2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
A
çileğe bayılıyoruz biz. ben her akşam veriyorum 2 tane. fazla vermiyorum. gündüz 7 de uyanıp kahvaltı yapıp uyuyor hemen saat 10'a kadar. sonra öğlen 2de uykusu geliyo yarım saat uyuo. sonra akşam 6da yine uykusu geliyo yarım saat en fazla. akşam uykusu da en geç saat 22.00. gündüz 3 ken uyumuş oluyor. bizimki dayanamıyo iki uykuya muhakkak 3 uyku istiyo hala. gece 22.00-07.00 aralıksız uyuyor. gece emmesi 1,5 aydır yok. en son 21.30da 150 cc mama içip uyuyor. (bunun yerine süte başlıcaz 1 yaşında) fakat gece üstünü 1000kere açıyor ne yapacağımı şaşırdım.
Ayyy sorma benim kız da aynı... çok tatlı:) nasıl tepiniyor dimi:) yaz geldi canım bi şey olmaz korkma

Diğer dişlerini rahat çıkardı, pek sıkıntı yaşamadık gece sık uyanmalar ve salyalanma dışında. Ama dün btün gece inledi resmen ve ilk kez ateşlendi.. Ateşlendi dediğim 37,4 civarlarındaydı.

Eşim Dolven vermek istedi hemen ama vermedim. hasta değil çünkü sadece diş çıkarmaya çalışıyor dedim. Bakalım ateşi de takipteyim bugün.

Aksilik olacak ya, bir de emzirmek için tshirtümü sıyırmaya çalışırken elim kaydı çocuğun yüzüne vurdum.. Çığlık kıyamet.. Neden bana vurdun bakışları.. Sanki bilerek yapmışım gibi vicdan azabı..

Feci bir geceydi..
Benim eşim gibi... aşırı korumacı. İyi yapmışsın bence. Evet inliyor, ağlayarak uyanıyor, çok zor.

Öyle kazalar hepimiz yaşıyoruz canım. Dün ben yemek yaparken eşim kizimizi yurutuyordu. Tam düşerken yakalamış ama bizim ufaklık feryat figan... içli içli ağladı. Babası hiç dayanamıyor. Sonra da babasına nasıl söyleniyor gormelisin :) Bi konuşsun yandık :))

Günlük süt derken, marketteki günlük sütlerden mi vereceksin yoksa çiğ sütü mü kaynayıp vereceksin? Benim bu konuda biraz kafam karışık.. Çiğ sütü kaynayıp vermek taraftarıyım ama doktora da danışmadım. Şimdilik hariçten gazel okuyorum yani :)

Ark cig.sutu kaynatip vermis ama ne kadar suzsede icinde kaymak olusuyo oda biberonu tikadi dedi.
bu yuzden sutasin bide sek in depozitolu cam sisede gunluk sutleri var ya onlari dusundum ben
Hani cocuklugumuzda da vardi bakkallarda :) :)

Ark cig.sutu kaynatip vermis ama ne kadar suzsede icinde kaymak olusuyo oda biberonu tikadi dedi.
bu yuzden sutasin bide sek in depozitolu cam sisede gunluk sutleri var ya onlari dusundum ben
Hani cocuklugumuzda da vardi bakkallarda :) :)
Mantıklı, bak hiç aklıma gelmemişti kaymak olayı.. Tecrübe başka birşey :)

Yumurta beyazında protein daha fazla olduğundan dolayı aşı öncesi başlanmış olmasını öneriyor ebeler biz henüz yaptıramadık alerjimiz olduğundan dolayı Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde kontrollü bir şekilde yapılacak çocuk dr, ebemiz ve alerji doktorumuzun ortak kararı ile
üstte dört dişimiz birlikte geliyor huysusuz şu günlerde gece 11:30-12:00 de zorla ağlaya ağlaya uyuyoruz gün içinde ikinci uykuda 5 gibi kalkıyor.

Kızlar kizimin başı aşırı terliyor bir haftadır. Uyandiginda çarşafı ıslak oluyor. İstanbul da yaşıyoruz. Sizce normal bir durumudur?

Kızlar kizimin başı aşırı terliyor bir haftadır. Uyandiginda çarşafı ıslak oluyor. İstanbul da yaşıyoruz. Sizce normal bir durumudur?
Canım benimki kışın bile terledi. Doktor normal, ailede terleyen varsa olur dedi. Ama tabi sizinki yeni oluşan bir durumsa sıcak geliyor olabilir. Üzerini çok örtme bakalım nasıl olacak bugün.

Canım benimki kışın bile terledi. Doktor normal, ailede terleyen varsa olur dedi. Ama tabi sizinki yeni oluşan bir durumsa sıcak geliyor olabilir. Üzerini çok örtme bakalım nasıl olacak bugün.
Bugün denedim ama gene aynı. Çok fena terliyor. Özellikle arka kısım sırılsıklam. Bi şey saracagim artık, yoksa hastalık kaçınılmaz Allah korusun!

cnm her bebek terler dönem dönem. şu anda Haziran ayındayız ve önümüzdeki aylar daha da sıcak olacak. gayet normal. ilk doğduğunda benim oğlu boncuk boncuk olurdu ensesi ve kafası. geçen günlerde yine terledi. bu akşam yoktu mesela. için rahat olsun.

Bugün denedim ama gene aynı. Çok fena terliyor. Özellikle arka kısım sırılsıklam. Bi şey saracagim artık, yoksa hastalık kaçınılmaz Allah korusun!

Canım bizimki doğduğundan beri yaz kış demeden terliyor. Bana çekmiş, ben de öyleymişim küçükken. Günde kaç posta üst değiştiriyorum bazen mendil havlu koyuyorum sırtına, kafasını kuruluyorum ama çocuğu kuru tutmak ne mümkün..

kim biri bizden mi bahsetti acaba:KK71: bazen banyodan yeni çıkarmışım gibi ter içinde kalıyor vücütta ter yok sadece baş bölgesi babamız, amcamız ve kuzenlerimiz den geliyor genimiz galiba:skandal:

kim biri bizden mi bahsetti acaba:KK71: bazen banyodan yeni çıkarmışım gibi ter içinde kalıyor vücütta ter yok sadece baş bölgesi babamız, amcamız ve kuzenlerimiz den geliyor genimiz galiba:skandal:
İyi yalnız değilmişiz :) hasta olmuyorsa sorun değil zaten...ben terli hasta olur diye korktum.

İyi yalnız değilmişiz :) hasta olmuyorsa sorun değil zaten...ben terli hasta olur diye korktum.
Canim sadece kafasiysa bisey olmaz ama bizimkinin omuzlari sirti sirilsiklam oluyor. Ben hasta olmasin diye habire ustunu degistiriyorum. Ustunu degistiremicek durumdaysam agiz medillerinden koyuyorum sirtina.

Ben de boyleymisim bebekken.. zature olmusum sonunda. O yuzden dikkatli olmak lazim.

Benim Gül bebeğim 1 yaşını dolduruyor bugün :KK36:

Öğlen sezaryen ile doğdu, Doğum kilosu 2.780 gr Doğum boyu 46 cm idi minnoşum ya çok şaşırmıştım ve epey de üzülmüştüm bu kadar küçük doğunca:KK36:

İlk 5buçuk ay sadece anne sütü ile besledim, mama 20 gün kadar kullandım sonra bıraktım, Hale'n daha emziriyorum ve beslenmesi konusunda blw yöntemi uyguluyorum (Allah'ın izniyle hamileyken emziriyorum)

Şimdi ise kilosu 7buçuk, kilo olarak az malesef, boyu da 71 cm ama 72ye doğru gidiyor Doğum kilosu ve boyunun düşük olmadı nedeniyle minyon kaldık sanırım Rabbim sağlık sıhhat versin:KK36:

2 diş var birisi 9 buçuk aylıkken diğeri ise 11 aylıkken çıktı

Geç emeklemeye başladı henüz yürümüyor ama sıralıyor:KK36:

Anne, baba, dede, anneanne, al, gel, bitti, gitti kelimelerini anlaşılır söylüyor bunlar dışında anlamadığım şeyler söylüyor

Bir günü bir gününü tutmuyor öyle çok değişken huylu ve aşırı sinirli bir bebek sanırım ikizler burcu özellikleri bunlar

Rabbime sonsuz şükür olsun Mevla hepimizin evladını bağışlasın:KK36:

Nasipse kızım 4buçuk ay sonra da abla olacak:KK36: 18 haftalık hamileyim Allah bağışlarsa.

Canim sadece kafasiysa bisey olmaz ama bizimkinin omuzlari sirti sirilsiklam oluyor. Ben hasta olmasin diye habire ustunu degistiriyorum. Ustunu degistiremicek durumdaysam agiz medillerinden koyuyorum sirtina.

Ben de boyleymisim bebekken.. zature olmusum sonunda. O yuzden dikkatli olmak lazim.
Ooo seninki çok terliyormus! Benimki o kadar değil, sadece başı. Her gün duş şart oldu ama o kadar yorgun geliyorum ki... bir de bizim kız duşta sabunla oynarken nerdeyse kaza geçiriyorduk ve korktu. Tek başıma yikayamiyorum.

Bir şey daha sorayim kızlar; bebeklerinizin kıyafetlerindeki lekeleri nasıl çikartiyorsunuz? Pamuk oldukları için lekeler çok fena oluyor. Çamaşır suyu da kullanmıyorum. Bakicimiz her gün çamaşır suyu yapayım mı diyor :) Haklı, çok kötü gorunuyorlar.

Öğlen sezaryen ile doğdu, Doğum kilosu 2.780 gr Doğum boyu 46 cm idi minnoşum ya çok şaşırmıştım ve epey de üzülmüştüm bu kadar küçük doğunca:KK36:

İlk 5buçuk ay sadece anne sütü ile besledim, mama 20 gün kadar kullandım sonra bıraktım, Hale'n daha emziriyorum ve beslenmesi konusunda blw yöntemi uyguluyorum (Allah'ın izniyle hamileyken emziriyorum)

Şimdi ise kilosu 7buçuk, kilo olarak az malesef, boyu da 71 cm ama 72ye doğru gidiyor Doğum kilosu ve boyunun düşük olmadı nedeniyle minyon kaldık sanırım Rabbim sağlık sıhhat versin:KK36:

Anne, baba, dede, anneanne, al, gel, bitti, gitti kelimelerini anlaşılır söylüyor bunlar dışında anlamadığım şeyler söylüyor

Bir günü bir gününü tutmuyor öyle çok değişken huylu ve aşırı sinirli bir bebek sanırım ikizler burcu özellikleri bunlar

Nasipse kızım 4buçuk ay sonra da abla olacak:KK36: 18 haftalık hamileyim Allah bağışlarsa.
Doğum gününüz kutlu olsun canım. Nice yaşlarını birlikte kutlarsınız inşallah.
Öyle güzel anlatmışsın ki. Akşam bizde eşimle konuştuk benzer şeyleri. Şöyleydi böyle oldu, bak böyle yapıyor derken, son bir yılı konuşurken dalıp gittik. Her gün biraz daha değişiyorlar. Çok güzel bir duyguymuş gerçekten. Ne mutlu bize ki Rabbim bunu yaşamayı bizlere nasip etti.

Ooo seninki çok terliyormus! Benimki o kadar değil, sadece başı. Her gün duş şart oldu ama o kadar yorgun geliyorum ki... bir de bizim kız duşta sabunla oynarken nerdeyse kaza geçiriyorduk ve korktu. Tek başıma yikayamiyorum.

Bir şey daha sorayim kızlar; bebeklerinizin kıyafetlerindeki lekeleri nasıl çikartiyorsunuz? Pamuk oldukları için lekeler çok fena oluyor. Çamaşır suyu da kullanmıyorum. Bakicimiz her gün çamaşır suyu yapayım mı diyor :) Haklı, çok kötü gorunuyorlar.
Canım ben ebebekten bebek giysileri için leke çıkarıcı aldım. Leke olunca kurumasına fırsat vermemeye çalışarak leke çıkarıcı döküp soğuk su ile yıkıyorum. Arada çıkmayanlarda oluyor ağır bir lekeyse. Onuda baktım olmuyor giydirmiyorum. Zaten nadir oluyor çıkmayan.

Rabbim sağlikli mutlu uzun omurler versin canim nice senelere ins.

Bizimde dogumgununuz bugun ve ben çoookkk duyguluyummm :KK43:
Ona bakip bakip 1 seneyi dusunuyorum..

Rabbim sağlikli mutlu uzun omurler versin canim nice senelere ins.

Bizimde dogumgununuz bugun ve ben çoookkk duyguluyummm :KK43:
Ona bakip bakip 1 seneyi dusunuyorum..
Sizinde doğum gününüz kutlu olsun canım. Daha uzun yıllar birlikte geçirmeyi nasip etsin Rabbim. Bizimde doğum günümüz bugün. Forumda bugün üç doğum günü var o zaman ne güzel

X