2016 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba bende 2016 mart annesiyim bebeğim 2 aylık bundan sonra bende siZinle birlikte çocuklarımızın gelişmesi ile ilgili bilgi almak istiyorum

Kizlar benim tek gogsumun sutu azaldi Digeri hala cok sukurler olsun ama bebegim cok emmek istedigi icin doymuyor ve mecburen gunde 1 ya da 2 kere mama veriyorum ve kendimi kötü hissediyorum sucluluk duyuyorum Bugun mesela tüm sutumu emdi ve hepsini kustu daha sonra mecbur mama verdim Aranizda hem mama hem anne sutu veren var mi?biberon aldiktan sonra memeyi tutarken zorlaniyo mu bebeginiz?

Canım bende günde kesin 1 bazen 2 kez mama veriyorum bazen zorlanıyo ama alıyor maalesef benimkide çook memede kalıyor haliyle yetmiyor kilosu nasıl canım ?

Kızlar bebeğinize su veriyoru musunuz ben doktora sormadım vermiyorum şuan kızım 1,5aylık olucak su vermeli miyim
çok sıcak yerlerde azıcık verilebilirmiş ben güneyde bir şehirdeyim buralar yanıyor dışarı çıktığımızda bazen 2 kaşık kadar ağzına akıtıyorum sık sık emzırmek sorun olacağı için bu sıcaklarda bizim boğazımız bile hemen kuruyor

Bebegi kolik olanlar neler yapiuoraunuz cok caresizim cokk
intgernette gaz masajları var bebek yağıyla gümnde 2 3 defa yapın karın üzeri yatırıp sırtından poposuna doğru masaj yapın emdikten sonra hemen gazını çıkarın ağlama nöbetleri olmadan yapın bunları ağlarkende yarım kundak yapıp kucağınızda dik pozisyonda hafif kendiniz yaylanarak yanı hoplayarak gezdirin birde kolik bebek müzükleri var nette özellikle süpürge sesi iyi geliyor . kimyon rezene kaynanıp 2 kaşık bebeğinize 1 bardak ta kendinize olacak şekilde için

Canım bende günde kesin 1 bazen 2 kez mama veriyorum bazen zorlanıyo ama alıyor maalesef benimkide çook memede kalıyor haliyle yetmiyor kilosu nasıl canım ?
Kilosuna hastaneden ciktiktan 3 gun sonra doktora gittigimizde baktilar o zaman mama vermemistim ve kilo artisi vardi doktor sutun yetiyo dedi ama sonrasinda durumlar degisti Simdi bilmiyorum ama kakasini 4 kere en az yapiyo gunde

Benim sıpam öyle, bir bucuk saat once emmisti az once acliktan bîhal olmuş gibi ağlayarak uyandi emiyo..
Ben bi çare bulamadim buna, doktor oburluğundan yapiyo yapacak bisey yok diyo, 1,5-2 saat uyursa öpüp başıma koyuyorum çünkü uyku ortalaması 45dk-1saat.. ve uyanık olduğu her an meme istiyo..

posetlerde saklamak daha saglikli ama saklama yapmak icin satilan biberonlarda da saklanabilir bence. sagdigin sütü tezgah üstünde ev isisi 15 derece ise 24 saat ,19-22 derece ise 10 saat, 25 derece ise 4-6 saat,buzdolabinda (0-4 derece)8 gün , derin dondurucuda 6ay diye biliyorum. anne sütü isitilmaz sicak suya turarak ilitabilirsin. dondurdugun anne sütünü de onceden cikartip cozdurebilir ya da sicak su dolu bir kaba koyarak cozulmesini saglayabilirsin. bu kadar bilgiyi cok sutum olur dolaplar dolusu stoklarim zannedip arastirmistim ama malesef bebegime ancak yetiyor stoklayacak sütüm yok o ayri

Son düzenleme:
benimki de ayni zombiye döndüm valla. kime cektiyse oburun teki. uyku suresi de kisa kus uykusu gibi. ama memeyi alinca sizmayi biliyor.uyudu diye besigine yatiriyorum aninda uyaniyor. surekli emzirmekten kamburum cikacak valla:) 40 i cikinca duzelmesi tek umudum

benimki hayatta durmaz. o eller kollar hep serbest kalacak kisitlanmaya hic gelemiyor. masallah sizin ki kuzu gibi yatmis:)

ben veriyorum arada 1 ya da 2 defa. cok emdigi icin sutum olmuyor bazen gogsum dolmadan emmek istiyor. mecbur bi 30 cc hazirlayip veriyoruz ben de cok karsiyim mama ya ama ne yapayim ac mi kalsin bebegim sut artsin diye yapmadigim sey kalmadi. bazen bol bazen az geliyor. ben medela calma biberonunu kullaniyorum cekmeden sut gelmiyor o yuzden mi bilmiyorum ama beni reddetmedi. biberona alismadi yani. benim ki emmeye merakli emzik- ben- biberon allah ne verdiyse emmeye devam ediyor aslinda bebegin ihtiyaci kadar süt üretilirmis cogu kaynak vermeyin mama diyor sütünüz yeter diyor ama kiyamiyorum ben kotuluk mu ediyorum iyilik mi bilmiyorum artik ilk 15 gun icinde de kilo vermisti. simdi crs doktor kontrolu var bakalim kilomuz ne durumda. ben evde olctugumde ustundeki kiyafetlerle 4 kilo cikiyor ama bilmiyorum. bebegim 25 gunluk.

Benim minnoşum 10 gün küvezde kaldığı için 3 kilodan 2 kilo 600 grama düştü, sebebide 36 haftalık doğduğu halde ciğerleri tam olarak gelişmediği için .Tam bir aylıkken de dr. kontrolümüzde 4 kilo 200gr olmuştu şuan 2 ayını doldurdu kaç kilo tam bilemiyorum herhalde bi 5 buçuk falan olmustur , şuan yanlızca anne sütü alıyor. Sarılık olduğu ıçın mama vermek istedik sarılığı dağa çabuk atar diye ama doktorumuz kilo alımının iyi olduğu için gerek görmedi , maşallah fındık kızıma benim.

Pes etmeyin kizlar.. Hic bi canlı kendini aç birakmaz.. Siz bebeklere aciyorsunuz ya onlar size acimicak.. Hatta buyunce yapmasaydin etmeseydin dicekler

Insallah senin umutlarin bosa cikmaz :)))
Bizim kirk cikti ama duzelme yok, aksine yeni yeni huysuzluklar ediniyo her gecen gün, Allah im bebiklerimize saglik versin, hepimize de yardim etsin güç kuvvet versin insallah ne diyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…