• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bulantı kusmaya beyaz leblebi (nohut da derler) iyi geliyor arkadaşlar. Midedeki o bulandıran suyu alıyor. Kazinmaya da birebir.

Bu arada ayva kabızlık yapmaz mı? Ayvayi sadece yiyor musunuz eskiler yanaklarina dokunurmus falanmis oyle rivayetler vardı birzamanlar çevremden duyuyordum. Sadece yiyecek miyiz? :)

Hormon 9. Haftadan sonra pik yapıp 12’de azalmaya başlıyormuş. O yüzden birçok hamilenin bulantısı 12. Haftada bitiyor. İnşallah hepimiz o gruptan oluruz :)

ayy inşallah canım.. şunun surasında 12.haftaya ne kaldı :emir_bebek::emir_bebek:
doya doya yaşarız bebişlerimizi o zaman.. şu an bu halimle sadece hasta hissediyorum hamile değil.

Listenin en küçük hamişi benim :lülülü: Yanlız benim sat yanlış yazılmış ya zaten benim sat da belli değil ama 22 Aralık’ta değil 6+4 üm 7 aralık oluyo sat tahmini doğum 13 eylül o_O sanırım karışıklık oldu :KK200:

Sabah size yazdım ayva yiyek diye sonra uyudum rüyamda ekmek gibi kopara kopara ayva yedim ben ki senelerdir ayva yemedim sevmem de pek şimdi ayva almaya gidiyorum aşermek bu mu oluyor tam olarak ☺️☺️
Aynen cnm esermık bu oluyo bende kızımda ruyamda bı meyva gormustum adını demıyım ozamandada suandada mevsımı deıl rüyamda bır yıyordum anlatamam :kk77::kk77:

bende şimdi yemekhaneden ekmek indirdim boş boş yicem artık gözümün önüne ibrahim tatlısesin su fotosu geldi :KK70::KK70:
Eki Görüntüle 2098546

ya işte keşke onu ayarlayabilsek te kilo almadan tosuncuk dogurabilsek :KK51:ama işte 9 ayda muhtemelen 70e cıkarm ben :bicak:
Seni korkutayım birazcık :) ben 57 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdm:KK53: şimdi yine 57 yim , 70 ile doğuma girmek çok iyimser benim için:skandal:

Canım birçok hamile birşeylerden iğreniyor ve yiyemiyor ama her yiyeceğim bir alternatifi var evet yumurta protein açısından çok zengin ama ette de fazlasıyla var. Bir dene menemen falan yemeyi ama olmazsa başka yiyeceklerle kapatabilirsin onu kek kurabiye içerisinde de hissetmezsin. İlk 3 ay sürekli çıkarıp doğru düzgün yiyemeyenler var canım sorun olmaz merak etme.

çok sağol canım.. inşallah geçince bu sıkıntılar düzgünce yemelere başlarım..

Herkesin bildiği kraker tabii ki. Benimde sabahları bulanıyor karışıyor birşeyler yiyince geçiyor o arada yemeyi de bırakıyorum sonra birşeyler yiyorum evdeydim bugün işe başladım sabah kızarmış ekmek peynir yedim ikinci ekmeği yiyemedim geldim küçük poğaalardan almıştı eşim baktım iyiyim 3 tane de ondan yedin hep midem kazınıyor birşey atıştırmak istiyorum bakalım zayıfım kiloyla alakalı sorunum yok neyse ki. İnşallah bulantılarım artmaz

bende hep atıştırmak istiyorum. doktor sık sık az ye dedi.. ayran falan iç dedi.. aldım iş yerinde içmek için. bnmde kilo problemim braz var ama napayım. midem boş kalınca hiç iyi olmuyor

ayy inşallah canım.. şunun surasında 12.haftaya ne kaldı :emir_bebek::emir_bebek:
doya doya yaşarız bebişlerimizi o zaman.. şu an bu halimle sadece hasta hissediyorum hamile değil.
Ben ilk 5 ay hamile olduğumu anlamıyordum göbeğim sadece avuçiçi kadar çıkmıştı.. nezamanki karnım büyüdü ve bebeğin hareketleri başladı ozaman anladım hamileliği.. sonra bana bişey oldu ve 20 küsür kiloyla obeze bağlamış şekilde doğuma gittim.. şimdi yine gece gece anormal yiyorum,bu gidişle sonum obezite cerrahisi diyorumda eşim gülüyor..

Kizlar gunaydin. Kanamam oldu baya dun demistim bu sabah doktora gittik kesenin yaninda kanama varmis. Surekli yatacaksin dedi. Tekrar kanama olmazsa sikinti olmaz dedi. Kese gayet iyi durumdaymis. Lutfen benim icin dua eder misiniz hamilelerin duasi kabul olur derler:anneadayı::cry::dua:

Canım geçmiş olsun tekrar, yorma sakın kendini, ilk 3 ay çok önemli. İmkanın varsa sadece tuvalete gitmek için kalk yerinden. Hiçbir iş yapma bırak evi bi süre mok götürsğn boşver. Sağlıkla kavuş inş bebişine

:ruh::ruh::ruh::ruh:
bu boyla top gibi bişey olurum :işsiz:
o zaman hoşgeldin xxl diyelim :silah:
Kaç boyun ? Ben 175’im yinede o kiloyu saklayamıyordum:)) İnşallah almazsın canım sen,alsanda korkma. Doğumdan 40 gün sonra 20 kilo vermiş sadece 1-2 kilo fazlası kalmış taze anneydim :) o yüzden korkmadan hunharca yiyorum :)

Kızlar ayva yıyın tabı anlatılan hıkaye dogru eskı zamanlar bı kavim varmıs ama yasayanlar ve dogan bebekler cok cırkın okurmus bırgun kavmın basındakı adam ozamanın alımıne gıtmıs ve anlatmıs alım ona hamıle eslerınıze ayva yedırın ayva nesıllerı guzellestırır demıs. Kızımda sapını yanagıma basmıstılar kızımın gamzesı var bıde yedım yemeye calıstım bogula bogula kızım dıe demıyorum çok guzel masllah dıyım :halay:

İyi de ağrınızın iki yumurtalık arasında olduğunu tam olarak nereden biliyorsunuz valla ben hani organım nerede bilmiyorum da. Ayrıca hamilelik belirtilerinde yumurtalıklar değil kasıklar ve belde ağrı olur ki onun içinde çok erken. Önce bebeğinizin tüplerde döllenmesi sonra rahime gelmesi ki bu 5 gün sürüyor onun da üzerinden en az 1 hafta geçmesi gerekiyor belirti olması için. Reglinize 10 gün varken çok zor. Daha yeni yeni dölleniyordur 28 gümde bir regl olduğunuzu varsayıyorum tabii. Bu kadar kendinizi dinlemeyin stres daha çok etkiler hamile kalmayı bu kadar ısrarla sormanıza gerek yok bilemeyiz ki biz şimdi hamile olabilirsin diye doktor bile diyemez sabırlı olun.

Gözünüz aydın ne güzel kayınvalidenin haberi var mı? Hepimiz o durumdayız bir de ben seneler sonra o kadar tedaviden sonra 4. tüp bebek denememde hamile kaldım düşün artık heyecanı yanii Allah hepimiz için tamamına erdirsin inşallah.. :dua:

Evet canım duydum onu hem güzel hem gamzeli olurmuş ama malesef ben ayva sevmiyorum tatlısını yiyorum annem yaptı öyle yedim birazcık. Bu ara midem tatlı yememe de pek izin vermiyor. Ayrıca bir bilgi daha ayvanın çekirdeklerini bir suya koyup birkaç gün bekletiyoruz o jel haline geliyor onu göğüslere sürünce emzirmeden kaynaklanan göğüs ucu çatlaklarına yaralarına iyi geliyormuş.

Ben tüp bebekle hamile kaldım transferden sonra hiç makyaj yapmadım ama evdeydim raporluydum bugün işe başladım ve yaptım çok alakası olduğunu sanmıyorum bir tek ruj için dikkatli olunabilir dudak yalamak falan huyunuz varsa hani belki ama zararı olacağını sanmam yüzdeki bir maddenin etkileyeceğini.
Ah çok sevindim sizin adınıza umarım sağlıklı mutlu hayırlı ve uzun ömürlü bir bebeginiz olur. Hayır haberleri yok tatilin sonunda söylemeyi düşünüyorum. Yoksa rahat olamam. Hadi bundan ye, çok az yedin, sırtına yastık al, corapsiz gezme. .. ardı arkası kesilmez.

Benim ilk kızımda da iştahım kesilmişti. Şimdi de iştahım kesik, midem bulanıyor ama kusmuyorum yine de dışarda falan cevimde poşet taşıyorum minik buzdolabı poşeti :)
Bazen de sık sık midem kazınıyor özellikle bu mide kazınması ağzıma hemen bişeyler atmazsam bulantıya dönüyor. Yanımda sürekli ceviz kuru üzüm kaju badem karışımı taşıyorum. Arada ağzıma atıyorum en faydalı atıştırmalık bunlar kızlar yiyebiliyorsanız sürekli taşıyın yanınızda.

Kaç boyun ? Ben 175’im yinede o kiloyu saklayamıyordum:)) İnşallah almazsın canım sen,alsanda korkma. Doğumdan 40 gün sonra 20 kilo vermiş sadece 1-2 kilo fazlası kalmış taze anneydim :) o yüzden korkmadan hunharca yiyorum :)
158 bnm boy :KK47::oops: 40 gün sonra 20kg mı nasıl:oha:

Back