Yok canım ekleye ekleye deniyoruz patates kabak pek alerji yapmaz ikisini karıştır 3gün ver bi sıkıntı yoksa patates kabak semizotu karıştır 3gün ver bi sıkıntı olursa semizotu alerji yaptı demektir çünkü diğer ikisini denemiştin bi sıkıntı olmamıştı.. Örnekten anlatabişdim mi bilmiyorumtecrübeli annelere bi sorum olacak simdi ek gidaya geçişte 3gun deneme kuralı varya diyelim ki gün patates verdim sonraki 3gun kabak sonra baska bi sebze deneyim en son mu bu sebzelerin hepsini denedikten sonra karistirip verebilicez öyle de baya uzun süre gececek karisim verene kadar
Canim patatesi 3 gun denedin ya 3 gun sonra patatese kabakta ekle sonra havuc... yani tek tek yapmana gerek yok patates 3 gun kabak+patates 3 gun patates+kabak+havuc 3 gun seklinde umarim anlatabilmisimdir karisik olmus olabilir
gayet anlaşılır olmuş arkadaşlar teşekkür ederim yarin patates havuç vereyim bariYok canım ekleye ekleye deniyoruz patates kabak pek alerji yapmaz ikisini karıştır 3gün ver bi sıkıntı yoksa patates kabak semizotu karıştır 3gün ver bi sıkıntı olursa semizotu alerji yaptı demektir çünkü diğer ikisini denemiştin bi sıkıntı olmamıştı.. Örnekten anlatabişdim mi bilmiyorum
Daha once denedigin seylerse sorun olmaz meyvede yiyecekler sebzedegayet anlaşılır olmuş arkadaşlar teşekkür ederim yarin patates havuç vereyim baripeki sebze verirken meyve püre yada suyu versem sıkıntı olur mu ki zaten su an tattiriyorum azar azar
Canim.ailemle bi iletisim kopuklugu var..kimse normal yapmasi gerekeni yapmiyor ben yonlendirince onlara karisiyor beenmiyor oluyorum.en basitinden bebeklerin var duzenli bi yemek yapilip sofra kurulmasi olayi ..ki kizim hep kucakta miy miy aglak bisey..dusun 6 gun hastanede yattim 1 saat uzaklikta annemlere..tek basima kaldim..yan odada kadin hemsire 3 yasinda kizi atesleis yaninda bide annesi vardi yani jNeden canım problemli mi geçti tatil. Çok gecmiş olsun
maalesef canım böyle böyle tecrübe kazanacayım Allah beterinden korusun tşk ederim desteğiniçinCanım çok geçmiş olsun. Bende ilk oğlumda çok paniktim. Yataktan düşürmüştüm bazası yüksekti. Aynı senin yaşadıklarını yaşamıştım. Kendimi günlerce affetmedim.
Ama çocuklar düşe kalka büyüyorlar maalesef. Allah gerçektende koruyor onları.
Aklında olsun düştükten sonra gözlerde kayma sersem sersem bakış görmezsen hareketleri normalse gülüyorsa sıkıntı yok demektir.
Böyle kazalar sen yanındaykende olabilir biranlık dalgınlıkla neler oluyor. eminim eşinde çok üzülmüştür. Bir daha sana vermeyecegim dediğinde dahada çok üzülmüştür. Bundan sonra daha dikkatli olur.
Diyecegim çok üzülme ve çok çok sakınma bebegini. Allah büyük kaza dert vermesin. Böyle minik düşüşler sıkça olacak. Kendi kendine tay tay durmaya çalışırken adım atmaya çalışırken sıkça düşecek kafasını bir yerlere sertçe çarpacak.
Şimdi daha çok küçükler diye çok korkuyoruz ama şuan kemikleri hala kıkırdak gibi inan bana düşselerde canları çok acımıyordur. Sadece korktuklarından aglıyorlardır.
evet kızım çok inatçı uzun süre aç dakalsa değişmiyor canım kapasite 30-40 ml hafta sonrası zorla biraz daha hafta sonu zorlamadım hiç 200 ml günde ya içti ya içmedi çok az başka bebekler bunu 4-5 saatte içiyor sanırum ben elimde kaşık devamlı koşacağım pesinden şimdi ücretsiz izindeyim kasımda başlıcam işe annem yandı bu kızla sağl canım öyle düşe kalka büyüyeceklerşuan zorlamıyorum artık, bakıyorum kaşığı uzatınca inat ediyosa ağlıyosa vermiyorum. Bi süre sonra başka bişey veriyorum. Bizim grupta genellikle kız bebekler problemli yemek konusunda :)
Yani ara ara konuşuyoruz ama bilmiyorum .kafam çok karışık. Affedemediğim şeyler var. Eşim çokk anneciktir. İçtiği suyu bile anlatır annesinden gizli hiçbirşeyi yoktur. Evlilikte 3.yılımız dolacak eylül'de fakat ben yeni yeni öğreniyorum eşimle konuşurken kimseye anlatma dediklerimi bile hep annesine anlatmış. Bizim hiç özelimiz gizlimiz olmuycak mı. Hayır bide söylerken huyunu bildiğimden ısrarla üstüne basa basa diyorum kimseye söylemek yok diye. Artı bikaç defa önemli konularda annesinin gazına gelip beni dinlemeden gelip yargıladı tartıştı beni çok üzdü. annesinin kurduğu cümlelerin birebir aynısını kullandı . Bunun gibi daha bi sürü şey var. Hala kendi beynini yönetemiyor. Başklarının aklıyla hareket ettikçe bizi bu duruma getirdi.
öncelikle geçmiş olsun cnm kızın için. Düşe kalka büyür dedikleri bu olsa gerek inş sapasağlam büyücekler üzülme.. Mama konusunda bende üzülüyorum ama seninki benim kızdan daha inatçı gibi. Ben genellikle saat tutmam canım. Zaten acıktığını anlıyorum halinden ağlayışından. Daha küçük olduğu için acıktığını hissettiğim an doyurmaya çalışıyorum. Ama zaten tekrar acıkma süresi hemen hemen düzenli bazen 2.5 saat bazen 3.5 onuda kızımın durumuna göre ayarlıyorum. Sende bi süre bekle iyice acıksın karnı. Belki daha uzun sürede acıkıyodur seninki. Aç yaşayacak değil ya. Elbet pes eder iyice acıkınca. Giderek daha fazla içer. Kafaya fazla takmamaya başladığımdan beri bizde durum daha iyi gibi canım. İnşallah senin inatçı keçi de yola gelir. Ben aksine kilo verdim uykusuzluk ve bebekle tek ilgilenmekten
Canım benzeşmişiz:) ben 3 hafta yattım hamileyken.üstelik 1 saat de değildi minibüse bin 10 dk mesafede.dizi acıyor(tamam cidden acıyabilir amaaa...) diye el gibi geldi bir iki kez.babam da öyle.hatta dolabı çikolatayla doldurdum diye habire söylemişti(hastane dolabı) kardeşim desen geldi kıpkırmızı ruj ağzında Sakız.dünya umrunda değil.bana çok kinlilerdi.mesafeliyim şu an.sebep yokken ben düşman oldum.birbirlerini gaza getirdiler.ben doğumdayken eşimi kenara çekmiş babam.aynı halası demiş benim için.seni bize karşı doldurup üstümüze salıyor :) ki yok öyle bişey.bi de doğumdayım:) bebek oldu.hastane Odasından çıkmadılar.bana hamileyken sarhoş halde telefon açıp seni silerim diyen baba,(ki ben o gece sabaha kadar kustum baş ağrısından) bebeğimi kollarına almış seviyordu.iğrendim....ama hayat....beni neden suçlu gördüler...annemgörse yetiyor zaten.evi etkiliyor.o da kalbim tuttu Rolü yapmıyaydı da napıyosun anne öyle (kalbini tutuyordu iki büklüm) demeyeydim:) ben de böyleyim napim.sevmiyorum Rolü yalanı dolanı...o gün bir kin besledi kadın.ki öldürsünler beni daha iyi.daha neler neler...Görüşmeden olmuyor ki al bak...mesafe yok canım ..karıştırtma..Canim.ailemle bi iletisim kopuklugu var..kimse normal yapmasi gerekeni yapmiyor ben yonlendirince onlara karisiyor beenmiyor oluyorum.en basitinden bebeklerin var duzenli bi yemek yapilip sofra kurulmasi olayi ..ki kizim hep kucakta miy miy aglak bisey..dusun 6 gun hastanede yattim 1 saat uzaklikta annemlere..tek basima kaldim..yan odada kadin hemsire 3 yasinda kizi atesleis yaninda bide annesi vardi yani j
Kadinin....evden esya istedim.minibuse kotup.yolladilar bide cocuklari hastanede birine emanet edip yola indim vs vs ..eczaneye gidilcek oluyor ...yada suyun bitiyor..cok rahatlar.bizimkiler dunya yansa umrunda olmuyolar...esim.kizdi bidaha yok dedi anam.babam vs gitmiyorsum gorurmiycem dedi cunku oda skildi.burda beni anlayan destek.olan olmayinca bende arayip ona anlatiyorum skiliyor artik.he bide kizkardesm var sorunlu deprasan iciyor kinseye hayr yok kafasina gore calisir girer cikar eve.bisey desen atarlanir .erkek kardesim var hasta akil geriden geliyor ..hoş yine iclerinde en merhametli akillisida o ya .epey faydasi olur ogun keyfi iyiyse..yani saglam adam.yok ..benim.psikolojimide bozuyolar artik .bende birdaha girusmeme karari aldim..keske herkes gibi normal.bi ailem.olsaydi..bakinca normaller aslinda abartilcak biseyleri yok beterin.beteri var ama uzun sure icinde yasayinca bunye kaldirmiyor.
Olmaz canım zaten dr.lar ek gıdaya ilk geçişte sebze çorbası yoğurt ve meyveyi hemen veriyorlargayet anlaşılır olmuş arkadaşlar teşekkür ederim yarin patates havuç vereyim baripeki sebze verirken meyve püre yada suyu versem sıkıntı olur mu ki zaten su an tattiriyorum azar azar
Daha once denedigin seylerse sorun olmaz meyvede yiyecekler sebzede
Teşekkürler arkadaşlar Allah razı olsunOlmaz canım zaten dr.lar ek gıdaya ilk geçişte sebze çorbası yoğurt ve meyveyi hemen veriyorlar
Çok merak ediyorum kızlar ailelerimiz hep mi öyleydiler yoksa biz çocuk sahibi oluncamı anladık tuhaf olduklarını insan kendi evladına bunları yapar mı ya annem dogumdan sonra bir ay kaldı yanımda ama şimdi düşünüyorum da keşke kalmasaymış her lafa ger davranıla alınır sırat yapar huzur bozar ki kaldığı Zaman sa yemekleri temizliği hep eşim yaptı o sadece çocuk bakımında yardımcı oldu ama beni bitirdi apartman da ki komşularım bile acımış halime bir gün Ayfer hiç öyle değildi çok kötü gözüküyor hastalanmasa bari demişler olacak o kadar anne oldu demiş 3-4 aylıkken çocuk birkaç gece sürekli ateşlendi 2 gün dayandım ama 3. Gün aradım gelsin azcık kontrol etsin de uyuyayım diye ben komşudayım yarın sabah geleyim dedi gittiği insan da her akşam gittiği komşu özel bir durum degil yani çocuğum ishalden hastanede yattı bir gece bile kalmadı kızım sen dinlen demedi sabah erken bile gelmedi eşimin öğle tatiline çıkınca arabayla gidip onu almasını bekledi akşam iş çıkışında da eve bırakıldı kaldığı süre de de birşey olsa sürekli bana yaptırdı bazen düşünüyorum beni hiç mi sevmiyor diye içim öyle acıyor ki erkek kardeşim 25 yaşında onun kıyafetlerini getirip bizde ütülüyor bebeğin ağız mendillerini de veriyorum zaten küçücük şeyler ben çok ütü yapamam sıcakta fena olurum diyor insana annesi destek olmaz sa kim olur ki ama eş ayak çekilince eşimle arayı düzelttim ve anladım ki baba ne fayda varsa ondan var bundan sonra önce çocuğum eşim herkesle mesafeliyim bana ne kadar gelirlerse yarısı kadar giderim karşında ki kim olursa olsun anladım ki salak olmayacaksın kullanılıyorsunCanım benzeşmişiz:) ben 3 hafta yattım hamileyken.üstelik 1 saat de değildi minibüse bin 10 dk mesafede.dizi acıyor(tamam cidden acıyabilir amaaa...) diye el gibi geldi bir iki kez.babam da öyle.hatta dolabı çikolatayla doldurdum diye habire söylemişti(hastane dolabı) kardeşim desen geldi kıpkırmızı ruj ağzında Sakız.dünya umrunda değil.bana çok kinlilerdi.mesafeliyim şu an.sebep yokken ben düşman oldum.birbirlerini gaza getirdiler.ben doğumdayken eşimi kenara çekmiş babam.aynı halası demiş benim için.seni bize karşı doldurup üstümüze salıyor :) ki yok öyle bişey.bi de doğumdayım:) bebek oldu.hastane Odasından çıkmadılar.bana hamileyken sarhoş halde telefon açıp seni silerim diyen baba,(ki ben o gece sabaha kadar kustum baş ağrısından) bebeğimi kollarına almış seviyordu.iğrendim....ama hayat....beni neden suçlu gördüler...annemgörse yetiyor zaten.evi etkiliyor.o da kalbim tuttu Rolü yapmıyaydı da napıyosun anne öyle (kalbini tutuyordu iki büklüm) demeyeydim:) ben de böyleyim napim.sevmiyorum Rolü yalanı dolanı...o gün bir kin besledi kadın.ki öldürsünler beni daha iyi.daha neler neler...Görüşmeden olmuyor ki al bak...mesafe yok canım ..karıştırtma..
Bazi paketler korsan olabiliyor maalesef ama pisigin baska birseyden olma ihtimali de varKızlar günaydın kızıma her zaman molfix kullanıyorum ama yeni paket aldım pişik oldu kızım acaba ondan mıdır. Gene 4 numara aldım bezi ama dokusu ve önündeki resimleri farklıydı bi değişik gelmişti
Valla olmaz dememek lazim ilk kopek.disleri cikarani gordum ilk ust disleri cikarani gordum hatta burda ilk azi disi cikarani bile duydumAnneler benim kız iki dişini çıkarmıştı. Şimdi de miz miz salyali dudaklar yine yeniyor filan.ama eline birsey verdigimde üste değil alt yan taraflara surtuyor.acaba üst değil de br daha mi alt diş çıkacak acaba
Canım bende canbebe kullanıyordum kızıma. 3 numarası kalmamış bende molfix aldım. Ama kızım da biraz pişik olmaya başladı ve yapışkanlı kısımlarıyla alt kısmının orantısı çok garip geldi bana. Bu bitsin de bi daha şaşmam canbebedenKızlar günaydın kızıma her zaman molfix kullanıyorum ama yeni paket aldım pişik oldu kızım acaba ondan mıdır. Gene 4 numara aldım bezi ama dokusu ve önündeki resimleri farklıydı bi değişik gelmişti
Sen ne diyosun ben doğumhanede sancılarımı çekerken dişleriyle doğan bebek görmüştüm :) ebeler şaşkın şaşkın inceliyodularValla olmaz dememek lazim ilk kopek.disleri cikarani gordum ilk ust disleri cikarani gordum hatta burda ilk azi disi cikarani bile duydum
bundan sonra kim nasılsa sende öyle davranırsın canım eşine ve bebeğine daha sıkı sarılırsın ..Canim.ailemle bi iletisim kopuklugu var..kimse normal yapmasi gerekeni yapmiyor ben yonlendirince onlara karisiyor beenmiyor oluyorum.en basitinden bebeklerin var duzenli bi yemek yapilip sofra kurulmasi olayi ..ki kizim hep kucakta miy miy aglak bisey..dusun 6 gun hastanede yattim 1 saat uzaklikta annemlere..tek basima kaldim..yan odada kadin hemsire 3 yasinda kizi atesleis yaninda bide annesi vardi yani j
Kadinin....evden esya istedim.minibuse kotup.yolladilar bide cocuklari hastanede birine emanet edip yola indim vs vs ..eczaneye gidilcek oluyor ...yada suyun bitiyor..cok rahatlar.bizimkiler dunya yansa umrunda olmuyolar...esim.kizdi bidaha yok dedi anam.babam vs gitmiyorsum gorurmiycem dedi cunku oda skildi.burda beni anlayan destek.olan olmayinca bende arayip ona anlatiyorum skiliyor artik.he bide kizkardesm var sorunlu deprasan iciyor kinseye hayr yok kafasina gore calisir girer cikar eve.bisey desen atarlanir .erkek kardesim var hasta akil geriden geliyor ..hoş yine iclerinde en merhametli akillisida o ya .epey faydasi olur ogun keyfi iyiyse..yani saglam adam.yok ..benim.psikolojimide bozuyolar artik .bende birdaha girusmeme karari aldim..keske herkes gibi normal.bi ailem.olsaydi..bakinca normaller aslinda abartilcak biseyleri yok beterin.beteri var ama uzun sure icinde yasayinca bunye kaldirmiyor.
vay annenin haline :/ inşallah biraz düzelir o zamana kadarevet kızım çok inatçı uzun süre aç dakalsa değişmiyor canım kapasite 30-40 ml hafta sonrası zorla biraz daha hafta sonu zorlamadım hiç 200 ml günde ya içti ya içmedi çok az başka bebekler bunu 4-5 saatte içiyor sanırum ben elimde kaşık devamlı koşacağım pesinden şimdi ücretsiz izindeyim kasımda başlıcam işe annem yandı bu kızla sağl canım öyle düşe kalka büyüyecekler
Evet onuda duymustum ama hic gormedimSen ne diyosun ben doğumhanede sancılarımı çekerken dişleriyle doğan bebek görmüştüm :) ebeler şaşkın şaşkın inceliyodular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?