Şükür canım iyi. 7 ayımız bitti ek gıda tadımlık veriyorumsenın sutun nasıl cok gelıyormu? anne sutunun buyuk bır kısmı sudan olusuyor ya eger sutun coksa dert etme ıllakı ıcecek bu bebıs bu suyu vaktı gelınce
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şükür canım iyi. 7 ayımız bitti ek gıda tadımlık veriyorumsenın sutun nasıl cok gelıyormu? anne sutunun buyuk bır kısmı sudan olusuyor ya eger sutun coksa dert etme ıllakı ıcecek bu bebıs bu suyu vaktı gelınce
Ay canım öyle yoruyorumki anlatamam hem abide yoruyor oynuyor onunla. Ama uyumuyordu. Taki bugün abi evde degilken uyutana kadar. Maşallah 2 saat uyudu ya.. mikrop demekki abinin sesini duydukça uyumıyormuş. Neyseki okulların açılmasına az kaldı. Düzene girer inş.Canım cok efor sarfettırmeye bak o zaman ıllakı uykusu gelır. Benımkı de ıkı kez uyuyor bırı 45 dakıka suruyor bırı 1 saat. Gece de toplam 12-13 saat uyuyor yanı toplamda 14-15 saat felan oluyor
tatlım ben bebeğime süt sağıp bırakıyorum bugün ise başladım. buzluga attığım sütleri bu sabah dolap kısmına kaldırdik çözüldüler. ama kullanmadik yarına ya da diğer güne kullanilir mı bozulur mu yoksa bilgin var mıAz kaldı canım az daha sabır emeklemeye başladığı zaman kolların rahatlar. Tabi o zamanda peşinde koşturmalar başlayacak :) .
Benimkininde gündüz uykuları o kadar azaldıki erken yaşta bırakacak diye korkuyorum. İyice pert olmadan iyice uykusu gelmeden uyumuyor. Uyusada en fazla 10 dk sonra uyanıyor
Ek gıda için ise aceleye gerek yok illa farklı birşeyler yiyecek diye bir durum yok. Ek gıda için çok geçde degil. Şimdilik bebegin annesütünden başka birşeyler olduğunuda anlasın tadına baksın yeter. Asıl gıda annesütü zaten. Güzel emiyorsa sıkıntı yapma.
Canım eğer d vitamini yani deviti diyorsan günde 3 damla veriyoruz ama vegaferonu diyorsan bebegin kgsi kadar veriliyor ama ben vermiyorum onu sadece devit veriyorum7. Ay kontrolüne erken gittik bugun. Kilo alımı çok azaldi. Doğum kilosu iyi olduğu için kiloyu cok takmiyordum. Boy iki ayda 1 cm ancak uzamış. Ya yanlış ölçüyor. Bilemedim artık. Kan tahlili yaptırdım. Kan grubunu öğrendik. Demir biraZ az çıktı .ilaç vermiyordum az az destekle ilaçla dedi. 5_6 damla ver dedi. Bu ilacı nasıl kullaniyroduk.
Buzluktan çıkardığın sutu fazla bekletme bence canm. Cunku ilk gun bile tadi degisiyor ki bekletince bozulabilir.tatlım ben bebeğime süt sağıp bırakıyorum bugün ise başladım. buzluga attığım sütleri bu sabah dolap kısmına kaldırdik çözüldüler. ama kullanmadik yarına ya da diğer güne kullanilir mı bozulur mu yoksa bilgin var mı
Sağol tatlım bugün kullansam peki bi sorun olur mu? bozulduğunu nasıl anlayabilirimBuzluktan çıkardığın sutu fazla bekletme bence canm. Cunku ilk gun bile tadi degisiyor ki bekletince bozulabilir.
Buzu tamemen cozuldukten sonra 3 gün durabilir aşağıda tabiki sagar sagmaz attiysan buzluga ama ben yinede 2 günden fazla kullanmadımSağol tatlım bugün kullansam peki bi sorun olur mu? bozulduğunu nasıl anlayabilirim
Sagar sağmaz hemen attım . Sağol canım bugün kullanacam muhallebi yaparım onunla.Buzu tamemen cozuldukten sonra 3 gün durabilir aşağıda tabiki sagar sagmaz attiysan buzluga ama ben yinede 2 günden fazla kullanmadım
Canım sütü çözdürdükten sonra ne olursa olsun fazla bekletmemek en iyisi annesütü diğer sütler kadar dayanmaz. Bozulduğunu tadından kokusundan anlarsın.tatlım ben bebeğime süt sağıp bırakıyorum bugün ise başladım. buzluga attığım sütleri bu sabah dolap kısmına kaldırdik çözüldüler. ama kullanmadik yarına ya da diğer güne kullanilir mı bozulur mu yoksa bilgin var mı
tamam canım çok sağol.Canım sütü çözdürdükten sonra ne olursa olsun fazla bekletmemek en iyisi annesütü diğer sütler kadar dayanmaz. Bozulduğunu tadından kokusundan anlarsın.
İşe giderken sabahtan yada geceden günlük taze sagsan daha iyi olur
Muhallebiyi suyla katı yapıp anne sutuyle seyrelteceksin demi anne sütü sıcağa maruz kalmamalı bozulur çünküSagar sağmaz hemen attım . Sağol canım bugün kullanacam muhallebi yaparım onunla.
Kiyma icin erken deilmi bilmrm biz ancak 7 ayi doldurdukHerkese merhabalar
Çorba yaparken kıymayı nasıl koyuyorsunuz? Kavuruyormusunuz? Ben marketten 3 kez cekılmıs kıyma aldım ama corbanın ıcındekı kıymaları benım bebıs agzında bekletıp bırden cıkardı. Tanecıklerını yıyemedı yani, normalde tanelı yıyor peynır vs ama kıymayı yemedi. Sebze puresı yaptıgımda kıyma koyuyorsam tel suzgecten gecırdıgım ıcın yıyebılıyordu ama corbada nasıl yapmalıyım. Bır de tavuk verıyormusunuz? Organık tavuk alıcam ama onu da nasıl verıcegımı bılemedım.
evet canım dediğin gibi yapıyorum.Muhallebiyi suyla katı yapıp anne sutuyle seyrelteceksin demi anne sütü sıcağa maruz kalmamalı bozulur çünkü
evet canım dediğin gibi yapıyorum.Muhallebiyi suyla katı yapıp anne sutuyle seyrelteceksin demi anne sütü sıcağa maruz kalmamalı bozulur çünkü
henüz kıyma vermedim canım ama bu ay başlayacam bende 3 kez çekilmeli diye biliyorum. tavuk için erken canım şimdiden verilmez dedi Dr 9.ayı beklemek gerekiyorHerkese merhabalar
Çorba yaparken kıymayı nasıl koyuyorsunuz? Kavuruyormusunuz? Ben marketten 3 kez cekılmıs kıyma aldım ama corbanın ıcındekı kıymaları benım bebıs agzında bekletıp bırden cıkardı. Tanecıklerını yıyemedı yani, normalde tanelı yıyor peynır vs ama kıymayı yemedi. Sebze puresı yaptıgımda kıyma koyuyorsam tel suzgecten gecırdıgım ıcın yıyebılıyordu ama corbada nasıl yapmalıyım. Bır de tavuk verıyormusunuz? Organık tavuk alıcam ama onu da nasıl verıcegımı bılemedım.
henüz kıyma vermedim canım ama bu ay başlayacam bende 3 kez çekilmeli diye biliyorum. tavuk için erken canım şimdiden verilmez dedi Dr 9.ayı beklemek gerekiyorHerkese merhabalar
Kimi doktorda verin dio ben ayda bikere tavuk çorbası vermeyi düşünüyorum ki bugün ilk kez verdim bayildi :)henüz kıyma vermedim canım ama bu ay başlayacam bende 3 kez çekilmeli diye biliyorum. tavuk için erken canım şimdiden verilmez dedi Dr 9.ayı beklemek gerekiyor
Bizim doktor kıymaya ve tavuğa başlattı canım 13 ağustostan beri yiyor alerjik bi durum olmadı bende devam ediyorum vermeye kan damlasınıda kullanmadığım için et tüketimi önemli dedi doktorumuz ben kıymayı 2kez çektirdim ceviz büyüklüğünde koparıp ezdim ince silindir gibi oldu o haliyle buzlukta çözdürürken direk çıkarıp tencereye atıyorum üzerine yarım ç.b su ile çözdürüyorum doktor bu şekilde anlattı en az bakteri üreyen hali bu şekilmiş hiç kavurmadım kıymayı şuan için kavurmalı bisey yapmıyoruz dedi kıyma iyice pişince üzerine mevsim sebzelerini atıyorum ve pişiriyorum haftada iki gün bulgur yada pirinç ekliyorum birer t.k kadar sonra blendardan geçiriyorum sadece kıymalı yaptığımda blendar kullanıyorum yoksa benm kızımda yemiyor tavuğa gelince bir butu yine kıyma gibi çözdürüyorum sonra su katıp haşlıyorum bazen şehriyeli tavuk çorba bazende sebzeli pirinçli tavuk çorba yapıyorum butun kenarından alıp elimde didikliyorum çorbanın içinde o şekilde yiyor ve her çorbasına püresine mutlaka zeytinyağı katıyorumHerkese merhabalar