• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Bu hafta daha rahatım geçen hafta ilk öğrendiğim zamanlar daha korkuyordum şimdi işe başladım masa başı zaten daha rahatım hep bir hareketimde birşey olacak sanıyordum öyle mi otursam böyle mi otursam diye :olamaz: gün geçtikçe biraz rahatlıyorum ağır kaldırmak, uzanmak, direkt eğilmek dışında rahat olmak lazım aslında hele şu ilk 3 ay geçse daha kese kalp atışı da görmedim tüp bebek doktorum cumartesi çağırdı kese oluşmuştur ama bulunduğum yerde de dr gitmedim bekleyeyim dedim.
evet bencede rahat olmak gerk bnm bia rkadasım hamileliği boyunca yattı ne dısarı cıkmak ne baska bişey ben öyle olmak istemiyorm cıkıp yürüyüş te yapıyoruz temizliğimide yapıyorm illa dikkat etemiz lazm ama sakınan göze çöp batarış allah korusun cok üstüne düşmemek lazım sen yinede dikkat et bi süre ev işlerini fln beklet madem tüp bebekmiş..
bende daha devlete sağlık ocagına gitmedm bi kalp atısını duyaym diye bekliyorum sonra ikisine de gidicem

Canım geçmiş olsun tekrar, yorma sakın kendini, ilk 3 ay çok önemli. İmkanın varsa sadece tuvalete gitmek için kalk yerinden. Hiçbir iş yapma bırak evi bi süre mok götürsğn boşver. Sağlıkla kavuş inş bebişine
Evet canim annem geldi zaten sagolsun hic bir sey yaptirtmiyor. Artik ne gerekiyorsa yapicam yeter ki bebegim benimle kalsin:olamaz:

Canim Allah sana bagislasin bebegini
Benim de tam kese görmeye gitmiştik sıra beklerken başladı kanamam . şükürler olsun ki kalp atışını duyduk. Hemen iğne yaptılar şimdi kesildi. Tüm dualarım seninle
Peki senin de kanaman kese yaninda miydi? Neden olmustu? Neden olduguna anlam veremiyorum ben ama korkuyorum tekrar olacak diye. Akintim var ve surekli tuvalete kosuyorum kanamami diye:KK1:masallah darisi basima olur insallah:dua:

aynen canım.. ne tatlı yazdın gerçekten saolll:KK68::KK68: umarım dediğin gibi veririz o kiloları.. ağzımızın tadı olsun da.. severek yediğim şeylerden zaten tiksindim. şu an yediklerim de sonradan ağzımda ya kötü tat bırakıyor ya da çıkarıyorum.. ağzımızın tadına kavuşalım da dediğin gibi veririz o kiloları da

bir sey daha sorayım sana ve diğer annelere : çatlaklar için yağ kullanıyor musunuz? çoğu kişi şimdiden başla diyor. bazısı hiç gerek yok. olacağı varsa olur diyor. sizce ne yapmalı?
Şimdiden başla canım. Vücudu sürekli nemli tutmak önemli. Ben ilk hamileliğimde mustela kullandım ve doğal kakao yağı. Kakao yağı gerçekten mucize,çok güzel nemlendiriyor. Okadar aldığım kiloya rağmen hiç çatlağım olmadı.

ne değişik seyler yaa :KK51: peki kv nin fydası oldu mu sizde kalırken bizimkide gelip gitcek yani bn öyle istiyorm kalmasın kp evde tk kalır öyle
Canım kendi rahatını düşün sadece. Kv sana yardımcı olacaksa tabiki gelsin. Yemeğini yapar,temizliğini yapar,sen uyursun bebeğinr bakar. Ben çok rahat etmiştim. Sadece emziriyordum anneler varken :) onun dışında hiçbişey yapmadım. Geceleri uyuyordum mis gibi annemler bakıyordu bebeğe,ben sadece emzirmeye uyanıyordum. Benim kv karışmaz bana ve evime,kurallarıma uyar. Uymazsa sıkıntı çıkar bilir ve sıkıntı olsun istemez:) benim kayınpederimde yalnız kaldı evde yapacak bişey yok.

evet bencede rahat olmak gerk bnm bia rkadasım hamileliği boyunca yattı ne dısarı cıkmak ne baska bişey ben öyle olmak istemiyorm cıkıp yürüyüş te yapıyoruz temizliğimide yapıyorm illa dikkat etemiz lazm ama sakınan göze çöp batarış allah korusun cok üstüne düşmemek lazım sen yinede dikkat et bi süre ev işlerini fln beklet madem tüp bebekmiş..
bende daha devlete sağlık ocagına gitmedm bi kalp atısını duyaym diye bekliyorum sonra ikisine de gidicem

Canım normal olsa bende dah rahar olurum da tedaviyle olunca işte daha hassas davranıyorum tabii hareketlerimi arttırdım artık işe de başladım yürüyerek gittim yeemkhaneye geldim hatta daha iyi geldi sabah ağrım vardı geçti. Zaten hemşirelerde yatma sürekli yürü dediler kan dolaşımı için. Evde de çok iş yapmam bir süre. Annem bende transferden beri herşeyi yaptı ama cumartesi günü kontrolde sorun çıkmazsa gidecek bende yemeğimi falan yaparım toz alırım lavabo falan yıkarım bir sıkıntı yoksa eşimde evi süpürür siler evimde küçük zaten belki ileride haftada yarım gün kadın alırım yeter.

Evet canim annem geldi zaten sagolsun hic bir sey yaptirtmiyor. Artik ne gerekiyorsa yapicam yeter ki bebegim benimle kalsin:olamaz:

Peki senin de kanaman kese yaninda miydi? Neden olmustu? Neden olduguna anlam veremiyorum ben ama korkuyorum tekrar olacak diye. Akintim var ve surekli tuvalete kosuyorum kanamami diye:KK1:masallah darisi basima olur insallah:dua:

Canım üzülme lütfen bak bu zamanlarda çok sık oluyor kese etrafında kanama herhangi bir nedenden olabilir ama eğer inan düşük yapacak olsan birden gelirdi ve sürerdi. Dikkat et sadece dağılır o da inşallah. Çoğu kişinin daha sonra geçiyor. Bende kanama olmamasına rağmen bende ağrım artınca ya da kapsül geri geliyor falan korkup gidiyorum ama rahat olmak zorundayız canım. Allah korusun yavrularımızı.

Şimdiden başla canım. Vücudu sürekli nemli tutmak önemli. Ben ilk hamileliğimde mustela kullandım ve doğal kakao yağı. Kakao yağı gerçekten mucize,çok güzel nemlendiriyor. Okadar aldığım kiloya rağmen hiç çatlağım olmadı.

Kakao yağını eczaneden mi aldın aktardan falan mı mustela da güzelmiş evet

Canım kendi rahatını düşün sadece. Kv sana yardımcı olacaksa tabiki gelsin. Yemeğini yapar,temizliğini yapar,sen uyursun bebeğinr bakar. Ben çok rahat etmiştim. Sadece emziriyordum anneler varken :) onun dışında hiçbişey yapmadım. Geceleri uyuyordum mis gibi annemler bakıyordu bebeğe,ben sadece emzirmeye uyanıyordum. Benim kv karışmaz bana ve evime,kurallarıma uyar. Uymazsa sıkıntı çıkar bilir ve sıkıntı olsun istemez:) benim kayınpederimde yalnız kaldı evde yapacak bişey yok.
bizim evlerimiz cok yakın o yüzden alışırsa sürekli gelir diye korkuyorm ki kp de gelip bende kalır mı diye de korkuyorm korkularm cok yani :D
eşime dedim sen giderkn gelir akşam sen gelince evine gider o sekilde olur yoksa kimseyi istemiyorm dedim o zaman bakarız dedi annem zaten gelmez gelsede ilgilenemez tahammülü yoktr öyle yorgunluga uykusuzluga fln. hele ben yatıcm o iş yapcak hayatta yapmaz kv daha cok yapar

Kakao yağını eczaneden mi aldın aktardan falan mı mustela da güzelmiş evet
Aktardan almıştım canım ama sıvı olanlardan değil. Sabun gibi bişey sarımtrak renkli. Vücuduna sürdükçe vücut ısısıyla eriyor yada cam bi kaba koyup kalorifer üzerine koyarak erimesini sağlayabilirsin öyle sürebilirsin. Musteladan falan çok daha iyi nemlendiriyor. Sabah mustela akşam kakao yağı sürüyordum ben,yine öyle yapacağım.

Canım normal olsa bende dah rahar olurum da tedaviyle olunca işte daha hassas davranıyorum tabii hareketlerimi arttırdım artık işe de başladım yürüyerek gittim yeemkhaneye geldim hatta daha iyi geldi sabah ağrım vardı geçti. Zaten hemşirelerde yatma sürekli yürü dediler kan dolaşımı için. Evde de çok iş yapmam bir süre. Annem bende transferden beri herşeyi yaptı ama cumartesi günü kontrolde sorun çıkmazsa gidecek bende yemeğimi falan yaparım toz alırım lavabo falan yıkarım bir sıkıntı yoksa eşimde evi süpürür siler evimde küçük zaten belki ileride haftada yarım gün kadın alırım yeter.
evet yürüyüş cok iyi diyolar bizde normalde hep arbayla giderdk her yere dün baya yürüdük carsı içinde falan cok iiyi geldi
cok haklısın canım insan endişelenir illaki ama eşinle beraber yapıcaksan eger evn işlerini yardımcıya gerke kalmaz bence

bizim evlerimiz cok yakın o yüzden alışırsa sürekli gelir diye korkuyorm ki kp de gelip bende kalır mı diye de korkuyorm korkularm cok yani :KK70:
eşime dedim sen giderkn gelir akşam sen gelince evine gider o sekilde olur yoksa kimseyi istemiyorm dedim o zaman bakarız dedi annem zaten gelmez gelsede ilgilenemez tahammülü yoktr öyle yorgunluga uykusuzluga fln. hele ben yatıcm o iş yapcak hayatta yapmaz kv daha cok yapar
Ben en başta söyledim lohusalık boyunca evde misafir ve erkek istemiyorum diye. Babası o yüzden gelemedi. Kayınvalidemde gerçekten yardımcı olan tiplerden o yüzden sıkıntı yaşamadım. Lohusalıkta sadece rahatını düşün. Bol bol uyuman lazımki sütünde bol olsun. Uyku en önemli şey süt için.

evet yürüyüş cok iyi diyolar bizde normalde hep arbayla giderdk her yere dün baya yürüdük carsı içinde falan cok iiyi geldi
cok haklısın canım insan endişelenir illaki ama eşinle beraber yapıcaksan eger evn işlerini yardımcıya gerke kalmaz bence
Sendr Bursa’dan mısın ? :)

Ben en başta söyledim lohusalık boyunca evde misafir ve erkek istemiyorum diye. Babası o yüzden gelemedi. Kayınvalidemde gerçekten yardımcı olan tiplerden o yüzden sıkıntı yaşamadım. Lohusalıkta sadece rahatını düşün. Bol bol uyuman lazımki sütünde bol olsun. Uyku en önemli şey süt için.
ben aslında istiyorm gelsin yardımcı olsn ama bnmkiler biraz seviyesiz o yüzden korkuyorm da. bakalm konusurum artık anlaşırsak gelirler yoksa baska care bulurum bende dinlenmek istiyorm misafir fln pek istemiyorm

Peki senin de kanaman kese yaninda miydi? Neden olmustu? Neden olduguna anlam veremiyorum ben ama korkuyorum tekrar olacak diye. Akintim var ve surekli tuvalete kosuyorum kanamami diye:KK1:masallah darisi basima p

Doktor bi sebep soylemedi .olabilir panik yapma dedi. Kırmızıya döner ve cogalirsa hemen gel. rutin hayatina devam et sadece ağır iş yapma dedi. Bana cift embriyo konuldu ama tek bebek var . Belki de vücut diger embriyoyu atti. Benim ilk oglumda da kanamam olmustum kese etrafinda yine doktorum onemsememusti. Gercekten de bi şey olmadı. Sen de icini ferah tut. Rabbim sana bagislasin bebegini

Selam kızlar çok okuyorum ama yazasım gelmiyor çoook uykum var
Hep uyumak istiyorum ama evde bi çocuk daha olunca zor tabi şimdi oğlum uyudu bende uyuyacağım bir de benim Doğumdan önce vajinal kaşıntı olmuştu şimdide oluyor umarım bebeğe zararı yoktur Cuma doktora gitmeyi planlıyorum birde kimse bilmiyor benimkinide eşim ve bir arkadaşım 12 haftadan sonra söylemek istiyorum tabi sık görüştüklerim bazen adet takibi yapabiliyor aa senin adetin benden önceydi ya da sonraydı orda kıvırmak önemli :dondurma:
Göğüslerim çok şişti birde emziriyorum baya zor oluyor inş iki hafta sonra bıraktıracağım odasını ayıracağım baya iş var yani

ben aslında istiyorm gelsin yardımcı olsn ama bnmkiler biraz seviyesiz o yüzden korkuyorm da. bakalm konusurum artık anlaşırsak gelirler yoksa baska care bulurum bende dinlenmek istiyorm misafir fln pek istemiyorm
Kurallarını baştan koyarsan sorun olmaz bence. Lohusayken evde erkek istemiyorum de,misafirle tek tek uğraşmak zor sonra mevlüt vs bişey yparız de. Saygı gösterirlerse ne ala,yoksa gelmesinler boşver.

Back