• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Böyle bi yazı okudum nette
wp_ss_20170713_0001.png

Arkadaslar günaydın normalde bebegım gece 2 defa mutlaka kalkardı emmek için bu gece 23.30 da uyudu ve hiç uyanmadı 5 gibi ben uyandım uykusunda emzırdım zarzor 5 dk emdi uykuya devamettı ve sabah 7 denuyandı.bi arkadaşımın cocuk doktoru demişki 75. Günden sonra cocugu gece emzırmk için uykusundan uyandırmayın acıkırsa kalkarmış.siz ne yapıyorsunuz bebeklerınız deliksiz uyuyormu.biz bugun 71 günlük olduk
2,5 aylik benimkide gece bazen 3,4 bazende 5 saat uyanmadan uyuyo. Ben uyandirmiyorum acikinca uyaniyor zten bence uyandirma. Bende uyuyom öyleliklede sütlerim bol oluyor. Dünde doktora gittim doktor dedi 5-6 saat uyuyosa uyandirma o uyanir kendiliginden :)

Bugun yaptirdik rotayi 20 dakika emzirme sonra emzir dedi.

bilemeyeceğim benim dr garanticidir dediğim gibi tekrar etmeme gerek yok sanırım süt iki saatte bir doluyor benim genelde aynı mesajı tekrar yazmış gibi oldum :d sık kusar benim kızım sizin dr ü bilemeyeceğim benimki beni tanır bebişimi bilir çok güveniyorum ben ona genelde ne istenirse ya da ne yan etki görülürse o zaten bilir yapar şehir dışından gezmeye bile gelip ay bi gösterelim de öyle gidelim diyen çoktur öyle işte

Bugun yaptirdik rotayi 20 dakika emzirme sonra emzir dedi.

bilemeyeceğim benim dr garanticidir dediğim gibi tekrar etmeme gerek yok sanırım süt iki saatte bir doluyor benim genelde aynı mesajı tekrar yazmış gibi oldum :d sık kusar benim kızım sizin dr ü bilemeyeceğim benimki beni tanır bebişimi bilir çok güveniyorum ben ona genelde ne istenirse ya da ne yan etki görülürse o zaten bilir yapar şehir dışından gezmeye bile gelip ay bi gösterelim de öyle gidelim diyen çoktur öyle işte
Zahmete soktum sizi :)

Maşallah kuzu da annesi gibi tatlış demekki uyumlu akıllı üzmüyor seni :) napıyon bea annelik nasıl ben henüz 2.ay aşısını yaptırmadım perş yaptırcam inş kolay geçer
Bız de dun olduk rota asımızı ama çok şukur hıç bı değişiklik yok bebişimde gece gızel uyudu kakası mama yediği için zaten gunde bır kez onu da yaptı

Meraktan soruyorum yakinlarinizin kucuk cocuklari 5 yas 6 yas ya da 7 yasinda olan cocuklari bebeginizi kucaklarina almak istiyorlar mi tepkiniz hu durumda ne oluyor ya da surekli bebegin yuzunu ellemeye ya da opmeye calisan cocuklara tepkiniz ne oluyor ?
Komsudan ziyade benim 6 yasindaki kendi oglum kucagina almak istiyor. Oturmasini isteyip nasil tutacagini gostererek veriyorum. Baska cocuklarin kucagina vermiyorum. Anneleri uyarmiyorsa ya da yaninda degilse nazikce nasil sevecegini gosteriyorum. Elleri yerine ayaklarini sevmeye yuzu yerine basini oksamaya yonlendiriyorum. Cok rahatsiz olursam da ortamdan cikaririm

Arkadaslar günaydın normalde bebegım gece 2 defa mutlaka kalkardı emmek için bu gece 23.30 da uyudu ve hiç uyanmadı 5 gibi ben uyandım uykusunda emzırdım zarzor 5 dk emdi uykuya devamettı ve sabah 7 denuyandı.bi arkadaşımın cocuk doktoru demişki 75. Günden sonra cocugu gece emzırmk için uykusundan uyandırmayın acıkırsa kalkarmış.siz ne yapıyorsunuz bebeklerınız deliksiz uyuyormu.biz bugun 71 günlük olduk
Benim oglumda 73 gunluk oldu. Sarilik mevzusunu atlattiktan sonra nerdeyse hic uyandirmadim. Baslarda iki en gec uc saatte kendi uyaniyordu. Simdi 5-6 saat uyudugu oluyor. Acikinca uyaniyor. Arada emzirdigin icin uykuya devam etmistir. Uykuda gidadan sayilir. Kilo alimi az degilse uyandirmaya gerek yok bence. Senin yerinde olsam bu sekilde devam edecrse uyandirmaz ama sutu korumak icin gece sagardim. Gule gule buyut bebegini

Evet emziriyorum canım bebegım aç olduğunda emziği tükürüyor ve mememe yöneliyor 24 saat ağzında degılki emzik gün içinde toplasan 1 yada 2 saat .cok gazlı bebegım sureklı emmek istyor doktor sureklı emzırme dıyor cocuk gazını atamadan emzirdıgınde gaz bırıkıyor acı cekıyır ben verıyorum emzık her dkk degıl tabi mesela uykuya gecemıyor 5 10 dk emzıkle uyuyor sonra fırlatıyor.neyapayım kılosuda ıyı enfazla 3 saatte 1 emzirıyorum 2 aylık 6 kilogram
Ilk uc ay cocugunuzla yapisik yasamaniz gerekiyor diyor emzirme uzmanlari ve psikologlar. Onun en cok guvende hissettigi yer sizin guzel yumusak ve sicak memeleriniz. (Kendimi sapik gibi hissettim :D ) Meme demek sadece sut demek degil ki. Guven, ilgi, sevgi, anne sicakligi, anneyle goz temasi demek. Hani diyorlar ya aman cocuk kucaga alisir. Kesinlikle cok yanlis bir cumle. Aksine kucaga alismasi lazim. Cunku onun en cok ihtiyac.duydugu sey annesi :) zaten birkac ay sonra isteseniz de tutamayacaksiniz. Emzirmeyle ilgili butun sorularin cevabi su "emzirin gitsin" saat tutmayin sure hesaplamayin. Emmeyi cok istiyor ne yapayim? Emzirin gitsin. Ama ben "emzirme sanati" diye bir sayfaya uyeyim. Orda cok gordum "sadece uyurken aliyordu uyudugunda atiyordu agzindan" diyenleri. Ben ordan ogrendiklerimi ve bilgilerimi paylasayim. Siz bilirsiniz. Sevgiler ;)

Arkadaslar biz 2 ay asilarimizi yaptirdik. 3 asi oldu. Kolundan yapilan asida hic yara olmadi. Nokta bile yok. 3 gun oldu. Banyosunu yaptirdik. Hic iz yok. Normal mi acaba? Annem sonradan cikacak dedi ama bilmiyorum.

Arkadaslar biz 2 ay asilarimizi yaptirdik. 3 asi oldu. Kolundan yapilan asida hic yara olmadi. Nokta bile yok. 3 gun oldu. Banyosunu yaptirdik. Hic iz yok. Normal mi acaba? Annem sonradan cikacak dedi ama bilmiyorum.
bizde cuma günü yaptırcaz çok endişeliyim ...benim kızın ateşi 37 .3 lerde zaten napıcam bilmiyorum...salı günü de doktora gidecez tam 2 aylık oluyo çocuğum kalca usg si çeker mi bilmiyorum

Biz koldan olan aşıyı yaptıramadık henüz, cuma yaptıracağız ama okuduğum kadarıyla kabuklanması 2-3 haftayı bulabiliyormus

bizde cuma günü yaptırcaz çok endişeliyim ...benim kızın ateşi 37 .3 lerde zaten napıcam bilmiyorum...salı günü de doktora gidecez tam 2 aylık oluyo çocuğum kalca usg si çeker mi bilmiyorum
Ben de ates dusurucu yazdirdim doktora ama gerek kalmadi. Atesi cikmadi. Kalca usgsi icin gittim gecen hastaneye. Doktor azarladi beni 40 gune kadar niye yaptirmadiniz. Senin gorevin cocuguna bakmak falan filan. Meger yogun bakimda yattigi zaman yapmislar normal cikmis esim ikincisini kendi istiyormus. Onun yuzunden doktordan azar isittim. :D doktor gerek yok dedigi halde tutturdu :'(

Back