- 19 Eylül 2015
- 540
- 337
eminim öyledi canım,Allah eksik etmesin varlıklarınıİşte kız bebekler direk ele işiyo ama erkek mübarek fışkiye gibi heryer mahvoluyozaten erkek bebek altı temizlemk cok zor.
ben emzik vermeyi düşünmüyorum...Gece mesaisinden selamlar..
Kızlar bebeğiniz emziğe alıştımı
Kizlar kizim 51 gunluk bugun beklenen tarihtan 12 gun once geldi 38+2 geldi bebekleriniz gulmeye goz temasi kurmayi sureklu suzi takip etmeye basladi mi benimki arada takip edio arada sanki gormuyomus gibi oluo ama gulme sadece uykusunda hic gulmuo gerci gazindan pek firsat olmuyo ama hic yuzume bakip gulmeyince bi degisik olu9m erken mi sizce
Ay alıştırmamız lazım ya farklı farklı emzikler deniyorum damaklı damaksız alışırlarsa çok rahat ederiz
Gazındandır o canım.Bizim oğluşumuz ilk. Günlerden beri uykusunda gülüyor .10 gündür de oynadığımızda gülüyo..39 günlük şimdi.brn onunla konuşurken sabah uyandığında Mutlu olduğunda karnı doyduğunda gülüyo...ama ilk oğlum 43 günlükken gülmüştü ilk defa..o çok ağlayan bir bebekti ..yani her bebeğin gelişim ayrı oluyo. Onunla konuşup ellerini tutarak oyunlar oyna ..mesela ellerini kavra alkış yapar gibi bir birine değdir...ince sesler çıkararak sözler söyle ..Zaman'la sana tepki verecektir .Kizlar kizim 51 gunluk bugun beklenen tarihtan 12 gun once geldi 38+2 geldi bebekleriniz gulmeye goz temasi kurmayi sureklu suzi takip etmeye basladi mi benimki arada takip edio arada sanki gormuyomus gibi oluo ama gulme sadece uykusunda hic gulmuo gerci gazindan pek firsat olmuyo ama hic yuzume bakip gulmeyince bi degisik olu9m erken mi sizce
Merhaba canım bende 19 gün önce sezeryanla doğum yaptım benimde göğüs uçlarımda sorun vardı doğumdan sonra hemşireler çok uğraştı ama bebeğim tutamadı memeyi silikonla denediler tuttu ama süt gelmedi memeyle uç arasında boşluk oluyorya yenidoğan bebek güçlü çekemediğinden süt gelmedi sağarak biberonla verdiker birde mama verdiler 3-4 bebek hemşiresi 3 gün uğraştı ama olmadı eve geldim uğraşmaktan dikişlerimin ağrısı arttı bende sağmaya devam ettim hala hergün uğraşıyorum pompayla ucu çıkıyor ama dediğin gibi bebeğim diliyle itince geri gidiyor çığlık çığlığa ağlıyor herkes çok karışıyor çok konuşuyor sağmak kolay işmiş bende kolayı seçiyorum gibi uğraş vazgeçme diyorlar daha dün 5 saat bebeğimi ağlattım vermiycem biberon alsın memeyi dedim sonunda bebeğim hasta oldu yorgun düştü neler almadımki göğüs ucu çıkrıcı emzirme yastığı kalkan yok yani denemediğim yol kalmadı olmuyor resmen psikolojim bozuldu bebeğim zorladığım günler çok huysuz ve hasta oluyor kafaya takmaktan bebeğimle kalteli vakit geçireniyorum çok üzülüyorum adaklar adadım resmen dualar ediyorum ama yok bazen diyorum bir daha zorlamıycam yazık bebeğimede banada onun sevgime ihtiyacı var ama biri sorunca yine kötü oluyorum keşke çaresi olsa çok uzun yazdım resmen en büyük derdim bu oldu bu arada bi kaç gündür uğraşmaktan zorlamaktan mı oldu bilmiyorum dikişlerim kızardı şişti sarı sıvı akıyor yarın doktora gidicem değermi acaba bu kadar yıpranmaya bilmiyorumMerhaba kızlar uzun zamandır giremiyorum malum bebek bakmak ve süt sağmak yorucu işkızlar sezaryenden sonra 5 gün sütüm gelmedi biberonla mama vermek zorunda kaldım.26 günlük oldu bebeğim hala meme tutmuyor.göğüslerimin ucu makineyle ancak çıkıyor o oynayana kadar sönüyor itiraz ediyor krizlere giriyor almak istemiyor.Bıktım çevremdeki insanların "ya niye tutmuyor,versene memeni,benimk hemen tutmuştu,kaşıkla ver,zorla ağlat,boş sessiz odaya götür" sözlernden.her şeyi denedim nerdeyse olmuyor olmuyor ebeler de uğraştı inat ettiler ama tutmadı yine kızım.doktor da boşver ana sütünü alsın da nasıl alırsa alsın diyor.var mı benim durumumda olup da çözümünü bulan?
Kesinlikle kendini yipratmaya değmez Sen nasil rahat hiasediyosan annelik icgudune guvenip onu yap Bak iyilesmen gereken yerde kendini yipratmissin Baskalarinin dediklerini bosver icsesini dinleMerhaba canım bende 19 gün önce sezeryanla doğum yaptım benimde göğüs uçlarımda sorun vardı doğumdan sonra hemşireler çok uğraştı ama bebeğim tutamadı memeyi silikonla denediler tuttu ama süt gelmedi memeyle uç arasında boşluk oluyorya yenidoğan bebek güçlü çekemediğinden süt gelmedi sağarak biberonla verdiker birde mama verdiler 3-4 bebek hemşiresi 3 gün uğraştı ama olmadı eve geldim uğraşmaktan dikişlerimin ağrısı arttı bende sağmaya devam ettim hala hergün uğraşıyorum pompayla ucu çıkıyor ama dediğin gibi bebeğim diliyle itince geri gidiyor çığlık çığlığa ağlıyor herkes çok karışıyor çok konuşuyor sağmak kolay işmiş bende kolayı seçiyorum gibi uğraş vazgeçme diyorlar daha dün 5 saat bebeğimi ağlattım vermiycem biberon alsın memeyi dedim sonunda bebeğim hasta oldu yorgun düştü neler almadımki göğüs ucu çıkrıcı emzirme yastığı kalkan yok yani denemediğim yol kalmadı olmuyor resmen psikolojim bozuldu bebeğim zorladığım günler çok huysuz ve hasta oluyor kafaya takmaktan bebeğimle kalteli vakit geçireniyorum çok üzülüyorum adaklar adadım resmen dualar ediyorum ama yok bazen diyorum bir daha zorlamıycam yazık bebeğimede banada onun sevgime ihtiyacı var ama biri sorunca yine kötü oluyorum keşke çaresi olsa çok uzun yazdım resmen en büyük derdim bu oldu bu arada bi kaç gündür uğraşmaktan zorlamaktan mı oldu bilmiyorum dikişlerim kızardı şişti sarı sıvı akıyor yarın doktora gidicem değermi acaba bu kadar yıpranmaya bilmiyorum
Moralini bozma arkadaş kim ne derse dedin boşver sen çocuğuna bak benimde sütüm az mama veriyorum bende çok üzülüyorum sütüm az diye ama nabayım moralimizi yüksek tutalımMerhaba canım bende 19 gün önce sezeryanla doğum yaptım benimde göğüs uçlarımda sorun vardı doğumdan sonra hemşireler çok uğraştı ama bebeğim tutamadı memeyi silikonla denediler tuttu ama süt gelmedi memeyle uç arasında boşluk oluyorya yenidoğan bebek güçlü çekemediğinden süt gelmedi sağarak biberonla verdiker birde mama verdiler 3-4 bebek hemşiresi 3 gün uğraştı ama olmadı eve geldim uğraşmaktan dikişlerimin ağrısı arttı bende sağmaya devam ettim hala hergün uğraşıyorum pompayla ucu çıkıyor ama dediğin gibi bebeğim diliyle itince geri gidiyor çığlık çığlığa ağlıyor herkes çok karışıyor çok konuşuyor sağmak kolay işmiş bende kolayı seçiyorum gibi uğraş vazgeçme diyorlar daha dün 5 saat bebeğimi ağlattım vermiycem biberon alsın memeyi dedim sonunda bebeğim hasta oldu yorgun düştü neler almadımki göğüs ucu çıkrıcı emzirme yastığı kalkan yok yani denemediğim yol kalmadı olmuyor resmen psikolojim bozuldu bebeğim zorladığım günler çok huysuz ve hasta oluyor kafaya takmaktan bebeğimle kalteli vakit geçireniyorum çok üzülüyorum adaklar adadım resmen dualar ediyorum ama yok bazen diyorum bir daha zorlamıycam yazık bebeğimede banada onun sevgime ihtiyacı var ama biri sorunca yine kötü oluyorum keşke çaresi olsa çok uzun yazdım resmen en büyük derdim bu oldu bu arada bi kaç gündür uğraşmaktan zorlamaktan mı oldu bilmiyorum dikişlerim kızardı şişti sarı sıvı akıyor yarın doktora gidicem değermi acaba bu kadar yıpranmaya bilmiyorum
zayıflamak için bol bol su içecennn, susamak için de bol bol tatlı yiyeceeeennnnn
canı ısterse alıyo uykuya dalmak ıcın verıyorum.cunku karnı tokken memede bosbos durupuyumayı beklıyo.bende onun ıcın emzık vermek ıstedım.oglumda aynı sekılde sadece uykuya dalmak ıcın emıyodu.dalınca agzından atıyordu.normal zamanda hıc emzık almadı.ınsallah kızımda oyle olur.bence almalı bazen dısarda emzıremeyecek durumda olunca kısa sure oyalamak ıcın emzıge ıhtıyac duyuluyor.Gece mesaisinden selamlar..
Kızlar bebeğiniz emziğe alıştımı
kesınlıkle haklısın.ılk bebegımde annelıgın tadını cıkaramadım cok uzuluyorum sımdı dusununce.kızımı bolbol koklayıp sevıyorum opuyorum ınsan kac kere anne olacakkı bu anlar cok kıymetlı kımseyı takmamak lazım annelık ıcgudulerınıze guvenın kızlar herxzaman bebegınız ıcın dogru olanı soyler bence.allah hepımıze kolaylık versınBEBEĞİ EMMEYEN ARKADAŞLAR
Bende bir mart annesiym.doğumdan sonra takip etmeye başladım burayı. İlk bebeğim de sizin yazdığınz biberon meselesi yanımdakilern beceriksizligi .. gibi sebeplerden dolayı emmedi. 14ay süt sağdm verdim. Ama benim psikolojimi bitirdi tabi anneliği tadamadm bebeğimle ilgilenemedm çok yoruldum hayattan hiçbirşey anlamadım o dönem. şu an üç yaşında oğlum hepsi bitti. Şimdi ikinci bebeğim 27 günlük. Hamileligm boyunca emzirme ile ilgili yazılar okudum dualar ettim. Gece tüm kabuslarim bile hep bu yönde oldu. Çok dua ettim çok da çaba sarfettk zaten sezaryenin de ayrı bir zorluğu var. Biberon vermedim hiç hemşirelere rağmen sütüm bir kaç gün benim de çok azdi.şu an emiyo oğlum Allah a şükürler olsun.son gece bir de internette bunla ilgili Allah in hadi isminin kağıda yazılıp bebeğin yakasına asilmasi gerektiğini okudum emmeyen bebekler için. Yapın bakalım inşallah emer bebeklerinz.tabi arapça olarak. (El hadi) ayrıca şu an düşünüyorum iyi mi ettim hayatı zindan ederek kendime diye hala kararsızim. Cunki çok yoruldum bebeğime sabrım kalmadı zaman ayıramadm eşim de çok yoruldu birbirimize tahammülumz azaldı çok kavga ettik. Bebeklerinize sarilin opun kendinizi üzmeyn herşey olacağına varıyor . Tabi evde yemeğinizi işlerinizi yapacak biri varsa sağinverin ama kendinizi aşırı kasmayn herşey geçici. hiç bir biberonada güvenmeyn belki 300 400 biberona para verdim o dönem hepsi boş. Bebeğinz fazla acıkmadn sık sık iyi anlarında deneyn şarkılar soyleyn o anda sakin sakin. Nasihat değil bunlar sizi çok iyi anlıyorum olmazsada vardır bir hayır diye düşünün
Kızlar bebeğinize su veriyoru musunuz ben doktora sormadım vermiyorum şuan kızım 1,5aylık olucak su vermeli miyim
bizim çeşme suyumuz içilmiyor fakat yine de çeşme suyuyla yaptırıyorum. kaynatılmış suya alıştırmamanı öneririm, alışırsa ilerde normal suya geçtiğinde problem yaşayabilirsinMerhabalar
15 mart ta normal doğumla ben de oğluma kavuştum. daha önce dışardan takip ediyordum sizleri. sizlerden fikir almak istediğim konular var.bebeğimi yıkarken ne kadar engel olmaya çalışsamda su yutuyor. musluk suyu kullandığım için tedirgin oluyorum. birkaç yerde suyun kaynatılıp ılıtılması gerektiğini okudum. sizlerde durum nedir hangi suyla yaptırıyorsunuz banyosunu?