- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #57.301
Maşallah canım kızına :) Bizim tembel mama haricinde hiç bir şey söylemiyor :) ama her istediğini bize anlatmayı beceriyor, bizim dediklerimizi anladığını da belli ediyor, o yüzden hiiiç takılmıyorum. En kötü kardeşiyle beraber öğrenirler konuşmayı diyorum :))Merhabalar, bayadir yazamadım. Biz henüz aşı olmadık. 15 inde olacak kızım.
Kızlar benim kızım artık konuşuyor ❤ o kadar tatlı ki. İki kelimeli cümle kuruyor. Soruları tek kelime ile cevaplıyor. Bir haftadır atak yaptı maşallah.
Beslenme konusunda inanılmaz duskunlesti memeye. Yapışık geziyoruz evde iken. Yemek konusu aynı devam.
Alt bakımını zorla yapıyoruz. Kakasi altında kalsın hiç rahatsız olmuyor. Bu aşamadan sonra rahatsız olup söylemesi gerekiyor ki o aşamada tuvalet alışkanlığı baslicak inşallah. Ama önce sütten kesmem lazım.
Uykulari ise gündüz bir buçuk saat uyuyor. Sabah 7 de kalkıyor akşam 9-10 uyku. Bu şekilde düzenledik. Gece sürekli uyanıyor. Sütten ne zaman keserim o zaman uyur herhalde.
Odasını ayırmadim. 2 yaşını beklicem. Bağlanma sürecini tamamlamış olur. Aslında yürümeye başlayınca ayiracaktim olmadi, 2 yaş daha uygun sanki... Durumlar böyle :)
İştahı gayet yerinde, memeden iyice uzaklaştı bizimki. Sadece işten geldiğim zaman bir karşılama seremonisi yaşıyoruz, bir de gece uyku arasında uykuya geçmek için istiyor. Biliyorum ki tekrar süt gelmeye başlayınca işin rengi değişecek, memeye düşkünleşecek ama onun da çaresine o zaman bakacağız.
Gündüz uykusunu bizimki de hemen hemen 1 buçuk saat tek uyku uyuyor. Akşam 9-9buçuk uyku, sabah 7:30 - 8 gibi kalkış. Gece normalde bir kere kalkıyor ama artık tekrar uykuya geçişi zor oluyor. Bazen memede bile uyumayıp oyun istediği oluyor.
Geceleri kendi odasında yatıyor, uyandığı zaman o minik çıplak ayaklarıyla çap çap çap yürüyerek yanımıza geliyor. Beni görünce gülüyor hemen onu yanıma alayım diyee :) o kadar sevimli oluyor ki!
Büyüdükçe insan tekrar tekrar iyi ki doğurmuşum diyor..
Bu arada cumartesi çocukların doktor günü oldu, sabahtan kadın doğumcuma öğlen de oğlumun doktoruna gideceğiz. Oğlum o zaman aşı olacak. Merakla bekliyorum, iki bıdık da ne alemde acaba diye :)