• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Cok tesekkur ederm canim boyle sutum gelicek dendikce cok rahatliyorum dediklerini yapicam sicak havluyu denememistim
Benim ilk zamanlar cok catlak olmustu. Emzirme hemsiresine gittim. Meger yavrum gerginlikten tutamiyomus. Onun onerisiyle sicak havlu uygulayip emzirmeden once 10 15 damla sagip ucunu yumusattiktan sonra verdim kavramasi kolaylasti. Cok basit bisi ama sicak havlu emzirmeye geri dondurdu beni diyebilirim.

Rezeneyi ben sallama olarak iciyorum. Dogrudan alirsanda kaynamis suda 5 dk bekleyerek demliyosun. İcine birsey katsanda sorun olmaz sanirim. Cunku emzirme icin hazirlanan caylarda da baska seylerle karistiriyorlar. Ama tansiyon sorunun varsa limon seker sorunun varsa bal dokunabilir. Bu arada bir de tarcini sormustun. Lactamil ve humanada tarcin yok. Bunlarin bebegine gaz yapip yapmadigini takip etmelisin. Macunun icerigine bakmak lazim bilmiyorum. Malt iceceginde de yok. Bir de sut icin moral cok onemli. Bebegin seni hisseder. Yeterince sut yaparsin hic merak etme. Olumlu dusun
İnşallah ya çok teşekkürler. Humanayı bi denicem galiba yarın alırım inşallah

Cok azda olsa artmis sutum canim bugun incir hosafi lactamil cay petibor biskuvi salata sut yapck ne varsa yedim sabirla bekliyorum bende memeyi veriyorum surekli unutmasin diye hastanede bana aptamil verdiler oyuzden o markayi aldim bende guzelde icti 3 gune sutum gelir diyor herkes hayirlisi.
Gelir canim merak etme benimde 3-4 gün sürdü sen kendini iyi besle :)

Kizlar bugun oglen eve ciktik dun sutum gelmiyordu bebegin emmesi guzeldi hastaneden kasikla mecbur mama verdik ama emzirmeyede calistm surekli bugunde aksama kadar sut yapick ne varsa yedim ictm damla seklinde artti ancak doyurmaya yetmedigi icim bebegim hep agliyordu acliktan dayanamadm mama aldirdim esime aptamil pronutra avent biberonla verdim resmen bayildi cocuk ara ara emzirmeyi deniyorum gene pes etmicem yarinda humana almayi dusunuyorum tavsiyeleriniz olursa uygularim ♡

Canım çocuğun emmediği zamanlarda da süt sağma makinan varsa onu denesem, yani ne bileyim belli mi olur belki ise yarar?

Merhaba kızlar ben sizlere birşey sormak istyorum.bebegimin yarı 40 ını yapacağız haftaya carsamba 20 günlük oluyor yalnız pazartesı yada salı yapsak olurmu acaba.ogun kyzenlerım gelecek onlar yapabilir anca.annemlerle aynı sehırde degılım. Kayınvalıdem de bilmiyor.birde yarı 40 ından sonra kayınvalıdem evine dönecek sizce yalnız kalmam da bi sorun varmı

Merhaba kızlar ben sizlere birşey sormak istyorum.bebegimin yarı 40 ını yapacağız haftaya carsamba 20 günlük oluyor yalnız pazartesı yada salı yapsak olurmu acaba.ogun kyzenlerım gelecek onlar yapabilir anca.annemlerle aynı sehırde degılım. Kayınvalıdem de bilmiyor.birde yarı 40 ından sonra kayınvalıdem evine dönecek sizce yalnız kalmam da bi sorun varmı
Ben 17. Günden beri yalnız kalıyorum bir sorun olmadı yorgunluk dısında annem gitmeden de 40ını yapmistı günün onemi yok dedi annem 7 gunden sonra yapiliyormuş

Kizlar bugun oglen eve ciktik dun sutum gelmiyordu bebegin emmesi guzeldi hastaneden kasikla mecbur mama verdik ama emzirmeyede calistm surekli bugunde aksama kadar sut yapick ne varsa yedim ictm damla seklinde artti ancak doyurmaya yetmedigi icim bebegim hep agliyordu acliktan dayanamadm mama aldirdim esime aptamil pronutra avent biberonla verdim resmen bayildi cocuk ara ara emzirmeyi deniyorum gene pes etmicem yarinda humana almayi dusunuyorum tavsiyeleriniz olursa uygularim ♡
Süt olsa da olmasa da sürekli emzirin ancak o şekilde süt gelir. Ayrıca ben aksamlari rahat uyusun diye kendi sutumu sagip biberon ile veriyordum.bir kaç gün sonra bebeğim beni emzik emer gibi emmeye başladı. Kucagimdan hiç inmeden sürekli emmek istiyor uyumuyordu.sutum az geliyor du yutkunarak emmedigi için. Dün artık hiç biberon vermedim. Nerdeyse aksama kadar emzik emer gibi emdi ve sürekli Kucagimdan inmedi. Aksam artık pesetti.doyuncaya kadar emdi. Bu gece rahat bir uyku uyudum. Özetle söylemek gerekirse sutum yetmiyor diye dusunmeyin ve biberondan mümkün mertebe uzak durun. Emdikce süt çoğalır.

Sağlıklı olsunlar da :dua: yarın sabah kontrol var bakalım neler olacak... senin açılma vs var mı bakıldı mı ?
Aynen aynen hic sorun yapmiyorum, icerde kalan bebek gorulmemis, illaki cikacaklar saglikla insallah :) bgun son muayenem var. Birdahaki gorusmemiz de suni sanci verilecek artik. Acilmaya baklmadi hic. Sanci da bgun nst bakalim ne soleyecek. Hic sancm ckmadi smdiye kadar... 2 gundr lekelenmem devam ediyordu sdc. Bugun o da bitti. Insallah bizede burdan sutum yetti, cuk cuk emdi demek nasip olur saglikla :)

Aynen aynen hic sorun yapmiyorum, icerde kalan bebek gorulmemis, illaki cikacaklar saglikla insallah :) bgun son muayenem var. Birdahaki gorusmemiz de suni sanci verilecek artik. Acilmaya baklmadi hic. Sanci da bgun nst bakalim ne soleyecek. Hic sancm ckmadi smdiye kadar... 2 gundr lekelenmem devam ediyordu sdc. Bugun o da bitti. Insallah bizede burdan sutum yetti, cuk cuk emdi demek nasip olur saglikla :)

İnşallahhhh... haberdar et bizi de merak ederim

Canim denedim bikac damla geliyor sadece ustelik cok canimi acitiyor

Aslında en başlarda o birkaç damla bile bebek için işe yarıyor ve yetiyor, birde söyle düşün bebeğin emiş gücü o pompalardan kaç kat fazlaymis, yani o emerkende en az ondan daha çok geliyor sonra da yavaş yavaş daha da artacak inşallah, canını sikmamaya çalış, her fırsatta uyumaya dinlenmeye dikkat et, inşallah çok daha iyi olur tez zamanda

bizde 1 haftaligiz yanlizim canim annem 5 gun durdu esim de 1 hafta sonra ise baslayacak bisey olmaz Allah'in izniyle

Back