• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Ilk uc ay cocugunuzla yapisik yasamaniz gerekiyor diyor emzirme uzmanlari ve psikologlar. Onun en cok guvende hissettigi yer sizin guzel yumusak ve sicak memeleriniz. (Kendimi sapik gibi hissettim :KK70: ) Meme demek sadece sut demek degil ki. Guven, ilgi, sevgi, anne sicakligi, anneyle goz temasi demek. Hani diyorlar ya aman cocuk kucaga alisir. Kesinlikle cok yanlis bir cumle. Aksine kucaga alismasi lazim. Cunku onun en cok ihtiyac.duydugu sey annesi :) zaten birkac ay sonra isteseniz de tutamayacaksiniz. Emzirmeyle ilgili butun sorularin cevabi su "emzirin gitsin" saat tutmayin sure hesaplamayin. Emmeyi cok istiyor ne yapayim? Emzirin gitsin. Ama ben "emzirme sanati" diye bir sayfaya uyeyim. Orda cok gordum "sadece uyurken aliyordu uyudugunda atiyordu agzindan" diyenleri. Ben ordan ogrendiklerimi ve bilgilerimi paylasayim. Siz bilirsiniz. Sevgiler :KK66:
çok alışırsa memeyi uyku ile birleştirir ve ikisinin farklı şeyler olduğunu ayıramazsak ne olacak ben de bundan korkuyorum rotadan sonra huyu değişti iyice memeye düştüşimdi memesiz uyumuyor kucağımdan hele hiç inmiyor yapışık yaşıyoruz kahvaltı bile yapamıyor oldum çırpınıyor kakasını yapmak için emmeyi bırakıyor ama memeyle uyursa memeyle kalkmak istiyor ne kadar süre uyuduğunu bilemiyor haliyle uykusunda bile emiyor bazen uyanacak gibi oluyor arıyor meme ağzındaykrn bile.. iki emzik yapıp bırakıyor aç falan değil yani bakalım ne olacak :)

aaa peki normal sıradan her zamanki adet gibi miydi yoksa ilk adet ya doğum sonrası değişik miydi ben de bunu merak ediyorum ağrı sancı kaç gün bebişle nasıl oluyor adet süt azalıyor mu o zamanlar vs

Ben oldum canım. hem de lohusalıktan hemen sonra.hatta 10 gn sonra tekrar oldum. doktora gittim. regl oluyorsun böyle düzensizlikler olur dedi. eller bir yıl olmaz ben peş peşe oldum.:halay:
Ben oldum canım. hem de lohusalıktan hemen sonra.hatta 10 gn sonra tekrar oldum. doktora gittim. regl oluyorsun böyle düzensizlikler olur dedi. eller bir yıl olmaz ben peş peşe oldum.:halay:

aaa peki normal sıradan her zamanki adet gibi miydi yoksa ilk adet ya doğum sonrası değişik miydi ben de bunu merak ediyorum ağrı sancı kaç gün bebişle nasıl oluyor adet süt azalıyor mu o zamanlar vs
bende hemen sonra oldum hatta bu ay 2.adetimi de oldm. normal reglim gbiydi. sadece karın ağrım olmadı

kızlar selam 2.ay aşılarımızı olduk ateşi çıkmadı çok şükür aşı olduğu gün biraz huzursuzdu genelde uyudu bugün yıkadık oh cocuk yerine ben rahatladım :) doktor bebeğimin kilosu iyi olduğu için artık istediği kadar uyusun acıkınca uyanır zaten dedi. günde 2 defa yıkıyorum sabah akşam kızlar sizde öyle yapın bebeler rahatlıyo uyurken coraplarını çıkarıyorum bide emmesi azaldı hiç ona takılma kuvvetli emdiği için kısa sürede doyuruyodur karnını bide artık görebildiği için dikkati dağılıyodur dedi:spor:

TECRÜBELİ ANNELER

Kalça usg ne zaman yaptırdınız bizimki 1 ay diyor kümisi 2.ay?

Poposu cok pişik oldu sudocrem ve desitin kremler gecirmedi ne yapmalıyım?

TECRÜBELİ ANNELER

kalca ultrasonunu biz 1,5 aylıkken çektirdik sanırım 2 ay bitmeden çektirmek gerekiyodu dr bana öyle söylemişti pişik için ben penaten kullanıyorum çok memnunum ama burda bulunmuyo sanırım desitin mor renkti onu önermişlerdi pişik varsa

TECRÜBELİ ANNELER

Bizimkinin aslinda yapilmisti yogun bakimdayken. Esim tutturdu tekrar yapacagiz diye ben de yapildigini bilmiyordum. Gecen doktora gittim. Iki ayligi gecti benim oglum. Doktor azarladi beni gec kaldin diye. 40ina kadar yapilmasi gerekiyormus.

çok alışırsa memeyi uyku ile birleştirir ve ikisinin farklı şeyler olduğunu ayıramazsak ne olacak ben de bundan korkuyorum rotadan sonra huyu değişti iyice memeye düştüşimdi memesiz uyumuyor kucağımdan hele hiç inmiyor yapışık yaşıyoruz kahvaltı bile yapamıyor oldum çırpınıyor kakasını yapmak için emmeyi bırakıyor ama memeyle uyursa memeyle kalkmak istiyor ne kadar süre uyuduğunu bilemiyor haliyle uykusunda bile emiyor bazen uyanacak gibi oluyor arıyor meme ağzındaykrn bile.. iki emzik yapıp bırakıyor aç falan değil yani bakalım ne olacak :)
Merak etmeyin. Acikan cocuk yeri gogu inletir zaten. Ve meme sut depolamaz. Ihtiyaca gore sut uretir. Yani depo gibi degil fabrika gibi calisir. O yeter ki emsin. Fabrikanin musterisi o nasilsa ;) bezleri cişliyse kilo alimi normalse sikinti yoktur.

Normalden biraz daha az ve ağrısız. Sut ile ilgili bir sıkıntı olmadı çok da dikkat etmedim açıkçası.

Yavrumun sikintisi bir turlu bitmek bilmedi.simdi de sac derisi soyuluyor netten baktigima göre konak adi veriliyormus.ne yapmaliyim.birde ilk defa gece boyunca cisini yappmamisti bezi kuruydu normal mi bu

Yavrumun sikintisi bir turlu bitmek bilmedi.simdi de sac derisi soyuluyor netten baktigima göre konak adi veriliyormus.ne yapmaliyim.birde ilk defa gece boyunca cisini yappmamisti bezi kuruydu normal mi bu
konak korkulacak birşey değil benim kızımda da oldu doktor kendiliğinden geçicek dedi ama zeytinyağı sürebilirsin banyodan önce sonrada hafif hafif tararsın iyi geliyomuş

Benim yavrumun iki kasiinin arasi bile konak oldu banyo yaptirmadan bi saat once zeytinyagi surdum oyle bekledi banyo yaptirmadan hemen oncede taradik kasinin arasinida muslim bezle sildim kasindakilerden hemen kurtulduk sac derisinde az kalmisti dun bebe yagi surdum bamyo yaptirmadan gene bir saat once sonra taradim yikadim yok denecek kadar az kaldi bitene kadar yaglmaya devam:)

Ben de banyodan önce zeytinyağı sürüp banyoda saç ıslandıktan sonra sıkı bebek tarağıyla hafif hafif taradım 2 kerede bitmek üzere hale geldi. Oğlumun çok kabuk kabuk olmuştu baya kalınlaşmıştı şimdi 1 kere daha yapınca geçecek gibi. Gece az beslediysen ondan çişi az olmuş olabilir.

Back