- 8 Ocak 2016
- 2.335
- 2.425
- 41
-
- Konu Sahibi Citolesgen
- #43.121
Canım benim kızım da bir ay kilo alımı çok azdı doktor gece emzir demişti diğer ay iyi kilo aldı gece iki üç saatte bir emzir eğer kalkmıyorsa benim komşum bebek hemşiresi oda bana boy ve baş çevresi kilodan daha önemli onlar normalse kiloyu takma demiştiCanm gündüz 2 saatte bir yarım saat falan uyur. Ama gece 22.30 gibi yatar sabah 9 gibi yataktan çıkarız. Tabi gece emmeye falan kalkar. Çok sağol cevabın için. Yaa 500gr falan olsaydı telaş yapmıcaktm ama birden o kadar düşünce şok oldumm
Tabii sağlık çok önemli. Çok şükür de sağlıklı ama birden alımda bu kadar düşüş yaşayınca şok içinde sormak istedim. Benm oğlumda maşallah çok hareketlidir ama bu kadar yakmaz heralde. Ama bu ay ben hep dedim almadı çocuk kilo diye çünkü hep az emdi iştahsızdı yaniBenim oğlum 1 ayda 450 gr almış 6500gr zayıf dedim hemşireye bunca yıllık tecrübesi dayanarak söylüyorum gayet iyi sakın mama verme dedi .gayette sağlıklı görünüyor şu bakışlara bak dedi.maşallah. ben oğlumun yanından ayrılırken yere yorgan serdim oraya bırakıyorum döne döne gidiyor çocuk sağlıklı olması önemli .ablamin oğlu kiloluydu neler çekti kat yerleri hep pişik olurdu severken belim ağrirdi artık kiosundan yerinden kalkmak istemezdi geç yürüdü şimdi 4 yaşında yemek pişerken fırının başında bekliyor .sağlıklı ve gelişimi önemli genetik faktörlerden var tabi .
Eğer boy 66cm baş çevresi 43cm. Yani onlar ilerlemiş sıkıntı yok. Kendi kalkıyo en gec üç saatte bir. Ben ikiyemi çekeyim. Ben aslında artık gece uykusunu ona bıraktm kendiliğinden kalktığı için. Gündüz daha bol emzireyim diyodum o işe yaramazmıı. Büyüme hormonuda uykuda salgılandığı için uyusun istiyorum. Çünkü gündüz ğek uykusu yok.Canım benim kızım da bir ay kilo alımı çok azdı doktor gece emzir demişti diğer ay iyi kilo aldı gece iki üç saatte bir emzir eğer kalkmıyorsa benim komşum bebek hemşiresi oda bana boy ve baş çevresi kilodan daha önemli onlar normalse kiloyu takma demişti
Ohh çok sevindimmm gözün aydın :) bak bizim doktorumuz anestol ve pişik kremiyle poposuna masaj yap dedi. Ben iki kere anestol kullandım ama şimdi arada bir normal pişik kremiyle masaj yapıyosum altını alırken. Belki işine yararbu sabah yapti sukur :)
O konuda kızıma uyuyorum artık yeri geliyor saat başı emiyor gece yeri geliyor dört saatte bir emiyor gündüzden ne zaman istese emziriyorumEğer boy 66cm baş çevresi 43cm. Yani onlar ilerlemiş sıkıntı yok. Kendi kalkıyo en gec üç saatte bir. Ben ikiyemi çekeyim. Ben aslında artık gece uykusunu ona bıraktm kendiliğinden kalktığı için. Gündüz daha bol emzireyim diyodum o işe yaramazmıı. Büyüme hormonuda uykuda salgılandığı için uyusun istiyorum. Çünkü gündüz ğek uykusu yok.
Benim bebeğimde kusuyo çıkarıyo. Bi faydası olmuyodur diye vermiyorum kontrole gittiğimde hemşireye söyleyeceğimKızlar demir ilacı kusturuyor bebegimi kullanmak istemiyorum. Hiç sevmedi oglus.
Ben vermiyorum doktorumuz altıncı ayda kan tahlili yapalım öyle verelim dediBenim bebeğimde kusuyo çıkarıyo. Bi faydası olmuyodur diye vermiyorum kontrole gittiğimde hemşireye söyleyeceğim
Bende vermemeyi düşünüyorum. Öyle daha iyi olur tabiBen vermiyorum doktorumuz altıncı ayda kan tahlili yapalım öyle verelim dedi
Günaydın senin kuzun akıllı annesi zatenGünaydın kızlar bana pozitif enerjinizi yollayın çok işim var bugün kuzum akıllı dursun
Maşallah tontiş oğluna nazar değmesin. Yani normal diyosun. İçimi nasıl rahatlattın anlatamam. Peki ek gıdaya erken geçince bebişin rahatsız oldumu?
Hmm anladm canım çok sağol. Çünkü bizde erken başlayabiliriz böyle giderse de ondan sordum:)Yok canim hic rahatsiz olmadi tabi basda az yiyor aliscakdir ama oda 60 - 70 gr yiyor günlük
Hmm anladm canım çok sağol. Çünkü bizde erken başlayabiliriz böyle giderse de ondan sordum:)