- 11 Eylül 2014
- 504
- 151
ben de vermiyordum emzik ama göğsümde uyumaya alışmaya başladı.yerine koyunca ağlıyordu.o yüzden uykuya dalarken karnı toksa emzik veriyorum bazen. bazen de azıcık emip uykuya dalınca kendisi atıyor. ama göğüste fazla durunca yara olmaya başladı ve yerinde uyumamaya. o yüzden arada veriyorum ben şimdilik idare ediyor bakalım. philips avent soothie kullanıyorm. kabul etti emziği.Benim de oğlum 13 gunluk. İlk zamanlar sütum gelsin diye devamli emzirdim. Bu yüzden oğlum devamli emmeye alıştı. Göğsümu resmen emzik olarak kullanıyor. Günun kaç saati bebeğimi emzirmek le geçiyor.
Emzik vermeyi hic istemiyordum ama dün artık dayanamadım emzik verdim. Faydasını gördüm. Emzik emerken görünce çok üzülüyorum ama bebeğim daha sakin görünüyor. Uykuya dalarken veriyorum.
Aynı emzigi ben de kullanıyorum dünden beri. Aynı şekilde benim bebeğim de gogsumde uyuyor hatta çoğu zaman gazini bile cikaramiyorum uyanacagi için. Öyle iştahlı emiyor ki hala üzülüyorum sanki kandiriyorumben de vermiyordum emzik ama göğsümde uyumaya alışmaya başladı.yerine koyunca ağlıyordu.o yüzden uykuya dalarken karnı toksa emzik veriyorum bazen. bazen de azıcık emip uykuya dalınca kendisi atıyor. ama göğüste fazla durunca yara olmaya başladı ve yerinde uyumamaya. o yüzden arada veriyorum ben şimdilik idare ediyor bakalım. philips avent soothie kullanıyorm. kabul etti emziği.
Bende varim Bugün kontroldeydik ne acilma ne sanci Bebek dogum kanalinda bile degil :) gelmeye niyeti yok benimkininKızlar doğum yapmayan bi ben kalmışımdır diyordum... ama yalnız değilmişim..
Bize gobegin dusmesini beklemeyin bebegi yikayin sonra vucudunu nasil kuruluyorsaniz gobegide oyle kurulayin dendi. Aynen dedikleri gibi yaptik 5. Gun dustu gobegi. Eger su kactigi icin gec dusuyorsa bizimkinin hic dusmemesi gerekiyordudogum yapan anneler bebıslerınızı gobegı dusene kadar banyo ettırmedınızmı.hanı hemsıreler oyle dıyor ya.bız oglumda hastaneden geldık ıkıncı gun gobegıne bısyler sarıp yıkadık.gobegı 11.gunde dusmustu.herkes su kacmıstır oyuzden gec dusmustur demıstı.sımdı kızımı kucagıma alırsam ınsallahne yapsam dıye dusunuyorum
Sagol canım.bı sprey falan vermıstıler sanırım gobek bagı kordonu ıcın onu kullanmıstıkbatikonla silebilirsin canım yıkarsan da, ama su değmezse daha çabuk kuruyor ve düşüyor
hadı ya cok sasırdım ılkkez duyuyorum.Bize gobegin dusmesini beklemeyin bebegi yikayin sonra vucudunu nasil kuruluyorsaniz gobegide oyle kurulayin dendi. Aynen dedikleri gibi yaptik 5. Gun dustu gobegi. Eger su kactigi icin gec dusuyorsa bizimkinin hic dusmemesi gerekiyordu
Canım emzik verdiğine hiç üzülme bence bende veriyorum anneler için emzik bir kurtarıcı inan ki. Sürekli aranıyor benim Oğlum da emmese bile meme ağzında uyumayı seviyor galiba bütün bebekler aynılar. Bir yerde okumuştum bebekler ilk başlarda reflex olarak sürekli emmek isterlermiş zamanla düzene girerler hepimiz aynı durumdayız şu an bence.Benim de oğlum 13 gunluk. İlk zamanlar sütum gelsin diye devamli emzirdim. Bu yüzden oğlum devamli emmeye alıştı. Göğsümu resmen emzik olarak kullanıyor. Günun kaç saati bebeğimi emzirmek le geçiyor.
Emzik vermeyi hic istemiyordum ama dün artık dayanamadım emzik verdim. Faydasını gördüm. Emzik emerken görünce çok üzülüyorum ama bebeğim daha sakin görünüyor. Uykuya dalarken veriyorum.
Bu arada ilk oglumda bizede sprey alkollu mendil vermislerdi gobek bakimi icin onu kullanmistik. Bu sefer oyle birsey vermediler ben sordugumda da hicbirsey kullanma demislerdi. Yani anlayacaginiz gobegi icin hicbirsey yapmadik. Sadece banyodan sonra kuruladik islak birakmadik okadar ve 5. Gun dustu.Sagol canım.bı sprey falan vermıstıler sanırım gobek bagı kordonu ıcın onu kullanmıstık
hadı ya cok sasırdım ılkkez duyuyorum.tesekkurler cevabın ıcın
Biz de bugün 20 günlük olduk zaman ne çabuk geçiyor anlayamıyorum bende. Canım benim Oğlum da çok şiddetli kurunca burnundan peynir gibi kusuyor beni çok korkuttu ama annem olabilir diyor sen sordun mu doktora yada tecrübeli birilerine sence normal bir durum mu.Biz 24 martta tam 1 aylık olucaz.. zaman ne çabuk geçiyor. .bizimki emio kusuyo burnundada 1 2 gubdur peynir kesigi gibi gelmeye basladi...siz bayanlar ne durumdasiniz.
canım benzer durumları ben de yaşadım. normal doğum beklerken isterken hiç aşağı inmedi ve doktor sezeryan önerdi bebk 3800 tahmin ediyorum ama 4100 gr da olabilir dedi. spinal anestezi ile sezeryan oldum bebeğim 4140 gr doğdu maşallah ve boynunda mı omzundamı kordonu varmış aşağı inmesini engellemiş. ben hala acaba normal olurmuydu acaba diye düşünürken sağlık oocağında ki ebe hemşire bile herşeyin normali yanlısı o da çok iyi yapmışıın dedi velhasıl ben pişman olmadım tabi sezeryan sonrası 3 4 gün yürürken çok zorlandım ettim ama bi hafta olmadan ayaklandım bile. inş senin için de hayırlısı olur. verilen karar hakkında hayırlısı olur+- 300 oynama payı bırakıyolar biliyosun. Benimki biraz garip ama canım. Geçen hafta 3300 ölçtü bu hafta 3800. Ve defalarca ölçtü yanılmaktan korktu dr. Alttan da muayene etti. Aşağı inmemiş yumuşama yok. Doğum görünmüyo dedi. Göbek çevresi 41. Haftada görünüyo bebeğin. Çok zorlayıcı bi süreç bizi bekliyo dedi. Drum aslına bakarsanız normal doğumcu. Muayene başında bile beni durumuma göre 42 ye kadar bekletebileceğini söylemişti. Ama ölçümdeki bu olay çok şaşırttı yani. Sancı da hiç yok. Ben de beklemeyelim o zaman dedim destekledim dru. Zaten ben 4 üstü bebek için kendimi güçlü hissetmiyorum açıkçası. Bikaç yöntem var doğumu başlatabilecek ama dr uygun görmedi bebek için de benm için de. Yarın 39+2 yim zaten.
Iyi akşamlar arkadaşlar. Bugün sabah 10da giriş yaptık hastaneye. 11.20 den 18.00 e kadar suni sanci çektim ama açılma en fazla 3 cm di.o yüzden 18 30 da sezaryene girdim.19.00 da bebeğimi kucağıma aldım. Spinal sezaryen oldum bu arada.Bebegim de 3 kilo 47 cm oldu.Saglikli şükür.benim agrilarim devam ediyor.sutum geldi ama be yazık ki bebeğim Tutamıyor.bu saate kadar bekledik.damla damla sıktık emiyor çıkan sütü ama kendisi emip getirmiyor sütü. Sukur iyiyiz.Darısı diğer doğum yapmak isteyenlerin başına
Gecmis olsun ve gozun aydin kavusmussun minigine Darisi biz bekleyenler basinaIyi akşamlar arkadaşlar. Bugün sabah 10da giriş yaptık hastaneye. 11.20 den 18.00 e kadar suni sanci çektim ama açılma en fazla 3 cm di.o yüzden 18 30 da sezaryene girdim.19.00 da bebeğimi kucağıma aldım. Spinal sezaryen oldum bu arada.Bebegim de 3 kilo 47 cm oldu.Saglikli şükür.benim agrilarim devam ediyor.sutum geldi ama be yazık ki bebeğim Tutamıyor.bu saate kadar bekledik.damla damla sıktık emiyor çıkan sütü ama kendisi emip getirmiyor sütü. Sukur iyiyiz.Darısı diğer doğum yapmak isteyenlerin başına
Evet canım haklısın oğlum da şimdi aksilik emzigi bazen alıyor bazen almıyor. 20 günlük olunca ne gibi değişiklikler oldu ? Gaz probleminız va miCanım emzik verdiğine hiç üzülme bence bende veriyorum anneler için emzik bir kurtarıcı inan ki. Sürekli aranıyor benim Oğlum da emmese bile meme ağzında uyumayı seviyor galiba bütün bebekler aynılar. Bir yerde okumuştum bebekler ilk başlarda reflex olarak sürekli emmek isterlermiş zamanla düzene girerler hepimiz aynı durumdayız şu an bence.
canım benzer durumları ben de yaşadım. normal doğum beklerken isterken hiç aşağı inmedi ve doktor sezeryan önerdi bebk 3800 tahmin ediyorum ama 4100 gr da olabilir dedi. spinal anestezi ile sezeryan oldum bebeğim 4140 gr doğdu maşallah ve boynunda mı omzundamı kordonu varmış aşağı inmesini engellemiş. ben hala acaba normal olurmuydu acaba diye düşünürken sağlık oocağında ki ebe hemşire bile herşeyin normali yanlısı o da çok iyi yapmışıın dedi velhasıl ben pişman olmadım tabi sezeryan sonrası 3 4 gün yürürken çok zorlandım ettim ama bi hafta olmadan ayaklandım bile. inş senin için de hayırlısı olur. verilen karar hakkında hayırlısı olur
hayırlı olsun canım. sağlıkla büyüt bebişiniIyi akşamlar arkadaşlar. Bugün sabah 10da giriş yaptık hastaneye. 11.20 den 18.00 e kadar suni sanci çektim ama açılma en fazla 3 cm di.o yüzden 18 30 da sezaryene girdim.19.00 da bebeğimi kucağıma aldım. Spinal sezaryen oldum bu arada.Bebegim de 3 kilo 47 cm oldu.Saglikli şükür.benim agrilarim devam ediyor.sutum geldi ama be yazık ki bebeğim Tutamıyor.bu saate kadar bekledik.damla damla sıktık emiyor çıkan sütü ama kendisi emip getirmiyor sütü. Sukur iyiyiz.Darısı diğer doğum yapmak isteyenlerin başına
Canım çok cektirmisler sana.. çok geçmiş olsun sen korkutmamak için bize ayrıntı vermicem demiştin arkadaş ondan bilmeden konuşmuş heralde..Evet haklısın doktorları dinleyip hergün dikişli dikişli tuşe yapılmasına , şeyime iğrenen gözlerle bakan hasta bakıcısından tut asistanına kadar bütün insanları görmeye katlanmam lazımdı. Ama daha dur bu ne ki bak sana ne anlatayım. Hiç bir suçum yoktu. Düzgn ıkın dediler cok düzgün ıkındım. Gözlerim yuvalarından fırladı . Burnumun morarmasından yüzümün rengini anladım sen düşün. 4 saatte evladımı sırf diğerleri de korkmasın diye tek bir kere bağırmadan sancı çekerek doğurdum. 1 bucuk saat boyunca buz gibi doğumhanede dikişlerim dikilsin diye bekledim. Cok derin yırtık var dediler içime 20 tane metal sokarAk 5 kişi dikiş yaptılar. O masadan tek başıma indim yavrum kucağımda odaya gidemeden bayılıp kaldım. Sırf o doktor dediklerin hata etti diye 2gün daha sancı çekip unuttuklarının acısını çektim. Dur bak daha bitmedi 2 kere daha bayıldım yine anlamadılar kan pıhtısı dediler. Hadi ultrasona diyip canlı canlı kürtaja aldılar.dikişli dikişli ağlata ağlata o parçaları alamadıklarını temizlikçinin dahi iprene iğrene baktığını gördüm . Hadi acıdık bari anestezi yapalım dediler bütün dikişlerim söküldü demelerine göre temizleyip tekrar diktiler toplamda 18dikiş etti mi sana . Gözümü açtım ziyarete diye gelen annem ablam kocam bütün herkes zırıl zırıl ağlamış. E kimsenin haberi yok tabi benim bile yoklen normal. Dur sonunuda anlatayımsda o aklın varsa lafını yut.!!! Damar bulamadılar ayaklarıma bağladılar Ayağa kalkamayacak diye sonda soktular. 9 ayrı damardan kan trambosit ilaç falan fıstık verildi. 11 saat boyunca su harici tek bişey yedirmediler sütümde olmadı haliyle anlarsın ya . O halde tekrar tuşe yaptılar hemde defalarca . Yavrumu birkere kucağıma alamadım annem iki büklüm mememe tutturdu. Süt gelsin diye .o açlık cığlıklarını mama içmemek için cırpınışını boynuma sokuluşunu ömrüm boyunca unutamıcam. Şimdi bana hangi akıldan hangi vicdandan bahsediyosan o aklını kendine sakla senin olsun. bilip bilmeden insanları yargılar gibi kırıcı saçma sapan yazarsan karşından bunu alırsın!