• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
Emzirmeyi kesme konusunda ne düşünüyorsunuz?
Canım öncelikle Rabbim sabır ve kolaylıklar versin. Kapı komşumun kızıda çoklu gıda alerjisi var. Sürekli görüştüğümüz için annesinin neler çektiğini çok ii biliyorum. Kızı şimdi 2.5 yaşında yeni yeni başladılar diyeti açmaya. Keçi yoğurduyla başladı. Emzirirken çok zorlandı doğru ama onun destekçisi annesi vardı. Yani destekleyen olması da çok önemli. Sürekli kuru meyve kuruyemiş yedi. Aç kalmamaya bol su içmeye çalıştı. Hala emziriyor. 2.5 oldu diye bıraktırmaya uğraşıyor artık.
Sen elinden geldiğini yap. Eğer tüm çabalarına rağmen bebek sancılanıyorsa ona da sıkıntı sana da. İnşallah eşin emzirmenin ne kadar önemli olduğunu anlarda sana destek çıkar.
Ek gıdalara başladınız mı? Başladıysanız ii takip edin. Günlük tutun. Yediği saati ne yediğini takip edin. Tepki oluşursa hangi gün hangi saat farkettiyseniz kaydedin. Bunlar dr un bile çok işine yarıyor.
Hiç bir anne çocuğunun hasta olmasını istemez. Siz eşinizin söylediklerini kafanıza takıp ta hem kendinizi hem bebeğinizi üzmeyin.

Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi var biliyorsunuz.o gruba da yazdım ama burası benim ana grubum:) yazmazsam olmazdı.sütüm azaldı.çünkü yediklerimin hiçbir besin Değeri yok...kahvaltı ekmek ve çay yemeklerde patates ve sebze yemekleri(taze fasülye Semiz otu ıspanak çıkar yakında) böyle...Patlıcan dokunuyor.makarna pirinç pilavı ve patates.artık ben de mutsuz olmaya başladım.yaklaşık 5 aydır bunları yiyorum.çabuk yoruluyorum.ayaklarıma kramplar giriyor geceleri.geçen gece uykumdan uyandırdı o derece şiddetli.kalsiyum takviyesi bile bebeğe dokunuyor.keçi peyniri aldık o da dokundu.son zamanlarda yedim.gece uyumadı.çok ama çok yorgunum.eşim Sancı ağrısı var dedikçe,kızıyor bana...dilinle hasta ettin sen hasta ettin bu çocuğu diyerek Cadı muamelesi yapıyor.sabaha karşı bile kavga potansiyelimiz var.ağrısı arttıkça ben ağrısı var dedikçe ben suçlu oluyorum.bu ayrı konu.
Emzirmediğim ve formül mama kullandığım günler mutlu çocuk.fakat emzirmek iyi gelmiyor.bebeğimin bebekliğini hep ağlarken hatırlayacağım.gün boyu mıkır mıkır sebepsiz.oyunlar şarkılar artık karşısında danslar yani görseniz,mutlu olsun diye neler yapıyorum.fiziki ihtiyaçlarını düzene soktum.hani açlık asla yok.ama yok yok yani.uyanıyor uykudan altıntemiz karnını doyuruyorum.o saat başlıyor ıhıııı ıhı ıhııııı ıhı...
Emzirmenin duygusu çok başkaydı benim için ama artık korkarak yaptığım birşey oldu.zehir verir gibi.her emişte Çığlık.azaldı sütüm böyle böyle...dediğim gibi aç olunca su da içemiyorum.artmasını falan da istemiyorum maalesef.7ay emdi buna şükür.artırsam artar işin kötüsü.çünkü bir gün fazla su içince şişiyor hemen.yine de istemiyorum.kesmeyi tamamen kesmeyi düşünüyorum.yoruldum.destekçim de yok evde.daha taşınacağız.bayramda Taşınma öncesi 13 saat yola memlekete gidelim diyen eşime ama 2 günlüğüne git gel sonra taşın ertesi gün ben çok yorulurum dediğimde aldığım cevap:sen de ne çabuk yoruluyosun? Nasıl şey bu? Diye Karşılık alıyorum.kimsenin ilki önceliği değilim.eşime memleketi olsun annesi yanında olsun yeter.kimseden yardım,medet falan umduğum yok.fakat artık merhamet istiyorum...acınmaktan nefret ederim ama bunu bile istiyorum.çünkü ancak böyle anlayacak beni.acırsa anlayacak.gitmediğimizde de bayram Sabahı evde neler olacak biliyorum.
canım benim emmeyınce bebeğin daha mutlu ve huzurlu ise ben kes derim artık ek gıda zamanıda geldi ve ilk altı aylık kısmı atlattıniz en önemlisi ilk altı ay. formül mama yediğinde bebeğin rahatsızlık duymuyor ise bence devam et ve ona dokunmayacak ek besinler vermeye başla. ikinize de eziyet etmenin anlamı yok inan. eşine gelince bütün erkekler hemen hemen aynı ezdirme kendini ve bebeğin hakkında bi şey de paylaşma derim çünkü seni daha çok yıpratiyor.kendini ve bebeğini mutlu et formül mama ile mutlu ise öyle devam et ikinizde mutlu olum. yemek yiyemıyorsun vücud daha fazla kaldırmaz gerginlik ve stres mutsuzlukta yapar. emme olayı ikiniz içinde mutsuzluk verici kes gitsin canım.

Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi :p
slm canım kiloları vereli epey oldu hatta eksilere düştüm :) benim bebek henüz dış çıkarmadi ama belirtiler var. Henüz emeklemiyor ama sürünme çok istediği yere öyle ya da yuvarlanarak gidiyor:) senin minnos koşmaya başladı mi:)

Cevap veriyorum :p Şubat annelerinin hakiki Şubat annesi olarak.hamilelijten önceki kilomdan 2 kilo eksiğim.nasil oldu anlamadım gitti.oysa israrla benimsemek istiyordum yaglarimi.zira eşim tombik :KK70: benim kiz yine cins ligini yaptı. alt iki disten sonra şimdi üst on dış beklerken kopek dişleri getiriverdi.gelecegin vampiri olmaya hak kazandi yani. Emekleme bizim icin artik.sadece haturlanacak bir anı. koltuklara yengeç misali yan yan tutunarak gitmek daha zevkli geliyor.o yüzden yürüme oyuncağı almak istiyorum. duz duz.yurusun bari :KK66: senin kerata ne alemde
sende bendensin canım benim kglerde gitti eksilere düştüm. maşallah köpek dişleri nasıl geldi ya çok ağrısı oldu mu?

Selam kızlar uzuuuun süredir yazamadım bir sorum olacaktı. Öğretmen olan anneler bebeğinizi üzerinize Nasıl aldırdınız ben de okullar açılınca aldırmak istiyorum da o yüzden merak ettim

zor bi doğum süreci gecirdin üzerine zor bir annelik geçiriyorsun, alerjen anne olmak hakikaten zor inşAllah toparlar kuzucuğun, sağlıksız bir anne sağlıksiz bir aile ortamı bebeğin vazolan enerjisini de yutar diye düşünüyorum, gidebildiğin en uc noktasına gittiğine inanıyorsan ek gıdayı artırıp normal besinlere gecebilirsin.

dilersen bi kaç gün emzirme ve bebeğini gözlemle o sırada pompa ile sağ ki sütün kesilmesin mutluysanız o şekilde devam edersin birşey değişmiyorsa kaldığın yerden devam et

Selam subat annelerinin aralik, ocak vede mart anneleri :))) naaptiniz kilolari verdinizmi?? bebeginiz dis cikardimi, cikardiysa emekledimi, emeklediyse yurumeye basladimi :p
Kilolarim beni çok sevdi bi türlü gitmek niyetleri yok kalıcı misafir oldular artık bende:dondurma:
Sürünüyor benim minnak 4 disimiz de var diğer dişleri de geliyor garibim tüm gün parmağımı ısırdı:KK43:

Canım benim bebeğin için en doğrusunu sen bilirsin az uğraşmadın bunu 2016 şubat annelerini takip edenlerin büyük kısmı biliyor..ben senin kadar dayanabilir miydim onu da bilmiyorum:KK43:
Artık ek gıdaya gectin formül sütle takviye yaparak devam et bence..karar senin bu konuda:KK14:

sende bendensin canım benim kglerde gitti eksilere düştüm. maşallah köpek dişleri nasıl geldi ya çok ağrısı oldu mu?
Daha cikmadilar canim ama sis sis.kizarmuslar.acayip ağlıyor. baya acı çektiği belli.alt dişler hic böyle olmamıştı. buraya da yazdım neden bu kadar kötü diye.meger en zor dişleri geliyor mus

Çok ama çook teşekkürler.günah keçisi aradığımdan değil inanın,doğru kararı vermek istediğim için çok kişinin fikrine danıştım.çünkü anlattığım sebepler yetiyor da artıyor.49 kiloya düştüm.hani Vücudu Öyledir kiminin ona tamam ama ben 53 ten aşağısını görünce şok oldum.ki vücudum kiloya müsaittir.4 -5 gün fazla yiyeyim 2 kilo alırdım.yani şok şok...bebeğin gazını çıkartmak için omzumda tutmak bile yoruyor beni.kanguru ile taşıyorum genelde.o daha iyi kiloyu yayarak Taşımamı sağlıyor.
Annem yakın ama yaptığı sınırlı tabii.yaptığı da var yapmadığı da ama genelde üşeniyor.halimi görüyor sözde üzülüyor ama taşınırken bebeği tutarım I bile yarım ağızla söylüyor....Börek yapıp getiriyor mesela ama evde işin ucundan tutmuyor.hani bazılarınız yazıyor onu yaptı bunu yaptı.benimki çamaşırı assa kuruyu almadan asar ya da çay içer ortada bardağı kalır,makinaya yenileri atmasını söylerim illaaakiii üstünde etiketli bişey kalır hepsi batar.yani kötülemek değil ama arkasından ben yine iş yapıyorum.o kadar üşengeç ki domates suyu yapılacakmış ay yapsam mı bayramdan sonra mı yapsam diyor...5 kiloluk şimdi yap madem az az başla dedim.ay zaten baban sıkıyor diyor da başında dikilmek gerekiyor diyor.ay anne pes dedim.hani bunu dedim yani:) kabukları soyup suyunu sıkıyor hazırlıyor daha ne:)yani yardımcım yok işin özü...güçlü olmam gerek...hele de bu süreçte...
Memeden kesme olayı için fikirleriniz önemliydi .çok teşekkürler kızlar...bakalım süreç nasıl gelişecek...bugün hiç emmedi mesela...kim dedi biriniz yazmış.şimdi 3 gün emzirmemeyi düşünüyorum.dayanabilirsem..bugün ilk gündü.şişme yaparsa napayım bilmem...

kızlar Sezeryan dikisim hala kırmızı ve elimle dokunabiliyorum yani düzelmedi ve cok Kasiniyor sizde durumlar nasıl?

Çok ama çook teşekkürler.günah keçisi aradığımdan değil inanın,doğru kararı vermek istediğim için çok kişinin fikrine danıştım.çünkü anlattığım sebepler yetiyor da artıyor.49 kiloya düştüm.hani Vücudu Öyledir kiminin ona tamam ama ben 53 ten aşağısını görünce şok oldum.ki vücudum kiloya müsaittir.4 -5 gün fazla yiyeyim 2 kilo alırdım.yani şok şok...bebeğin gazını çıkartmak için omzumda tutmak bile yoruyor beni.kanguru ile taşıyorum genelde.o daha iyi kiloyu yayarak Taşımamı sağlıyor.
Annem yakın ama yaptığı sınırlı tabii.yaptığı da var yapmadığı da ama genelde üşeniyor.halimi görüyor sözde üzülüyor ama taşınırken bebeği tutarım I bile yarım ağızla söylüyor....Börek yapıp getiriyor mesela ama evde işin ucundan tutmuyor.hani bazılarınız yazıyor onu yaptı bunu yaptı.benimki çamaşırı assa kuruyu almadan asar ya da çay içer ortada bardağı kalır,makinaya yenileri atmasını söylerim illaaakiii üstünde etiketli bişey kalır hepsi batar.yani kötülemek değil ama arkasından ben yine iş yapıyorum.o kadar üşengeç ki domates suyu yapılacakmış ay yapsam mı bayramdan sonra mı yapsam diyor...5 kiloluk şimdi yap madem az az başla dedim.ay zaten baban sıkıyor diyor da başında dikilmek gerekiyor diyor.ay anne pes dedim.hani bunu dedim yani:) kabukları soyup suyunu sıkıyor hazırlıyor daha ne:)yani yardımcım yok işin özü...güçlü olmam gerek...hele de bu süreçte...
Memeden kesme olayı için fikirleriniz önemliydi .çok teşekkürler kızlar...bakalım süreç nasıl gelişecek...bugün hiç emmedi mesela...kim dedi biriniz yazmış.şimdi 3 gün emzirmemeyi düşünüyorum.dayanabilirsem..bugün ilk gündü.şişme yaparsa napayım bilmem...

Sagarsin canım. Dene bakalım. Eğer ikinizde böyle mutlu olacaksaniz kesersin. Rabbim yardım etsin

Kusması doğduğundan bellidir var doktor reflü var dedi şimdi kaşık mamasından başka herşeyi kusuyo allerji olduğunu nasıl anlıycam
Mesela meme reddi kakada mukus kan kusma istahsizlik karinda sesler gurultulu kaka huzursuzluk vucutta dökuntu kabiz ya da ishal dudakta gozde sisme hiriltili solunum burun akintisi hickirik krizleri hapsuruk oksuruk gibi belirtilrden kimilerini gosterebiliyor

Disi cikardik sunnet oldu ogluslarim hemde 3 u birden suan minnak oglum emekliyor yurumek icin acele etmiyor sizde durum ne

Canim ya bu sekilde yipranacaksan kes bence cunku bebeginin herseyden once sana ihtiyaci var rabbim yardim etsin sana da tum darda olanlara da

Bende yürüteç aldım kızlar baby hope nin çok kullanışlı tablası çıkıyor mama sandalyesi gbi oluyo oturduğu bölümde çıkarıp yıkanabiliyo aynı zamanda beşik gbi sallanıyo hem yürüteç hem beşik türü bişe bebeğim ve bn çok sevdik sze tavsiye ederim kıyuyorum hç sıkılmıyorda sıkılırsa katlıyorum sallıyorum uyuyakaldık yürüteçin başında bi ara oğluşum:)

Daha bizde ne emekleme var ne de diş çıkarma bnm oğluşum tembel mi çıktı ne:KK46: 6 ay 20 günlüğüz:anne:

Arkadaşlar nasılsınız girip arada okumaya çalışıyorum biraz pek yazamıyorum benim kızım hala çok iştahsız hatta giderek artıyor emmeyi bırakalı çok oldu devam sütünüde artık sadece uykuda ve çok az alıyor 150-200 ml arası maksimum bazen dahada az ek gıda zaten facia bir elimde ya tel ya oyuncak şarkı söyleyerek zorla ama oda az dr lar birşey bulamamıştı alerji bölümüne gittim gıda testi kan testi herşey normal alerjide yok ama çok iştahsız prof herşey iyi dedi ama gıda testini yapan hemşire 3 yaşa kadar kesin belli olmaz dedi kafamı karıştırdı prof herşeyi ver dedi kendi yeneklerinizden ver dedi pilav kızartma anneniz size ne verdiyse ver dedi çok şaşırdım kaşık ağzına değince kapatan kızımla çok kolay sanki sonra çocuk gastroya yönlendirdi oda tahlil yaptı normal herşey biraz kansızlık var kan ilacı kullanmıyorduk çocukdr u iştahsızlık yapar bırakalım demişti hem alerji bölümündeki prof hemde gastro daki mutlaka kullan dedi çok önemli dedi ve ferrum hausman verdi içinde paraben var gastro dr u dediki 3 ana 3 ara öğün yap o saatlerde yemezse verme arada aç kalsın dedi 2 gün3 gün dün akşam gece 40 ml devam sütü zorla içti sabah geç uyanıyor 12 gibi zorla yedi kaç saat aç kaldı banamısın demedi aç olunca huzursuz oluyor ağlıyor ama yemiyor nasıl yapacağım bilmiyorum psikolojim bozuldu günde 3-5 saat uyuyorum 2 den 3 den önce uyumuyorum 5-6 gibi devam sütü vermeye uyanıyorum hoş içmiyor çoğu kez ama bir umut işte hemen uykuya dalan biri değilim ben uyuyorum kıjım uyanıyor mız mız o uyuyor ben uyuyamıyorum doğduğundan beri böyle bunları geçtim yese kuzım saat başı uyanayım kızım birde gece çık hareketli beşiğinde uyumuyor ağlıyor rahat dönemiyor farkettim halbuki mobilya beşiklerden yanımda uyuyor yatakta kızımla yatıyoruz ne kadar doğru bilmiyorum eşiminde işine geliyor gece kız uyandığında rahatsız ollmıyor eşimede çok kızgınım tartışıyorum onunla sürekli haklı haksız kızıyorum kardeşinin sözü var bayramda şimdiden benle pazarlık yapıyor söze gelenleri ârabayla getirip götürecekmiş vs hamallık yapacakmış resmen bana kızma diyor bu kardeşi kızımı görmedi daha 5 saatlik mesafede gelmedi görmeye büyük görümcem doğum yaptı 3 ay önce 18 saat nmesafede oraya gitti 2 ay kaldı benim saf kocamda neler yapacağını düşünüyor kardeşini resmen eşim okuttu gibi masraflarını karşılardı okuldayken bize gelir biletlerini alır harçlığını verirdi işe başladı yüzümüze bakmıyor işi düşmeden aramaz ama biz hamallık yapmaya gideceğiz büyük görümcem gelmiyor bile söze ne diyeyim benim kızımı görmeye kimse gelmedi 3 halası var bayramda biz ayaklarına gideceğiz çocuk 7 aylık oldu kv zaten 10 gün kalıp gitti o gidiş kızının yanında 3 ay kaldı bana 2 saat nmesafede kızına. 20 saat 10 gün kaldığında da daha da sinir etmişti beni ben sessiz olduğum için tepme çıktılar ama bayramda hiçbirşeye elimi sürmeyeceğim önceden herşeyi yapardım bende onlar gibi yapacağım artık hamile halimle üyemekler. hazırlamıştım geldiklerinde biz ne. zaman gitsek kv ye hep gidince beraber yemek yaparız hiç hazır olmaz kızları geleceği zaman herşey hazırlanır kızları ve eşim arsında çok ayrım yapıyor ama benim kör kocam hiçbir zaman göremeyecek bunu çok kızdım yine neyse ya çok dertliyim yaz yaz bitmez bu asıl konum kuzım nasıl iştahını açacağım keçiboynuzu pekmezi dediler 10 gündür veriyorum malesef işe yaramadı varmı bir fikri olan ne yapabilirim çokaz besleniyor korkuyırum kilosuda çok azzaman.gitsek gidince

Back