• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Gece emmesini bende gece kesmeye calısıyorum, odasını ayırdım. Ablası ile aynı odaya koydum yatağını dün gece. Ama cok yapısık oglum da dün gece sabredip gidip geldim. Ama bakalım nasıl olacak. Tuvalet egitimi İcin 2 yas ını bekliyorum bende. Gerekli sinyali almak lazım birde. Onceden altını acarken kacan oglum,2 gundur kendi uzanıyor. Buyuk abdestini yaptıgını ifade ediyor ama bakalım. Daha zaman var. 2 yas sendromu tavan durumda 😣

Günaydın hanımlar. Nasılsınız. Havalar ısınmaya başladı ve bizim işimiz daha da zorlaştı artık sürekli dışarı çıkmak isteyen bir bebe işten yorgun gelen anne baba 😔 tuvalet eğitimi için 2 yaşını doldurmasını bekliyorum bende ama çokta zorlamayı düşünmüyorum. Şimdilik tuvaletini yaptığında yanıma gelip koklatıyor öyle ifade ediyor kendini. Bu arada hala emzik kullanan var mı. Biz kullanıyoruz ve nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum. İyice bağımlı olmaya başladı

Günaydın hanımlar. Nasılsınız. Havalar ısınmaya başladı ve bizim işimiz daha da zorlaştı artık sürekli dışarı çıkmak isteyen bir bebe işten yorgun gelen anne baba 😔 tuvalet eğitimi için 2 yaşını doldurmasını bekliyorum bende ama çokta zorlamayı düşünmüyorum. Şimdilik tuvaletini yaptığında yanıma gelip koklatıyor öyle ifade ediyor kendini. Bu arada hala emzik kullanan var mı. Biz kullanıyoruz ve nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum. İyice bağımlı olmaya başladı
Canım tuvalet eğitiminin yanından gecmiyoruz biz henüz ben de zorlamayacagim.2 yaştan önce kendiliğinden bırakırsa bırakırmis.zorlamak ters tepermis.kas gelişimi ile alakalı 2 yaştan önce onermiyorlar zorlamayi.
Hiç emzik almadı.ama beni çok güzel kullanıyor o konuda da yol almış degiliz

Canım tuvalet eğitiminin yanından gecmiyoruz biz henüz ben de zorlamayacagim.2 yaştan önce kendiliğinden bırakırsa bırakırmis.zorlamak ters tepermis.kas gelişimi ile alakalı 2 yaştan önce onermiyorlar zorlamayi.
Hiç emzik almadı.ama beni çok güzel kullanıyor o konuda da yol almış degiliz
Aynen 2 yaştan önce önerilmiyor bende o yüzden 2 yaşı beklicem sonrasında da çok zorlamayı düşünmüyorum elbet bırakacak. Emziğide elbet bırakacak ama artık çok bağımlı oldu ve geceleri uyanıp bulamayınca basıyor yaygarayı ben yoruldum artık ondan bıraktırasım var

Aynen 2 yaştan önce önerilmiyor bende o yüzden 2 yaşı beklicem sonrasında da çok zorlamayı düşünmüyorum elbet bırakacak. Emziğide elbet bırakacak ama artık çok bağımlı oldu ve geceleri uyanıp bulamayınca basıyor yaygarayı ben yoruldum artık ondan bıraktırasım var
Gece emmek için uyanmalar bizi de bezdirdi.yine emziği bulup yatağında uyuyorsa ne ala.allah kolaylık versin hepimize

Tuvalet eğitimine başlayan var mı?

Ben heves edip başladım.ilk gün çok iyiydi.kakası gelince elimden tuttu tuvalete götürdü.2 kere altına yaptı sadece.

İkinci gün hastalandı.boğaz enfeksiyonu olmuş.hep altına kaçırdı ağladı.
O akşam kakası geldi tuvalete yapamadı ağladı.bezini takalım ona yap dedim istemedi.
Tuvalete oturmadı.çok üzüldüm o haline.
Bezini taktım yap kızım dedim yapmadı.
Dün gece uykusunda bile bezini tuttu ağladı.

Tuvalet eğitimine son verdim.uzun bi süre denemicem.şuan kaka yapsın diye gözünün içine bakıyorum.
Benim yüzümden psikolojisimi bozuldu acaba diye üzülüyorum.bağırsak düzeni bozuldu diye üzülüyorum.suçluluk hissi yaşıyorum :(

Ben heves edip başladım.ilk gün çok iyiydi.kakası gelince elimden tuttu tuvalete götürdü.2 kere altına yaptı sadece.

O akşam kakası geldi tuvalete yapamadı ağladı.bezini takalım ona yap dedim istemedi.

Tuvalet eğitimine son verdim.uzun bi süre denemicem.şuan kaka yapsın diye gözünün içine bakıyorum.
Benim yüzümden psikolojisimi bozuldu acaba diye üzülüyorum.bağırsak düzeni bozuldu diye üzülüyorum.suçluluk hissi yaşıyorum :KK43:
Cnm geçmiş olsun.kiyamak ben minnosa:) sen de üzülme hasta olduğu için öyle olmuştur.psikolojisi bozulduğu icin degil.

Cnm geçmiş olsun.kiyamak ben minnosa:) sen de üzülme hasta olduğu için öyle olmuştur.psikolojisi bozulduğu icin degil.
İnşaallah öyledir.onun için en iyisini yapmaktı niyetim.kaş yaparken göz çıkarttım.

Her konuda sakin olan ben, çocuğum konusunda acayip heyecanlanıyorum.eğitiyim öğretiyim diye acele ediyorum işte :)

Benim yüzümden psikolojisimi bozuldu acaba diye üzülüyorum.bağırsak düzeni bozuldu diye üzülüyorum.suçluluk hissi yaşıyorum :KK43:
Yaa kıyamam ona çok geçmiş olsun ben henüz erken olduğunu düşündüğüm için hiç adım atmadım anlamasi için anlatıyorum arada o kadar üzülme canım belki güzel gidecekti ama araya hastalık girmiş atlatır minnoş hemen inşallah :KK200:

Geçen hasta olusumuzdan bahsetmiştim ya kızlar , bizim bıdık da o zamandan beri banyo yapmaktan çok korkuyor anlamsız bir şekilde çığlık atıp kaçıyor :( hiçbir anlam veremedim severdi banyo yapmayı napabilirim şaşırdım şarkılar söylüyoruz toplarını goturuyoruz yok ...

Yaa kıyamam ona çok geçmiş olsun ben henüz erken olduğunu düşündüğüm için hiç adım atmadım anlamasi için anlatıyorum arada o kadar üzülme canım belki güzel gidecekti ama araya hastalık girmiş atlatır minnoş hemen inşallah :KK200:

Bende uzun bi süre konusunu bile açmıcam.
Çok şükür akşama doğru kakasını yaptı.
Ama bütün gün stres içindeydim.kaka geliyodu tutuyodu.

Bu arada kaka tutma olayı normalmiş.
Arkadaşıma anlattım.çok normal bi tepki vermiş dedi.kendi çocuğunda da aynı şey olmuş.ama ben korktum zorlamak istemedim.

Geçen hasta olusumuzdan bahsetmiştim ya kızlar , bizim bıdık da o zamandan beri banyo yapmaktan çok korkuyor anlamsız bir şekilde çığlık atıp kaçıyor :KK43: hiçbir anlam veremedim severdi banyo yapmayı napabilirim şaşırdım şarkılar söylüyoruz toplarını goturuyoruz yok ...

Geçmiş olsun canım.

Bizimki doğduğundan beri banyo yaparken hiç sesi çıkmazdı.
Şimdide seviyor ama saçını yıkarken gözlerine su geliyo diye kızıyor.banyo için şapkada aldım ama sevmedi onu.

Aloyu eline ver etrafı yıkasın,seni yıkasın belki hoşuna gider.lifi ver kendini sabunlasın.

Sen zaten baya eğlendirmeye çalışmışsın.onun haricinde aklıma bunlar geldi sadece :)

Geçmiş olsun canım.

Bizimki doğduğundan beri banyo yaparken hiç sesi çıkmazdı.
Şimdide seviyor ama saçını yıkarken gözlerine su geliyo diye kızıyor.banyo için şapkada aldım ama sevmedi onu.

Aloyu eline ver etrafı yıkasın,seni yıkasın belki hoşuna gider.lifi ver kendini sabunlasın.

Sen zaten baya eğlendirmeye çalışmışsın.onun haricinde aklıma bunlar geldi sadece :)
Ay sorma neler neler :) sağol canım inşallah bulucaz bir yolunu ... Sizin minigin de normale dönmesine sevindim :KK200:

Gece sütünü kesmeyi basardım kızlar cok sukur. Bugun 3.gece idi. İlk gece kabus gibi agladı basta sakinlestirip koydum.beni kontrol etti durdu. Burdayım annecim diye diye durdurabildim sukur. 3 ay sonra gündüz emmesini de bu kadar kolay bırakır umarim. Bakalım neler olacak. Kızım daha zorlamıstı. Tam aksini düsünuyordum.ama masallah diyeyim 😊

Merhaba kızlar 💕 Herkes iyidir umarım 🤗 Ben de bi soruyla geldim, bebeklerin iştahı nasıl? Kızım zaten hiçbirzaman iştahlı olmadı ama bi şekilde yediriyodum ,birkaç gündür ilk kaşığı bile almıyor yada bir iki kaşık sonrası istemiyor saatlerce aç kalıyor yine de yemiyor ama şükür enerjisi keyfi yerinde,baharın gelmesiyle iştahı açılır sanmıştım ama hiç öyle olmadı inşallah geçici dönemdir çünkü damak tadına uygun yemek çeşidi bulamıyorum artık .

Merhaba kızlar 💕 Herkes iyidir umarım 🤗 Ben de bi soruyla geldim, bebeklerin iştahı nasıl? Kızım zaten hiçbirzaman iştahlı olmadı ama bi şekilde yediriyodum ,birkaç gündür ilk kaşığı bile almıyor yada bir iki kaşık sonrası istemiyor saatlerce aç kalıyor yine de yemiyor ama şükür enerjisi keyfi yerinde,baharın gelmesiyle iştahı açılır sanmıştım ama hiç öyle olmadı inşallah geçici dönemdir çünkü damak tadına uygun yemek çeşidi bulamıyorum artık .
Benim oglumda cok istahlı bir bebek degil. Persentilde oglum zorla %50yi goruyor. Ama dediginiz keyfi hareketi yerınde.. Vitamin verdi doktoru o biraz istahını sanki🙄

Bu arada bıngıldak hala kapanmadı oglumun. Kızımın da gec kapanmıştı ama yinede bizim gibi olan var mı 😊

Sen bi cag kebabı yedir üstüne de kadayıf dolması bak nasıl açılır istahi :KK70: biz.esimin memleketi antepteyiz şimdi doğduğundan beri aç bırakmış gibi yiyor maşallah.yoruluyor da ama.akrabalar arasında.benim memleketim Mersin'de de oyleydi

Benim oglumda cok istahlı bir bebek degil. Persentilde oglum zorla %50yi goruyor. Ama dediginiz keyfi hareketi yerınde.. Vitamin verdi doktoru o biraz istahını sanki🙄
Bizimki doğuştan tok :KK70: doktor vitamin bile vermiyor bütün herşeyi normal diye,aslında içime sinecek kadar yedirebiliyordum bi şekilde ama bugünlerde kötüleşti aceba sizlerde de durum böyle mi diye merak ettim,genelde aynı dönemlerde aynı şikayetlerimiz oluyor ;)

Back