• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kızlar çok kötüyüm kızım koltuktan düştü akşam 8 gibi mutfakta yemek hazırlıyorum odada koltuk açık genişte baya eşime dedim sen kızın yanında dur tmm dedi 2 dk sonra geldi yanıma dedim kızıda getir ana kucağında dursun çorbayı blendırdan geçirecektim korkar sesten ben gideceğim dedi benlede konuşuyor o ara daldı sonra çığlık çığlığa ağlama koştu eşim bende arkasından koltukta kızım yok eşim şok burda yok diyor yerde de yok hemen duvarın olduğu kısma baktım duvarla koltuk arasında kalmış yerde ağlıyor bende çığlık atıp çektim koltuğu kızımı aldım sarıldım eşime kızıyorum oda bana ver stres oldun hisseder daha çok korkar diyor bundan sonra vermem dedim biraz ağladıktan sonra sakinleşti ama ben çok korktum dr u abarttım eşime acile gidelim mi diye dr 3-4 saat gözlemleyin huzursuz olursa ağlarsa ve kusarsa gidin demiş kızım 3 saat sonra uyudu eşim uyuttu çünkü hep kucakta idi eşim işten geldiğinde kızım ona gitmek istedi gülüyordu ona düştükten sonra ona gitmek istemiyor yüzüne bakmıyor eşim alıyor bana gelmek istiyor hissetti sanki yavrum içim çık acıyor düştüğü yer halı olsa bir nebze daha iyi parkeye düştü duvara biryerleri çarpmıştır belki petekvardı ona bile çarptı düşerken onu yerde gördüğüm an gitmiyor gözümden ve içim parçalanıyor eşimde dr la konuştuktan sonra rahatladı gevşedi iyice ilkte şok oldu bende ona kızdım olabilirmiş benim yüzümden olsa ne olurdu acaba aman kimsenin yüzünden olmasın Allah tüm bebişleri kazalardan belalardan korusun
Cok gecmis olsun canim

Ay evet çok can sıkıcıymis. Hele bebekle zor oluyordur. Biz henüz yerleşik hayattayiz. Ben es durumunu bekliyorum daha benim tayin cikicak inş. Çıkmış gibi konuşuyorum ama. :halay:İnşallah yeni dönemde düzenimizi kurarız bebeler de buyur az rahata ereriz. Amin
Aminnnnnn

canım kilonuz çok iyi maşallah benim kuzım 5 aylıkken 6 kilo idi ama bu ay kilo almadı gibi geliyor banada 4 gün sonra 6 aylık olacak ek gıda ilede arası yok pek birkaç kaşık yoğurt ve muhallebi yiyor patates püre denedim hiç sevmedi çığlık çığlığa ağladı benim kuzım elime kaşığa vuruyor her yer batıyor olmadı tabağa vuruyor kesin çözüm
Bu aylar böyledir belki de kg almjyotlardir. Eskiden oyunla sallayarak filan iciriyotdum şimdi yemiyor. Napiyon beyaaa der gibi yüzüme bakıyor ağzı kilit. Sonra da basıyor çığlığı. Seninki de fenamis. Aslında biz kendimizi de parçalasak fazlası yok. Boş yere uzuyoruz ama ana yüreği
Bebeğine geçmiş olsun cnm. Çok oluyor düşen bebek çok duydum ama bi şey olanı hiç duymadım. Gönlünü ferah tut emi

Amin canım sagol

Sagol canım. Birde çekilen kökün altonda diğer dişin açık sinir ucu varmış o yüzden uyuşukluk geçmedi. Bende sadece çorba içiyorum karnım hep aç hiç doymuyor. Sadece ilaç için içiyorum çorba..

Off çok çok geçmiş olsun. Senin daha zormuş . Bir haftaya kadar toparlarsın inş Can'ım

Çok zorlama canım bu sefer hiç yemez. İlk başlarda benimkiler de kilitliyordu ağzını. Bilge hala öyle aç değilse veya susadıysa hayatta açmaz ağzını. Yemekten önce yemeğin ortasında ve sonunda su içiyor diğer türlü yemiyor ben hiç zorlamadım ilk ay özellikle bilge nerdeyse hiç yemedi ama şimdi maşallah aç olduğu zaman çok güzel yiyor
şuan zorlamıyorum artık, bakıyorum kaşığı uzatınca inat ediyosa ağlıyosa vermiyorum. Bi süre sonra başka bişey veriyorum. Bizim grupta genellikle kız bebekler problemli yemek konusunda :)

Canım çok üzüldüm...yazamadım da bir süre...bebek de var.hayırlısı denir ne denir ki...Nolcak şimdi? Konuşmadınız mı hiç?
Yani ara ara konuşuyoruz ama bilmiyorum .kafam çok karışık. Affedemediğim şeyler var. Eşim çokk anneciktir. İçtiği suyu bile anlatır annesinden gizli hiçbirşeyi yoktur. Evlilikte 3.yılımız dolacak eylül'de fakat ben yeni yeni öğreniyorum eşimle konuşurken kimseye anlatma dediklerimi bile hep annesine anlatmış. Bizim hiç özelimiz gizlimiz olmuycak mı. Hayır bide söylerken huyunu bildiğimden ısrarla üstüne basa basa diyorum kimseye söylemek yok diye. Artı bikaç defa önemli konularda annesinin gazına gelip beni dinlemeden gelip yargıladı tartıştı beni çok üzdü. annesinin kurduğu cümlelerin birebir aynısını kullandı . Bunun gibi daha bi sürü şey var. Hala kendi beynini yönetemiyor. Başklarının aklıyla hareket ettikçe bizi bu duruma getirdi.
canım pirinçli sütlü muhallebialmıştım onu sulu biberonda vermiştim uyurken 2 gece sonra içmedi inan birşeyler yedirmek için yapmadığım kalmadı 5-6 saatte 60 ml zorla içiriyorum birde mem mamma diye ağlıyor ama çok az içiyor kuzenimin 2 haftalık bebeği 2 saatte 60 ml içiyor psikolojim bozuldu çok düzensiz besleniyorum kıjıma yedircem diye saat 2 den önce kahvaltı yapamıyorum gece uykusuzluk kilo aldım çok kendime zaten hiç dikkat etmiyorum hafta sonu denize gittik halbuki daha uzun bir tatil hayalim vardı iZinler kaldırıldı orda zorlamadım hiç ne zaman acukırsa dedim hiçmi acıkmaz ya az içti maama zayıfladı gibi geliyor bana dr birkaç gün aç bırak demişti acıkınca en fazla 30 ml içti ama orada uykusu daha düzenli idi
öncelikle geçmiş olsun cnm kızın için. Düşe kalka büyür dedikleri bu olsa gerek inş sapasağlam büyücekler üzülme.. Mama konusunda bende üzülüyorum ama seninki benim kızdan daha inatçı gibi. Ben genellikle saat tutmam canım. Zaten acıktığını anlıyorum halinden ağlayışından. Daha küçük olduğu için acıktığını hissettiğim an doyurmaya çalışıyorum. Ama zaten tekrar acıkma süresi hemen hemen düzenli bazen 2.5 saat bazen 3.5 onuda kızımın durumuna göre ayarlıyorum. Sende bi süre bekle iyice acıksın karnı. Belki daha uzun sürede acıkıyodur seninki. Aç yaşayacak değil ya. Elbet pes eder iyice acıkınca. Giderek daha fazla içer. Kafaya fazla takmamaya başladığımdan beri bizde durum daha iyi gibi canım. İnşallah senin inatçı keçi de yola gelir. Ben aksine kilo verdim uykusuzluk ve bebekle tek ilgilenmekten

Yaz gunu oglan kiz bronsiolit oldular.ikisi bir bi odada kaldik.6 gun yattik bugun ciktik.birdaha anam babam var diye gelmiycem.esim yoksa hele yanimda hickinseye gitmiycem.tatil zehir oldu.sinir hastasi oldum ciktim artik.dinlenmis deil gergin i halde eve doncem bide eylulde is basliyor.bakicim yok.

Kızlar hazırladığınız meyve sebze pürelerini aynı gün içinde tüketmek üzere artarsa saklıyor musunuz? Ek gıdaya başlayalı mutfaktan çıkamıyorum :)

Yaz gunu oglan kiz bronsiolit oldular.ikisi bir bi odada kaldik.6 gun yattik bugun ciktik.birdaha anam babam var diye gelmiycem.esim yoksa hele yanimda hickinseye gitmiycem.tatil zehir oldu.sinir hastasi oldum ciktim artik.dinlenmis deil gergin i halde eve doncem bide eylulde is basliyor.bakicim yok.
Neden canım problemli mi geçti tatil. Çok gecmiş olsun

Kızlar hazırladığınız meyve sebze pürelerini aynı gün içinde tüketmek üzere artarsa saklıyor musunuz? Ek gıdaya başlayalı mutfaktan çıkamıyorum :)
Sebze püresini yaptığım gün bitmezse saklama kabında buzdolabına kaldırıyorum ertesi gün yedi yedi, yemezse döküyorum. Meyve püresini de 1 kere öyle yaptım. Bişey olmamıştı

canım bizde yarın baslayacagız ek gdaya. 3 gün hep aynı seyi vereceksin ki alerjisi var mı anlayasın. doktoruna sordun mu nasıl baslamanız gerekli diyor?
biz ilk on gün sadece sebze püresiyle baslayacagız. havuc patates ve pirinc. 2 yemek kasıgı ile baslayıp 1 cay bardagına kadar yavas yavas arttıracagız. 10 gunun sonunda kabak ekleyecegiz 3 gün sonra fasulye 3 gün sonra diger sebzeler.
sonrasında meyve püresi de ekleniyor listeye 3 gün bir meyve 3 gün baska biri sonra da yogurt.
Doktor bana ek gıdaya başlıcaz 6. Ayda dedi bende nasıl hazırlandığını bilmediğim için bilgi almsk istedim

bende son çare sıcaklardir diye umut ediyorum. havalar ısınmadan önce bi 4 -6 saat arası uyumaya başlamıştı ilk uykusunu.
birden değişti ve saat başı kalkar oldu. anlayamadım sıcaklardan mı huyu mu değişti ne oldu diye. Şimdi gene iyi çok şükür ilk uykusunu nadir de olsa 3 saat uyuyor saat başı kalkmasından gene iyi:) biberon almıyor mu seninkiler canım ilk uyanmak için kiprastıklarında dene suyu istersen
Denicem de korkuyorum canım gece sinirlenince bi bağırıyorlar geri kalan 2çocuk da uyanacak diye aklım çıkıyo :))))

Canım ya sen ek gıdaya erken geçmiştin, kaka yspmalarında bikaç gün yapmama yada çok katı yapma gibi değişiklikler oldumu? Benimki 5-6 gün yapmıyo sonrada çok katı az yapıyo fitil yapcam bugün o yüzden de bişey yedirmeye korkuyorum daha da tetiklemiyim kabızlığını diye habire elma armut karpuz suyu içip duruyoruz :KK43: yemek istiyoda oğlum ben veremiyorum şaştım kaldım
İlk bi kaç gün katı kaka yaptılar ama 1hafta içinde düzeldi ama arada yine katı yaptıkları oluyor hemen kayısı falan veriyorum çorbalarını kaşık mamalarını daha sulu hazırlıyorum daha çok su veriyorum düzeliyor

Canım,sana şöyle diyim.evlenmeden önce sandalyemi çeker önümdeki kapıları açardı.daha ne diyim işte sen anla....
Hüçbirşey yapmaz kendini telefonla avutur işte yetiyor demek ki.erkek kardeşi evleniyor.nişanında bulunduk.kına -düğün kaldı.kına taa 13 saatlik yolda.düğün orda olsa gidilir ama kına için çocukla çok zor.dedim düğün Uzak olsa da gidilir ama kına için bebeğe yazık o kadar yol.bencilmişim.işte saydı sövdü hakaret etti.gülümsedim.alıştım çünkü.napim gitcem.yoksa dar eder bana evi.
O kadar laf söyleyeceğine gönlünü alsa aslında her yere gidilir. Huyu suyu değişmiş iyice ne diyim ki. Senin ve sizin için dua ediyorum canım inşallah her şey düzelir

tecrübeli annelere bi sorum olacak simdi ek gidaya geçişte 3gun deneme kuralı varya diyelim ki gün patates verdim sonraki 3gun kabak sonra baska bi sebze deneyim en son mu bu sebzelerin hepsini denedikten sonra karistirip verebilicez öyle de baya uzun süre gececek karisim verene kadar :D

Benimki suan 6 ay 7 günlük. 8 kg canım.
Kızlar çok kötüyüm kızım koltuktan düştü akşam 8 gibi mutfakta yemek hazırlıyorum odada koltuk açık genişte baya eşime dedim sen kızın yanında dur tmm dedi 2 dk sonra geldi yanıma dedim kızıda getir ana kucağında dursun çorbayı blendırdan geçirecektim korkar sesten ben gideceğim dedi benlede konuşuyor o ara daldı sonra çığlık çığlığa ağlama koştu eşim bende arkasından koltukta kızım yok eşim şok burda yok diyor yerde de yok hemen duvarın olduğu kısma baktım duvarla koltuk arasında kalmış yerde ağlıyor bende çığlık atıp çektim koltuğu kızımı aldım sarıldım eşime kızıyorum oda bana ver stres oldun hisseder daha çok korkar diyor bundan sonra vermem dedim biraz ağladıktan sonra sakinleşti ama ben çok korktum dr u abarttım eşime acile gidelim mi diye dr 3-4 saat gözlemleyin huzursuz olursa ağlarsa ve kusarsa gidin demiş kızım 3 saat sonra uyudu eşim uyuttu çünkü hep kucakta idi eşim işten geldiğinde kızım ona gitmek istedi gülüyordu ona düştükten sonra ona gitmek istemiyor yüzüne bakmıyor eşim alıyor bana gelmek istiyor hissetti sanki yavrum içim çık acıyor düştüğü yer halı olsa bir nebze daha iyi parkeye düştü duvara biryerleri çarpmıştır belki petekvardı ona bile çarptı düşerken onu yerde gördüğüm an gitmiyor gözümden ve içim parçalanıyor eşimde dr la konuştuktan sonra rahatladı gevşedi iyice ilkte şok oldu bende ona kızdım olabilirmiş benim yüzümden olsa ne olurdu acaba aman kimsenin yüzünden olmasın Allah tüm bebişleri kazalardan belalardan korusun
Çok geçmiş olsun canım umarım bi şeyi olmamıştir.

tecrübeli annelere bi sorum olacak simdi ek gidaya geçişte 3gun deneme kuralı varya diyelim ki gün patates verdim sonraki 3gun kabak sonra baska bi sebze deneyim en son mu bu sebzelerin hepsini denedikten sonra karistirip verebilicez öyle de baya uzun süre gececek karisim verene kadar :KK70:
Canim patatesi 3 gun denedin ya 3 gun sonra patatese kabakta ekle sonra havuc... yani tek tek yapmana gerek yok patates 3 gun kabak+patates 3 gun patates+kabak+havuc 3 gun seklinde umarim anlatabilmisimdir karisik olmus olabilir

Back