Canım öncelikle Rabbim sabır ve kolaylıklar versin. Kapı komşumun kızıda çoklu gıda alerjisi var. Sürekli görüştüğümüz için annesinin neler çektiğini çok ii biliyorum. Kızı şimdi 2.5 yaşında yeni yeni başladılar diyeti açmaya. Keçi yoğurduyla başladı. Emzirirken çok zorlandı doğru ama onun destekçisi annesi vardı. Yani destekleyen olması da çok önemli. Sürekli kuru meyve kuruyemiş yedi. Aç kalmamaya bol su içmeye çalıştı. Hala emziriyor. 2.5 oldu diye bıraktırmaya uğraşıyor artık.Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
Emzirmeyi kesme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sen elinden geldiğini yap. Eğer tüm çabalarına rağmen bebek sancılanıyorsa ona da sıkıntı sana da. İnşallah eşin emzirmenin ne kadar önemli olduğunu anlarda sana destek çıkar.
Ek gıdalara başladınız mı? Başladıysanız ii takip edin. Günlük tutun. Yediği saati ne yediğini takip edin. Tepki oluşursa hangi gün hangi saat farkettiyseniz kaydedin. Bunlar dr un bile çok işine yarıyor.
Hiç bir anne çocuğunun hasta olmasını istemez. Siz eşinizin söylediklerini kafanıza takıp ta hem kendinizi hem bebeğinizi üzmeyin.