- 5 Mart 2015
- 7.196
- 30.506
- 37
Canm hakkında hayırlısı olur ins.son günler gecmiyo gercekten.ben de 38+5 haftalığm.bir an önce gelsin diyorum.Hala hamileyim! 40+4 oldu, strese giriyorum artik. Doktorum 41+1 e sezeryan randevusu verdi. Bu ilk dogumum olacak, bebegin karin cevresi genis oldugundan dolayi suni sancinin sezeryana donme olasiligi fazlaymis bu yuzden direk sezeryan yapalim diyor. Siz ne tavsiye edersiniz? Suni sanciyla sansimi denesem mi?
Gözün aydın canım ne güzel. Ben de sezeryan ağrılarını atlatmaya calisiyorum çok güzel bi duygu annelik sağlıcakla büyüsün bebisinSaat 4.40 ta normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım kızlar akşam nişan sancı bahsetmiştim zaten gece 12 gibi uyuyamadım sancıdan girip çıkıyodu sürekli wcye girme isteği oluyodu peçeteye kanlı nişan geldi öyle olunca yola çıkmaya karar verdik hastaneye 2buçuk gibi gittiğimizde ebe alttan muayene etti 7cm açılman var doğurmak üzeresin dedi ama sancılarım öyle dayanılmayacak gibi değildi gelip gelip gidiyodu sıktı ama. Nst kalp atışlarına falan baktı derken açılma 9cm oldu saat 4 gibi hemen doktoru aradı doktor suyumu patlattı sancı geldikçe ıkındırdılar bebek aşağıda değildi benim yavaş yavaş indi o yüzden çok zorlandım sancıda değil ıkınmada zorlandım ben. Doktor ıkınmayı iyi yapman lazım yoksa mecbur sezeryana alcaz diyince Allahım yardım etti doktor karnımdan bastıra bastıra çıkardı bebeği 4.40ta çıktı şükürler olsun sonrasında o kadar rahatladım ki doğum sırasında bebeğe bişey olcak diye çok korkmuştum şükürler olsun Rabbime 3800 doğdu maşallah kilolu doğdu doktor o yüzden bu kadar zorlandık dedi. Yanıma getirdiklerinde dünyalar benim oldu darısı hepinizin başına kızlar Allah sağ salim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin kolaylıkla dualarım sizlerle
Marka vermek yasak mı bilmiyorum ama avent soothie aldım ben onu tuttu benim oğlum. Zaten anne göğsüne en yakın olan oymusbende denedim emzigi ama sut gelmeyınce basıo cıglıgı tutmadı bı turlu
ıslak pamukla her gün sildim özellikle boyun kulak arkası koltuk altını 7. gün düştü bağı bize kesinlikle yıkamayın dediler düşene kadardogum yapan anneler bebıslerınızı gobegı dusene kadar banyo ettırmedınızmı.hanı hemsıreler oyle dıyor ya.bız oglumda hastaneden geldık ıkıncı gun gobegıne bısyler sarıp yıkadık.gobegı 11.gunde dusmustu.herkes su kacmıstır oyuzden gec dusmustur demıstı.sımdı kızımı kucagıma alırsam ınsallahne yapsam dıye dusunuyorum
Canım psikolojisi çok taze ne olursa olsun ne derse desin bence senin sesiz kalıp empati yapman gerekiyor şuan hakaret etmedi zaten ama bişey kaldıracak durumda olmadığı için öyle yazdı bence, ama bende o doğum yaptıran drlarını dinlemen gerekiyor diye anlamıştım senin yazında ve şaşırmıştım, neyse çok hassas bi durumda şuan anlayış gösterelim bencebu kadar kansız kalmışşın hematoloji doktorunu git onları dinle akılcı düşün anlamında dedim kendi geleceğini düşünmen gerektiğini . her dr aynı olcak diye bir şey yok. ".....Şimdi bana hangi akıldan hangi vicdandan bahsediyosan o aklını kendine sakla senin olsun. bilip bilmeden insanları yargılar gibi kırıcı saçma sapan yazarsan karşından bunu alırsın" yazmışşın ya sen sanıyorsun ki bir tek bu acıları sen yaşadın dimi!!!!! BANA GELİNCE SENİN YAŞADIKLARININ ALASINI kat ve kat fazlasını YAŞADIM tamam mı!!!!!!ve kalkmış alakasızca ve acımasız bir küstahlıkla cevap veriyorsun!!!!!!! sana bunları yaşatan Dr.lara kininin bana kusuyorsun!!!yazdığım yazı kırıcı ve saçma değildi ama dediğim gibi çektiklerinin acısını benim bir cümlenden çıkartmaya hakkın yok!!!! bencilce ve küstahça cevp vererek yazdın bana, karşındakinin seni düşünerek yazdığı içten bir cümleye karşın bu kadar kırarak yazdıklarını sana iade ediyorum sende bu cevabı alırsın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Amin, siz de en kisa zamanda saglikla alirsiniz ins kucaginiza. Gecmiyor gunleeerCanm hakkında hayırlısı olur ins.son günler gecmiyo gercekten.ben de 38+5 haftalığm.bir an önce gelsin diyorum.
Canım gözün aydın sağlıkla bol sütle gazsız bi şekilde büyüt inşallah darısı başımıza AminSaat 4.40 ta normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım kızlar akşam nişan sancı bahsetmiştim zaten gece 12 gibi uyuyamadım sancıdan girip çıkıyodu sürekli wcye girme isteği oluyodu peçeteye kanlı nişan geldi öyle olunca yola çıkmaya karar verdik hastaneye 2buçuk gibi gittiğimizde ebe alttan muayene etti 7cm açılman var doğurmak üzeresin dedi ama sancılarım öyle dayanılmayacak gibi değildi gelip gelip gidiyodu sıktı ama. Nst kalp atışlarına falan baktı derken açılma 9cm oldu saat 4 gibi hemen doktoru aradı doktor suyumu patlattı sancı geldikçe ıkındırdılar bebek aşağıda değildi benim yavaş yavaş indi o yüzden çok zorlandım sancıda değil ıkınmada zorlandım ben. Doktor ıkınmayı iyi yapman lazım yoksa mecbur sezeryana alcaz diyince Allahım yardım etti doktor karnımdan bastıra bastıra çıkardı bebeği 4.40ta çıktı şükürler olsun sonrasında o kadar rahatladım ki doğum sırasında bebeğe bişey olcak diye çok korkmuştum şükürler olsun Rabbime 3800 doğdu maşallah kilolu doğdu doktor o yüzden bu kadar zorlandık dedi. Yanıma getirdiklerinde dünyalar benim oldu darısı hepinizin başına kızlar Allah sağ salim bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin kolaylıkla dualarım sizlerle
Haklısın şırıngayla veriyoruz şimdilik bi kaç damla süt geliyo ama çoğalmasini bekliyoruz artık mama verirken uzulmemeye çalışıyorum oda etkileyecek süt gelmesini stresten uzak durmak şart :)Ben de 11 Mart ta epidural normal doğum yaptim. Sütum 5. Gün sonunda ancak gelmeye başladı. Asla pes etme, bir saatte bi damla gelse bile emzirmeye çalış. Normal veya sezeryan farketmiyor süt sorununu herkes yaşıyor.
Mama vermek zorunda kaldığın için de kendini kötü hissetme çünkü ilk 5 gün mama verilebilir. Mama yi da ya küçük bir kaşıkla ya da şiringa ile ver. Biberona alıştırma derim.
Bendede avent var soothie olani aliim bari belki tutar sagol canim bu aradaMarka vermek yasak mı bilmiyorum ama avent soothie aldım ben onu tuttu benim oğlum. Zaten anne göğsüne en yakın olan oymus
Canım çok geçöiş olsun ya bebekden giremiyorum okuyamadım önceki yazıları aama şimdi çok üzüldüm yaşadıklarını okuyunca ne kadar dikkatsiz davranmışlar şükürler olsjnki sende bebeğinde iyisiniz dahada iyi olur toparlarsın biran önce inş hangi hastane ve doktor bu böle merak ettim sakıncası yoksaEvet haklısın doktorları dinleyip hergün dikişli dikişli tuşe yapılmasına , şeyime iğrenen gözlerle bakan hasta bakıcısından tut asistanına kadar bütün insanları görmeye katlanmam lazımdı. Ama daha dur bu ne ki bak sana ne anlatayım. Hiç bir suçum yoktu. Düzgn ıkın dediler cok düzgün ıkındım. Gözlerim yuvalarından fırladı . Burnumun morarmasından yüzümün rengini anladım sen düşün. 4 saatte evladımı sırf diğerleri de korkmasın diye tek bir kere bağırmadan sancı çekerek doğurdum. 1 bucuk saat boyunca buz gibi doğumhanede dikişlerim dikilsin diye bekledim. Cok derin yırtık var dediler içime 20 tane metal sokarAk 5 kişi dikiş yaptılar. O masadan tek başıma indim yavrum kucağımda odaya gidemeden bayılıp kaldım. Sırf o doktor dediklerin hata etti diye 2gün daha sancı çekip unuttuklarının acısını çektim. Dur bak daha bitmedi 2 kere daha bayıldım yine anlamadılar kan pıhtısı dediler. Hadi ultrasona diyip canlı canlı kürtaja aldılar.dikişli dikişli ağlata ağlata o parçaları alamadıklarını temizlikçinin dahi iprene iğrene baktığını gördüm . Hadi acıdık bari anestezi yapalım dediler bütün dikişlerim söküldü demelerine göre temizleyip tekrar diktiler toplamda 18dikiş etti mi sana . Gözümü açtım ziyarete diye gelen annem ablam kocam bütün herkes zırıl zırıl ağlamış. E kimsenin haberi yok tabi benim bile yoklen normal. Dur sonunuda anlatayımsda o aklın varsa lafını yut.!!! Damar bulamadılar ayaklarıma bağladılar Ayağa kalkamayacak diye sonda soktular. 9 ayrı damardan kan trambosit ilaç falan fıstık verildi. 11 saat boyunca su harici tek bişey yedirmediler sütümde olmadı haliyle anlarsın ya . O halde tekrar tuşe yaptılar hemde defalarca . Yavrumu birkere kucağıma alamadım annem iki büklüm mememe tutturdu. Süt gelsin diye .o açlık cığlıklarını mama içmemek için cırpınışını boynuma sokuluşunu ömrüm boyunca unutamıcam. Şimdi bana hangi akıldan hangi vicdandan bahsediyosan o aklını kendine sakla senin olsun. bilip bilmeden insanları yargılar gibi kırıcı saçma sapan yazarsan karşından bunu alırsın!
Canım benim oğlum nuk damaklı emziği hemen tuttu. Hem emziriyorum hemde mama veriyorum sütüm yetmediği için biberonda lansinoh kullanıyorum. hepsinden memnunum çok şükür memeyide bırakmadı ayrım yapmadı o konuda.Bendede avent var soothie olani aliim bari belki tutar sagol canim bu arada
anladım canım sagolasın bızde sılelım ozaman bu defaıslak pamukla her gün sildim özellikle boyun kulak arkası koltuk altını 7. gün düştü bağı bize kesinlikle yıkamayın dediler düşene kadar
Rica ederim inşallah yararlı olur cnmBendede avent var soothie olani aliim bari belki tutar sagol canim bu arada
Aynen stres yapmamaya çalış biliyorum çok zor ama herkes yaşıyor bu sorunu. Eczaneden süt arttırıcı çay alabilirsin. Hurma da sütü artırıyorHaklısın şırıngayla veriyoruz şimdilik bi kaç damla süt geliyo ama çoğalmasini bekliyoruz artık mama verirken uzulmemeye çalışıyorum oda etkileyecek süt gelmesini stresten uzak durmak şart :)
batikonla silebilirsin canım yıkarsan da, ama su değmezse daha çabuk kuruyor ve düşüyoranladım canım sagolasın bızde sılelım ozaman bu defa
Yok canım acık ve net söylerim istanbul göztepe eğitim araştırma hastanesi. Doktor tek bitane olmadığı için doktor ismi vermek istemiyorum ama coğu diyebilirim. Bebeğimde iyi sanırım sarılığımız cıktı bugun yarın tekrar kontrol olacak bakalım ugrasıyoruz ama genel amlamda iyiyzCanım çok geçöiş olsun ya bebekden giremiyorum okuyamadım önceki yazıları aama şimdi çok üzüldüm yaşadıklarını okuyunca ne kadar dikkatsiz davranmışlar şükürler olsjnki sende bebeğinde iyisiniz dahada iyi olur toparlarsın biran önce inş hangi hastane ve doktor bu böle merak ettim sakıncası yoksa
psikolojisi taze olabilir ama topikte paylaşıyorsa derdini ve ONA ÖNERİDE BULUNUYORSA onunda bu şekilde acımasızca ve benim yazdığım 1 cüle sadece 1 cümleye kızacak bir şey yoktu. tamamenona yaşatılan acının açsını bana yönlendirerek bana ithafen yazmış. kadın doğumcu ayrı dahiliyeci hematoloji dr.u ayrı. peki bana yazdığı üslubu hoş mu görüyorsunuz da bana empati kur diyorsunuz??? dr.lar ona kan tedavisi yapmak istemişler, o da bunu burda anlattı, empati kurmasam "aklın varsa drlarını dinle "yazmazdım . o durumunun ne kadar vahim olduğunu yazdığı için yazdım aklın varsa dr.ladrı dinle diye. haaaa ben deseydim ki O HASTANENİN KADIN DOĞUMCULARI 10 NUMARA SEN YALAN SÖYLÜYORSUN DESEYDİM o zaman BENİM 1 CÜMLEME yazdığı acımasızca cevabı yamaya hakkı olabilirdi. aç da canım bir daha oku bakalım bana yazdığı hakaretvari halden anlamadığımı !!!! ima ettiği cevabi yazıya. hakaretvari benclice cvp verilmesi gereken bir cümle değildi benim cümlem . kansizlik hele hele de kan nakli gerekecek kadar kansızlık pekmezle falan hemen düzelmez, o yüzden "aklın varsa Dr.ları dinle "yazdım, bu mu hatam !!!!!!! bu mu halden anlamamam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o ona çektiren kadın dğumcuların kinini bana yazarak benden çıkartmaya çalıştı, bende aynen ona iade ediyorm bana yazdığı yazıyı. esas o karşışında halden anlayan empati kuran bir insan olduğunu umursamadan bencilce cevap yazmış. bu da bana ders oldu, bir daha kimsenin kaprisini hakaretvari cümlesini çekmemek için bilgi istense bile cevp yazmam görüşümü de belirtmem.Canım psikolojisi çok taze ne olursa olsun ne derse desin bence senin sesiz kalıp empati yapman gerekiyor şuan hakaret etmedi zaten ama bişey kaldıracak durumda olmadığı için öyle yazdı bence, ama bende o doğum yaptıran drlarını dinlemen gerekiyor diye anlamıştım senin yazında ve şaşırmıştım, neyse çok hassas bi durumda şuan anlayış gösterelim bence
evet ilacı biliyosun 4 içiyodum 15gündür. doğum yapınca 3e indirdi doktorum.yavaş yavaş azaltarak toplam 6 hafta kullancam. 2-3gündür kaşıntı çok az oluyo.anesteziden bacaklarım davul gibi şişti. sonra her yerime kaşıntı geldi.o yüzden ilacı kesmedi doktorum.Canm ben de iyiyim.bekliyorum iste.bakalm ne zaman gelecek bebis?benim kasntm da son bi kac gündür biraz artti.ama ilacn dozunu değiştirmedim az kaldi doguma zaten.canm kadntn gittikce azalır ve ramamen gecer on gune kadar.bi ablamn dogum yaptığı gün gecti.ama diger ablam günde 4 kere hap icmesine ragmen 197 ile doguma gitti ve sonrasnda yaklask bir ay kasndi.