- 9 Nisan 2014
- 394
- 108
- 123
- Konu Sahibi endless love
-
- #54.941
Zannımca bugün dinlenemedim diye böyle bi kriz yaşadım zaten yoksa dediğiniz gibi kahvaltıda bir parça tahin helvası yerim mesela. Bulgur pilavı çorba türü şeyler eksik etmemeye çalışıyorum. Ama işte bugün çocuğumun öyle aranıp içli içli ağladığını görmek çok üzdü beni şaştım kaldım şimdiUyku bende müthiş arttırıyordu.
Bulgur pilavi, ve bol yesillikli salata özellikle dereotu ve roka güzel süt yapiyo... lohusa serbetleri var ondan alip kendine yap oda güzel oluyor.. ve arkadasin dedigi gibi uyku.. istirahat cok önemli. Ben ayriyeten kendime Humana still tee aldim günde 1-2 bardak iciyorumHanımlar sütüm yetmiyorsüt arttırmak için neler yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var su demeyin günlük 3 tane 1.5 litre bitiriyorum
Benim de oyle. Sut kanallari acildikca yumusuyor. İlk gelisinde bir anda geldigi icin o kadar sert oluyor. Sertlik bebegin emmesini zorlastiriyor zaten. Kilo alimi bez sayisi normalse sutun azalmamistirKizlar ilk sütüm geldiginde gögüslerim tas gibiydi elleyince agriyodu bebegimde ilk basta emmiyodu... simdi cok sükür emiyor gögüslerimde süt var ama öyle o günki gibi tas gibi olmuyorlar yumusaklar..sizlerdede öyle oldu mu bazen sütüm az diye düsünüyom ama bebegim emdiginde agzi dolu süt oluyo
Bol su icmek, bol emzirmek ve uyumak esas arttiran seyler. İlave olarak ara ogunlerini atlama mesela. Sut ya da ayranla beraber iki incir ya da hurma ye. Malt icecegi, milkmax macun, lactamil cay gibi takviyeleri deneyebilirsin. Dereotunu taze haliyle ye. Yesil sogan, tahinli kurabiye, rulokat, petibor biskuvinin arttirdigini da yazmislardi burda. Emzirdikten sonra sut gelmesede 10 dk sagmakta fayda edebilir. Emzirme pozisyonuna da dikkat et ki akis iyi olursa sutunu daha rahat bosaltir bu da vucudunu daha cok sut yapmasi icin uyarir.Hanımlar sütüm yetmiyorsüt arttırmak için neler yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var su demeyin günlük 3 tane 1.5 litre bitiriyorum
Bitki caylarini gunde 4 bardaga kadar icebilirsin demisti diyetisyenBir de eşime rezene aldırıyorum. Onu ne kadar içmek lazım bilen var mı
Iyi o zaman icimi rahatlattin saol daha yeni kilo almaya basladik :))Benim de oyle. Sut kanallari acildikca yumusuyor. İlk gelisinde bir anda geldigi icin o kadar sert oluyor. Sertlik bebegin emmesini zorlastiriyor zaten. Kilo alimi bez sayisi normalse sutun azalmamistir
Roka sütü ekşitir diye duymuştum ben ama araştırmak lazım.Bulgur pilavi, ve bol yesillikli salata özellikle dereotu ve roka güzel süt yapiyo... lohusa serbetleri var ondan alip kendine yap oda güzel oluyor.. ve arkadasin dedigi gibi uyku.. istirahat cok önemli. Ben ayriyeten kendime Humana still tee aldim günde 1-2 bardak iciyorum
Onu bilmiyordumRoka sütü ekşitir diye duymuştum ben ama araştırmak lazım.
Biz biberonla verdik arada memeyi veriyodum ki unutmasin cok sükür simdi emiyo merak etme seninkide emer biraz sabir gerekiyor:) bize hastanede sma yi önerdiler onu yaptik yedirdikKizlar bugun oglen eve ciktik dun sutum gelmiyordu bebegin emmesi guzeldi hastaneden kasikla mecbur mama verdik ama emzirmeyede calistm surekli bugunde aksama kadar sut yapick ne varsa yedim ictm damla seklinde artti ancak doyurmaya yetmedigi icim bebegim hep agliyordu acliktan dayanamadm mama aldirdim esime aptamil pronutra avent biberonla verdim resmen bayildi cocuk ara ara emzirmeyi deniyorum gene pes etmicem yarinda humana almayi dusunuyorum tavsiyeleriniz olursa uygularim ♡
Canim ilk gunler az geliyor zaten. İki uc gun sonra normal sut geliyor. Gelen ona yeter. Arada takviye verirsen sarilik icin onleyici olabilir. İlk bi kac gun gectikten sonra birakirsin. Bol bol emzir. Once emzir sonra mama ver. Sagma yapacaksan emzirdikten sonra yap. Hem emzirirken hem sagarken uzun sure tutma catlak yapmasin. 10 dk sagma yeter. Emzirmede en az 15er dk sursun. İlik dus sicak havlu sutun gelisini de hizlandirir akisi da rahatlatir. Gogusucu bakimini ihmal etme. Emzirdikten sonra 3-4 dk acikta kalsin kurusun. Kendi sutunu sur o da kuruduktan sonra kapat. Bu arada beslenmene su icmeye dikkat et. Bebis uyudugunda uyu ya da dinlen. Sutun yetecek moralini yuksek tut olumlu dusun. Senin ruh halini hisseder bebis. İlk gunler icin aklima gelenler boyle. Gule gule buyut bebegini insallahKizlar bugun oglen eve ciktik dun sutum gelmiyordu bebegin emmesi guzeldi hastaneden kasikla mecbur mama verdik ama emzirmeyede calistm surekli bugunde aksama kadar sut yapick ne varsa yedim ictm damla seklinde artti ancak doyurmaya yetmedigi icim bebegim hep agliyordu acliktan dayanamadm mama aldirdim esime aptamil pronutra avent biberonla verdim resmen bayildi cocuk ara ara emzirmeyi deniyorum gene pes etmicem yarinda humana almayi dusunuyorum tavsiyeleriniz olursa uygularim ♡
Rezene çayı için birde şuan var mı bilmiyorum ama arapsaçı otu var rezene gibi bitki ama yemeği yapılıyor çok etkili birde olumsuz düşünmeyin çok etkiliyor bol bol sütünüz olsun inşallahHanımlar sütüm yetmiyorsüt arttırmak için neler yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var su demeyin günlük 3 tane 1.5 litre bitiriyorum
O humananın içinde tarçın var mı? Lohusa şerbeti tarçınlı oluyor diye içemiyorum ben biraz tuhafım galibaBulgur pilavi, ve bol yesillikli salata özellikle dereotu ve roka güzel süt yapiyo... lohusa serbetleri var ondan alip kendine yap oda güzel oluyor.. ve arkadasin dedigi gibi uyku.. istirahat cok önemli. Ben ayriyeten kendime Humana still tee aldim günde 1-2 bardak iciyorum
Peki rezeneyi nasıl demliyorsunuz. Birde içine limon bal falan katsam etkisinş azaltır mı acabaBitki caylarini gunde 4 bardaga kadar icebilirsin demisti diyetisyen
Çok teşekkürler aynı şeyi sizefe sorayım. O macunda tarçın var mıdırBol su icmek, bol emzirmek ve uyumak esas arttiran seyler. İlave olarak ara ogunlerini atlama mesela. Sut ya da ayranla beraber iki incir ya da hurma ye. Malt icecegi, milkmax macun, lactamil cay gibi takviyeleri deneyebilirsin. Dereotunu taze haliyle ye. Yesil sogan, tahinli kurabiye, rulokat, petibor biskuvinin arttirdigini da yazmislardi burda. Emzirdikten sonra sut gelmesede 10 dk sagmakta fayda edebilir. Emzirme pozisyonuna da dikkat et ki akis iyi olursa sutunu daha rahat bosaltir bu da vucudunu daha cok sut yapmasi icin uyarir.
Psikoloji herşey zaten bence. Annemin gitmesine çok üzüldüm kesin ondan oldu. Yalnız kaldıkça daha da stres oluyorum elimde değil. Bi arkadaşa sormuştum ama rezeneui nasıl demliyorsunuz birde bal limon falan katsam etkisi gider mi acabaRezene çayı için birde şuan var mı bilmiyorum ama arapsaçı otu var rezene gibi bitki ama yemeği yapılıyor çok etkili birde olumsuz düşünmeyin çok etkiliyor bol bol sütünüz olsun inşallah
Cok azda olsa artmis sutum canim bugun incir hosafi lactamil cay petibor biskuvi salata sut yapck ne varsa yedim sabirla bekliyorum bende memeyi veriyorum surekli unutmasin diye hastanede bana aptamil verdiler oyuzden o markayi aldim bende guzelde icti 3 gune sutum gelir diyor herkes hayirlisi.Biz biberonla verdik arada memeyi veriyodum ki unutmasin cok sükür simdi emiyo merak etme seninkide emer biraz sabir gerekiyor:) bize hastanede sma yi önerdiler onu yaptik yedirdik
Cok tesekkur ederm canim boyle sutum gelicek dendikce cok rahatliyorum dediklerini yapicam sicak havluyu denememistimCanim ilk gunler az geliyor zaten. İki uc gun sonra normal sut geliyor. Gelen ona yeter. Arada takviye verirsen sarilik icin onleyici olabilir. İlk bi kac gun gectikten sonra birakirsin. Bol bol emzir. Once emzir sonra mama ver. Sagma yapacaksan emzirdikten sonra yap. Hem emzirirken hem sagarken uzun sure tutma catlak yapmasin. 10 dk sagma yeter. Emzirmede en az 15er dk sursun. İlik dus sicak havlu sutun gelisini de hizlandirir akisi da rahatlatir. Gogusucu bakimini ihmal etme. Emzirdikten sonra 3-4 dk acikta kalsin kurusun. Kendi sutunu sur o da kuruduktan sonra kapat. Bu arada beslenmene su icmeye dikkat et. Bebis uyudugunda uyu ya da dinlen. Sutun yetecek moralini yuksek tut olumlu dusun. Senin ruh halini hisseder bebis. İlk gunler icin aklima gelenler boyle. Gule gule buyut bebegini insallah
Rezeneyi ben sallama olarak iciyorum. Dogrudan alirsanda kaynamis suda 5 dk bekleyerek demliyosun. İcine birsey katsanda sorun olmaz sanirim. Cunku emzirme icin hazirlanan caylarda da baska seylerle karistiriyorlar. Ama tansiyon sorunun varsa limon seker sorunun varsa bal dokunabilir. Bu arada bir de tarcini sormustun. Lactamil ve humanada tarcin yok. Bunlarin bebegine gaz yapip yapmadigini takip etmelisin. Macunun icerigine bakmak lazim bilmiyorum. Malt iceceginde de yok. Bir de sut icin moral cok onemli. Bebegin seni hisseder. Yeterince sut yaparsin hic merak etme. Olumlu dusunPeki rezeneyi nasıl demliyorsunuz. Birde içine limon bal falan katsam etkisinş azaltır mı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?