2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
"Bebek susuz kaldımı geç konuşurmuş hergün su ver" sizede öyle diyor larmı
 
Canım ya öyle düşünme çok duygusal yaklaşıyosun. Seni tabiki annesi olarak biliyor. Karnında taşıdın senin sesinle teninle büyüdü. O bağ sadece ve sadece emzirmekle kurulmazki. Sen her sarılıp kucağına aldığında optüğünde tatlı sözler söylediğinde de kurulur. Ama tabi kızlar babaya düşkün oluyor orda biraz kıskanabilirsin :)

Canım ayaksız masaya gecirilen modellerden görmüştüm çanta gibi taşıyorsun ama pahalıydı 500 civarı. 2 elleri vardır belki tutumlu annede

"Bebek susuz kaldımı geç konuşurmuş hergün su ver" sizede öyle diyor larmı
İlk defa duydum canım ya ne alaka bilemedim :) anne sütünde de ihtiyacı olan su var formul mamalarda da varmış. Ek gıdaya geçene kadar gerek yok diye biliyorum.
 
Evet işte benim bildiğim de bu ama bi su dur tutturmuşlar korkutuyorlar bide
 
Evet işte benim bildiğim de bu ama bi su dur tutturmuşlar korkutuyorlar bide
Yok yok korkma sen dik durursan karşısında bir söyler iki söyler sonra pes ederler sağolsun benim çevre beni bildiği için pek sesini cıkaramıyolar yoksa fena cırlıyorum :)
 
Haklisim da işte gönül öyle demiyo. Hayiiiiir yaa bana düşkün olmalı sadece bana :))))babası havalanıyor sana benziyor dediklerinde. Halbuki hiç benzemiyor bence :)))
 
anne kokusu başka bir şey, merak etme sen. Anne sütü 6 ay, anne ömür boyu :)
 
Kadınlar kulübü nün yerine blogspot.com.tr gelmesi lazım ama çıkmıyor nedense
 
Link de sorun var buyrun yazı burada...

Bu yazıyı çok beğendim.özellikle kızları ,gelinleri doğum yapacak anneler okusun

"Biz de çocuk büyüttük."

Evet büyüttünüz; zaten bunu inkar eden yok ama sizin büyüttüğünüz çocuk düdüklü şekeri burnuna sokmaya çalışırken şimdinin bebekleri neredeyse Ipadden ailelerine "anne meme getir" diye mail atıyorlar. Siz çocuk büyüttüğünüz esnada ortalık biraz daha temiz, safken, tertemiz elleri olan tonton sütçü amcalar kapılara süt dağıtırken bizim çocuk büyüttüğünüz esnada pastörize sütün içerisinden evrimleşmiş çıplak İsmail Amca çıkıyor. Sizin zamanınızda her yer denizken bizim zamanımızda her yer wireless. Sizin zamanınızda Meydan Larousse'lardan parmak ucunuzla tek tek bebek hastalıkları aratılırken bizim zamanınızda bebeğin hastalığı daha ultrasonda belli oluyor.

Sizin zamanınızda bebeğin cinsiyetini karnınızın şeklinden ve aşerdiğiniz yemeğin tuzundan anlamaya çalışırken bizim zamanımızda doktorun odası bebeğin kalp atışlarıyla yankılanıyor.

Kabul edin işte: Sizin zamanınızdan bizim zamanımıza her şey değişti: Teknoloji değişti! Literatür değişti! Yaşam şartları değişti!. Evet sizin zamanınızda bebeğe su içirilirdi çünkü bebek susardı. Bizim zamanınızda da akademik araştırmaların da defalarca altını çizdiği üzere bebek anne sütünden yeterli miktarda suyu alır ve bebeğe fazla su vermek bebeğin dengelerini bozup beyin kanamasına kadar götürebilir. Sizin zamanınızda bebekler 8 kat giydirilip en üste de garanti olsun diye yünlü yelek dikilirdi (dikilirdi diyorum çünkü o bebekler bebeğe değil üzerinde kafa olan dağlara benzerlerdi). Bizim zamanımızda ise 22 derece kafidir bebekler sıcağı sevmezler 2 body giydirdinmi o da mutlu sen de mutlusun o da olmadı senin giydiğinin bir kat daha fazlası diyorlar. Sizin zamanınızda bebek sürekli kucağa alınırsa şımarır anneyi hiç rahat bırakmazdı (elinizi vicdanınıza koyup da söyleyin aranızda o zamanlardan bu güne hala çocuğunu kucağında tutan ebeveyn var mı? Elbet bir yaşa geldiklerinde indiler di mi?).

Bizim zamanımızda bebekle annenin bağlanmasını sağlamak ve bebeğin ileride kendisine güvenen bir birey olması için bebek kucaktan indirilmiyor. Sizin zamanınızda sütünüz yetmediğinde mama verilirdi bizim zamanımızda kaynağımız, yol gösteren bilimsel kaynağımız çok olduğu için sütü yettirmenin yollarını keşfedip uyguluyoruz. Sizin zamanınızda bebeğe şaka olsun diye çikolata yalatmak komikti bizim zamanımızda bebeğe çikolata yalatmak bebeğin sağlığına zarar verme müdahalesi olarak görüldüğü için hiç komik değil.

Sizin zamanınızda erkek çocukların pipilerinin fotoğraflarını zoomlayıp komşularla incelemek sosyalleşmekti. Bizim zamanımızda değil fotoğrafını çekmek bebeğin pipisini herhangi bir sohbete dahil etmek saçmalık hatta çocuk tacizine zemin olarak görülüyor. Sizin zamanınızda babalar işten gelip koltukta uyuyakalırlardı bizim zamanımızda işten gelip tüm gün tükenmiş olan yeni anneye yardım etmeyen babayı dövüyorlar.

Sizin zamanınızda bebeklerle "agudik budik mamalayı yedin mi ashkimmm" gibi abuk bebekçe konuşmak bebekle bir iletişim yolu olarak görünürken bizim zamanımızda bebekle normal insan gibi konuşmanın bebeğin konuşma yeteneğini geliştirmesi için gerekli olduğu kanıtlanmış durumda.

Sizin zamanınızda bebeği 30 km hızla sallamak, birbirine fırlatmak, çarşaflardan bungee jumping yaptırmak makul uyku yöntemleri olarak kullanılsa da bizim zamanımızda bu yöntemler vahşilik olarak yorumlanıyor zira bu yöntemlerden kaç bebeğin hayatını kaybettiği ve beyin kanaması geçirdiği kitaplarda yazıyor. Sizin zamanınızda televizyonun önüne koyulan bebek zevkle televizyon izliyorken bizim zamanımızda bebek olan evde otizmi tetiklediği kanıtlandığı için televizyon açılmıyor. Bunlar ve bunlar gibi daha onlarca karşılaştırmalı örnek. Doktora tezi olsa günlerce saha araştırmasına çıkılır, sayfalarca karşılaştırma yapılır.

Kısacası sevgili büyüklerimiz: Lütfen yenidoğan bebeğin ebeveynine "biz de çocuk büyüttük ne var yani" demeyiniz, insanları tüm bu örnekleri tek tek saymak durumunda bırakmayınız. Siz yanlış yaptınız demiyorum zaten haddim de değil ben sadece diyorum ki: teknoloji değişti e bebekler de bebekleri büyütme yöntemleri de değişti. Ben sadece diyorum ki "biz büyüdük ve kirlendi dünya" dolayısıyla daha dikkatli olmamız lazım. Siz beyaz sabunla yıkardınız bizi ama bizim zamanımızda beyaz sabun merdiven altlarında asitlerden üretiliyor. Her neyse uzatmayacağım siz en iyisi sabırla bizleri sevmeye devam edin çünkü bizleri siz büyüttünüz. Di mi? :)))

Not: "Biz size neler yaptık hiçbir şey olmadı" derken şu ana kadar kaç bebek tanıdığınızı bir daha düşünün. Sizin başınıza bir şey gelmemiş olması o yöntemin kusursuz ya da 45 sene sonra da denenebileceğini göstermez.
 
Evet çok haklisin gerçekten. Simdi Mınicij bebegime yabancı bi el degsin istemiyorum. Kız olsun erkek olsun bebek. Ne hale geldi herşey herkes. Rabbim evlatlarimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın. İyi öğretmen, arkadaş,eş dost
 
Benimkiler de aynı, kanguruya bindiriyorum yüzü yola dönük etrafı izliyorlar :) kucağa alışınca zor gerçekten.
 
Ohooo benimkiler herşeyi ağızlarına götürüyorlar tadıyorlar bir :)) çok normal ki
 
Ben de sevmiştim üzüldüm
 
Bie ekim mi
Bulamadim
Giden arkadaşlar beğenmemiş zaten. En iyisi netten indirip izlemek.


Kızım öksürüyo kızlar biraz burun akıntısı da var inşallah geçer hemen
Geçmiş olsun kuzucuga...

Hava çok sıcak diye az bişey verebilirsin demişti bnm doktor. Günde on CC veriyordum. Havalar derinleştiği için vermiyorum artık.

Bizimkiler bunu okuyup anlayacak kapasitede değil maalesef. Dikkatle okumaya bile usenirler ..
 
Prima premium care tabiki. Ya millet sallıyor ne takıyorsun.
Premium care 3 - 4 numaralarda Yenidoğan gibi mi ? Petek petek mi yani. Ben sırf bu yüzden aktif e geçtim. Ama aktif i de bırakacam çünkü kendine has kokusu beni baydı.

PETEK PETEK değilse premium care ye döneyim cnm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…