2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim Gül bebeğim 1 yaşını dolduruyor bugün :KK36:

Öğlen sezaryen ile doğdu, Doğum kilosu 2.780 gr Doğum boyu 46 cm idi minnoşum ya çok şaşırmıştım ve epey de üzülmüştüm bu kadar küçük doğunca:KK36:

İlk 5buçuk ay sadece anne sütü ile besledim, mama 20 gün kadar kullandım sonra bıraktım, Hale'n daha emziriyorum ve beslenmesi konusunda blw yöntemi uyguluyorum (Allah'ın izniyle hamileyken emziriyorum)

Şimdi ise kilosu 7buçuk, kilo olarak az malesef, boyu da 71 cm ama 72ye doğru gidiyor Doğum kilosu ve boyunun düşük olmadı nedeniyle minyon kaldık sanırım Rabbim sağlık sıhhat versin:KK36:

2 diş var birisi 9 buçuk aylıkken diğeri ise 11 aylıkken çıktı

Geç emeklemeye başladı henüz yürümüyor ama sıralıyor:KK36:

Anne, baba, dede, anneanne, al, gel, bitti, gitti kelimelerini anlaşılır söylüyor bunlar dışında anlamadığım şeyler söylüyor

Bir günü bir gününü tutmuyor öyle çok değişken huylu ve aşırı sinirli bir bebek sanırım ikizler burcu özellikleri bunlar

Rabbime sonsuz şükür olsun Mevla hepimizin evladını bağışlasın:KK36:

Nasipse kızım 4buçuk ay sonra da abla olacak:KK36: 18 haftalık hamileyim Allah bağışlarsa.
nice güzel seneleri olsun inşallah sağlık mutluluk dolu güzel günlerde büyüsün Gül bebeğin

İyi yalnız değilmişiz :) hasta olmuyorsa sorun değil zaten...ben terli hasta olur diye korktum.
yok canım yalnız değilsin hemen hemen hepimizde var bu durum kimi bebek dönem dönem kimi bebek sürekli bizde genetik kışın dahi emerken uyurken yastığı su gibi kalırdı kızım yaz geldi alanya havası malum e durmuyorda 5 dk yerinde başını sürekli kuruluyorum mendille ama sırt bölgemizde yok çok şükür terden hastalandığını hatırlamıyorum

benim minik kizim yarin girecek yasina ben mi ben hic inanmiyorum 1 2 3 4 hic inanamayacagim sanirim o annecim diye boynuma sarilmadikca buyudugune rabbim buyuk omrumun nesesi yarin pasta patlaticaz sonrada buyuk dogum gunu cicek ponpon calismama ragmen tek tek ellerimle hazirladim bayada masraf ettik digerleri icin :KK70: ilk olacak diye.. allah saglik sihhat versin hala inanamiyorum ben..

dvit unutmusuz tahlillerde yaptiran var mi demirimiz cok dusuk novaferrum kullaniyotduk et balik yiyor seviyor kofteye bayiliyor ve de.. neden boyle neler yapiyorsunuz arkadaslar rica etsem yazar misiniz daha doktoruna sormdim yarin yas kontrolune gidicem b12 iyi cokti kalsiyum yuksek bile cikti kanda 11.8

L limoncicegi00 Ayrıca insanlar konuşur, boşver. Benim iş yerinde kreş var ve ücretsiz ama ben evimde baktırmak istiyordum şükür nasip oldu. Aylar oldu inan iş yerindekiler hala yok nasıl güveniyorsun yok çok veriyorum vs.hic bitmedi. Aslinda olayın özü şu;evinde çocuk baktırmak bir yaşam biçiminin getirdiği bi şey. Ve insanlar bunun farkında! Haset duygular...

Bu arada ben de bakıcınin maaşını herkese göre fazla verdim canım. Kendim vicdanıma sordum: bu iş zor, hakkını ver dedi vicdanının sesi. Benim ölçüm bu oldu.
benimde oyle bu arada mesajini simdi gordum kusura bakma canim aynen konusuyorlar konusuyorlar.. mutlakaki daha iyi olsun daha iyi baksin mantigi var bendede

Kızlar ramazan diye yaz diye bebeklerinizi geç uyutmayin ya yazık onlara minicikler :KK43: tabi siz annesi olarak bebeginizi en iyi bilirsiniz. sabah geç kalkiyorlarsa eyvallah ama çoğu bebek geç bile yatsa erkenden uyanıyor. Hava kararmiyorsa odasına koyu renk perde alabilirsiniz. Ben o sayede 19.30da bile uyutabiliyorum. Perdeleri çektim mi kapkaranlık oluyor. Sabah güneşi görüp çok erken uyanmasını engelliyor. Gündüz uykularında da odanın loş olmasını sağlıyor daha uzun uyuyor. Çok faydasını gördüm. İkea dan almıştım karartma perdesi diye geçiyor.

Canım 19 30 da uyuyor bidaha uyanmıyor mu sabaha kadar.? .ben 22 den önce uyutsam uyanır gece uyutamam bidaha gündüz uykuları da uzun değil ama genelde 23.00da uyuyor o saatten önce uyutamıyoruz

merhaba canlar daha önce okumuştum ama hatırlayamadım ilk adım aykkabısı alnınız varmı flo da bi kaç model beğendim ama emin olamıyorum tabanı yumşak bbir ayakkabı istiyorum ayakkabı mağazalarında istediğim gibi yok ayaklarımız tombiş biraz:KK48:

merhaba canlar daha önce okumuştum ama hatırlayamadım ilk adım aykkabısı alnınız varmı flo da bi kaç model beğendim ama emin olamıyorum tabanı yumşak bbir ayakkabı istiyorum ayakkabı mağazalarında istediğim gibi yok ayaklarımız tombiş biraz:KK48:
Evet canım bebek mağazalarını bende dolaştım iyi değil pek ayakkabılar. Ben Eskişehir de yaşıyorum burada Kaptan kundura var ilk adım ayakkabısı yapıyorlar oradan aldım, memnunum. Başka yerlerde şubesi varmı bilmiyorum ama. Asıl paqpa aradım ama satan yer bulamadım. Onun ayakkabıları çok güzel. Varsa orada paqpaya bak derim

Ben de aradım uygun bulamadım. Doktorun tavsiye ettiğine en uygun su altı deri çoraplar var ya o uyuyordu, ben de onu aldım. Parkta onu giyiyor evde çorapla. Tam yurusun o zaman alacağım.

Ben de aradım uygun bulamadım. Doktorun tavsiye ettiğine en uygun su altı deri çoraplar var ya o uyuyordu, ben de onu aldım. Parkta onu giyiyor evde çorapla. Tam yurusun o zaman alacağım.
burda bir kaç tane büyük mağaza var oradaki ürünler de ona göre dün floda polarisin modelini buldum taban çok sert değil ama tek kalmış kızım ayağını da tam kavramıştı olmadı artık hafta sonu Antalyadan bakıcam biz artık dışarıya çıkınca yürüme hevesli oldu elimizden tutup biraz yürüyoruz bebeklik ilk adımları rahat olmadığını düşünüyorum normal bir ayakkabıya dönme zamanımız geldi sanırım

Evet canım bebek mağazalarını bende dolaştım iyi değil pek ayakkabılar. Ben Eskişehir de yaşıyorum burada Kaptan kundura var ilk adım ayakkabısı yapıyorlar oradan aldım, memnunum. Başka yerlerde şubesi varmı bilmiyorum ama. Asıl paqpa aradım ama satan yer bulamadım. Onun ayakkabıları çok güzel. Varsa orada paqpaya bak derim
tesekkür ederim antalyada bulabilirsem bakayım söylediğin yer burda yok malesef.

Kizlar bebegini kiskanan varmi ? Yoksa ben mi abartiyorum ..

Mesela kv videolarini yolluyoz afacan durmuyo yerinde . Bize diyoki ogluma iyi bakin dikkat edin dusurmeyin oglumu falan ben deli oluyorum o benim oglum diyesim geliyo.

Sanki onun evladida ben bakicisiyim gibi hissediyorum. Yada oglumum videolarini kendi sosyal medyasinda paylasiyor oglusum diye ben kuduruyorum tabi
normalmi duygularim yoksa abartiyormuyum bilemiyorum.onun annesi benim senin torunun diye bagirasim var resmen ..anne cildirdi

Mesela kv videolarini yolluyoz afacan durmuyo yerinde . Bize diyoki ogluma iyi bakin dikkat edin dusurmeyin oglumu falan ben deli oluyorum o benim oglum diyesim geliyo.

Sanki onun evladida ben bakicisiyim gibi hissediyorum. Yada oglumum videolarini kendi sosyal medyasinda paylasiyor oglusum diye ben kuduruyorum tabi
normalmi duygularim yoksa abartiyormuyum bilemiyorum.onun annesi benim senin torunun diye bagirasim var resmen ..anne cildirdi
Canım hiç takılma bence :) Nedense babannelerde böyle bir sahiplenme oluyor ilk başta. Ben ilk doğum yaptığım zaman kayınvalidem gelip kalmıştı bize 1 hafta kadar, benim annem hastaydı gelememişti. O zamanlar emzirirken, altını alırken vs ya başımda beklerdi ya kendisi yapardı. Biraz daha büyüdüğü zaman ağladığında ben sakinleştireyim diye kaç sefer aldı, sesimi çıkarmadım çünkü bebeğimin huyunu biliyorum :) 10 sn sonra daha yüksek perdeden ağlamaya başlayınca anne ver bana, annesini istiyor sanırım diye alırdım :) Çünkü art niyetli değil biliyorum :)

Şimdi de oğlum diye sever oğlumu :) Bakıcım bile oğlum diye seviyor, evden çıkarken oğluma iyi bak diye beni tembihliyor sen düşün :)) Takılmıyorum hiç, sen de takılma.

Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın onun annesi sensin :KK66:

Sosyal medyaya gelince.. Ben de oğlumun çok fazla resminin videosunun paylaşılmasından hoşlanmıyorum. Allah'tan benim ailem ve eşimin ailesi de öyle.

Sen de nazardan korkuyorum anne paylaşma vs diye tatlı dille ifade edebilirsin.

Art niyetle değil ama yapıyorlar canım. Benim kv doğumdan sonra birkaç gün bizde kaldı. Zaten lohusayım, stresten her yerimde alerji çıkmış canım burnumda, oğluma annesinin kuzusu dedi ve kucağına aldı onun annesi benim sen babaannesisin dedim o oldu bir daha ona göre davrandı.
Sosyal medya olayını nazardan korktuğum için engelliyorum açık açık söyledim kimse paylaşmıyor. Sende söyle kibarca, kalp kırmadan. Herkes sınırını bilmeli bence

Canım 19 30 da uyuyor bidaha uyanmıyor mu sabaha kadar.? .ben 22 den önce uyutsam uyanır gece uyutamam bidaha gündüz uykuları da uzun değil ama genelde 23.00da uyuyor o saatten önce uyutamıyoruz
Gece uyku geçişleri sırasındaki uyanmalar hariç uyanmiyor diyebiliriz canım. Ama zaten 19.30 çok nadir bi durum bizim için. Genelde 20.30 gibi uyuyor.
23.00 bebek için çok geç ya. Sana zor oluyordur hiç kendine ayıracak akşam bi iki saatin yok. Uyku meleğini takip ediyor musun instagramdan falan canlı yayın yapıyor çok faydalı şeyler anlatıyor ben hep onu dinleye dinleye düzene soktum ama aylarımı aldı. Yine de en uykusuz zamanlarda bile sağlıklı olduğu için şükrettim bunlar geçecek bir bakmışsın hadi kalk uykucu diye bir gün zorla üstünü açıyorsun :)

Steppo dan aldık canım bizimkinin ayaklar da tombiş ordakiler geniş kalipli bir model önerdiler çok memnunuz. Aslında kifidis ten almak istiyordum fakat fiyatları görünce geri bastım :KK70: 350 TL ye bebek ayakkabısı mi olur ya.

Gece uyku geçişleri sırasındaki uyanmalar hariç uyanmiyor diyebiliriz canım. Ama zaten 19.30 çok nadir bi durum bizim için. Genelde 20.30 gibi uyuyor.
23.00 bebek için çok geç ya. Sana zor oluyordur hiç kendine ayıracak akşam bi iki saatin yok. Uyku meleğini takip ediyor musun instagramdan falan canlı yayın yapıyor çok faydalı şeyler anlatıyor ben hep onu dinleye dinleye düzene soktum ama aylarımı aldı. Yine de en uykusuz zamanlarda bile sağlıklı olduğu için şükrettim bunlar geçecek bir bakmışsın hadi kalk uykucu diye bir gün zorla üstünü açıyorsun :)
Aynen canım öyle hızlı geçiyor ki zaman yaşına girdi bile bebişlerimiz. Sabah erkenden kalkıyor babasıda diyor işe gidecek sanki. Okula başlasınlar biraz daha uyuyayım diyecekler bize diyorum bende. İnşallah o günleride görürüz

Hiç takma kafanı kim ne yaparsa yapsın onun annesi sensin en çok sana düşkün. Ama o da babaanne, tabi ki annesi gibi davranmamalı ama dış kapının mandalı da değil hani :) seni anlıyorum böyle hisler hepimize geliyor. Ben bazen eşime bile delleniyorum "annesi oğluma şunu yaptın mı bunu verdin mi ihmal etmiyosun dimi" falan dediğinde uçan tekmeyle dalasim geliyor :) kv nin yaptıkları için ise ölçüm şu: bunu annem yapsa bu kadar batar mıydı?

X