• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Aldım valla hamileyken yok yurutec zararlı onu yapmicam bunu yapmicam dedim büyük konusmusum .
Sürekli koymasam da gün içinde koyuyorum kahvaltı hazırlarken fln çok iyi oluyo . babyhope markası onunde ki tablası çıkıyor mama sandalyesi gibi de kullanılıyor koltuk bölümü çıkıp yikanabiliyor .
Sürekli oturtmadiktan sonra yararlı bise valla :)))

bende almayacaklardandım :D
oğlum bende iken elimden tut gez diyor yapıyoruz sıkıntı yok ama, annem ben dışardayken çok zorlanıyor
sırf kadıncağız için istiyorum

Kızlarrr günaydın bayağıdır girmiyordm bi bakayım dedim kim bilir kaç sayfa yazı yazılmıştır eneee toplam 8 sayfa artık eskisi kadar giremiyor kimse demek:KK51:
Biz memlekete geldik bayram dolayısıyla.zeynep hanım çok hareketlendi sürünüyor herşeyden istiyor kurtlu bi kız oldu çıktı:KK48: bu aralar zayıfladı geliyor bana bacaklarındaki bogumlar gitti..annem de çok zayıfladı bu kız çok zayıf falan diyip duruyor..yemesine icmesine müdahale etmeye de başlayınca kızım hepten yemeye karşı çıkmaya basladi.. yemek yerken de istemeye başlayınca bu sefer de yesin çocuk ama istiyo diye eline ekmek flan verilince iştahı kaçıyor bu seferde.. ben bisey deyince de ay biz öyle büyüttük ay şöyle ay böyle falan:KK43:
Halbuki evde ne guzeldi bi yere gidince düzen çok bozuluyor hele büyükler varsa başında virvirvir:KK43:
Bi de ben neyi yapmayın desem illa o oluyor dün en sonunda patladım kv.ye..evde temizlik yapıyorum denize gitcekler ben gelmicem dedim kızda gelmesin erken gidiyorsunuz falan..ay çok kalmicaz zaten sen de rahat olursun sokmayiz denize yanında sırayla dururuz merak etme ay bize guvenmiyormusun yoksa falan dediler bende tamam ozaman denize sokmayin geç te gelmeyin dedim..
Sonuç kız denize girmiş kumlarda yuvarlanmış ve eve çok erken tamm 3 saat sonra geldi.. çıldırdm resmen:kızgın: öldü kız açlıktan elinde de kuru kabuk ekmek kemirmiş durmuş ancak..veren de gerçi kabahat yani bende :mad: bi de ay oylemi yapmışız hihihiii diye gülünce kadın:mad:bi daha .ah veririm dedim
Bu arada süt iznini sabah kullanmayı düşünen var mı?benim kv bakacak kıza ama kendisi sabahları uyuyor yarim gün çalışıyordum şimdiye kadar babası ve dayısı bakıyordu kıza düzene oturana kadar kahvaltısı falan sabah kullanayim diyorum kv ye güvenmiyorum artik:işsiz:

Sevgili anneler yardımınıza ihtiyacım var 7 aylık bebeğim artık beni emmek istemiyo çok denedim uğraştım şimdi sadece uykuda farkettirmeden emerse emziriyorum devam sütü hiç içmiyo çorba meyve püresini reflüsü olduğu için kusuyo aptamin kaşık mamasını tepeli iki yemek kaşığı kıvamına göre sulandırıp veriyorum zar zor bitiriyor günde 4 kere veriyorum bide uyuttuğum zaman emzirebilirsem emiyo azda olsa
bu yeterlimi beslenmesi açısından

Sevgili anneler yardımınıza ihtiyacım var 7 aylık bebeğim artık beni emmek istemiyo çok denedim uğraştım şimdi sadece uykuda farkettirmeden emerse emziriyorum devam sütü hiç içmiyo çorba meyve püresini reflüsü olduğu için kusuyo aptamin kaşık mamasını tepeli iki yemek kaşığı kıvamına göre sulandırıp veriyorum zar zor bitiriyor günde 4 kere veriyorum bide uyuttuğum zaman emzirebilirsem emiyo azda olsa
Canim alerjisi olabilir mi

kızlar yürüteç aldınız mı alacak mısınız
benim oğlum 2 dk durmuyor yerinde sürekli bir yerlere tutunup kalkma tırmanma modunda
yürüteç alsam mı bilemedim
Canım bize yürüteç hediye geldi. kullanmıcaktım ama annem bi gün koymuş benden gizli. Bi geldimki tv ünitesinin çekmecelerini açmış eşeliyor. Ve onun içinde çok mutlu gerçekten. Salonu turlaması bile yetiyordu. Gün içinde koymaya başladık ama 5-10 dk arası tuttum hep. Park beşiğin içinde iice sıkıldığı çok mızmızlandığı zmnlarda koydum sdc. Biz 10 gün kadar ancak koyduk. Çünkü şimdi ameliyat oldu ve kaldırdık. Çok araştırdım zararını falan her dr farklı görüş bildiriyor. En niyatinde her seferinde 10 15 dkdan fazla kalmadığı sürece bi sıkıntı yaratmayacağı kanaatine vardım.
Tabi yine sizin kararınız.

Belli dönemlerde meme reddi denen bişey oluyor. Farklı pozisyonları deneyin ayakta sallanarak. yatarak. Önce sağı verin kabul etmezse solu deneyin. ten temasını artırın. Hiç bi şekilde olmassa emzirme kampı yapabilirsin.

zeytınyagı kesınlıkle kullanmak lazım hem faydalı asitler var hem de kabızlıgı onluyor. Sogan gaz yapar ben henuz vermedım
belki senin bebis kıyma yemeye
hazır değildir anlamında söyledim canım . yok zeytinyağı da kullanmıyorum ben bi kaç damla kullanayım o halde

canım gece yatmadan ıyıce doyur hem emzır hem devam sutunden ver mutlaka. Gece 6-7 saatten once uyanırsa sadece bıberonla bıraz su ver ve kucagında tekrarf hafıf sallayarak uyutmaya calıs emzırme. Ben bu sekılde yaptım
senin dediğin şey benim bebeğe uymuyor ya olmuyor ne yapsam memeyi almadan uyumuyor . ağlıyor sonrada uykusu açılıyor farklı bi şey yaparsam. ise de başladım her gece saat başı uyanıyor benim minnak alisiyorum sanırım bu duruma yapacak bi şey yok

Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi :P

Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
Emzirmeyi kesme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi :p
Cevap veriyorum :P Şubat annelerinin hakiki Şubat annesi olarak.hamilelijten önceki kilomdan 2 kilo eksiğim.nasil oldu anlamadım gitti.oysa israrla benimsemek istiyordum yaglarimi.zira eşim tombik :D benim kiz yine cins ligini yaptı. alt iki disten sonra şimdi üst on dış beklerken kopek dişleri getiriverdi.gelecegin vampiri olmaya hak kazandi yani. Emekleme bizim icin artik.sadece haturlanacak bir anı. koltuklara yengeç misali yan yan tutunarak gitmek daha zevkli geliyor.o yüzden yürüme oyuncağı almak istiyorum. duz duz.yurusun bari ;) senin kerata ne alemde

Ben de giremedim.iyi şimdi.o gün Dr ye götürmedim.acil Dr U napcak dedik gitmedik.sağol canım.sen neler yapıyorsun?

Duzelsin de inşallah canım şükur.

Okul başladı işte , bakici arıyorum bir yandan filan. Sen izne mi ayrıldın?

Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi :p

Ben 64 le hamile kalmıştı geçen ay 66 yi gordum ki yiyerek oldu bu :) sonra bir memlekete gidip geldim 68 olmuşum :) okul açılınca kosusturmadan veririm inşallah. Boyun kısa 55 inmem lazim.

Emekliyor geziyor... Koltuklara kalkmaya çalışıyor. Ayakta durmayı seviyor. Ama uzaya yetisemez

Selam canım nerelerdeydin? Kilo vermek bi yana dursun emzirme döneminin ilk aylarında daha kilo aldığım için ve ek gıdaya tam başladık onada güvenerek şuan diyetteyim 2 kg gitti bile benim kız tembel emeklemiyor fırfır dönüyor sürünüyor tutun beni yürücem diye atarlanıyor salonu evi turluyoruz koltuklara yapışık geziyoruz senin ufaklık ne alemde çok hızlıydı seninki yanlış hatırlamıyorsam

Duzelsin de inşallah canım şükur.

Okul başladı işte , bakici arıyorum bir yandan filan. Sen izne mi ayrıldın?
Evet canım Şubat'a kadar şimdilik izindeyim.inş bulursun zor bi süreç.ben de bu Sırada birini araştıracağım.eve gelip gitsin alışsın istiyorum.alerji durumunda mamayı nasıl hazırladığımı Görsün.başına buyruk yapmasın bişey.bakalım eve yakın bulursam çok rahat olacak.

hiç dışı yok kızımın emeklemiyorda dönüp duruyor arada yürütece koyuyorum az ama fır fır dönüyor 19 şubat kızım bu arada canım

Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
Emzirmeyi kesme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Canım ben anne sütü destekcisiyim ama seninki artık işkence olmuş sana bence 7 ay yeter kes istersen esinede kesildi sütüm artık sagincada çıkmıyor de öyle öyle alıştır sonra hepten kesildi dersin hiç anne sütü almayanlar var çok şükür seninki 7 ay aldı

Back