2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Hangisi ağlıyor?
Oğlan babası işe giderken çok ağlıyor sabahları ama babamız aşırı ilgili gece uykusu uyanması falan tamamen onda , bu arada babamızda gizlice ağlıyor olabilir 😂 oda çünkü abartıyor o ağlamadan gideyim diye sürekli bişeyler yapıyor oyalansın çıktığımı görmesin diye bende diyorum ki alışması lazım anlıyor artık, o çıkınca oğlan hemen susuyor sonra bir zorluğu yok o çıkarken ki kapris o bence ,
yengeç burcu babamız 😂😂

Haklısın canım zaten temel bakım bende ablayla sadece oyun oynuyor yada arada yemek yediriyor , öyle olunca da anca bu kadar
Büyük başarı... Benimki de ben evdeyken hep beni istiyor ama artık alıştı da... Normalde ben eve varınca bakıcı ablasına bay bay yapardı şimdi git demiyor

Kizlar sizin bebeklerde biseyleri atma huyu varmi? Normalde atiyor sinirlenince daha bi şevkle atiyor:)

Bebeğim asla kaşıkla verilen sıvı besinleri tüketmiyor çorba, bal, pekmez, reçel, tahin, sulu yemekler vb.
Ağzını açmıyor.
Kuru fasulye, nohut, türlü yemekler hiçbirini yemez.
Nasıl çözeceğim bilmiyorum. Var mı böyle olan?

Kızlar benim ikizlerim 20 aylık. Bir kız bir erkek. Tek başıma baktığım için gün içinde 30-1 saat ekran açıyordum. Kızımda değişimler fark ettim. Seslenince bakmaması. Kulağını bazen kapatması. Göz kontağı kurmamasi. Kendi başına sürekli aynı oyunlari oynaması. Hırçın olması.konusmasinjn gerilemesi. Bunlardan sonra ekranı kestim bir haftadır. Çok değişimler oldu. Sadece seslenince ilk seferde bakmıyor. Bir kaç kez seslenince ve kızınca bakıyor. Kulaklarını yine tıkıyor. Bnde doktora götüreceğim. Kelimeleri sayıyorum. Sizin bebekler tahmin kaç Kelime söyleyebiliyor. ?

Bebeğim asla kaşıkla verilen sıvı besinleri tüketmiyor çorba, bal, pekmez, reçel, tahin, sulu yemekler vb.
Ağzını açmıyor.
Corbayi falan biberon yada sulukla içirenler var denedinmi hic. Bizimki mesela biberondan mama haricinde hicbisi icmiyor. Kasigi bi sure unuttur bence yada kendi eline ver belki kendi yemek istiyordur. Bizimi bi ara kasigi gordugu an kaciyordu:))

Ağzını açmıyor.
Şimdiye kadar nasıl yedirdin? o_O kendi tutmayı denese belki hoşuna gider. Üzerinde hayvan figürü olan çok güzel çocuk kaşıkları var onlardan alabilirsin.

Şimdiye kadar nasıl yedirdin? o_O kendi tutmayı denese belki hoşuna gider. Üzerinde hayvan figürü olan çok güzel çocuk kaşıkları var onlardan alabilirsin.
1 yaşına kadar gayet güzel ben yediriyordum. Bir yaşından sonra redler başladı ve son birkaç aydır artık sıvıyı tamamen bıraktı.
Bugün biraz kendisi yedi döke saça ama öyle de doymaz ki hiç

Corbayi falan biberon yada sulukla içirenler var denedinmi hic. Bizimki mesela biberondan mama haricinde hicbisi icmiyor. Kasigi bi sure unuttur bence yada kendi eline ver belki kendi yemek istiyordur. Bizimi bi ara kasigi gordugu an kaciyordu:))
Benim bebeğim gündüzleri biberonu asla kabul etmiyor, sadece gece uykuda mama için kullanıyoruz. Gündüz istemiyor.

Kızlar benim ikizlerim 20 aylık. Bir kız bir erkek. Tek başıma baktığım için gün içinde 30-1 saat ekran açıyordum. Kızımda değişimler fark ettim. Seslenince bakmaması. Kulağını bazen kapatması. Göz kontağı kurmamasi. Kendi başına sürekli aynı oyunlari oynaması. Hırçın olması.konusmasinjn gerilemesi. Bunlardan sonra ekranı kestim bir haftadır. Çok değişimler oldu. Sadece seslenince ilk seferde bakmıyor. Bir kaç kez seslenince ve kızınca bakıyor. Kulaklarını yine tıkıyor. Bnde doktora götüreceğim. Kelimeleri sayıyorum. Sizin bebekler tahmin kaç Kelime söyleyebiliyor. ?
Ekrani kesmeniz cok iyi olmus,muhtemelen ilerleme gosterecektir, baska cocuklarin kelime sayisiyla kiyaslamayin,bu aylarda sanirim ortalama 20-30 kelime kullanmalari yeterli diye biliyorum.Kimisi 100 kelime bile kullanir,kimisi 10 kelime kullanir sonra akranlarini yakalar

1 yaşına kadar gayet güzel ben yediriyordum. Bir yaşından sonra redler başladı ve son birkaç aydır artık sıvıyı tamamen bıraktı.
Yemek seçme durumu başlıyormuş. Aç kalsa yer diye düşünüyorum ama bunu yapabilmek lazım. Ben yapamazdım. Allah kolaylık versin umarım çabucak geçer bu durum🙏🏻

Ekrani kesmeniz cok iyi olmus,muhtemelen ilerleme gosterecektir, baska cocuklarin kelime sayisiyla kiyaslamayin,bu aylarda sanirim ortalama 20-30 kelime kullanmalari yeterli diye biliyorum.Kimisi 100 kelime bile kullanir,kimisi 10 kelime kullanir sonra akranlarini yakalar
Çok teşekkür ederim 🙏 evet ekranu kestikten sonra baya ilerleme oldu

Merhaba,1 yaşında ya da 10 aylıkken benim de oğlum çorba yemiyordu.Şimdi 17 aylık,son zamanlar yemeye başladı,kaşığıyla kendisi yiyor.Bir az yeyip bırakırsa,ben yerde oturuyorum,o da ya oturuyor,ya mutfakta gezerek gelip yiyor(10.aydan beri yemek masasında oturmuyor,o zamandan beri kucağımda oturtup birlikde yemeklerimizi yiyoruz,bir az yiyip kucağımdan iniyor)

Ağzını açmıyor.
Bir ergoterapistten fikir alabilirsin bence bu durum devam ederse.bazen çocuklar bazı dokulara karşı hassasiyet gelistirebiliyor sıvı,pütürlü vs.

Ağzını açmıyor.
Fasulye,nohutu püre gibi yapsanız da yemiyor mu?Siz kendiniz bunları onunla birlikte yiyor musunuz?

X