Kızlar sizinle mutluluğumu paylaşmak istiyorum. Şükürler olsun etrafımdaki kimseyi dinlemedim. Okuduğum ve dinlediğim tüm psikologları dinledim. Emzirmeyi bırakmak için memeye salça sürmemi, ruj sürmemi önerenler oldu.
Memeyi bırakmak bebeğimin hayatındaki ilk büyük sınavı ve ben bunu travma oluşturmadan atlattım şükürler olsun. Önce emzirmeyi azalttım. Kendi gelip isterse emzirdim. Bir süre sonra sadece gece yatarken emmeye başladı.
sonra süt bitti dedim, eline havuç verdim, elma verdim. En kurtarıcı pipetli suluk oldu. Sanki onunla emme ihtiyacını biraz giderdi. Öğleden sonra bol bol dışarı çıkardım ki enerjisini atıp gece rahat uykuya geçsin. Tabii benim gece uyanmayan kızım memeden uzaklaşınca gece uyanmaya başladı. Hiç sallamadığım için ayağıma yatırıp sallamaya çalıştığımda ne olduğunu anlayamadı ve çok ağladı. Sonunda internetten şarkı dinleterek uyuttum. Gece her uyandığında “su mu istiyorsun annecim “ deyip su verdim.
Yanında hiç giyinmedim. Süt,meme, emzirme kelimelerini evde hiç kullanmadık. Ve şükürler olsun bugün iki hafta bitti emzirmedim. İnşallah yazdıklarım vakti gelince sizin de işinize yarar