• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Sen bi cag kebabı yedir üstüne de kadayıf dolması bak nasıl açılır istahi :KK70: biz.esimin memleketi antepteyiz şimdi doğduğundan beri aç bırakmış gibi yiyor maşallah.yoruluyor da ama.akrabalar arasında.benim memleketim Mersin'de de oyleydi
Hahah gerçekten öyle bu çocuklar, babaların memleketine sempatileri var :KK70: cağ henüz denemedim ama kadayıf dolmasını bayıla bayıla yiyor şapşik :KK70:

Merhaba kızlar 💕 Herkes iyidir umarım 🤗 Ben de bi soruyla geldim, bebeklerin iştahı nasıl? Kızım zaten hiçbirzaman iştahlı olmadı ama bi şekilde yediriyodum ,birkaç gündür ilk kaşığı bile almıyor yada bir iki kaşık sonrası istemiyor saatlerce aç kalıyor yine de yemiyor ama şükür enerjisi keyfi yerinde,baharın gelmesiyle iştahı açılır sanmıştım ama hiç öyle olmadı inşallah geçici dönemdir çünkü damak tadına uygun yemek çeşidi bulamıyorum artık .
Merhaba kızlar 💕 Herkes iyidir umarım 🤗 Ben de bi soruyla geldim, bebeklerin iştahı nasıl? Kızım zaten hiçbirzaman iştahlı olmadı ama bi şekilde yediriyodum ,birkaç gündür ilk kaşığı bile almıyor yada bir iki kaşık sonrası istemiyor saatlerce aç kalıyor yine de yemiyor ama şükür enerjisi keyfi yerinde,baharın gelmesiyle iştahı açılır sanmıştım ama hiç öyle olmadı inşallah geçici dönemdir çünkü damak tadına uygun yemek çeşidi bulamıyorum artık .
Bizim durum da farklı değil son bir haftadır daha da istahsiz kahvaltı adına hiçbir şey yemiyor öğlen uykusundan önce çorba ya da meyveli muhallebi falan yapıp yediriyorum zorla gerisi hep bir savaş emerek doldurmaya çalışıyor midesini :/

Gece sütünü kesmeyi basardım kızlar cok sukur. Bugun 3.gece idi. İlk gece kabus gibi agladı basta sakinlestirip koydum.beni kontrol etti durdu. Burdayım annecim diye diye durdurabildim sukur. 3 ay sonra gündüz emmesini de bu kadar kolay bırakır umarim. Bakalım neler olacak. Kızım daha zorlamıstı. Tam aksini düsünuyordum.ama masallah diyeyim 😊
Darısı başımıza maşallah sizin minige ben nasıl ve nerden başlayacağımı bile bilmiyorum

Sen bi cag kebabı yedir üstüne de kadayıf dolması bak nasıl açılır istahi :KK70: biz.esimin memleketi antepteyiz şimdi doğduğundan beri aç bırakmış gibi yiyor maşallah.yoruluyor da ama.akrabalar arasında.benim memleketim Mersin'de de oyleydi
Ay çok iyiymiş :)) bizim ki de börekçi görünce gözleri açılıyor resmen kek börek poğaça kurabiye makarna pilav bu menudekilerden herhangi birini görünce bıkmadan yer ama tek lokma sebze bakliyat baklagil yok 😑 geçenlerde sofradayiz kereviz var tabagimd ona da mücver gibi kereviz köftesi yapıyorum yemediği için , o akşam bir şey oldu ve benim tabagimdaki kerevizi isteyip yedi ! Biz şok ben mutluluktan ağlayacağım derken anladık ki bir hevesti geldi geçti :-)

Ben heves edip başladım.ilk gün çok iyiydi.kakası gelince elimden tuttu tuvalete götürdü.2 kere altına yaptı sadece.

İkinci gün hastalandı.boğaz enfeksiyonu olmuş.hep altına kaçırdı ağladı.
O akşam kakası geldi tuvalete yapamadı ağladı.bezini takalım ona yap dedim istemedi.
Tuvalete oturmadı.çok üzüldüm o haline.
Bezini taktım yap kızım dedim yapmadı.
Dün gece uykusunda bile bezini tuttu ağladı.

Tuvalet eğitimine son verdim.uzun bi süre denemicem.şuan kaka yapsın diye gözünün içine bakıyorum.
Benim yüzümden psikolojisimi bozuldu acaba diye üzülüyorum.bağırsak düzeni bozuldu diye üzülüyorum.suçluluk hissi yaşıyorum :KK43:
ayy gecmis olsun. bir ara baris da tutup oglen uykusunda yapiyordu. eger tutmasi tekrarlarsa teo'nun kaka kitabini tavsiye ederim bizde ise yaradi.
Geçen hasta olusumuzdan bahsetmiştim ya kızlar , bizim bıdık da o zamandan beri banyo yapmaktan çok korkuyor anlamsız bir şekilde çığlık atıp kaçıyor :KK43: hiçbir anlam veremedim severdi banyo yapmayı napabilirim şaşırdım şarkılar söylüyoruz toplarını goturuyoruz yok ...
ateslendi mi hic? dusa falan soktuysan belki ondan kaciyordur.
yaklasik bi 10-15 gundur baris da yemiyor. en son bugunu ornek vereyim. sabah 9 bucukta kahvalti yapti. 3te muz yedi. aksam 5te yemek zor yedirdim, o da kus kadar. sanirim bu da normal bu donemlerde. genelde bu yememe olayi 18. aydan itibaren başlarmış. ama bide soyle bisey var, ver pilavi makarnayi yesin, simit yesin, ekmek yesin. hamur suratli :işsiz:

ayy gecmis olsun. bir ara baris da tutup oglen uykusunda yapiyordu. eger tutmasi tekrarlarsa teo'nun kaka kitabini tavsiye ederim bizde ise yaradi.

yaklasik bi 10-15 gundur baris da yemiyor. en son bugunu ornek vereyim. sabah 9 bucukta kahvalti yapti. 3te muz yedi. aksam 5te yemek zor yedirdim, o da kus kadar. sanirim bu da normal bu donemlerde. genelde bu yememe olayi 18. aydan itibaren başlarmış. ama bide soyle bisey var, ver pilavi makarnayi yesin, simit yesin, ekmek yesin. hamur suratli :işsiz:
Yerim onun hamur suratını :KK70: ayy sizlerdende aynı şeyleri duyunca rahatlıyorum valla:olamaz: Biz ne zaman rahatlayacağız yeme içme konusunda,dana kadar olduklarında sanırım:işsiz::mad:

Genel olarak hamur işi düşkünlükleri var sanırım pratik kolay geliyor bir de bizimki illa pilavı da makarnayı da o minik parmaklarıyla yiyecek çatal kaşık sevmiyoruz :) ateşi de olmuştu bu arada canım ama duşa sokmadim bu sefer atesliyken sebebini bulmaiyorum bir türlü inşallah geçicidir bu da ...

Genel olarak hamur işi düşkünlükleri var sanırım pratik kolay geliyor bir de bizimki illa pilavı da makarnayı da o minik parmaklarıyla yiyecek çatal kaşık sevmiyoruz :) ateşi de olmuştu bu arada canım ama duşa sokmadim bu sefer atesliyken sebebini bulmaiyorum bir türlü inşallah geçicidir bu da ...
Ben e bebekten aldigim baby plus mama sandalyesinde yıkıyorum:) kullanımı kolay olanlar var ya...hantal mama sandalyemizden daha çok iş gördü.yazlikta almıştık.dibine kadar kullandık.neyse mama sandalyesi reklamı gibi oldu ama...yaklaşık 1 senedir küvet kullanmıyoruz.oturtuyorum mama sandalyesine kuvetindeki tası eline veriyorum.onu da şu dolduruyorum taşıyabileceği kadar kendine dokuyor.bir dene istersen.mevcut mama sandalyeniz hantalsa bile minderini çıkartıp onda yıka istersen.bu bebekler fantezi bebesi.bize takla attırmadan bişey yapmiyorlar

Ben e bebekten aldigim baby plus mama sandalyesinde yıkıyorum:) kullanımı kolay olanlar var ya...hantal mama sandalyemizden daha çok iş gördü.yazlikta almıştık.dibine kadar kullandık.neyse mama sandalyesi reklamı gibi oldu ama...yaklaşık 1 senedir küvet kullanmıyoruz.oturtuyorum mama sandalyesine kuvetindeki tası eline veriyorum.onu da şu dolduruyorum taşıyabileceği kadar kendine dokuyor.bir dene istersen.mevcut mama sandalyeniz hantalsa bile minderini çıkartıp onda yıka istersen.bu bebekler fantezi bebesi.bize takla attırmadan bişey yapmiyorlar
:-) aynen oyleler iyi fikir geçen gün de düşünmedik değil mama sandalyesinde mi yıkasak diye bizimki de ondan pratik . Biz de ne zamandır küçük sandalyesi var onda yikiyorduk seviyordu ama sıkıldı ondan da herhalde bir de mama sandalyesini deneyelim bakalım bakarsın sever dediğin gibi :KK45:

ahaha fantezi bebesi :KK70:
mama sandalyesinde nasıl yıkıyorsunuz yahu zor olmuyor mu öyle? :KK64:

All-izz-well All-izz-well ayakta yıkamayı denedin mi hiç? severse ayağına altı kaydırmaz deniz patiklerinden giydirebilirsin. ya da ikiniz birlikte girin öyle girerse. ahaha ya da gir sen oyna suyun içinde oyuncaklarla senden özenip girer belki. sen de biraz eğlenmiş olursun :KK48::KK53:

All-izz-well All-izz-well ayakta yıkamayı denedin mi hiç? severse ayağına altı kaydırmaz deniz patiklerinden giydirebilirsin. ya da ikiniz birlikte girin öyle girerse. ahaha ya da gir sen oyna suyun içinde oyuncaklarla senden özenip girer belki. sen de biraz eğlenmiş olursun :KK48::KK53:
Hiccc Zor olmuyor.dusakabini açıp kapatıyor dusakabine daha doğmadan çizgi film kahramanları balıklar kuşlar yapıştırdık.ohh mis..şöyle sağlamca ayağa kaldırıp arkasını da yıkıyorum.bak yikayasim geldi şimdi:)

Yaptık yaptık ben de girdim babası da :KK70:en son öyle zar zor yıkadım bağır çağır ayakta hiç durmak istemiyor orda güvensiz geliyor . En son cikaricam balkona hortumla oynarken yikicam o olacak :-)

Biz bayadır banyoda buna benzer bir sey kullaniyoruz. Yalnız 13 kg sınırı var..

Eklentiler

• IMG_20190505_181702.jpg
    IMG_20190505_181702.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 24
Arkadaşlar sizin minnoşlarda konuşma durumu nasıl.ya benim moralim bozuldu bugun eşimin memleketindeyiz de.egitimci bi ablamiz var.konusmasi lazım dedi.yani cümleler halinde.anne su ver şeklinde mesela.bizde durum öyle değil.kelimelerimiz var ama çok değil.nene anne baba dede teyze ablalarımin adları araba su çay gibi.panikledim ben

Arkadaşlar sizin minnoşlarda konuşma durumu nasıl.ya benim moralim bozuldu bugun eşimin memleketindeyiz de.egitimci bi ablamiz var.konusmasi lazım dedi.yani cümleler halinde.anne su ver şeklinde mesela.bizde durum öyle değil.kelimelerimiz var ama çok değil.nene anne baba dede teyze ablalarımin adları araba su çay gibi.panikledim ben
Anne su ver miii :KK57: yok canım bizde de öyle bişey yok benim yeğenimdede yoktu geçen sene bu zaman aynı yaştaydı, 27 aylık falandı anlaşılır cümleler kurmaya başladı. Ağzı lafla dolu uzun uzun konuşuyor belki cümleler kuruyor ama biz anlamıyoruz :KK70: Kelime kelime tamam da anlaşılır cümle yok.

Yok canım ya bizde de durumlar aynı çok yavaş ilerliyoruz. Kardeşimin eşi asm de ebe. İki yaşında iki kelimelik cümle kurması lazım falan filan dedi. Cok fazla çocuğu çocuk psikoloğuna yönlendirme yapıyorlarmis. Lafı otizme kadar getirdi. Çok moralim bozuldu. Bizimkinin iki yaşında da çok gelişme gosterecegini sanmıyorum. Geç konusacak belli. Ama diğer becerileri yerinde, biz çocuğumuz zeki olacak diye ortalarda gezinirken millet gerizekalı yerine koyuyor acayip ayar oluyorum bu ara😤

Yok canım ya bizde de durumlar aynı çok yavaş ilerliyoruz. Kardeşimin eşi asm de ebe. İki yaşında iki kelimelik cümle kurması lazım falan filan dedi. Cok fazla çocuğu çocuk psikoloğuna yönlendirme yapıyorlarmis. Lafı otizme kadar getirdi. Çok moralim bozuldu. Bizimkinin iki yaşında da çok gelişme gosterecegini sanmıyorum. Geç konusacak belli. Ama diğer becerileri yerinde, biz çocuğumuz zeki olacak diye ortalarda gezinirken millet gerizekalı yerine koyuyor acayip ayar oluyorum bu ara😤
Bence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlar :KK12: arkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım:KK47:

Hakikaten yaaa.bizim oğlanın bir de geç konuşması ihtimalini kuvvetlendiren nedenler var.izole bir hayatımız var maalesef.esimin de benim de memletketlerimizden uzagiz.gelen giden yok.komsu yok bunu defalarca yazdim ama bu durum beni çok uzuyor.bir de hergün çok uzun olmayan sürelerde TV açıyorum.mesela kahvaltı hazırlayana kadar.meyvesini hazırlayana kadar..kucağıma alıp yapamıyorum elime vuruyor çaydanlığa dokunmaya çalışıyor.mama sandalyesine sabitlemesem ortalarda dolanıyor ev büyük.kac kere koltuk tepesinde ip üstünde yürür gibi buldum :olamaz: canım sıkıldı ama yaaa...baba gell diyor yetmez mi:KK64:teyze alo diyor bir de:işsiz:hakikaten maşallah herşeyi anlıyor zeki olacak bu çocuk kesin bana çekmiş diye geziyoruz ortalarda.baba da:" aynı babasi diye geziniyor" ona çekerse zaten hayatini tek kelimeyle geçirir yavrum: "bakarız" der durur herseye:KK70:

Hakikaten yaaa.bizim oğlanın bir de geç konuşması ihtimalini kuvvetlendiren nedenler var.izole bir hayatımız var maalesef.esimin de benim de memletketlerimizden uzagiz.gelen giden yok.komsu yok bunu defalarca yazdim ama bu durum beni çok uzuyor.bir de hergün çok uzun olmayan sürelerde TV açıyorum.mesela kahvaltı hazırlayana kadar.meyvesini hazırlayana kadar..kucağıma alıp yapamıyorum elime vuruyor çaydanlığa dokunmaya çalışıyor.mama sandalyesine sabitlemesem ortalarda dolanıyor ev büyük.kac kere koltuk tepesinde ip üstünde yürür gibi buldum :olamaz: canım sıkıldı ama yaaa...baba gell diyor yetmez mi:KK64:teyze alo diyor bir de:işsiz:hakikaten maşallah herşeyi anlıyor zeki olacak bu çocuk kesin bana çekmiş diye geziyoruz ortalarda.baba da:" aynı babasi diye geziniyor" ona çekerse zaten hayatini tek kelimeyle geçirir yavrum: "bakarız" der durur herseye:KK70:
Demek herkes aynıymış "çok akıllı maşallah başka çocuk olsa düşünebilir mi........" gibi gibi cümleler havada uçuşuyor bizde de :olamaz::KK70:

Bence herşey normal şu an için panikleyecek durumları yok kuzuların, şimdi sektör yarışımıdır nedir en küçük şeyde ordan oraya yönlendiriyorlar :KK12: arkadaşımın kızı 17 aylık,yabancıların yanında hep ağlıyor kimseye yaklaşmıyor diye doktoru antidepresan başlamış küçücük yavruya ,sadece anne babayla sakinleşiyormuş ne var bunda anlamadım:KK47:
Ben benim oğlan öyle olacak diye korkuyordum.yani bizim için şaşırtıcı bir senaryo olmazdı insanların yanında ağlaması.ama maşallah.bugun beni böyle bunalıma sürükleyen abla kereste 15gunde açılır dedi.kendi de psikolog eğitimci ve erken İngilizce eğitim kurumu var.bana sürekli anne babayla olduğu için ve biz onun dilini anladığımız için konuşmaya gerek duymadığını söyledi.kreste mecbur kalıp konusurmus .otizm öngörüsünde bulunmadı.mesela bu bu diye işaret ederek herşeyi gösteriyor.soruyor.gelisimi iyi mutlu ama fazla korunaklı olunca boyle oluyormus

Back