-
- Konu Sahibi Nesrinay86
- #1.321
Evet yazıyor hafta bilgisinin yanina 0 virgüllü bir degerKızlar ya hepiniz kaç mm olduğunu falan yazmışsınız, bana doktor öyle bişey demedi. Ultrason çıktısında yazıyor mu öyle bişey?
Arkadaşlar bana da Folicus Plus diye bir gıda takviyesi verdi doktorCanım ben yazın 1 kutu folbiol almıştım. Bana da sağlık ocağındaki doktor önermişti. Ağustos ortası gibi bitti. Kasımda hamile kaldım yani 3 ay geçmiş, acaba vücut tamamen atmış mıdır bu süreçte?Bir de bizim eve yakın tıp merk deki kadfın doğumcu da folbiol verdi, ben de daha önce duyduğum olumsuzlukları söyleyince "ucuz olduğu için beğenmiyorlar bu ilacı" dedi. Sonra sen kullanma yazınca folidoce aldım bende 1 haftadır kullanıyorum. İyiki uyarmışsın canım teşekkür ederim. Önceki konuşmalardaki folbiol yorumlarını şimdi okuyabildim, bulamamıştım sen daha önce söylediğinde.
Arkadaşlar doktor bana da Folicus Plus kullanmamı söylemişti Folik asit, B6,B12 ve iyot yazıyor üzerindeTeşekküre gerek yok ne demek. Bu platform bunun için var. Birbirimize destek olmak için. Folik asit fazlasını vücut atmıştır aradan bayagi zaman geçmiş. Doktorlara da bazen kulak asmamak lazim. Neye hizmet ettikleri belli olmuyor. Siz de başınızdan savmak için iyiyi kötüyü bazen düşünmüyorsunuz deseydin. Araştırmıyorsunuz okumuyorsunuz. Kapanmışsınız saglik ocağına gelene ilaç gidene rapor doktorluk bu mu yani. Herkes biraz da kendinin doktoru olacak. Folidoce da b12 var folicplus da yine 400 mcg folik asit arti kalsiyum ve d vitamini var. Ben bu hafta tahlil yaptim b12 ve folik asit düzeyim iyi ama d vitamini düşmeye başlamış. Bir sonrakinde folikplus alacam mesela. Ara ara tahlil yapmak lazım. Toxoplasma yapan var mı bu arada
Folik düzeyi 400mcg dan fazla olmasın diğerlerine zaten ihtiyacımız var. B12 iyot veya d hangisi az ise onu alın derim ben. Eğer kan tahlili alındıysa belki ihtiyacınıza göre verilmistirArkadaşlar bana da Folicus Plus diye bir gıda takviyesi verdi doktor
Arkadaşlar doktor bana da Folicus Plus kullanmamı söylemişti Folik asit, B6,B12 ve iyot yazıyor üzerinde
Haydi gözün aydın. Ne kadar beklemişsin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinBenim tüp bebek yapıldı 10. Deneme idi 12 gün yani adet tarihimde kan değeri 718 çıktı inşlallah bu sefer kucağımıza alırız hepimiz
Aynen canım maalesef..Sağlık ocağını geçtim benim eve yakın tıp mer. deki kadın doğum uzmanı bile folbiol önerdi, bunları söyleyen de o. Hadi sağlık ocağındakinin uzmanlık alanı değil diyelim ki bu bile yeterli neden değil. O an emin olmadığımdan öyle şeyler söylemeye cesaretim yoktu, çünkü kimisi de ilaç firmaları yüzünden özellikle bir ilaçta ısrarcı olabiliyor. Belki dedim hakikaten folbiol u kötüleyenler diğer firmalara çalışıyordur. Neyse doktor benden şimdilik kan testi vs istemedi. Toxoplazma da istenen gebelik rutinleri arasında bildiğim kadarıyla. Haftaya kalp atışı için geldiğinde isteriz dedi. Ama gebelik öncesi temmuz ayında baktırmıştım ben bütün değerlerime. Bir sorun yoktu o zaman. Neden sordun, sen baktırdın mı?Teşekküre gerek yok ne demek. Bu platform bunun için var. Birbirimize destek olmak için. Folik asit fazlasını vücut atmıştır aradan bayagi zaman geçmiş. Doktorlara da bazen kulak asmamak lazim. Neye hizmet ettikleri belli olmuyor. Siz de başınızdan savmak için iyiyi kötüyü bazen düşünmüyorsunuz deseydin. Araştırmıyorsunuz okumuyorsunuz. Kapanmışsınız saglik ocağına gelene ilaç gidene rapor doktorluk bu mu yani. Herkes biraz da kendinin doktoru olacak. Folidoce da b12 var folicplus da yine 400 mcg folik asit arti kalsiyum ve d vitamini var. Ben bu hafta tahlil yaptim b12 ve folik asit düzeyim iyi ama d vitamini düşmeye başlamış. Bir sonrakinde folikplus alacam mesela. Ara ara tahlil yapmak lazım. Toxoplasma yapan var mı bu arada
Ben göremedim kaç mm oldugunu ya bi bakar mısınız gebe bacılarEvet yazıyor hafta bilgisinin yanina 0 virgüllü bir deger
Benimde oyleydi canim ama simdi hapimi değiştirdi doktor rahatim siskinlik yok bakalim.kabizlik var mi?Arkadaşlar bu hamilelik bende aşırı şişkinlik ve gaz yaptı, neredeyse kıyafetlerim üstüme olmamayacak. Benim gibi olan var mı? Nasıl gecer bu durum?
Benim kahverengi leke olmasına rağmen doktorum ilaç vermeden yalnızca istirahat et ve ilişkiye girme bir süre dedi. Sanıyorum normal bu lekeler.Kizlar selam
Benim transferin 6. Gunu cok az kahve leke geldi yerlesmedir dedik ama bugun 8. Gun yine leke geldi ve oncekinden fazla bisi olmaz dmeigunluk progestan ignede kullaniyorum
Bende de durum aynı ama geçirecek bir şey bilmiyorum maalesefArkadaşlar bu hamilelik bende aşırı şişkinlik ve gaz yaptı, neredeyse kıyafetlerim üstüme olmamayacak. Benim gibi olan var mı? Nasıl gecer bu durum?
Herşey yolunda gider ve duyarsın inşallah :)Yarın doktor randevum var, inşallah herşey yolundadır...kalp atışı bakalım ne olacak...
Allah sağlıkla nasip etsin inşallahBenim tüp bebek yapıldı 10. Deneme idi 12 gün yani adet tarihimde kan değeri 718 çıktı inşlallah bu sefer kucağımıza alırız hepimiz
Talasemi suphesi icin de cok fazla kan aldilar su an hic kimse usumuyorken ben donuyorum kandan mi bilmiyorum o yuzden vermedim. Bir de calisiyorum cok izin aldim gectigimiz hafta o yuzden gidemedimSelamlar aslında 2.kez baktırmakta yarar var . Artış oranı çok onemlı
Burda degil kese görüntüsü ile beraber bir cikti daha verdi mi yoksa tek bu mu var elinde.Ben göremedim kaç mm oldugunu ya bi bakar mısınız gebe bacılaracaba bebek tam görünmediği için mi yok? Çünkü henuz sadece yolc sac görünüyor sanırım
Sağlık ocağı bakmıyormuş. Doktorum da şimdilik benden hiç tahlil istemedi. O yüzden sordum.Aynen canım maalesef..Sağlık ocağını geçtim benim eve yakın tıp mer. deki kadın doğum uzmanı bile folbiol önerdi, bunları söyleyen de o. Hadi sağlık ocağındakinin uzmanlık alanı değil diyelim ki bu bile yeterli neden değil. O an emin olmadığımdan öyle şeyler söylemeye cesaretim yoktu, çünkü kimisi de ilaç firmaları yüzünden özellikle bir ilaçta ısrarcı olabiliyor. Belki dedim hakikaten folbiol u kötüleyenler diğer firmalara çalışıyordur. Neyse doktor benden şimdilik kan testi vs istemedi. Toxoplazma da istenen gebelik rutinleri arasında bildiğim kadarıyla. Haftaya kalp atışı için geldiğinde isteriz dedi. Ama gebelik öncesi temmuz ayında baktırmıştım ben bütün değerlerime. Bir sorun yoktu o zaman. Neden sordun, sen baktırdın mı?
Kan tahlilini aile hekimim yapmıştı kan ilacı ve d vitamini zaten kullanıyorum Folicus Plus gıda takviyesini jinekolog verdiFolik düzeyi 400mcg dan fazla olmasın diğerlerine zaten ihtiyacımız var. B12 iyot veya d hangisi az ise onu alın derim ben. Eğer kan tahlili alındıysa belki ihtiyacınıza göre verilmistir
Haydi gözün aydın. Ne kadar beklemişsin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Çok teşekkürler kızlar uzun bir süreç oldu evet beni dr um 22 aralıkta çağırdı inşallah hem kese görür hem kalp atışı duyarızAllah sağlıkla nasip etsin inşallah
Zaten iliski yasak bize banada oyle dediler gebeligin baslangicinda oluyormusBenim kahverengi leke olmasına rağmen doktorum ilaç vermeden yalnızca istirahat et ve ilişkiye girme bir süre dedi. Sanıyorum normal bu lekeler.
Anladim canim. Hayirlisi insallah saglikla alirsin kucagina bebisiniTalasemi suphesi icin de cok fazla kan aldilar su an hic kimse usumuyorken ben donuyorum kandan mi bilmiyorum o yuzden vermedim. Bir de calisiyorum cok izin aldim gectigimiz hafta o yuzden gidemedim
Nasil yani ilk zamanlarda iliski yasak miZaten iliski yasak bize banada oyle dediler gebeligin baslangicinda oluyormus