• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kızlar bebeğimin kuyruk sokumunda, sırtında, bacağında, ayak bileğinde hafif hafif leke gibi morluklar var. Sizde de aynı durum var mı? Moğol lekesi deniyormuş sanırım, genelde kuyruk sokumunda olurmuş ama yine de diğer yerlerde de olması beni tedirgin etti. sizin bebeklerinizde de o tarz doğumsal morluklar var mı?

Kızlar bebeğimin kuyruk sokumunda, sırtında, bacağında, ayak bileğinde hafif hafif leke gibi morluklar var. Sizde de aynı durum var mı? Moğol lekesi deniyormuş sanırım, genelde kuyruk sokumunda olurmuş ama yine de diğer yerlerde de olması beni tedirgin etti. sizin bebeklerinizde de o tarz doğumsal morluklar var mı?
Ben de bir benimkinde var sanıyordum okuduğum iyi oldu. Kalcasinda var bizimkinin, bir de cok hafif sag bileğinde. Doktora soracaktım artık bir sonraki kontrolde ama normalmiş sanırım. Hic araştırmamıștım bunu :)

Normal canım zamanla geçiyor endişe etme

Bebegim neredeyse 3 aylik oldu emzik vermedim pisman olurmuyum bilmiyorum elini emiyor sizinkiler bu konuda nasil?
Kesinlikle emzik vermeyin. Emzik en buyuk meme reddi sebebidir. Cocugun meme basi karmasasi yasamasina sebep olur. Ayrica tokluk hissettirdigi icin daha az emer cocuk. Lutfen emzik vermeyin. Emzikte gecirdigi vakti memede gecirmeli. Elini emmesine engel olmayin kendini ve vucudunu taniyor. Disleri kasininca her seyi agzina alip emmeye baslayacak.

Kesinlikle emzik vermeyin. Emzik en buyuk meme reddi sebebidir. Cocugun meme basi karmasasi yasamasina sebep olur. Ayrica tokluk hissettirdigi icin daha az emer cocuk. Lutfen emzik vermeyin. Emzikte gecirdigi vakti memede gecirmeli. Elini emmesine engel olmayin kendini ve vucudunu taniyor. Disleri kasininca her seyi agzina alip emmeye baslayacak.
Merhaba sizce bebekler sürekli emmelimi benim oğlum çok gazlı ve sureklı emmek istıyor emziriyorum buseferde gaz birikiyor ve atamıyor çığlık çığlığa aglıyor neyapacagımı şaşırdım bazı doktor ve hemşireler 3 saatte bır 20 dkka bi göğsü 20 dk bi gogsu emzir dıyor ki benm bebegım 20 dk emmiyor toplasan 2 göğsümü 15 dk emiyor gece emmelerini azalttı o uyuyor ben enson 1 de emziriyorum gece bıseferde 4 gibi emiyo sizce normal mi.daha tecrübelisiniz galıba siz ondan soruyorum tesekkurederım

Merhaba sizce bebekler sürekli emmelimi benim oğlum çok gazlı ve sureklı emmek istıyor emziriyorum buseferde gaz birikiyor ve atamıyor çığlık çığlığa aglıyor neyapacagımı şaşırdım bazı doktor ve hemşireler 3 saatte bır 20 dkka bi göğsü 20 dk bi gogsu emzir dıyor ki benm bebegım 20 dk emmiyor toplasan 2 göğsümü 15 dk emiyor gece emmelerini azalttı o uyuyor ben enson 1 de emziriyorum gece bıseferde 4 gibi emiyo sizce normal mi.daha tecrübelisiniz galıba siz ondan soruyorum tesekkurederım
Selam canım. Benim bebeğim seninkinden küçük ben haziran annesiyim ama mesajını okudum tesadüfen. Öncelikle benim bebeğim de çok gazlı ve sürekli memede durmak istiyor. 2 gündür sadece 2 saatte bir besliyorum. Zamanla uzun emmeye başlıyor eğer düzenli besleme yaparsan. Ve gaz konusunda gözle görülür bir aazalma oluyor. Diğer türlü memede durdukça gaz daha fazla birikiyor. O iki saatlik süreçte ağlasada meme vermiyorum birde benm oğlum yalancı emzikte almıyor. Bir şekilde oyala ve besleme saatini düzene sok cnm bu gazdan kurtulmak istiyorsan

Ben kamuda calisiyorum. Dogum ucreti almak icin nereye basvuracagim?
Aile ve sosyal politikalar bakanlığı doğum yardımı başvuru formu var. Onu doldurup ben personel işlerine verdim. Onlar gönderiyorlarmıș ilgili yere. Parası da bir süre sonra ptt'ye yatıyormus ama henüz almadım.

Merhaba kızlar bir sey soracaktim. Otomatik sallanan besik kullananiz var mi? Hangi markayi onerirsiniz? Ana kucagi seklinde ki alayim yoksa besik seklinde mi? Acele cevap yazarsanız cok sevinirim

benim kiziminin kalcasinda da mongol lekesi var :) ilk gordugumde endiselenmistim

bende sizin gibi bir duzen olusturmaya calisiyorum.
Selam canım. Benim bebeğim seninkinden küçük ben haziran annesiyim ama mesajını okudum tesadüfen. Öncelikle benim bebeğim de çok gazlı ve sürekli memede durmak istiyor. 2 gündür sadece 2 saatte bir besliyorum. Zamanla uzun emmeye başlıyor eğer düzenli besleme yaparsan. Ve gaz konusunda gözle görülür bir aazalma oluyor. Diğer türlü memede durdukça gaz daha fazla birikiyor. O iki saatlik süreçte ağlasada meme vermiyorum birde benm oğlum yalancı emzikte almıyor. Bir şekilde oyala ve besleme saatini düzene sok cnm bu gazdan kurtulmak istiyorsan

arkadaslar benim kiziminda gazi var saniyordum meme de surekli kalmak istemesi.uyurken birden aglayarak uyanmasi.memede aglayarsk kivrana kivrana emmesi.tamam gazi da var ama asil mesele idrsr yolu enfeksiyonuymus.mumkunse idrar tahlili yaptrin.kizimin bibreklerinde genisleme cikti ultrason cekildi tekrsr cekilecek.idrar tshlil sonucunda da kum doktugu goruluyr.cuma gunu bakalim tam netice belli olucak :( sastim kaldim ufacik bebek nasil bobrek kumu doker :( iserken cani cok yaniyor

Çocuk doktorunuzdan memnun musunuz? Avrupa yakasında oturuyorum 3 aya girdi 2. Doktorumuz ama sanki bu da içimize yatmadı gibi.
bende sizin gibi doktor degistiriyorum.hangisi iyi bilemedim.universite hastanesi cok ayrintili.ozel hstane de yetersiz kaliyor ne yapacagimi sasirdim.ama hrr yeni doktor bir suru tahlil demek bilginize birsz yipratici oluyir

Back