- 11 Şubat 2012
- 2.420
- 3.071
- 133
Sagol canım inş iyidir doktorum.canım çok geçmiş olsun diş ağrısı çok zor hele dr da iyi değilse inşallah senin dr un iyidir ve en kısa sürede aatlatırsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sagol canım inş iyidir doktorum.canım çok geçmiş olsun diş ağrısı çok zor hele dr da iyi değilse inşallah senin dr un iyidir ve en kısa sürede aatlatırsın
Peki örneğin kabağı haşlayıp püre haline getiripmi vericem 3 gün kabak verdikten sonra havuç haşlayıp kavakla havucu karıştırıpmı vericem kusura bakmayın ilk bebeğim tecrübem hiç yokCanim oncelikle sebzeden basla mesela kabak ilk gun sadece tattir sonra cogalt 3 gun sonra icine yeni sebze ekle ayni sekilde devam et ek gidaya yeni gecislerde kabizlik olmasin diye biraz zeytinyagi ilave et
Mesela ben kabagi cay suzgecinin icine koyup cezveyede su koyup ustune oturtup buharda pisiriyorum sonra pure yapip alttaki suyundan koyup corba gibi yapiyorum sonra herhangi bir tepkime yoksa patatesle ikisini birlikte yap sonra havuc fasulye semizotu mevsimine gore sebzeleri eklersin yogurt yapabilirsin minik fincanlarda sonra meyve puresi yapabilirsin ama denemedigin seyleri ayni gun verme ve tuz seker asla kullanmaPeki örneğin kabağı haşlayıp püre haline getiripmi vericem 3 gün kabak verdikten sonra havuç haşlayıp kavakla havucu karıştırıpmı vericem kusura bakmayın ilk bebeğim tecrübem hiç yok
Sorma cnm benim psikolojim de hep bu ıstahsizligi ndan bozuluyor. Ağzını bir kilitliyor mümkün değil almıyor. Açlığını bastırıyor sadece. Seninki ne kadar içiyor cnm? 3 saatte 100 u zorla veriyorum ben. Hatta 90aynı ben canım bende en ufak şeyde bağırıp kızıyorum hiç sabrın yok artık olmayacak ufak tefekherşeyden sorun çıkarıyorum tartışıyoruz bazen ben haklı bazen o ama o an hep ben haklıyım eşim birdebana demez mi senin psikolojin bozulmuş evet bozuldu dedim kızım çok iştahsız benim çok uğraşıyorum zorlama diyordu hep bana dün eşime verdim biberonu denize girdim sonra sordum az içmiş yine, haklısın diyor bana içirmek için oda çok uğraşmış
aman allahım 6 dikiş mi! ow çok fazla ya.cook çok geçmiş olsun. ya bi evime gideyim de o zamn ancak düzen kurabilirim .Burası cook gürültülü ondan da uyanıyor olabilir ve cook nemli işte dediğin gibi bulabilsem nedenini hem bebisim rahat edecek hem ben.Teşekkür ederim. Ödem için yokmuş canım. zaten antibiyotik ve agrı kesicide kullanıyorum mecburen. Hemen kakası degişti kuzumun garip bir kaka yapıyor. İnsan üzülüyor ama doktora sordum hiçbir sakıncası yok iltihaplı diş ile gezmek bebege daha zararlı dedi. Yinede insan üzülüyor.
Büyük oğlum acıdı şiş suratıma daha bir yardımsever oldu küçük oğlumda çektirdiğim günün gecesinde sabaha kadar hiç uyanmadan uyudu çok şükür.
Rica ederim. dişim hamileyken kırıldı canım sadece kökü kalmıştı ve enfeksiyon oluşmuştu. onu çekti ve hemen yanındaki hiç çıkamayan yirmilik dişimi çekti yaklaşık 45 dk uğraştı. Normal diş çekimi degil. Ameliyat gibi düşün. İşi bitince dikişte attı. 6 dikiş var. Uyuşturuyor tabi görüyorsun herşeyi ama hissetmiyorsun :)
Muhallebiyi birkaç kere dene canım. Yedikten sonra mutlaka kaldır 5.10 dk yarım saat oyalansın gazını çıkarır o zaman. Ve mutlaka yatmadan hemen önce su ver. Biberon ile oynayarak içiyor benimki az gidiyor agzına.. o yüzden kaşıkla veriyorum mecbur içiyor suyu..
Bagırsakları mideleri bu degişime yavaş yavaş alışacak. Seninkide açlıktan uyanıyorsa doyduğunda uyur canım.
Başka bir derdi varsada onu bulmak lazım.
Mesela benimki esintide uyuyamıyor suratına esinti gelince nefesini tutup uyanıyor yatsı ezanı sesi çok yakından geliyor o sırada camı kapamayı unuttuysam uyanıyor. Gibi..
Bahaneleri ortadan kaldırabilirsek artık uzun uyumaları lazım minnoşların
kocan kızmıyor mu? Benimki düğün salonu tutmuşlar ,benim de çevrem var.sormucaklar mı sizi bana,Ayşeler gider de biz gitmezsek tuhaf olmaz mı(yengesi ile yaşıtız,bebeği bizden 1,5 ay büyük) ay ne Onur meselesi yapıyor görsen.düğün olsa hadi dicem tmm yani.yok düğün salonu tutulmuş da aynı düğün gibiymiş de...Bizimkinin de erkek kardeşi evleniyor 10 saat mesafede kina aynen. Ben gitmiycem cnm. O kadar yol zor. Yahu zaten çocuk bakmaktan kina goremem ki ben. Kv zaten çocuk bakamaz. Ki normalde de bakamiyorlar. Ağlayıp duruyor. Yani bizimkilerin gitmemem işine geliyor ayak altına dolanmiycaz ya
Mirin kırın ediyor tabi ama işte işine geliyor rahat rahat takılacak orda. Bi kafa dinliycek. Bizim de tayin çıktı bu arada Cnm biz de tasiniyiruz bu ne benzerlikBugün altın vuruşunu yaptı benim bebek ve derman bırakmadı.oyun halısına koydum makinadan yıkananı çıkartıp Ötekini atana kadar ağlamaya başlıyor.uykusu var uyumuyor karnı aç yemiyor.şimdi kolumda sızdı.sarhoş gibiyim şu an yani.
kocan kızmıyor mu? Benimki düğün salonu tutmuşlar ,benim de çevrem var.sormucaklar mı sizi bana,Ayşeler gider de biz gitmezsek tuhaf olmaz mı(yengesi ile yaşıtız,bebeği bizden 1,5 ay büyük) ay ne Onur meselesi yapıyor görsen.düğün olsa hadi dicem tmm yani.yok düğün salonu tutulmuş da aynı düğün gibiymiş de...
Bir de en en en kötüsü taşınacağız.bana diyor ki kına düğün arası taşınırız.benim bebeğim Totomu yere koydurmuyor zaten.iki kıyafet bakacakmışım.ev taşıcaz bi de 13 saat yola gidicem sonra düğün için 3-4 saatlik başka yola...ardından ücretsiz izin almak için büyük ihtimal koşuşturma var.yani alırsam...2 düğün arası 1 hafta benim pertim çıkacak...düşünen var mı? Yok! Yoruldum ya ...beynimi alsınlar istiyorum bu kadar düşüncesiz olamaz bi insan.
Ayyy çok teşekkür ederim allah razı olsunMesela ben kabagi cay suzgecinin icine koyup cezveyede su koyup ustune oturtup buharda pisiriyorum sonra pure yapip alttaki suyundan koyup corba gibi yapiyorum sonra herhangi bir tepkime yoksa patatesle ikisini birlikte yap sonra havuc fasulye semizotu mevsimine gore sebzeleri eklersin yogurt yapabilirsin minik fincanlarda sonra meyve puresi yapabilirsin ama denemedigin seyleri ayni gun verme ve tuz seker asla kullanma
Rica ederim canim sormak istediklerini sorabilirsinAyyy çok teşekkür ederim allah razı olsun
Maşallah diyelim canım umarım devam eder uzun uykuları. ya gerçekten bi anne çok nazar değdiryor çocuğuna hele bahsedince tam bozuluyor. ben kendim düşünsem bile birden huyu değişiyor.Ben de çocuğumu nazar ettim galiba, dün akşam sık sık uyandı Yine de o 5 saatin hatrına sabırla devam edicem canım
Canım bende zorunlu mama takviyesine başlamıştım ama doktor ek gıdayla birlikte bıraktırdı mamayı sütüm azalmasın diye 4.ayda çok iyi aldı geçen ay doktor kg fena değil boy uzamış kapatmış farkı dedi bu ay ne oldu bilmiyorum biraz ateşlendi tatile falan gittik almadı gibi geliyor c.tesi hem aşı hem kontrol var ozaman görücezcanım peki ek gıda da kg aldı mı iştahı nasıl benim kızımında kilosu az emmiyor mama içmiyor düzgün iştahsız nasıl kilo aldım bilmiyorum
canım bizde yarın baslayacagız ek gdaya. 3 gün hep aynı seyi vereceksin ki alerjisi var mı anlayasın. doktoruna sordun mu nasıl baslamanız gerekli diyor?Slm arkadaşım benim oğlumda 26 şubat doğumlu ek gıdaya geçemedik kaşım mamasıda yemiyo emziriyorum ve mama veriyorum bu bahsettiğiniz 3 gün kuralı nedir acaba? Nasıl ek gıdaya başlıcam nasıl vericem bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz
benim hiç belli değil canım 4 saatte 90 u zor içiyor zaten içirmek 1 saat bir kısmını kucakta ters çevirip şarkısöyleyerek evde gezerek bir kısmını kaşıkla yarısını çıkarıyor bazen mümkün değil 5 -6 saatte zor içiyor 90 ml kilosu nasıl canımSorma cnm benim psikolojim de hep bu ıstahsizligi ndan bozuluyor. Ağzını bir kilitliyor mümkün değil almıyor. Açlığını bastırıyor sadece. Seninki ne kadar içiyor cnm? 3 saatte 100 u zorla veriyorum ben. Hatta 90
Benimki suan 6 ay 7 günlük. 8 kg canım. Kilosu fena degil ama Geçen ay da 7960 filan di yani hiç kilo almadı bu ay. Bu canimi sıkıyor yani.. 5. Ay kabus gibiydi zaten muhur vurdu mubarek agzina. Ayın sonunda bi hafta kadar bi iyiydi iştahı. 3 saatte 120 deviriyordu. Ama bir haftadır filan Zorlamasam 50 60 cc içecek. Kaşıkla veriyorum ben de. Poff ek gıda toparlasa bari biraz. Patates ve kabak tadimlarla gidiyoruz daha bakalım. Seninki kaç kilo ve ek gıda durumlariniz nasilbenim hiç belli değil canım 4 saatte 90 u zor içiyor zaten içirmek 1 saat bir kısmını kucakta ters çevirip şarkısöyleyerek evde gezerek bir kısmını kaşıkla yarısını çıkarıyor bazen mümkün değil 5 -6 saatte zor içiyor 90 ml kilosu nasıl canım
Ay evet hakikaten...eşim özelde gerçi ama yer değiştirdi.ben de tayin istedim çıkmaya çıktı ama aile bütünlüğünü bozmama husunda sağolsun devletimiz çok hassas değil.yarım saat uzağa gidip gelicem.dolmuşların geçtiği güzergahtan ev arıyıruz.daha arıyoruz yani:) o da gecikti.3 aydır bakalak olalım fırsat buldukça gidelim Görelim dedim.dedim de dedim ben dinledim işte.şimdi Düğüne derneğe kaldı olay.yandım.bi de 2 eve yayılmış durumdayız.kendi evimizde büyük eşyalar var koltuk vs biz ben tatildeyim diye eşimin iş yerine daha yakın şirketin tuttuğu bi evde kalıyoruz.yani herşey havada ve darmadağın.pansiyon gibi.çok can sıkıcı.Mirin kırın ediyor tabi ama işte işine geliyor rahat rahat takılacak orda. Bi kafa dinliycek. Bizim de tayin çıktı bu arada Cnm biz de tasiniyiruz bu ne benzerlik
Ay evet çok can sıkıcıymis. Hele bebekle zor oluyordur. Biz henüz yerleşik hayattayiz. Ben es durumunu bekliyorum daha benim tayin cikicak inş. Çıkmış gibi konuşuyorum ama. İnşallah yeni dönemde düzenimizi kurarız bebeler de buyur az rahata ereriz. AminAy evet hakikaten...eşim özelde gerçi ama yer değiştirdi.ben de tayin istedim çıkmaya çıktı ama aile bütünlüğünü bozmama husunda sağolsun devletimiz çok hassas değil.yarım saat uzağa gidip gelicem.dolmuşların geçtiği güzergahtan ev arıyıruz.daha arıyoruz yani:) o da gecikti.3 aydır bakalak olalım fırsat buldukça gidelim Görelim dedim.dedim de dedim ben dinledim işte.şimdi Düğüne derneğe kaldı olay.yandım.bi de 2 eve yayılmış durumdayız.kendi evimizde büyük eşyalar var koltuk vs biz ben tatildeyim diye eşimin iş yerine daha yakın şirketin tuttuğu bi evde kalıyoruz.yani herşey havada ve darmadağın.pansiyon gibi.çok can sıkıcı.
canım kilonuz çok iyi maşallah benim kuzım 5 aylıkken 6 kilo idi ama bu ay kilo almadı gibi geliyor banada 4 gün sonra 6 aylık olacak ek gıda ilede arası yok pek birkaç kaşık yoğurt ve muhallebi yiyor patates püre denedim hiç sevmedi çığlık çığlığa ağladı benim kuzım elime kaşığa vuruyor her yer batıyor olmadı tabağa vuruyor kesin çözümBenimki suan 6 ay 7 günlük. 8 kg canım. Kilosu fena degil ama Geçen ay da 7960 filan di yani hiç kilo almadı bu ay. Bu canimi sıkıyor yani.. 5. Ay kabus gibiydi zaten muhur vurdu mubarek agzina. Ayın sonunda bi hafta kadar bi iyiydi iştahı. 3 saatte 120 deviriyordu. Ama bir haftadır filan Zorlamasam 50 60 cc içecek. Kaşıkla veriyorum ben de. Poff ek gıda toparlasa bari biraz. Patates ve kabak tadimlarla gidiyoruz daha bakalım. Seninki kaç kilo ve ek gıda durumlariniz nasil
Canım çok geçmiş olsun. Bende ilk oğlumda çok paniktim. Yataktan düşürmüştüm bazası yüksekti. Aynı senin yaşadıklarını yaşamıştım. Kendimi günlerce affetmedim.Kızlar çok kötüyüm kızım koltuktan düştü akşam 8 gibi mutfakta yemek hazırlıyorum odada koltuk açık genişte baya eşime dedim sen kızın yanında dur tmm dedi 2 dk sonra geldi yanıma dedim kızıda getir ana kucağında dursun çorbayı blendırdan geçirecektim korkar sesten ben gideceğim dedi benlede konuşuyor o ara daldı sonra çığlık çığlığa ağlama koştu eşim bende arkasından koltukta kızım yok eşim şok burda yok diyor yerde de yok hemen duvarın olduğu kısma baktım duvarla koltuk arasında kalmış yerde ağlıyor bende çığlık atıp çektim koltuğu kızımı aldım sarıldım eşime kızıyorum oda bana ver stres oldun hisseder daha çok korkar diyor bundan sonra vermem dedim biraz ağladıktan sonra sakinleşti ama ben çok korktum dr u abarttım eşime acile gidelim mi diye dr 3-4 saat gözlemleyin huzursuz olursa ağlarsa ve kusarsa gidin demiş kızım 3 saat sonra uyudu eşim uyuttu çünkü hep kucakta idi eşim işten geldiğinde kızım ona gitmek istedi gülüyordu ona düştükten sonra ona gitmek istemiyor yüzüne bakmıyor eşim alıyor bana gelmek istiyor hissetti sanki yavrum içim çık acıyor düştüğü yer halı olsa bir nebze daha iyi parkeye düştü duvara biryerleri çarpmıştır belki petekvardı ona bile çarptı düşerken onu yerde gördüğüm an gitmiyor gözümden ve içim parçalanıyor eşimde dr la konuştuktan sonra rahatladı gevşedi iyice ilkte şok oldu bende ona kızdım olabilirmiş benim yüzümden olsa ne olurdu acaba aman kimsenin yüzünden olmasın Allah tüm bebişleri kazalardan belalardan korusun