• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ramazana bir şey kalmadı, birden bırakması zor olabilir. Azaltarak bitirmeyi denesen belki daha az yıpratıcı olur küt diye kesmekten. Ben doğum gününe kadar azaltarak gitmek niyetindeyim. Uyanır uyanmaz olanı bitirdik şimdi akşam yemeği sonrası uyku öncesi kısmı azaltmaya başladık ama bu biraz daha zor oldu.

Bir de bugün en ataklı zamanlarından daha ataklı gibiydi halleri tavırları. Sürekli kucak sürekli emme sürekli ağlama mızırdanma... Yarın tatil neyse ki, biraz babası baksın ben bir yerlere saklanıp uyuyarak dinlenmek istiyorum :KK70:
Azaltma çabalarına ben de mi başlasam en zoru gece uyanmalari ve sabah ilk emmesi . Uyanır uyanmaz en az yarım saat keyif yapıyor ve tabiki uyku önceleri var yani emerek uyuyor bazen kucagimiza uyutsak bile beşiğine koymadan önce mutlaka yine emziriyorum aksi halde ağlayarak uyanıyor yatırırken.. önce hangisinden başlasam :KK64::anne:

Ramazana bir şey kalmadı, birden bırakması zor olabilir. Azaltarak bitirmeyi denesen belki daha az yıpratıcı olur küt diye kesmekten. Ben doğum gününe kadar azaltarak gitmek niyetindeyim. Uyanır uyanmaz olanı bitirdik şimdi akşam yemeği sonrası uyku öncesi kısmı azaltmaya başladık ama bu biraz daha zor oldu.

Bir de bugün en ataklı zamanlarından daha ataklı gibiydi halleri tavırları. Sürekli kucak sürekli emme sürekli ağlama mızırdanma... Yarın tatil neyse ki, biraz babası baksın ben bir yerlere saklanıp uyuyarak dinlenmek istiyorum :KK70:
Benmki emerek uyuyor o sıkıntı işte. Ne kadar azaltymaya çalışsamda onu kullanıyor. Anne meme anne nennenn diyor. Uykusu var diye bende emzirerek uyutuyorum :D

@ Gretchen Grundler
Valla ben de bir dinleneyim oglusa bak dediğimde eşim buhar oluyor :kızgın:banyoya tuvalete kapatıyorum kendimi en çok oralarda dinleniyorum:KK70:

[/QUOTE="_Bayankus_, post: 59695617, member: 864557"]
Benmki emerek uyuyor o sıkıntı işte. Ne kadar azaltymaya çalışsamda onu kullanıyor. Anne meme anne nennenn diyor. Uykusu var diye bende emzirerek uyutuyorum :KK70:
[/QUOTE]
Bizde de durum öyle.bir de masum gelir ki uyuyacagi zaman ınne emme diye babası bile dayanamaz.babasina öpücük atar el sallar iyi geceler iletisimini yerine getirir.gun boyu emmelerinden ayirabiliyoruz çok net.2 gecedir emzirip yanıma bırakıyorum büyüdün artık sen diye.uykuya gecemezse bir iki fırt çekip yine tam dalmadan yanıma yatıyor kendi.bu büyük gelişme bizim icin.bi önceki gece uyandığında emzirip bıraktım dudagini ağlamadi ama.dudagıni büzdü ınne ınne diye.icim sizladi tekrar aldım aman bende de hata var

@ Gretchen Grundler
Valla ben de bir dinleneyim oglusa bak dediğimde eşim buhar oluyor :kızgın:banyoya tuvalete kapatıyorum kendimi en çok oralarda dinleniyorum:KK70:

[/QUOTE="_Bayankus_, post: 59695617, member: 864557"]
Benmki emerek uyuyor o sıkıntı işte. Ne kadar azaltymaya çalışsamda onu kullanıyor. Anne meme anne nennenn diyor. Uykusu var diye bende emzirerek uyutuyorum :KK70:
Bizde de durum öyle.bir de masum gelir ki uyuyacagi zaman ınne emme diye babası bile dayanamaz.babasina öpücük atar el sallar iyi geceler iletisimini yerine getirir.gun boyu emmelerinden ayirabiliyoruz çok net.2 gecedir emzirip yanıma bırakıyorum büyüdün artık sen diye.uykuya gecemezse bir iki fırt çekip yine tam dalmadan yanıma yatıyor kendi.bu büyük gelişme bizim icin.bi önceki gece uyandığında emzirip bıraktım dudagini ağlamadi ama.dudagıni büzdü ınne ınne diye.icim sizladi tekrar aldım aman bende de hata var
[/QUOTE]
Zaten hep dayanamadığımız için bu hale geldiler ya :D
Keşkee en başta emzirerek uyutmasaydım en büyük hatam bu .

Zaten hep dayanamadığımız için bu hale geldiler ya :KK70:
[/QUOTE]
Doğduğu günden öyle emerek uyuyunca ben başında bilmedim bu iş böyle demek dedim.yalnizdim yönlendiren de olmadi.uyku eğitimi vs duyduğumda oğlan zaten 4 aylık olmuştu.simdi aşk yaşıyor memeyle.

Bizim grup İstanbul Florya’da, Defne’nin dil gelişimi iyiydi ama kaba motor çok fazla ince motor ondan daha az da olsa o da iyi gelişti. Ben daha ilk dersten ve evdeki tekrarlardan sonra fark etmeye başlamıştım değişimi. Yakınlarda varsa ve şartlar da elveriyorsa ben de öneririm.

Instagram’da Piapolya hesabı var, evde kendiniz yapabileceğiniz oyunlar paylaşıyor. Onun da faydası olabilir.

Teşekkür ederim hemen araştırıyorum :)

Azaltma çabalarına ben de mi başlasam en zoru gece uyanmalari ve sabah ilk emmesi . Uyanır uyanmaz en az yarım saat keyif yapıyor ve tabiki uyku önceleri var yani emerek uyuyor bazen kucagimiza uyutsak bile beşiğine koymadan önce mutlaka yine emziriyorum aksi halde ağlayarak uyanıyor yatırırken.. önce hangisinden başlasam :KK64::anne:
Ben gündüz emmelerinden başlardım. İkna ederek vazgeçebilirse daha sonra uykuda da işe yarayabilir. Ben ‘karnım aç diye süt yok, dokun bak gördün mü? Yemek yedikten sonra yediklerim böööyle mideye inecek vitamin ve süt olup bööyle döne döne döne yukarı çıkıp içmeye hazır hale gelecek. O yüzden hadi kahvaltı hazırlayalım’ diyerek ikna ettim. İlk gün 10 kez falan anlattım aynı hikayeyi artık arada bir istiyor sadece.

Ben gündüz emmelerinden başlardım. İkna ederek vazgeçebilirse daha sonra uykuda da işe yarayabilir. Ben ‘karnım aç diye süt yok, dokun bak gördün mü? Yemek yedikten sonra yediklerim böööyle mideye inecek vitamin ve süt olup bööyle döne döne döne yukarı çıkıp içmeye hazır hale gelecek. O yüzden hadi kahvaltı hazırlayalım’ diyerek ikna ettim. İlk gün 10 kez falan anlattım aynı hikayeyi artık arada bir istiyor sadece.
Oy maşallah anlarmis da :KK200: evet güzel hikaye en kısa zamanda anlatmaya başlayacağım ben de :anne:

Zaten hep dayanamadığımız için bu hale geldiler ya :KK70:
Doğduğu günden öyle emerek uyuyunca ben başında bilmedim bu iş böyle demek dedim.yalnizdim yönlendiren de olmadi.uyku eğitimi vs duyduğumda oğlan zaten 4 aylık olmuştu.simdi aşk yaşıyor memeyle.
[/QUOTE]
Kesinlşkle. Bir çocuğum daha olursa bu hatayı yapmicam. Yeni doğum yapan arkadaşlarımada hep bu tavsiyede bulunuyorum.
Bir de tmam emzirmek çok güzel. Duygusal bağ kuruyorsun çok çk güzel ama bazen çok sinir bozucu oluyor. Sürekli sana bağlı sürekli emmek istiyor. :(

en sinir bozucu olani insan gibi oturup emmemesi. birini emerken diğerini kurcaliyor, gobek deligime parmağını sokmaya çalışıyor. artik yoruldum cek elini demekten. :işsiz:
Zaten diğer göğüs ucunu çekiştirip iki parmak arasında ezip sürdürmesi beni benden alıyor.yoksa vallahi seviyorum emzirmeyi.

Kızlar bi soruyla geldim :)
Lazımlık konusunda ne düşünüyosunuz?
Fisher price lazımlık çok dandik geldi.plastiği çok kötü.
Fisherin köpekçik lazımlığı daha sağlam.
Başka bi öneriniz varmı?
Müzikli ve otururken daha ediceği bi lazımlık bakıyorum.

Selamlar kızlar,

Bizde bol b
Sağolun kızlar.bizde oyun hamuru ve boyama kalemleriyle vakit geçiriyoruz genelde.
Kız çocuğu olduğu için bebekle oynuyor yada evcilik oynuyoruz :)
Hareketli pasta kitabımız var.onu çok seviyor.
Oyuncaklarıyla oynuyor.
30 kelime rahat söylüyor, iki kelime ard arda kullanmaya başlamadı henüz.mama diyor,bitti diyor ama ikisini yan yana birleştirerek söylemiyor :)
Ben biraz eğitici şeyler yapmak istiyorum.bunlar yeterli gelmiyor gibi hissediyorum.

Oyun grupları nerde? Acaba bizdemi denesek? Biz arkadaş konusunda sıkıntılıyız.oturduğum yerde çevre olmayınca yalnız büyüyor haliyle.en iyi arkadaşı benim şuan :) bide ücreti ne kadar?

Selamlar kızlar

Bizde bol bol kitap okuyoruz (özellikle hareketli kitaplar) ,boya yapıyoruz(sulu boya,pastel,kuru boya),legoyla oynuyoruz,her gun mutlaka dısarı cıkıyoruz,15 gunde bir oyun grubuna gidiyoruz...kelime dağarcığımız genişletiyor gunden gune arada 2 kelimeli kısa cumlelerimiz oluyor...öyle istee :)

Kızlar bi soruyla geldim :)
Lazımlık konusunda ne düşünüyosunuz?
Fisher price lazımlık çok dandik geldi.plastiği çok kötü.
Fisherin köpekçik lazımlığı daha sağlam.
Başka bi öneriniz varmı?
Müzikli ve otururken daha ediceği bi lazımlık bakıyorum.
Ben lazımlıkla alıstırmayı dusunmuyorum,direk tuvalete kısmet olursa.bu arada aklınızda olsun kız cocukları icin tuvaletini yaparken mutlaka ayakları yere basmalıymıs( mesanenin tam bosaltılabilmesi icin) o yuzden basamaklı (yukselticili) tuvalet alıstırıcıdan aldım.dısarıda mecbur tabiii lazımlık tarzı birsey olacak.

Kızlar,
Bir sey soylemek istiyorum gerci daha once de konusuldu diye hatırlıyorum ama lütfen agır gribal enfeksiyon gecirirse cocuklarınız lütfen mutlaka eko cektirin... agır grip sonrası malum o mikroplar kalbe yürüyüp sonrasında daha büyük hastalıklara yol açabiliyor Allah korusun hatta yanılmıyorsam S SapkaliA arkadasımız da bunu söylemisti daha önce.su ara cok denk geldi bu tarz haberler o sebeple yineleyeyim dedim...
Öpüldünüz ❤️

Ben lazımlıkla alıstırmayı dusunmuyorum,direk tuvalete kısmet olursa.bu arada aklınızda olsun kız cocukları icin tuvaletini yaparken mutlaka ayakları yere basmalıymıs( mesanenin tam bosaltılabilmesi icin) o yuzden basamaklı (yukselticili) tuvalet alıstırıcıdan aldım.dısarıda mecbur tabiii lazımlık tarzı birsey olacak.
Merdivenlimi aldın canım.marka verebilirmisin?
Bende öyle alıyım.

Back