• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hakikaten yaaa.bizim oğlanın bir de geç konuşması ihtimalini kuvvetlendiren nedenler var.izole bir hayatımız var maalesef.esimin de benim de memletketlerimizden uzagiz.gelen giden yok.komsu yok bunu defalarca yazdim ama bu durum beni çok uzuyor.bir de hergün çok uzun olmayan sürelerde TV açıyorum.mesela kahvaltı hazırlayana kadar.meyvesini hazırlayana kadar..kucağıma alıp yapamıyorum elime vuruyor çaydanlığa dokunmaya çalışıyor.mama sandalyesine sabitlemesem ortalarda dolanıyor ev büyük.kac kere koltuk tepesinde ip üstünde yürür gibi buldum :olamaz: canım sıkıldı ama yaaa...baba gell diyor yetmez mi:KK64:teyze alo diyor bir de:işsiz:hakikaten maşallah herşeyi anlıyor zeki olacak bu çocuk kesin bana çekmiş diye geziyoruz ortalarda.baba da:" aynı babasi diye geziniyor" ona çekerse zaten hayatini tek kelimeyle geçirir yavrum: "bakarız" der durur herseye:KK70:
Bizim derdimiz aynı canım çooook yalnız büyüyor kuzular,hatta ben çok endişeliydim kesin yabani olacak insan yüzü görmüyor diye ama yanılttı beni, yürümeye başlar başlamaz ilk gezimizde bütün herkese sevgi pıtırcığı gibi yaklaştı :KK70: hala daha çok cana yakın kızım hiçkimseyi yabancılamaz maşallah,o yüzden endişelerm yerini rahatlığa bıraktı ;)

Ben benim oğlan öyle olacak diye korkuyordum.yani bizim için şaşırtıcı bir senaryo olmazdı insanların yanında ağlaması.ama maşallah.bugun beni böyle bunalıma sürükleyen abla kereste 15gunde açılır dedi.kendi de psikolog eğitimci ve erken İngilizce eğitim kurumu var.bana sürekli anne babayla olduğu için ve biz onun dilini anladığımız için konuşmaya gerek duymadığını söyledi.kreste mecbur kalıp konusurmus .otizm öngörüsünde bulunmadı.mesela bu bu diye işaret ederek herşeyi gösteriyor.soruyor.gelisimi iyi mutlu ama fazla korunaklı olunca boyle oluyormus
Aynısını bende diyordum inan, yani benden başkasını görmediği için ne yapsa anlarım garipsemem diyordum şimdi de geç konuşsa yine anlarım diyorum çünkü kendi dilinden anlayacak bi arkadaşı bile yok,burda oyun grubu falan da yok sanırım ,öyle kaldık işte yaz tatilini bekliyoruz :işsiz:

Bence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlar :KK12: arkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım:KK47:
Valla eskiler en güzeliymis, yok erkeni, geçi eninde sonunda hepimiz adam kadın olduk. Analarımız bunları takacak kadar vakti bile yoktu. Şimdi herşey de kriter her şeyde mükemmelliyetcilik. Devamlı kendimi sorgulamaktan, şunu mu eksik yapıyorum demekten o kadar sıkıldım ki. Arkadaşının durumu da gayet normal görünüyor, bazı çocuklar nazlı olur, çekingen olur zamanla asılır, çocuk sosyallestikce odullendirilirse, tesvik edilirse asılır bu durum da. 17 aylık bebeğe ne antidepresan ya ilginç gercekten. Bizim bebek de çok hareketli, yerinde hic durmayan inatçı bir bebek. Hem de keçi inadı var sagolsun. O da beni cok yoruyor ama odaklanma problemi yok. İstediği zaman her is geliyor elinden. Ben de kendimi böyle teselli ediyorum napim :KK66:
Hakikaten yaaa.bizim oğlanın bir de geç konuşması ihtimalini kuvvetlendiren nedenler var.izole bir hayatımız var maalesef.esimin de benim de memletketlerimizden uzagiz.gelen giden yok.komsu yok bunu defalarca yazdim ama bu durum beni çok uzuyor.bir de hergün çok uzun olmayan sürelerde TV açıyorum.mesela kahvaltı hazırlayana kadar.meyvesini hazırlayana kadar..kucağıma alıp yapamıyorum elime vuruyor çaydanlığa dokunmaya çalışıyor.mama sandalyesine sabitlemesem ortalarda dolanıyor ev büyük.kac kere koltuk tepesinde ip üstünde yürür gibi buldum :olamaz: canım sıkıldı ama yaaa...baba gell diyor yetmez mi:KK64:teyze alo diyor bir de:işsiz:hakikaten maşallah herşeyi anlıyor zeki olacak bu çocuk kesin bana çekmiş diye geziyoruz ortalarda.baba da:" aynı babasi diye geziniyor" ona çekerse zaten hayatini tek kelimeyle geçirir yavrum: "bakarız" der durur herseye:KK70:
Mecbur kalınca, çocuk krize girince biz de kısa aralıklarla açıyoruz. Ama hicbir zaman öyle uzun uzun etraftan soyutlayacak sekilde ekrana baktirmiyorum her ne kadar cevremle bu konuda devamli mücadele versem de. Çünkü esim de dahil, dede ananne babane diger dede tv ci. Artık gucenirlerse de torunlarını gormeyiversinler modundayim. Devamlı etrafimdakilerle mucadele vermek de cok yorucu gercekten. Biz ilk defa geçen hafta oyun grubuna götürdük metehani. Alisana kadar bitti kurs ama sosyallesmesi açısından iyi oldu, devam ederiz ara ara çünkü bizim de etrafta yok yaşıt bebekler. Size de tavsiye ederim canım..

Demek herkes aynıymış "çok akıllı maşallah başka çocuk olsa düşünebilir mi........" gibi gibi cümleler havada uçuşuyor bizde de :olamaz::KK70:
Çocuk da kendini dahi zannediyor.cay kaşığını bardağın içine koysa kendini alkisliyor:KK9:daha ileri aktiviteleri de var ama.9 küpü ustuste dizince , oyuncaklarını toplayinca ,kumandayla ya da TV ye bir dokunuşta tv acinca alkislamasini anlıyorum da çay kaşığını bardak içine koyup alkışlamasi beni benden aliyor.zeki mi geri mi belli değil :KK70:Avrupa yakasında Burhan diliyle konusursam
Bizim derdimiz aynı canım çooook yalnız büyüyor kuzular,hatta ben çok endişeliydim kesin yabani olacak insan yüzü görmüyor diye ama yanılttı beni, yürümeye başlar başlamaz ilk gezimizde bütün herkese sevgi pıtırcığı gibi yaklaştı :KK70: hala daha çok cana yakın kızım hiçkimseyi yabancılamaz maşallah,o yüzden endişelerm yerini rahatlığa bıraktı :KK66:
Maşallah o konuda biz de şanslıyız.

Valla eskiler en güzeliymis, yok erkeni, geçi eninde sonunda hepimiz adam kadın olduk. Analarımız bunları takacak kadar vakti bile yoktu. Şimdi herşey de kriter her şeyde mükemmelliyetcilik. Devamlı kendimi sorgulamaktan, şunu mu eksik yapıyorum demekten o kadar sıkıldım ki. Arkadaşının durumu da gayet normal görünüyor, bazı çocuklar nazlı olur, çekingen olur zamanla asılır, çocuk sosyallestikce odullendirilirse, tesvik edilirse asılır bu durum da. 17 aylık bebeğe ne antidepresan ya ilginç gercekten. Bizim bebek de çok hareketli, yerinde hic durmayan inatçı bir bebek. Hem de keçi inadı var sagolsun. O da beni cok yoruyor ama odaklanma problemi yok. İstediği zaman her is geliyor elinden. Ben de kendimi böyle teselli ediyorum napim :KK66:

Mecbur kalınca, çocuk krize girince biz de kısa aralıklarla açıyoruz. Ama hicbir zaman öyle uzun uzun etraftan soyutlayacak sekilde ekrana baktirmiyorum her ne kadar cevremle bu konuda devamli mücadele versem de. Çünkü esim de dahil, dede ananne babane diger dede tv ci. Artık gucenirlerse de torunlarını gormeyiversinler modundayim. Devamlı etrafimdakilerle mucadele vermek de cok yorucu gercekten. Biz ilk defa geçen hafta oyun grubuna götürdük metehani. Alisana kadar bitti kurs ama sosyallesmesi açısından iyi oldu, devam ederiz ara ara çünkü bizim de etrafta yok yaşıt bebekler. Size de tavsiye ederim canım..
Bence teselli değil olması gereken tam da senin yaptığın bence, öncelikli olarak söyleneni anlıyor mu,dalgın mı,komutları yerine getiriyor mu bunlara bakmalıyız diğerleri zamanla olacak şeyler. Dediğin gibi biraz gelenekselci olmak zorundayız yoksa her kafadan bi ses çıkıp çıldırtıyorlar insanı. Onlar robot değil,nasıl ki kimimiz sessiz kimimiz canlı kimimiz içine kapanıksa bebeklerde de karakter var onlarında inatçısı uysalı hareketlisi durgunu var ama biz anneler tezcanlıyız işte herşey hemen olsun istiyoruz :rolleyes:

Son düzenleme:
Çocuk da kendini dahi zannediyor.cay kaşığını bardağın içine koysa kendini alkisliyor:KK9:daha ileri aktiviteleri de var ama.9 küpü ustuste dizince , oyuncaklarını toplayinca ,kumandayla ya da TV ye bir dokunuşta tv acinca alkislamasini anlıyorum da çay kaşığını bardak içine koyup alkışlamasi beni benden aliyor.zeki mi geri mi belli değil :KK70:Avrupa yakasında Burhan diliyle konusursam

Gözümde canlandı çok şirin yaaaa 😂😍

BEnce teselli değil olması gereken tam da senin yaptığın bence, öncelikli olarak söyleneni anlıyor mu,dalgın mı,komutları yerine getiriyor mu bunlara bakmalıyız diğerleri zamanla olacak şeyler. Dediğin gibi biraz gelenekselci olmak zorundayız yoksa her kafadan bi ses çıkıp çıldırtıyorlar insanı. Onlar robot değil,nasıl ki kimimiz sessiz kimimiz canlı kimimiz içine kapanıksa bebeklerde de karakter var onlarında inatçısı uysalı hareketlisi durgunu var ama biz anneler tezcanlıyız işte herşey hemen olsun istiyoruz :rolleyes:
Aynen canım, dediğin gibi diğer konularda içim çok rahat, konuşması da dert degil aslında her istediğini anlatıyor ama işte sağdan soldan laflar gelince etkileniyor insan. Yoksa bizim bebelerin hepsi çok zeki😎😊

Yerim ben onu takdir edilmek herkes icin güzel bir duygu, o da bunu doyasıya yaşıyor işte ;)

Bazı programlar da baya öğretici.tv övmuyorum kesinlikle...ama faydalı şekilde kullanılabilir.hayatinda horoz görmemişti benim minnoş geçen hafta memleketteydik annemin sitesinde horoz gördü "ooooooo" diye üstüne yürüdü .çizgi filmde gordugunde üüruuü diyemedigi için ooooo derdi.anladim ki çizgi filmde görüp öğrendiğini gerçek hayata aktarabiliyor.koyun da görmemişti cizgi film dışında şehirlerarası yollarda görünce meeeee. Dedi.bir de kendi kuzu gorunce emme emme diyor.kuzular annelerini emdiği icin izlediği şeylerde.ben konuşuyorum o birşey izlerken.dalip gitmesine müsaade etmiyorum.anlatiyorum ekrandakileri.oyun grubuna yazlığa gidip geldikten sonra gönderirim kpss çalışan belki dersaneye gidersem tüm gün kreş olur ama aklimda

Aynısını bende diyordum inan, yani benden başkasını görmediği için ne yapsa anlarım garipsemem diyordum şimdi de geç konuşsa yine anlarım diyorum çünkü kendi dilinden anlayacak bi arkadaşı bile yok,burda oyun grubu falan da yok sanırım ,öyle kaldık işte yaz tatilini bekliyoruz :işsiz:
Ay oyun evi açsak ya erzuruma

Yaaa ben İzmir tatili gibi uzun düşünmüştüm. Neyse olsun bi hava değişikliği hepinize iyi gelmiştir, evine gidip biran önce ders çalışma ortamı oluştur canım :KK66:
1 hafta uzaklastik işte canım.cok şükür yine gördük akrabaları...çocuk için üzülüyorum dönünce.bombos eve girecek oda oda teyze anne anne kuzen arayacak.
Ders çalışmak değil ders çalışacak ortamı oluşturmak ayrı bir depresyon mevzuu. Nasıl olacak bilmiyorum dua edeyim

1 hafta uzaklastik işte canım.cok şükür yine gördük akrabaları...çocuk için üzülüyorum dönünce.bombos eve girecek oda oda teyze anne anne kuzen arayacak.
Ders çalışmak değil ders çalışacak ortamı oluşturmak ayrı bir depresyon mevzuu. Nasıl olacak bilmiyorum dua edeyim
Neden ortam oluşturmak sıkıntı ? Ben salonda çalışıyorum,çalışma odası da var ama orda da yok yok :KK70: adını çalışma odası yaptık ama ütü masasından süpürgeye kızımın büyük oyuncaklarına kadar herşey orda:olamaz:

Back