2017 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    217

Uyku arkadaşı ben de düşünmüştüm sonra vazgeçtim. Kızım battaniyesini yüzüne süre süre uyuyor bazen, yüzüne bir şeyler değsin çok seviyor :)
Amaaan bizler uyku arkadaşlarıyla mı büyüdük :)) Tabii tercih senin bir araştır al istersen belki oğlun sever

Kızlar bugün Tekirdağda hava çok serin, resmen üşümeyi özlemişim, ne iyi geldi serin hava. Yağmur da yağdı mis gibi.
Pencereyi açıyorum sanki odada klima çalışıyor o derece serin Doğal klima
Kıskançlıktan nereye gitsem bilemedim imza: bir garip osmaniye mağduru

olsun canım o uyanıkken iş yapma sende ben yapmıyorum bazen ütü yapayım diyorum aç kapa bozulmasa iyi
Bazı günler hiç uyumuyor anca yemek yapabiliyorum eşim 4 ay oldu artik aliş dedi bana yardımcı oluyor bazen bakıyorum çamaşır topluyor katılıyor elinden geleni yapıyor ama bende gece emzirdigim için uykum bölünüyor uykusuzluk yorgunluk yapıyor anca 2 serumdan sonra kendime gelebildim .hele ütü konusu eskiden çok özenirdim ütüye jilet gibi yapardım eşimin takımlarını gömleklerini şimdi nerde dediğin gibi canım aç kapa aç kapa yapabildiğim şükrediyorum.

Bizim uyku arkadasimiz var ama tam farkinda degil galiba daha :) sallamadan uyutmaya nasil alisdirdin?

Bugün 4 ay aşılarımızı olduk ama tartıda şoo geçirdim bebeğim sadece 250gr almış.
1. Ay --> 1416
2. Ay--> 1000
3. Ay--> 700 gr almıştı. Ama birden nasıl 250ye düşer yaa. Sıcaklardan diye düşünmüyorum çünkü 3. ayda 15 gün bodrumdaydık ona ragmen 790gr almıştı neden olabilir 4.ayda sizler nasıldınız acaba? Doktorumuz izinde o yuzden telefonla görüştük kilosu iyi ama aylık aldığı az dedi böyle devam ederse ek gıdaya 5.ayda başlarız ama şimdilik mama önermiyorum dedi. Nolur birileri bişey sölesin? 4.ay kontrolleriniz nasıldı (evet karşılaştırma sevmem ama merak ediyorum) kaç kg idi bebeğiniz ve kaç gr almıştı?

1 kilo almıştı, ama kızım anne sütü artı mamayla besleniyor. En son kontrolde de 5 haftada 1220 gram aldı. Bunu doktora sordum, mama kilosu mu bu diye. Hayır anne sütü ile mamanın kalorisi aynıdır dedi. Hani derler ya mama bebekleri şişirir diye. Buna dayanarak soruna cevap vermek istedim. Toparlar bebeğin kendini merak etme. Benim kız da ilk aylar kilo almıyordu, onlar dengeliyorlar kendilerini bir şekilde :) Uykusu nasıl bebeğinin? Acaba uyku da kilo almaya etken midir?

Bizimki 200 gr vermisdi hatta 3,5 aylikken kontrolle gitdigimize 4 aylik kontrollde toplam 160 gr almisdi.
Yani 3 aylikken 7900 gr
4 aylikken 8060 gr
Biz 4,5 aylikken ek gidaya basladik
Evet oglumun kilosu baya iyi ama cokda uzun bi bebek bide 3670 gr dogdu dr normal buluyor ama bu ay az aldigi icin ek gidaya basladim zaten ac bu cocuk diyordum kendi kendime cok huysuzdu ek gidaya basladigimizdan beri daha uzun ve kesintisiz uyuyor öglen biraz sebze püresi veriyorum :)

Ben de premium care kullanıyordum koku yapıyordu ve içindeki file yapışiyordu, sonra arkadaşımdan prima aktif baby i duydum denedim çok memnunum 2 aydır kullaniyorum

bizimki son ayda 450 gr aldı dr hareketten ve ter dedi birde gece emzirme olayı kilo aldırır demişti

Ben prima ve sleepy kullandım hep ya belden yada bacaktan sızdırdı. Huggies aldım 4 numara. 3 numaradan beri kullanıyorum. Prima ve sleepyden kat kat iyi bana göre hem fiyatı da daha uygun

Ben de premium care kullanıyordum koku yapıyordu ve içindeki file yapışiyordu, sonra arkadaşımdan prima aktif baby i duydum denedim çok memnunum 2 aydır kullaniyorum

Ben prima ve sleepy kullandım hep ya belden yada bacaktan sızdırdı. Huggies aldım 4 numara. 3 numaradan beri kullanıyorum. Prima ve sleepyden kat kat iyi bana göre hem fiyatı da daha uygun

Sleepy 4 numaradan memnun kalmazsam sırayla hepsini deneyeceğim.

Herkese teşekkürler :)

Benim oğlum 1 ayda 450 gr almış 6500gr zayıf dedim hemşireye bunca yıllık tecrübesi dayanarak söylüyorum gayet iyi sakın mama verme dedi .gayette sağlıklı görünüyor şu bakışlara bak dedi.maşallah. ben oğlumun yanından ayrılırken yere yorgan serdim oraya bırakıyorum döne döne gidiyor çocuk sağlıklı olması önemli .ablamin oğlu kiloluydu neler çekti kat yerleri hep pişik olurdu severken belim ağrirdi artık kiosundan yerinden kalkmak istemezdi geç yürüdü şimdi 4 yaşında yemek pişerken fırının başında bekliyor .sağlıklı ve gelişimi önemli genetik faktörlerden var tabi .

Canm gündüz 2 saatte bir yarım saat falan uyur. Ama gece 22.30 gibi yatar sabah 9 gibi yataktan çıkarız. Tabi gece emmeye falan kalkar. Çok sağol cevabın için. Yaa 500gr falan olsaydı telaş yapmıcaktm ama birden o kadar düşünce şok oldumm

Maşallah tontiş oğluna nazar değmesin. Yani normal diyosun. İçimi nasıl rahatlattın anlatamam. Peki ek gıdaya erken geçince bebişin rahatsız oldumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…