- 22 Ocak 2017
- 5.223
- 9.243
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.501
Bizimki de öyle canım. Çok erken şuan. Normalde 15.aya kadar beklenir yürümesi 18.aya kadarda gecikmeli olarak normal kabul edilir.Maşallah maşallah. Biz hala tek parmakta tutmadan yürümüyoruz kendisini öyle güvende hissediyor anladığım kadarıyla. Bıraksa yürüyor çünkü
Merhaba,Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
yok cnm çok değil bence. bizimki 11.ayını bugün bitirdi. boy 85 kilo 13Kizlar, sizin bebislerin boy kilolarini okuyunca benim ki fazla geldi gozume ya.. en son 9.ay muayenesinde boyunu kilosunu olcmustuk ama ben dijital tartida tarttigimda 11.700gr geldi 2 hafta once.. boyu da 78-79 cm civari..
Biraz az mi yedirsem napsam.. ama yemek gorunce yemek istiyor ve kus gibi agzini aciyor..
Kafam karisti..
ben 8. ayından beri herşey veriyorum. kuru fasülyeye bayılıyor :) yiyorsa ve bir problem hissetmiyorsan yiyebilir cnm. ev salçası kullan yemeklerinde. ben kendi yemeklerimizden veriyorum ayrı yemek uzun zamandır yapmıyoruz. herşey evde yapılıyor tereyağı vs herşey ev yapımı.Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?
acı pişik yapabiliyor o riskli biraz ama ben de geçende güvendiğimiz bir yerden acılı lahmacun yedirdim oh dedi yandı ağzı sanırım yarım lahmacun yedi. verdim yedi verdim yedi :) allahtan pişik olmadı.Biz 9. Aydan beri salçalı yemekleri veriyoruz canım doktor her şeyi yiyebilir dedi. Ama bebeğin bugüne kadar bazı gıdalara alerjik tepki verdiyse belki beklemek daha uygun olabilir. Bizde öyle bir durum olmamıştı. Yemekleri şimdiye kadar hep tuzsuz yaptım ama son 1 haftadır çok çok az tuz atıyorum. 1 yaşından sonra atilabiliyormus. Veya dışarı çıktıysak menüdeki yemeklerden yediriyorum ona da. Tuzludur diye kendimi kasmıyorum. Dün mesela bizimle içli köfte kuzu tandır pilav patates püresi yedi. İçli köfte hafif acı gibiydi ama verdim öğrensin. Pişik falan da olmadı.
bizim doktor da kızdı 13 kilo için ama boyu uzun dedi sonra e bir de yürüyor kilo verir bu ay dedi. bizimki bir aydır gece beslenmesi yok artık. ben de sadece akşam yatarken mama veriyorum o kadar. 16 aylık bir bebek var yan tarafta aynı boydalar ama bizimkinin kilosu az o bebeğe göre.Bizimde kilo 10.500 boyda 80 cnm. Bende artik bizdenyediriyorum.oglen corbasi ayri sadece aksam yemegi biz ne yersek . Daha guzel yemeye basladi
Arkadasimin oglu da haziran dogumlu 12.200 olmus doktoru cok kizmis..ama cok mama veriyor bebegine anne sutu almiyor diye gece 2 saatte bir kalkip mama iciyormus. Sabahta kahvalti yapmiyor diyor dedim ac uyanmiyorki cocuk..bizimki sabah 7de kalkar 8de kahvaltiya yumulur resmen .belli gece acikiyorlar :) :)
Maşallah canım. Boyuna göre güzel kilosu. Bence sende üzülme.yok cnm çok değil bence. bizimki 11.ayını bugün bitirdi. boy 85 kilo 13sokağa yalnız çıkamıyorum hiç. bir de yürüyor kilo verir diye dşünüyorum. boya gidiyoruz biz.
Maşallah size 85 cm ne demek. Uzun boylu olacak inşallah yaramazyok cnm çok değil bence. bizimki 11.ayını bugün bitirdi. boy 85 kilo 13sokağa yalnız çıkamıyorum hiç. bir de yürüyor kilo verir diye dşünüyorum. boya gidiyoruz biz.
Masallah canim :) boyuna gore kilosu iyi geldi bana ama yurumeyen tombis bebek cok zor.. :)bizim doktor da kızdı 13 kilo için ama boyu uzun dedi sonra e bir de yürüyor kilo verir bu ay dedi. bizimki bir aydır gece beslenmesi yok artık. ben de sadece akşam yatarken mama veriyorum o kadar. 16 aylık bir bebek var yan tarafta aynı boydalar ama bizimkinin kilosu az o bebeğe göre.
:) güldüm ama kusura bakma canım hayal ettim de öyle çok şirin oluyordur. Bazı bebekler yeni öğrendikleri şeyleri tekrarlarmış uykuda geçici diye biliyorum. Benim oğlum uyanıp beşikte ayağa kalkardı. Uyumazdı tekrar ama şuan yapmıyorKızlar bebeğim birkaç gecedir sürekli uyanıp yatağında ayağa kalkıyor. Tutunup kalkmaya veya emeklemeye yeni başlayan bebekler bunu uykuda çok tekrar edermiş daha önce de bahsi geçmişti bunun. Acaba bu geçici bir dönem mi? Alışınca yapmayı bırakır mı? Yaşayan oldu mu? Gece uyanmalari azalmıştı şimdi yine uyanır oldu. Tutunup kalkıyor ama bazen ayakta uyuyor besigin kenarına dayıyor kafasını
bizim doktor da kızdı 13 kilo için ama boyu uzun dedi sonra e bir de yürüyor kilo verir bu ay dedi. bizimki bir aydır gece beslenmesi yok artık. ben de sadece akşam yatarken mama veriyorum o kadar. 16 aylık bir bebek var yan tarafta aynı boydalar ama bizimkinin kilosu az o bebeğe göre.
Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Kızlar bebeğim birkaç gecedir sürekli uyanıp yatağında ayağa kalkıyor. Tutunup kalkmaya veya emeklemeye yeni başlayan bebekler bunu uykuda çok tekrar edermiş daha önce de bahsi geçmişti bunun. Acaba bu geçici bir dönem mi? Alışınca yapmayı bırakır mı? Yaşayan oldu mu? Gece uyanmalari azalmıştı şimdi yine uyanır oldu. Tutunup kalkıyor ama bazen ayakta uyuyor besigin kenarına dayıyor kafasını
Maşallah canım. Boyuna göre güzel kilosu. Bence sende üzülme.
55 cm 4.230 gr doğdu. amcası çok uzun eşim ve ben o kdr uzun sayılmayız standart ama oğlum maalesef amcaya benziyorMaşallah size 85 cm ne demek. Uzun boylu olacak inşallah yaramaz
Masallah canim :) boyuna gore kilosu iyi geldi bana ama yurumeyen tombis bebek cok zor.. :)
Gece beslenmesini nasil biraktiniz peki?? Uykulari duzene girdi mi gece beslenmesini birakinca??
Bizimki geceleri tam bir meme bağımlısı, nasıl keserim hiç bilmiyorum :) Dün gece sabaha karşı yanıma aldım beşiğinden. Uyandı ben de belki emmeden geri uyur diye hiç sesimi çıkarmadım. Yanıma geldi iyice, önce elleriyle yokladı memeyi buldu sonra pijamanın üstünden emmeye çalıştı :) Dayanamadım tabi, emzirdim. Öyle sevimliydi ki :)55 cm 4.230 gr doğdu. amcası çok uzun eşim ve ben o kdr uzun sayılmayız standart ama oğlum maalesef amcaya benziyor
bizimki yürüyor 3 haftadır cnm destek vs almadan, adım atma olayı da bitti. tamamen yürüyor, bu hafta merdiven çıkmayı bile başardık :) gece beslenmesini bu gece kesicem dedim ve direkt kestim bir ay oluyor artık hiç vermiyorum. gece beslenmesiyle de, gece beslenmesi olmadan da uyuyordu zaten bizimki. bence bebeğin karakterine bağlı diyorum ben artık. doğduğu ilk günden beri (hastane gecesinden beri) düzen böyle oldu.
Canım benim, ne kadar tatlı ya :)) maşallah maşallahBizimki geceleri tam bir meme bağımlısı, nasıl keserim hiç bilmiyorum :) Dün gece sabaha karşı yanıma aldım beşiğinden. Uyandı ben de belki emmeden geri uyur diye hiç sesimi çıkarmadım. Yanıma geldi iyice, önce elleriyle yokladı memeyi buldu sonra pijamanın üstünden emmeye çalıştı :) Dayanamadım tabi, emzirdim. Öyle sevimliydi ki :)
Bir kaç gece dişimi sıksam ağlamasına katlansam biliyorum gece emmeden de duracak ama şimdilik cesaret edemiyorum. Bazen kameradan takip ediyorum uyanıyor, biraz mızıklıyor, bi sağ bi sol yapıp geri uykuya dalıyor.
Ya sorma çok komik aslında o hali :) inşallah geçer ya aylarca uyanıp uyanıp dikilen bi bebe düşünemiyorum.:) güldüm ama kusura bakma canım hayal ettim de öyle çok şirin oluyordur. Bazı bebekler yeni öğrendikleri şeyleri tekrarlarmış uykuda geçici diye biliyorum. Benim oğlum uyanıp beşikte ayağa kalkardı. Uyumazdı tekrar ama şuan yapmıyor
canım ya. emzirmediğim için inanki hiç yorum yapamıyorum emen bebek memeden nasıl ayrılır hiç bilmiyorum. çalışmıyorsan arada deneyebilirsin bu gece dene mesela emmeden duracak mı. sabah emzir akşam yatarken emzir öğlen aralarda tatlı niyetine emzir bilemiyorumki cnm. ama bir gece dene su ile kandır.Bizimki geceleri tam bir meme bağımlısı, nasıl keserim hiç bilmiyorum :) Dün gece sabaha karşı yanıma aldım beşiğinden. Uyandı ben de belki emmeden geri uyur diye hiç sesimi çıkarmadım. Yanıma geldi iyice, önce elleriyle yokladı memeyi buldu sonra pijamanın üstünden emmeye çalıştı :) Dayanamadım tabi, emzirdim. Öyle sevimliydi ki :)
Bir kaç gece dişimi sıksam ağlamasına katlansam biliyorum gece emmeden de duracak ama şimdilik cesaret edemiyorum. Bazen kameradan takip ediyorum uyanıyor, biraz mızıklıyor, bi sağ bi sol yapıp geri uykuya dalıyor.