• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    117
Bende hazırlamadım ama 30.haftada herşeyi yıkayıp ütüledim dolaba kaldırdım..hurclara koyup bavul yapmak kaldı. Onu da bu hafta yaparım diye düşünüyorum. 33teyim artık hazır etmek istiyorum dursun kenarda
ben normalde çekmeceye yerleştirecektim. o zaman yıkayıp ütüleyip hurçlara koyayım tozlanmasın diye. doğuma yakında hurçtan çıkarıp çekmeceye mi dizeyim?
beni bi aydınlatın :D

Bende hazırlamadım ama 30.haftada herşeyi yıkayıp ütüledim dolaba kaldırdım..hurclara koyup bavul yapmak kaldı. Onu da bu hafta yaparım diye düşünüyorum. 33teyim artık hazır etmek istiyorum dursun kenarda
Bebek aşağı baskı yapmadan ütülemek en mantıklısı 👍 Her şeyi hazır olunca kafa daha rahat oluyor. Sağlıkla gelsin 💕

çok teşekkür ederim. eşim iş gezisine gidecek acaba o ara aradan çıkarsam mı diye düşündüm evdeyim bi yere gidemiyoruz madem :)

ilk çocuğum olacak daha. direkt yıkayıp ütüleyip sonrasında hurç içine koyup kaldırdınız di mi? başka yapmam gereken bi şey var mı?
Benim de ilk açıkçası varsa ekstra bilmiyorum küçük boy hurclara ayirdim üstlerine de tülbent serdim tozlanmasinlar kesin diye. Etiketleri falan kestim yikadim kuruyunca da utuledim hepsini kaldırdım 🥰 hastahane için de ayarladım ayrı olarak valizin içinde duruyor onlar da 😅

ben normalde çekmeceye yerleştirecektim. o zaman yıkayıp ütüleyip hurçlara koyayım tozlanmasın diye. doğuma yakında hurçtan çıkarıp çekmeceye mi dizeyim?
Ben de normal dizecektim ama olduğu yerde cekmece hic acmasak da tozlaniyor içi. Daha baya da var yine tozlanirlar diye dusunerek hurçlara koydum 😂

Aslında çekmecede de tozlanmaz diye düşünüyorum. Yıkayıp, ütüleyip istersen hurçta tutarak, istersen çekmecesine yerleştirip (kıyafetlerin üzerine bir tülbent örtebilirsin) hazırlığını tamamlayabilirsin. Hastane çantan da hazır olur. Hem kendi ihtiyaçların, hem bebeğinin eşyalarını farklı küçük hurçlarla valizine koyabilirsin. Hemşireye verilecek ilk kıyafetini battaniyesini de farklı bir minik hurca koyarsın. Oldu bitti 🥰
Bebek bezi paketli dursun, paketini açma bence hava almasın bezler.

Ben geçen ay hazır etmiştim yıkama paklama işi bitmişti dolabına koymuştum yıkayıp ütüleyip. Şimdi artık 33.haftada olduğum için hastanede gerekli olan kıyafetleri hurçlara koyup bavulu hazır edeceğim.
Yani sende karar ver ama 29erken gibi bavul icin.Yinede belli olmaz şimdi bişey diyemem bebislerin sağı solu belli olmaz😂 sen yıka ütüle hurcla hazır et bence dursun. Sonra zor oluyor.

Bebek aşağı baskı yapmadan ütülemek en mantıklısı 👍 Her şeyi hazır olunca kafa daha rahat oluyor. Sağlıkla gelsin 💕
Kesinlikle öyle. Ben geçen ay bile zorlandım ütüde. Küçük küçük bir sürü şey çok uğraştırıyor. Belim kopmuştu. Ama severek zevkle gözlerin dolu dolu yapıyorsun o ütüyü 🥰🥰
Şimdi herşey hazır bavula koyacağım artık. Ne olur ne olmaz dursun. Sağlıkla gelsin tüm bebeklerimiz 💕

Benim de ilk açıkçası varsa ekstra bilmiyorum küçük boy hurclara ayirdim üstlerine de tülbent serdim tozlanmasinlar kesin diye. Etiketleri falan kestim yikadim kuruyunca da utuledim hepsini kaldırdım 🥰 hastahane için de ayarladım ayrı olarak valizin içinde duruyor onlar da 😅
Aslında çekmecede de tozlanmaz diye düşünüyorum. Yıkayıp, ütüleyip istersen hurçta tutarak, istersen çekmecesine yerleştirip (kıyafetlerin üzerine bir tülbent örtebilirsin) hazırlığını tamamlayabilirsin. Hastane çantan da hazır olur. Hem kendi ihtiyaçların, hem bebeğinin eşyalarını farklı küçük hurçlarla valizine koyabilirsin. Hemşireye verilecek ilk kıyafetini battaniyesini de farklı bir minik hurca koyarsın. Oldu bitti 🥰
Bebek bezi paketli dursun, paketini açma bence hava almasın bezler.

ay çok teşekkürler kızlarr ya :) ben hurç alıp o şekilde yapayım o zaman en iyisi. hurca koyup zamanı gelince de yerleştiririm. aklımdan çıksın en azından çok teşekkür ederim. bu arada içindeki marka etiketini falan her şeyi keseceğim. geçen bi videoda görmüştüm :D

Ben geçen ay hazır etmiştim yıkama paklama işi bitmişti dolabına koymuştum yıkayıp ütüleyip. Şimdi artık 33.haftada olduğum için hastanede gerekli olan kıyafetleri hurçlara koyup bavulu hazır edeceğim.
Yani sende karar ver ama 29erken gibi bavul icin.Yinede belli olmaz şimdi bişey diyemem bebislerin sağı solu belli olmaz😂 sen yıka ütüle hurcla hazır et bence dursun. Sonra zor oluyor.
bende bavula koymam hemen ama yıkarım, ütülerim hurçlarım. bi çantaya koyması kalır. hurçlardan çıkarıp çekmeceye dizerim sonrasında bavul hazırlarım. en azından yıkama işi vs aradan çıkar onlarla uğraşmam tekrar :)

Aptamil kullandım ben tavsiye etmiyorum
Bebeğimde bağımlılık yaptı tadıda şekerli gibi hastane yüzünden başladık dayattılr aptamil diye
Bende araştırmıştım ozamanlar hepsinin içinde benzer içerikler var ama bana en yakın hipp organik geldi bu sefer de ne olur ne olmaz bir paket alacağım inşallah kullanmaya gerek olmaz
Evet Aptamil için öyle söylüyorlar şeker oranı fazlaymış bende hipp alıyım bir paket bulunsun ama bayb goat markada TC olduğu için onuda duşünebilirim bez slepy aldım iyimi yaptım bilmiyorum pahalı markalarla başlamak istemedim inşallah pişik yapmaz

ay çok teşekkürler kızlarr ya :) ben hurç alıp o şekilde yapayım o zaman en iyisi. hurca koyup zamanı gelince de yerleştiririm. aklımdan çıksın en azından çok teşekkür ederim. bu arada içindeki marka etiketini falan her şeyi keseceğim. geçen bi videoda görmüştüm :D
Aynen mesela bezin üstüne gelen kısımlar yine ok ama zibinlarda bel kısmından yapiliyo çoğu etiket onlar kasindirip tahris edebilir diye düşünüyorum bazi etiketleri baya dipten alayim diye dikişleri artırdığım için bi de onları dikmekle uğraşmıştım djdnjdndd ana olmak...

Benim ilk doğumum sezeryandi, bu da öyle olacak inşallah. İlk gün zaten şakır şakır süt gelmez. Süt çocuğun ihtiyacına göre üretilir. Emdikçe geldiğini ve bebeğin midesi büyüdükçe sütünüzün arttığını göreceksiniz inşallah. Zeytin kadar midesi olan bebeğe 1 lt süt gelse vay halimize 😇 Benim hiç sütten üstüm ıslanmadı, taşmadı (hani derler ya şöyle sütüm vardı, taştı🙈) İlk 6 ay sadece anne sütü, toplam 23 ay emzirdim çok şükür. Kreşe başlayacak diye emzirmeyi sonlandırdım.
Emzirme iki yönlü, hem siz bebeği tutmayı öğreniyorsunuz, bebekte memeyi kavramayı öğreniyor. Ucu olmamasına takılmayın. Kahverengi kısmı ağzına alacak, meme ucunu değil. Ucundan tutsa zaten yara olur hepimizin göğüs uçları. Doymadığı için ağlıyor yanılgısı biraz da mamaya yönlendiriyor. Doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoru 5.gün kontrole götürdüğümde sütün yetmiyor deyip mamaya yönlendirdi beni. Ama sütüm vardı ve yetiyordu. Sırf doktor öyle dedi diye eşim ve annem mama konusunda o kadar çok baskı yaptılar ki. Her ağlamasında mama ver dediler. Çünkü kızım mamadan sonra uyuyordu hemen. Zannettiler ki aç olduğu için ağlıyor. Ama onlara öyle bir direndin ki, sonuçta kazanan minik kızım ve ben oldum 🥰
Mama,biberon tabi ki öcü değil. İhtiyaç dahilinde kullanılacak ama bazen doktorlar bile doğru yönlendiremiyor.
Evet haklısınız inşallah hiç birine gerek kalmaz. Güzelce emerler minnaklarımız

Kızlar benim bebe çok aşağıda duruyor. Ultrasonda falanda resmen ıh desem doğacak gibi 😂 ebe korkma dedi ama yinede belli olmaz dedi. Daha ortada çantam bile yok. Hiç öyle hazırlıkta yapmadım. Ben sanki şubatta doğuracak gibiyim. 😂

Aynen mesela bezin üstüne gelen kısımlar yine ok ama zibinlarda bel kısmından yapiliyo çoğu etiket onlar kasindirip tahris edebilir diye düşünüyorum bazi etiketleri baya dipten alayim diye dikişleri artırdığım için bi de onları dikmekle uğraşmıştım djdnjdndd ana olmak...
ahahahah güldürdün yaa :D

ay inşallah öyle bi iş becermem dikişim çok kötü :D

Kizlar lohusa kulodu pamuklu olarak ve emzirmw sutyeni olarak hangi marka tercih ettiniz? Hastaneden gerekli olan seyleri yazdilar da almamistim alayim onlari artik bir de hemsire pijama degil de gecelik al daha rahat oluyor dedi 3 tane

herkes de izne çıkıyor ya ne güzel :)

ben 37 ye kadar çalışacağım. izni doğum sonrasında kullanmak için. o yüzden şimdi yapsam mı diye düşündüm. ailem şehir dışında onlar biz geleceğiz yaparız dedi ama her kafadan bir ses çıkınca ben çok sinirleniyorum dedim eşim iş gezisine çıkmışken yapıp aradan çıkarsam mı :D
benim de hedefim 35-37 haftaya kadar çalışmaktı ama doktor erken doğum riski yüzünden 32 de çıkarmam lazım risk alamam dedi o yüzden mecburu çıkış benim ki

benim de hedefim 35-37 haftaya kadar çalışmaktı ama doktor erken doğum riski yüzünden 32 de çıkarmam lazım risk alamam dedi o yüzden mecburu çıkış benim ki
inşallah süreç güzel ilerler canım da sağlıkla doğarlar. sen dinlen sağlıkla doğsun en önemlisi bu. peki erken doğuma neye bakarak karar verdi acaba? cumartesi doktoruma sordum daha çok erken bunlar için vs dedi geçiştirdi. etrafımda herkes erken doğum için bekliyor o yüzden sordum bende ona göre bi hazırlık vs yapayım diye ama 32 de gel nst başlayacağız dedi sadece

Back