• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    348
Benim ilk kızımda da iştahım kesilmişti. Şimdi de iştahım kesik, midem bulanıyor ama kusmuyorum yine de dışarda falan cevimde poşet taşıyorum minik buzdolabı poşeti :)
Bazen de sık sık midem kazınıyor özellikle bu mide kazınması ağzıma hemen bişeyler atmazsam bulantıya dönüyor. Yanımda sürekli ceviz kuru üzüm kaju badem karışımı taşıyorum. Arada ağzıma atıyorum en faydalı atıştırmalık bunlar kızlar yiyebiliyorsanız sürekli taşıyın yanınızda.
dısarda kusma olayı beni cok geriyo :bicak::bicak:

Kılo olayına gelınce benımde karısık bıraz evlenırken 52 ıdım 3 yılda 10 kılo almıstım hamıle kaldıgımda 62 ıdım sonra kusmalar yuzunden 56 gordum sonra 73 ıle doguma gırdım 3.200 dogdu kızım sonra hep 64 gexdım sonra bı dıyet 56 kılo oldum 3 yıldır boyleydım bakalım somdı 57 ıle gebe kaldık kusmlar baslayınca 53 duserım :bicak:aman vallahı umrumda deıl kuzularımız ıyı olsun :emir_bebek:

Merhaba hoşgeldin :) hayırlı olsun sağlıkla sürsün inşallah.
Hosbulduk arkada
Cnm hayırlı olsun sat larımız aynı benımde ıkıncı olucak ıns ama ınsan ılk gıbı heyecanlı oluyor o bir gerçek
Öyle mi benim de ikinci olacak. Ben ilkte bu kadar heyecanlanmamaistim.Bu defa çok farklı. Teşekkür ederim bu arada

Ben ilk 5 ay hamile olduğumu anlamıyordum göbeğim sadece avuçiçi kadar çıkmıştı.. nezamanki karnım büyüdü ve bebeğin hareketleri başladı ozaman anladım hamileliği.. sonra bana bişey oldu ve 20 küsür kiloyla obeze bağlamış şekilde doğuma gittim.. şimdi yine gece gece anormal yiyorum,bu gidişle sonum obezite cerrahisi diyorumda eşim gülüyor..

ayyy canımmmmm gözlerim pörtleye pörtleye okudum.. şu anda da göbeğim var zaten benim. korktum iyice ha.. ama kusma yanma halsizlik derken ne yesem kar geliyor.. kiloları düşünecek durumda değilim ki. hem bi arkadaş yazmış bu kilolar bizim değil diye.. belki öyle olur:KK49:

158 bnm boy :KK47::oops: 40 gün sonra 20kg mı nasıl:oha:
Zaten doğumda bebek,su falan filan biraz kilo gidiyor. Biraz dediğim 3 kilo kadardı :) sürekli serum şişirmişti bence beni doğumdan sonra. Emzirmek çok etkili kilo vermede ve ben çok anormal terliyordum. Gece uyuyorum 2 saatte bir emzirmeye uyanıyorum,2 saatlik uykuda sırılsıklam olmuşum sıksan suyu çıkacak pijamanın.. öyle bi ter yani.. tam 40 gün sürdü.. hergün 1-2 kilo eksik çıkıyordum tartıda. Eşim şok,nasıl olurda bi insan günde 2 kilo verir diyordu :) ben veremem diye çok korkmuştum ama veriliyormuş. Emzirmek,bol su,bol salata..

ayyy canımmmmm gözlerim pörtleye pörtleye okudum.. şu anda da göbeğim var zaten benim. korktum iyice ha.. ama kusma yanma halsizlik derken ne yesem kar geliyor.. kiloları düşünecek durumda değilim ki. hem bi arkadaş yazmış bu kilolar bizim değil diye.. belki öyle olur:KK49:
Canın ne istiyorsa onu ye,hiç sakınma kilo alacağım diye. İnan veriliyor hepsi,bikaç mesaj önce yazdım o 20 küsür kiloyu 40 günde verdim. Bi kadına kilonun en yakıştığı dönem hamilelik ve insan hayatında kaç kere yaşıyor ki bu süreci ? Ye gitsin :)

Zaten doğumda bebek,su falan filan biraz kilo gidiyor. Biraz dediğim 3 kilo kadardı :) sürekli serum şişirmişti bence beni doğumdan sonra. Emzirmek çok etkili kilo vermede ve ben çok anormal terliyordum. Gece uyuyorum 2 saatte bir emzirmeye uyanıyorum,2 saatlik uykuda sırılsıklam olmuşum sıksan suyu çıkacak pijamanın.. öyle bi ter yani.. tam 40 gün sürdü.. hergün 1-2 kilo eksik çıkıyordum tartıda. Eşim şok,nasıl olurda bi insan günde 2 kilo verir diyordu :) ben veremem diye çok korkmuştum ama veriliyormuş. Emzirmek,bol su,bol salata..
o kadr terleemek normal miymiş peki hormonlarla alakalı mı acaba yada ev süreeki kapalı sıcak tutuluyo bebk için o yüzden de olabilirr

o karın sancısı bende de var :110::110::110: rahim büyüdügü için oluyomş sanırım alt kısımalrda özellikle daha cok oluyo

Öyle mi canım arkadaşlarda oluyor öyle rahim büyüyor diye de insan korkuyor işte birden sancı olunca şimdi yok mesela birşey sabah hen karnım hem belim ağrıdı.

Slm kızlar hastanedeyim dr bekliyorum dua edin inş. Herşey yolundadir

İnşallah canımm yolundadır Allah'ın izniyle.

Öyle mi canım arkadaşlarda oluyor öyle rahim büyüyor diye de insan korkuyor işte birden sancı olunca şimdi yok mesela birşey sabah hen karnım hem belim ağrıdı.

İnşallah canımm yolundadır Allah'ın izniyle.
evet korkutuyo bazen uzun sürünce falan ama korkck bişey yok sanırım kanama olmadıgı sürece

o kadr terleemek normal miymiş peki hormonlarla alakalı mı acaba yada ev süreeki kapalı sıcak tutuluyo bebk için o yüzden de olabilirr
Doğumdan sonra kimi böyle oluyormuş.. sıcaktan değil çünkü evde eşim,annem,kayınvalidemde vardı. Onlar gayet normaldi :)

Doğumdan sonra kimi böyle oluyormuş.. sıcaktan değil çünkü evde eşim,annem,kayınvalidemde vardı. Onlar gayet normaldi :)
ne değişik seyler yaa :KK51: peki kv nin fydası oldu mu sizde kalırken bizimkide gelip gitcek yani bn öyle istiyorm kalmasın kp evde tk kalır öyle

Canın ne istiyorsa onu ye,hiç sakınma kilo alacağım diye. İnan veriliyor hepsi,bikaç mesaj önce yazdım o 20 küsür kiloyu 40 günde verdim. Bi kadına kilonun en yakıştığı dönem hamilelik ve insan hayatında kaç kere yaşıyor ki bu süreci ? Ye gitsin :)

aynen canım.. ne tatlı yazdın gerçekten saolll:KK68::KK68: umarım dediğin gibi veririz o kiloları.. ağzımızın tadı olsun da.. severek yediğim şeylerden zaten tiksindim. şu an yediklerim de sonradan ağzımda ya kötü tat bırakıyor ya da çıkarıyorum.. ağzımızın tadına kavuşalım da dediğin gibi veririz o kiloları da

bir sey daha sorayım sana ve diğer annelere : çatlaklar için yağ kullanıyor musunuz? çoğu kişi şimdiden başla diyor. bazısı hiç gerek yok. olacağı varsa olur diyor. sizce ne yapmalı?

Kizlar gunaydin. Kanamam oldu baya dun demistim bu sabah doktora gittik kesenin yaninda kanama varmis. Surekli yatacaksin dedi. Tekrar kanama olmazsa sikinti olmaz dedi. Kese gayet iyi durumdaymis. Lutfen benim icin dua eder misiniz hamilelerin duasi kabul olur derler:anneadayı::cry::dua:
Canim Allah sana bagislasin bebegini
Benim de tam kese görmeye gitmiştik sıra beklerken başladı kanamam . şükürler olsun ki kalp atışını duyduk. Hemen iğne yaptılar şimdi kesildi. Tüm dualarım seninle

aynen canım.. ne tatlı yazdın gerçekten saolll:KK68::KK68: umarım dediğin gibi veririz o kiloları.. ağzımızın tadı olsun da.. severek yediğim şeylerden zaten tiksindim. şu an yediklerim de sonradan ağzımda ya kötü tat bırakıyor ya da çıkarıyorum.. ağzımızın tadına kavuşalım da dediğin gibi veririz o kiloları da

bir sey daha sorayım sana ve diğer annelere : çatlaklar için yağ kullanıyor musunuz? çoğu kişi şimdiden başla diyor. bazısı hiç gerek yok. olacağı varsa olur diyor. sizce ne yapmalı?

Canım çatlama cildin esnekliği ile alakalı. Benim cikdim esnek mesele ilk bebeğimde hiç krem kullanmadım hiç çatlağım olmadı. Ama göğüslerimin yan taraflarında hafif çatlaklar oluştu mesela. Bol bol su iç cikdin zaten nemli olucaktır, 3. Aydan itibaren yağ kullanabilirsin yine de için rahat etmezse

insan ister istemez korkuyo ama gönlünü ferah tutmaya calış:KK19:

Bu hafta daha rahatım geçen hafta ilk öğrendiğim zamanlar daha korkuyordum şimdi işe başladım masa başı zaten daha rahatım hep bir hareketimde birşey olacak sanıyordum öyle mi otursam böyle mi otursam diye :olamaz: gün geçtikçe biraz rahatlıyorum ağır kaldırmak, uzanmak, direkt eğilmek dışında rahat olmak lazım aslında hele şu ilk 3 ay geçse daha kese kalp atışı da görmedim tüp bebek doktorum cumartesi çağırdı kese oluşmuştur ama bulunduğum yerde de dr gitmedim bekleyeyim dedim.

Ben daha pek tiksinmedim ama tatlı pek yiyemiyorum mesela o ağızda kalan kötü tat arada bende de oluyor. Kiloyu boşverin bebeklerimiz sağlıklı olsun da tabii sağlıklı şeyler yiyip sağlıklı kilo almak hem bizim hem bebekler için iyi. Her çeşit yemek lazım. Ben 40 kiloyum tabii rahat konuşuyorum ama 6. haftada olmama rağmen inanılmaz iştahım açıldı. Boy da 1.50 nasıl olacak bakalım ama hiç umrumda değil ben bu bebeği senelerdir bekliyorum 4. tüp denemem de geldi güzel haber.

Yağ konusunda da genetik olduğu çok söyleniyor çatlak olayının yani annende çatlama olmadıysa sende de olmaz gibi ama önlem almak lazım mesela benim annemde çatlak olmamış ama benim cildim zaten kuru o yüzden bende erken başlıcam 2. ayda başlarım hem vücut nemlenir bir zararı da yok

Evet ya şimdi kusarsam ortalıkta diye düşündükçe de daha çok bulanıyo insanın midesi. Mini kolonya taşıyıp bulanınca onu koklamak lazım ara ara
aslında keske her an her yerde uyumaya iznimz olsa :)) uyuyunca gecicek gibi oluyo cünkü ama denemek nasip olmadı tabi

Back