Benim kızın konuşma konusunda maşallah var zaten onu gördükçe oğlum konuşamazsa diye çok üzülüyorum ama o da konuşacak inşallah güzelce
Kızım maşallah Türkçe ve İngilizce şarkı söylüyor mesela anlaşılır şekilde otobüsün tekerleği yuvarlak şarkısını beraber baştan sona söylüyoruz tek başına karıştırıyor İngilizce favorisi de twinkle twinkle little star
2-3 kelimelik cümleler kuruyor mesela anne Mustafa ağlıyor diye bana haber ediyor en şok hoşuma giden oyuncak bebeğini benim oğlumu sevdiğim gibi seviyor oğlum diyor paşam diyor uyu oğluşum diyor yavrum diyor filan
Telefonda dedesi ve anneannesi ile konuşuyor merhaba nasılsın diyor gördüğü çocuklara
geç emekledi geç yürüdü ama çabuk konuştu sayılar 1den 15e kadar, her türlü geometrik şekli(dikdörtgen yamuk beşgen filan) renkler, hayvanlar, eşyaları söylüyor r bazı kelimeleri kağıda yazdığımda okuyabiliyor mesela 1den 10a rakamları da kağıda yazdım mı biliyor, 10-20-30-40 böyle 100e kadar görünxe biliyor ama sırayla söylemiyor, İngilizce de 1den 10a kadar ve bazı kelimeler biliyor