2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    323
Canım birşeyler yazmadan edemedim. Benim çocuklarımın arasında 20 ay var bu yüzden yorumda bulunmak istedim. :)
Gebelik hormonunundan mı bilemiyorum demişsin ya hani o hissettiğin tamamen doğru olan bir duygu. Hormonal değilde annelik iç güdüsü bence. Kardeşe alışması ne kadar çok aynı ortamı paylaşırsalar, annesiyle bir başka bebeği kardeşini paylaşırsa okadar çabuk alışıyorlar. Bunun doğal bir durum olduğunuyaşlarının arası az olduğu için çabuk kabulleniyorlar.
Pcfl dediğine katılıyorum kreşle ilgili söylediğine...
 
Bakıcıya devam et derken oğlun için dedim. Ebrulii1111 nin dediği gibi birbirlerini tanımaları için birlikte olmaları cok önemli. Ayrıca oğlun da henüz bebek, birebir bakim her durumda birincil. Yazılacak cok şey var da herkesin hayatı kendine özgü, bilmedigim için kafa karıştırıcı olmayayım. Hayırlı olsun verdiğin karar inşallah.
 
Maşallah cnm benim oğlumla aynı ölçülerde biz 12 kiloyuz :)
ben de kreşe sıcak bakıyorum ama çok küçük değil mi cnm. annesi onu bırakıyor gibi hissedebilir. Belki de hiç birşey anlamayabilir. kreşten çıktıktan sonra sana ve kardeşine hırçın davranabilir. ben küçükken hatırlıyorum. alt komşumuzun oğlu 4 yaşında kreşe başladı. yatılı tüm gün kreşte akşama kadar. biz bebek sevmeye giderdik. oğlu 4 yaşında, kızı yeni doğmuş bebek. annesini emzirirken kapıdan girdiğinde gördüğünde bebeğe ayağındaki ayakkabıyı fırlatıyodu. her seferinde yapıyodu. yarım konuşmasıyla bebeği camdan atalım mı diyodu. yani allah korusun sana ve bebeğe cephe alırsa çok daha kötü olur. vurmaya kalkar. illaki de kıskançlık olacaktır. kreşten geldiğinde aklı ermeye başladığında olayları yanlış anlayabilir. bilemiyorum. sen en iyisini bilirsin tabiki. bakıcın da var. bebek dünyaya geldiğinde yardımcı bayan sana muhakkak yardım eder. sen bebekle ilgilenirken o büyük olana bakacak. kreşe giderse eve yeni gelen bebekle iki yabancı gibi olabilirler. ben de 28 aylık olduğunda haftada 2 günlük olacak şekilde bir kreşe vereceğim inşallah.
 
L llally pcfl Ebrulii1111 seda222008 OMRUMMMM kızlar hepinize çok çok teşekkür ederim benimle fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için. Bir tarafım doğru kararı verdiğimi düşünürken siz tereddütte kalan yanımın sesi oldunuz resmen :) söylediğiniz hiç bir şeyi kulak arkası etmeyeceğime emin olabilirsiniz.

Haftasonu yazamadım ama eşimle de konuştum mesajlarınızdan sonra, tüm sorumluluğu ve kararı bana bırakma, sence doğru mu yapıyoruz diye. Sonuçta eşim de denemekten yana. Okulun ona çok faydalı olacağını düşünüyor. 1 ay kadar deneyip duruma göre devam ederiz ya da etmeyiz diye düşündük.

Görüşüp konuştuğum kadarıyla kardeş sonrası yuvaya başlandığı zaman 3 yaş civarlarında kıskançlık daha fazla olabiliyormuş. Şu an yeni düzenine yaşı itibariyle daha kolay uyum sağlayabilirmiş. Ama tabi bunlar genel bilgiler hep, oğluma uyar mı uymaz mı, her çocuk bir değil sonuçta. Deneyip göreceğiz. Umarım bu deneme sürecini oğlum sorunsuz atlatır. Kaş yapalım derken göz çıkarmak da var..

Ben gelişmeleri olan biteni yazarım yine size..

Kızlar tekrar teşekkür ederim beni yanıtsız bırakmadığınız için, sanırım son trimestere ramak kala endişelerim tavan yapıyor, kaygılı bir insan olmaya başladım. İyi geliyorsunuz bana, iyi ki varsınız :)
 
çok erken değil mi ya kreş için zorunlulukmu oldu? bir de yarım gün mü gidicek
 
Selamlar oğlum için ameliyat günü aldık 28 Mayıs’ta inşallah yarık damak ameliyatı olacak, Hacettepe de

Yalnız iki bebekle Ankara’ya gidip gelmek çok zor var ömı bir tavsiyesi olan kızım tek iken oto koltuğunda otururdu artık oturmuyor oğlum da damağından dolayı sırt üstü duramıyor hani yenidoğan oto koltukları hafif yatay şeklinde ya oğlum sadece yüz üstü rahat edebiliyor

Oto koltuksuz yolculuk yapıyoruz ya hep yüreğim ağzımda iki oto koltuğu ortasında ben oturuyorum bebekler de tepemde. Kızım eline telefon versem video açsam bile oturmuyor artık.
 
Günaydın canım çok sevindim inşallah ameliyatta başarılı geçer bebişin kavuşur sağlığına.
Benim oğlumda oturmuyor oto koltuğuna oyalanmak birşeyler buluyorum. Küçük şişirilmiş bir balon, eline bebe bisküvisi fln veriyorum. Uzun yolda sıkılıyor çok oturmazsa kucağıma alıyorum yapacak birşey yok.
Sen küçük bir yastık alıp oğlunu ayağında yada koltukta yüz üstü yatırıp yine ortalarına oturabilirsin. kızınıda emniyet kemeri takıp yanında oturtabilirsin belki.
Birde eşim youtube daki çocuk şarkılarını Flash A yükledi bak baba şimdi müzik açacak diyoruz o şarkılarda biraz sıkıntısının geçmesini sağlıyor.
 
Çok geçmiş olsun inşallah şifa bulur Yanına birini alıcaksın annen baban artık kim gelebilirse
 
kızlar günaydın. oğlum 19 ayının içinde hala konuşmuyor :) nanne, dede, baba, huv, kokkoain, gulu gulu, ne dışında hiç birşey söylemiyor. alt komşumuzun kızının doğum günü vardı. 24 aylık, bütün renkleri türkçe ve ingilizce biliyor. söylediğin şeyi tekrarlıyor. papağan gibi. bizimki sadece kırmızı rengi getir dediğinde bulduğu kırmızıyı getiriyor :)
fakat şunu fark ettim. o gün gittiğimizde peteklerinde mıknatıslar var. oynasın diye yapıştırmışlar. oğlum mıknatısı daha hiç duymadı. petek ne biliyo. komşunun kızına aa petekteki mıknatıslar senin mi getir bakayım dedim. ne ne diye cevap verdi. tekrar söyledim. annesi anlamıyo dedi güldü. oğluma dedim git bana petekteki mıknatısı getir ama koşmadan tamam mı dedim. gitti petekteki mıknatısı aldı ve kokkain diyip verdi bana. yani benim oğlum konuşmamasına rağmen o gün ilk kez duyduğu şeyi bana getirdi. peteği bildiği için tabi üstündekini de getirdi. ama komşu kızı çatır çatır ingilizce renkleri söylüyo ama verilen komutu anlamıyo. sırf meraktan kıza iş buyurdum o gün sürekli bizimkiyle kıyaslamak için. bi taraflarımı yırttım kapıyı kapat pınar diye diye yok kapatmıyo kapıyı ne tamam tamam diyo ama başka şeyle ilgileniyo yapmıyo. oğluma sadece bir kez dedim git hemen kapıyı kapat annem çok soğuk oldu dedim ve kapıyı pat diye kapattı.
konuşmamasını takmıyorum ama çevremdekileri görünce de illaki bu örnek gibi kıyaslıyorum. gel çiş yapalım nerede çiş yapıyoruz dediğimde koşarak tuvalete gidiyo kapısını açıyo karanlıkta içeri girmiyo bekliyo ışığı açtığımda gidip klozetin kapağını kaldırıyo ve arkamdan beni ittiriyo oturayım diye. kendi oturmuyo :)
sürahiyi gösteriyo su istiyo ıhıh diye. ben de az önce su içtin oyun için mi istiyosun dediğimde ellerini şaplatarak dırş diyo git getir bardağını nerde bıraktıysan dediğimde bardağını odadan alıp getirmesi gerektiğini anlıyo. yani kolay komutları geçti artık. muhabbet şeklindeki emirleri anlayabiliyo. otur kalk getir yat olaylarını aştık.
bir de pislik yapmayı çok seviyor. tükürüğünü elindeki derin herhangi bir kap veya oyuncağının içinde biriktirip içiyo, ağzında tükürük biriktirip yanakları şişene kadar bekleyip dolap içlerine tükürüyo veya en pisi de kaydırağının tepesine çıkıp kaydırıyo ve çığlık atıyo. dün akşam gelen misafirin oğlu bizden bayağı büyük. odasında oynarken sesleri kesildi bakıyım dedim bakmaz olaydım. çocuğu sıkıştırmış kollarını ısırıyo bildiğiniz emmiş kan oturmuş. çocuk beni görünce ağlamaya başladı. bağıra bağıra ağlıyo herkes koşarak geldi. bizimki kapıda diğerlerini görünce ve ben bağırınca naptı biliyo musunuz çocuğun yanağına vurdu ve kaçtı yataktan indi. biri dışarda bize yaklaştığında dikkat ısırıyo diyoruz :)
 
canım ya ısırma huyundan vazgeçirmeye çalış inşallah dedğin gibi önemli olan komutları algılaması ilk etapta ama çevremde gördüğüm bir kaç örnekte tv izleyen çocuklar biraz daha geç konuşuyo gibi geldi ama bu tabi gerçek bilgi değildir ben hala tv açmıyorum kızım varken telefon ztn istemiyo baya iletişim halindeyiz bişeye hayır deyince üzülüyo hemen dudak büküyo
ama tebrik ederim seni herşeyi anlatıp konuşuyorsun onunla bu çok önemli
 
oğlum da televzyon izlemiyo. hiç işi yok. televizyon açık oluyor fakat dikkatini çekmiyor. sadece akbank kırmızı reklem çıkınca dans ediyo zıplıyo. yani her çocuk gibi işte. ben ve kayınvalidem çok konuşkan insanlarız. bu kadar çok konuşmaya sular seller gibi konuşması lazım aslında :) kırmızı rengi yotube'de renkleri öğreniyorum toplardan videosundan öğrendi. her bulduğu kırmızıyı getiriyor. hayır dediğimde ters bir tepki vermiyor artık. eskiden dinlemiyordu, ağlıyordu çok. bir aydır hayır o senin değil dokunamazsın dediğimde işaret parmağı ile ufak ufak dokunuyo büyük çocuk gibi davranıyo bebek gibi değil hareketleri. bir haftadır kendi kendine yatıp uyuyor. değişik davranış şekli sergiliyor sanki 7 yaşında çocuk gibi. eşimin de lafı biraz pahalıdır. ağzından zor kelimeler çıkar. konuşmayı sevmez yani. ona benzeyecek sanırım. ben seni anlamıyorum annecim konuş lütfen dediğimde iki elini açıp ellerine bakıp dodooddoodo dooddo diye konuşuyo. hani kafanla bilmiyorum deyip omuzlarını ve kaşlarını kaldırırsın ya aynen öyle hareket yapıyo bana elleri açıp. konuşamıyorum demek istiyor olmuyo demek istiyor. su istiyorum de su istiyorum de diyorum. dede dede dede diyo. söyleyebildiğini sanıyor. istioyor musun dediğimde tekrardan parmağıyla suyu gösteriyo ve değişik sesler çıkarıyo. öyle işte :)
 
Canım komutları anlıyormuş, üç beş kelimede söyleyebiliyor bence çok üzerine gitme. Her çocuk farklı gelişim gösterir demek senin oğlun biraz geç konuşacak. Eşinin şimdiki durumu değilde çocukluğunu sor kv ye geç mi konuşmuş.
Bildiğim kadarıyla ailede geç konuşma öyküsü varsa onun etkisi oluyor bu tür durumlara.
Ama çokda üzerinde durup bunu söyle bana yerine sen normal konuşsanda o aldığı kadar yada anladığı kadar söylese daha doğru olur sanki. Bazen ısrar ters tepiyor çocuklarımızda
 
Canım kendinde vermişsin cevabını zaten ama şöyle söyleyeyim bende çocuklar arasındaki 1 gün fark bile etkiliyor gelişimi büyüdüğü ortam etrafındakilerin hareketleri konuşması yavru tarzı herşeyi kız erkek arasındaki farka tabiki oluyor bende kiiyaslardim sonrada dedimki kendi kendimssenin kızın sana özel herkesle aynı degilki o gun bıraktım kıyaslamayi babaannesi eltimin çocuklar usluydu bu yaramaz diyor bende merak ediyor öğreniyor babaannesi yaramaz değil kızım diyorum başkadi benim kız iki ay büyük konuşmuyor seninkini konuşuyor diyor. Yanında ablası abisi var onlardan öğreniyor diyorum kendim bıraktım ve iş bitti yoksa okula başlayacak o yapıyor sen niye yapamıyorsun o yapamıyor bak benim çocuğum akıllı derken hayat boyu kıyaslama sürecek
 
Kıyaslama hep oluyor doğrudur. ikizim benden hep geride oldu gelişimi derslerde de böyleydi. annem de hep kıyaslardı o yapıyor sen niye yapamıyorsun. ben 4 5 alırdım ikizim 2 3 o kdr fark olurdu. aslında kıyaslama sayılmaz ama sadece bir ortamda aynı yaş grubu başka bir çocuk oğlumdan farklı bir şey yaptığında ister istemez bu düşünceler geçiyor. bana has birşey de değil. her anne yapıyordur bence. eşim bu aylarında çok konuşkan değilmiş fakat daha fazla kelimeler söylüyordu dedi kayınvalidem. ben de 2 yaşıma girdiğimde 2 kelimelik cümleler kurmaya yeni başlamışım. seda222008 OMRUMMMM cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.
 

Nasıl kı doğumunun bi vakti vardı konuşmasınında bir vakti var elbet :) sağlıklı olsunda inşallah allahın izniyla gğerisi gelir. Bende ona yetitğim kadarıyla etkinlikler yapmaya çalışıyorum evde szin yaptığınız bişeyler var mı
 
Ben ilk kıyaslamami bı hafta aramız vardı arkadaşla onun bebeğini görmeye gittik onunki kendi kendine sesler çıkartıyordu dönüyordu Galen benimki yaşına kadar dönmeside apalamadida hep oturmak ve ayakta durmak istiyodu bende hep kızım niye bölge o dönüyor benimkinde tepki yok felan derdim ne zaman k.valide eltimin çocuklarla kıyaslamayi başladı kızmaya başladım ve kendim yapmamaya başladım şimdi bı ortama girsemde benim kızım merak ediyor öğreniyor algıları açık diyorum kızım yalnızken uyuma uyuyor annem babaanne abla gitti bababaanneye geldik baba geldi aydede aydede evin nerde yağmur yağıyor felan gibi ama bı yere gitsek biri gelse ağzından kelime çıkaramıyoruz
 
Ben bu aralar çok yogunum ve yoruluyorum kendi kendine oynasın istiyorum ama benimle çıldırma ya alıştığı için legolarla ev kale yapıyoruz balon top ayı ne denk gelirse hoppala yapıyoruz yere yatıp yuvarlanıyoruz oyun havası açıp oynuyoruz halay çekiyoruz resim yapıyoruz kitap okuyoruz kovalamaca oynuyoruz bebek uyduruyoruz felan
 
Kızlar benim oğlum da bilinçli bir şekilde sadece mama diyor. Başka da hiç bir şey yok. Ama algılamada sorun yok, cin gibi. Hem derdini bize anlatmanın bir yolunu buluyor hem de bizim dediklerimizi anlıyor. O zaman diyorum ki, boşver takma, canı ne zaman isterse o zaman konuşsun :)

Bir de derdini anlatabilen bebekler geç konuşuyor sanırım, kardeşim 4 yaşına kadar cümle kurmadı. Doktorlar kendini anlatabildiği için konuşmaya ihtiyaç duymuyor demişlerdi.
 
genelde saklambaç seviyor oynamayı ve karnımı açıp şap şap vurmayı. yaklaşık 15 dakika oynuyo böyle benimle. onun dışında serserilik tüm gün boyunca :) eğitici olarak bardabas kutuları alıyorum. içinden çıkan aktiviteler ile oynuyoruz. şekilleri yerlerine hiç yanlış yapmadan yerleştiriyor(yanında kimse yoksa) biri varsa yanlış yeri gösterip ne diyo ve sonra doğru yere yerleştiriyo. rakamların olduğu puzzle var. onunla çok oynuyor. girinti çıkıntıları çok olduğu için yapamadığı rakamları bağırıp fırlatıyo. ikimizin en çok yaptığı aktiviteler böyle. yakalama oyunları. yatakta güreşiyoruz. bayılıyo takla atmaya bir birimizi sıkıştırıyoruz falan :). şimdi fisher price'ın eğitici lavabosunu aldık. onunla deli gibi oynuyor iki gündür. undan oyun hamuru yaptım onunla şekiller yapıyoruz. biraz tiksiniyo parmak uçlarıyla koparıyo hamuru :) siz neler yapıyorsunuz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…