Benim ilk doğumum sezeryandi, bu da öyle olacak inşallah. İlk gün zaten şakır şakır süt gelmez. Süt çocuğun ihtiyacına göre üretilir. Emdikçe geldiğini ve bebeğin midesi büyüdükçe sütünüzün arttığını göreceksiniz inşallah. Zeytin kadar midesi olan bebeğe 1 lt süt gelse vay halimize
Benim hiç sütten üstüm ıslanmadı, taşmadı (hani derler ya şöyle sütüm vardı, taştı
) İlk 6 ay sadece anne sütü, toplam 23 ay emzirdim çok şükür. Kreşe başlayacak diye emzirmeyi sonlandırdım.
Emzirme iki yönlü, hem siz bebeği tutmayı öğreniyorsunuz, bebekte memeyi kavramayı öğreniyor. Ucu olmamasına takılmayın. Kahverengi kısmı ağzına alacak, meme ucunu değil. Ucundan tutsa zaten yara olur hepimizin göğüs uçları. Doymadığı için ağlıyor yanılgısı biraz da mamaya yönlendiriyor. Doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoru 5.gün kontrole götürdüğümde sütün yetmiyor deyip mamaya yönlendirdi beni. Ama sütüm vardı ve yetiyordu. Sırf doktor öyle dedi diye eşim ve annem mama konusunda o kadar çok baskı yaptılar ki. Her ağlamasında mama ver dediler. Çünkü kızım mamadan sonra uyuyordu hemen. Zannettiler ki aç olduğu için ağlıyor. Ama onlara öyle bir direndin ki, sonuçta kazanan minik kızım ve ben oldum
Mama,biberon tabi ki öcü değil. İhtiyaç dahilinde kullanılacak ama bazen doktorlar bile doğru yönlendiremiyor.