Merhabalar
15 mart ta normal doğumla ben de oğluma kavuştum. daha önce dışardan takip ediyordum sizleri. sizlerden fikir almak istediğim konular var.bebeğimi yıkarken ne kadar engel olmaya çalışsamda su yutuyor. musluk suyu kullandığım için tedirgin oluyorum. birkaç yerde suyun kaynatılıp ılıtılması gerektiğini okudum. sizlerde durum nedir hangi suyla yaptırıyorsunuz banyosunu?
Philips avent soothie denedin mi? Benim oğlum bir tek onu kabul etti.Ay alıştırmamız lazım ya farklı farklı emzikler deniyorum damaklı damaksız alışırlarsa çok rahat ederiz
Hayırlı olsun bebeğin canım. Kucağına almışsın sonunda sen deMerhaba canım bende 19 gün önce sezeryanla doğum yaptım benimde göğüs uçlarımda sorun vardı doğumdan sonra hemşireler çok uğraştı ama bebeğim tutamadı memeyi silikonla denediler tuttu ama süt gelmedi memeyle uç arasında boşluk oluyorya yenidoğan bebek güçlü çekemediğinden süt gelmedi sağarak biberonla verdiker birde mama verdiler 3-4 bebek hemşiresi 3 gün uğraştı ama olmadı eve geldim uğraşmaktan dikişlerimin ağrısı arttı bende sağmaya devam ettim hala hergün uğraşıyorum pompayla ucu çıkıyor ama dediğin gibi bebeğim diliyle itince geri gidiyor çığlık çığlığa ağlıyor herkes çok karışıyor çok konuşuyor sağmak kolay işmiş bende kolayı seçiyorum gibi uğraş vazgeçme diyorlar daha dün 5 saat bebeğimi ağlattım vermiycem biberon alsın memeyi dedim sonunda bebeğim hasta oldu yorgun düştü neler almadımki göğüs ucu çıkrıcı emzirme yastığı kalkan yok yani denemediğim yol kalmadı olmuyor resmen psikolojim bozuldu bebeğim zorladığım günler çok huysuz ve hasta oluyor kafaya takmaktan bebeğimle kalteli vakit geçireniyorum çok üzülüyorum adaklar adadım resmen dualar ediyorum ama yok bazen diyorum bir daha zorlamıycam yazık bebeğimede banada onun sevgime ihtiyacı var ama biri sorunca yine kötü oluyorum keşke çaresi olsa çok uzun yazdım resmen en büyük derdim bu oldu bu arada bi kaç gündür uğraşmaktan zorlamaktan mı oldu bilmiyorum dikişlerim kızardı şişti sarı sıvı akıyor yarın doktora gidicem değermi acaba bu kadar yıpranmaya bilmiyorum
Aynendarisi bana inşallah. Bir gram dusmuyorum artik
Ayy allah tum annelerin yardimcisi olsun. Benim bebisimde surekli bizi etrafinda istiyor. Onunla konusmamizi istiyor konustugumuz zaman susup bizi dinliyor oylece. Bu arad normalde bos bakardi ama 2 gundur gozleriyle takip ediyor bizi nereye gitsek gozleriyle takip ediyor once oyle degildi bu bile ne kadar mutlu ediyor beni bilemezsinizBu arada giydiremedigimiz kiyafetleri var hala, cok hizli buyuyolar, ama kusma olayi da cok oldugu icin bol kiyafet lazimmis iyiki almisim diyorum, bu sabah yarim saat arayla 2 kiyafrt degistirdik içli dışlı, biri cişten biri çok kustu ondan.. bol bol ağız mendili lazim oluyo bizde, belki cok emip cok kustugu icin bilemiyorum..
Hala alta uzun kollu body takimi, yine uste uzun kollu tulum veya takim giyiyo, havalar biraz daha duzelsin sonra altina kisa kollu body giydiririz heralde, sıcağa alıştırmak istemiyorum ama üşür diye de korkuyorum :/
Sağıp dolapta süt saklamak istiyorum ama her dk emmek istedigi icin sagmaya sut kalmiyo, yani süt poşetinde olmasi gereken fazla süt kusmuk olarak geri dönüyo bizde :)) israf oğluşuumm diyorum ama dinleyen kim :) simdiye kadar sadece 30ml lik 2 poset attim buzluga :)))) olur ya bigün bırakmam gerekir birine, bikac poseti biraraya getirir bi öğün idare eder diye yapiyorum ben de..
Bu arada dikişlerim çok geç iyileşti, zaten benim için işkenceli tarafı o oldu, 1ayda anca dikişler düştü, acısı sızısı hala devam ediyo dün 40ımız çıktı hala rahat değilim.. bunlari da anne olacaklar belki okuyodur diye yaziyorum, ben artik hic iyilesmeyecek saniyodum o lohusalık haliyle de tabi daha kötü hissediyodum, merak etmeyin geçecek:)
Mevlüdümüzü de ne zaman yapicam bilemiyorum hala.. kendimi biraz daha toparlamam lazim galiba..
Aklima geldikce biseyler yazarim yine..
Sağılan süt (ben artık direk poşete sağıyorum. Biberon kirletmemek içinAyy allah tum annelerin yardimcisi olsun. Benim bebisimde surekli bizi etrafinda istiyor. Onunla konusmamizi istiyor konustugumuz zaman susup bizi dinliyor oylece. Bu arad normalde bos bakardi ama 2 gundur gozleriyle takip ediyor bizi nereye gitsek gozleriyle takip ediyor once oyle degildi bu bile ne kadar mutlu ediyor beni bilemezsiniz
Bende sut sagip dolaba atmak istiyorum dedigin gibi bir isim olurda birakmak zorunda kalirim diye hazirda bulunsun istiyorum. Ama sutum bebegime yetecek kadar var fazla sut yok. Sagdigim zaman dolmasi zaman alir o ara bebegim acikir sutsuz kalir nasil ayarlayacagim bilmiyorum.
Birde sut posetlerindemi saklamak gerekiyor baska nasil saklanir, buzlukta, normal kisimda ne kadar sure saklanir ve isitmasini nasil yapacagim hicbir fikrim yoksizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar
Hangi marka kaymıyor mu göğüsünüzden ben ilk kızımda almıştım olmadı becerememiştimkızlar benim bebeğim de göğsümü tutmadı. ancak silikon göğüs ucuyla emebildi ve öyle alıştı. şu an 42 günlük ve hala silikon uçla emziriyorum. kendi göğüs ucumu bikaç kez alabildi ama normalde tutamıyor hele ağlarken hiç uğraşmıyor. denemeyenler silikon ucu mutlaka denesin.
BEBEĞİ EMMEYEN ARKADAŞLAR
Bende bir mart annesiym.doğumdan sonra takip etmeye başladım burayı. İlk bebeğim de sizin yazdığınz biberon meselesi yanımdakilern beceriksizligi .. gibi sebeplerden dolayı emmedi. 14ay süt sağdm verdim. Ama benim psikolojimi bitirdi tabi anneliği tadamadm bebeğimle ilgilenemedm çok yoruldum hayattan hiçbirşey anlamadım o dönem. şu an üç yaşında oğlum hepsi bitti. Şimdi ikinci bebeğim 27 günlük. Hamileligm boyunca emzirme ile ilgili yazılar okudum dualar ettim. Gece tüm kabuslarim bile hep bu yönde oldu. Çok dua ettim çok da çaba sarfettk zaten sezaryenin de ayrı bir zorluğu var. Biberon vermedim hiç hemşirelere rağmen sütüm bir kaç gün benim de çok azdi.şu an emiyo oğlum Allah a şükürler olsun.son gece bir de internette bunla ilgili Allah in hadi isminin kağıda yazılıp bebeğin yakasına asilmasi gerektiğini okudum emmeyen bebekler için. Yapın bakalım inşallah emer bebeklerinz.tabi arapça olarak. (El hadi) ayrıca şu an düşünüyorum iyi mi ettim hayatı zindan ederek kendime diye hala kararsızim. Cunki çok yoruldum bebeğime sabrım kalmadı zaman ayıramadm eşim de çok yoruldu birbirimize tahammülumz azaldı çok kavga ettik. Bebeklerinize sarilin opun kendinizi üzmeyn herşey olacağına varıyor . Tabi evde yemeğinizi işlerinizi yapacak biri varsa sağinverin ama kendinizi aşırı kasmayn herşey geçici. hiç bir biberonada güvenmeyn belki 300 400 biberona para verdim o dönem hepsi boş. Bebeğinz fazla acıkmadn sık sık iyi anlarında deneyn şarkılar soyleyn o anda sakin sakin. Nasihat değil bunlar sizi çok iyi anlıyorum olmazsada vardır bir hayır diye düşünün
Süt saklama olayini başkancım açıklamış zaten :) ilave olarak, buzluktan cikan poset eger acelen varsa musluktan akan normal isidaki suyun altinda da çözdürülebilir, buzdolabinda çözülmesi biraz daha uzun sürer çünkü.Ayy allah tum annelerin yardimcisi olsun. Benim bebisimde surekli bizi etrafinda istiyor. Onunla konusmamizi istiyor konustugumuz zaman susup bizi dinliyor oylece. Bu arad normalde bos bakardi ama 2 gundur gozleriyle takip ediyor bizi nereye gitsek gozleriyle takip ediyor once oyle degildi bu bile ne kadar mutlu ediyor beni bilemezsiniz
Bende sut sagip dolaba atmak istiyorum dedigin gibi bir isim olurda birakmak zorunda kalirim diye hazirda bulunsun istiyorum. Ama sutum bebegime yetecek kadar var fazla sut yok. Sagdigim zaman dolmasi zaman alir o ara bebegim acikir sutsuz kalir nasil ayarlayacagim bilmiyorum.
Birde sut posetlerindemi saklamak gerekiyor baska nasil saklanir, buzlukta, normal kisimda ne kadar sure saklanir ve isitmasini nasil yapacagim hicbir fikrim yoksizler nasil yapiyorsunuz arkadaslar
Insallah bu sefer tutar annesi yaa, dua edicem tutmayan bebikler icin, gerci onlar saglikli olsunlar gerisini takmayin dicem ama insan emzirmek ister muhakkak.. Allah im gonlunuze gore versin hepimizin..Hangi marka kaymıyor mu göğüsünüzden ben ilk kızımda almıştım olmadı becerememiştim
Can'ım bende ilk kızımı 15ay sağarak besledim
Göğsümü ağzına bile almamıştı
Şimdi ki kızım çok nadir günde 1kez kısa süre tutuyor ama arkadan biberonla devam ediyor doyarak emmiyor yani
Sen muradına ermişsin keşke bende ersem şu duyguyu bende yaşasam bugün 41günlük olduk inşallah bebişe tutar kızım
Bu arada tam olarak Nasıl yazıp Nasıl yapacaz anlatırmısın emmesi için
Elini kolunu sabitleme işini biz de deniyoruz, bazen işe yarıyo bazen de kıyameti koparıyo :/benim kızım memede uyuyordu, yatağa koyunca açıyordu gözünü tekrar memeye almak zorunda kalıyordum. annem oğlum için şalvar dikmişti bebekliğinde,ona koyuyorum şimdi mışıl mışıl uyuyor. ellerini kısıtlıyor sadece, gazını falan da rahat çıkarıyor
41 günlük benim paşam, hemen hemen o kilolarda.iri doğmuştu zaten.Kızlar merhaba bebişleriniz kaç kg doğdu ve şuan kaç kg? Biz bugün 52 günlük olduk 5800-6 kg mız. Sizde durumlar nasıl
Kızlar merhaba bebişleriniz kaç kg doğdu ve şuan kaç kg? Biz bugün 52 günlük olduk 5800-6 kg mız. Sizde durumlar nasıl
Masallah kuzucuga Ayni benim kiziminki gibi saclari :)benim kızım memede uyuyordu, yatağa koyunca açıyordu gözünü tekrar memeye almak zorunda kalıyordum. annem oğlum için şalvar dikmişti bebekliğinde,ona koyuyorum şimdi mışıl mışıl uyuyor. ellerini kısıtlıyor sadece, gazını falan da rahat çıkarıyor
oyy nasılda masumcuk masumcuk uyuyor melegımm...Allah bagıslasın yavrularımızıbenim kızım memede uyuyordu, yatağa koyunca açıyordu gözünü tekrar memeye almak zorunda kalıyordum. annem oğlum için şalvar dikmişti bebekliğinde,ona koyuyorum şimdi mışıl mışıl uyuyor. ellerini kısıtlıyor sadece, gazını falan da rahat çıkarıyor