler belki ozmn yaptiracaktir kimisi daha gec yaptirio bnm arkdslrmda var ucuncu ayda dr bu testlri verms bnm drum smdiden verdi deiseblr ama tekrr gittiginde vermesse br sor istersen alerji kan sayimi seker testlrni ne zmn yaptrmam gerk die

Her dr farkli yol izler belki ozmn yaptiracaktir kimisi daha gec yaptirio bnm arkdslrmda var ucuncu ayda dr bu testlri verms bnm drum smdiden verdi deiseblr ama tekrr gittiginde vermesse br sor istersen alerji kan sayimi seker testlrni ne zmn yaptrmam gerk die

Doktorum 2 gün önce bana söylemişti salı günkü ilk kontrolünde bir kaç test yapacağım diye bakalım bana neler yapacak

Normal canımm benim ilk hamileliğimde senin gibiydi sadece muayene zamanı hamile olduğumu biliyordum bi de karnım cıkınca:KK49:
Aynen canim suan oyleyim ben de muayane gununu bekliyorum icimin rahat etmesi icin. Az kaldi eve bi tane ultrason cihazi alcam aklima dustukce bakacam:)

Back