2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah maşallah. Biz hala tek parmakta tutmadan yürümüyoruz kendisini öyle güvende hissediyor anladığım kadarıyla. Bıraksa yürüyor çünkü
Bizimki de öyle canım. Çok erken şuan. Normalde 15.aya kadar beklenir yürümesi 18.aya kadarda gecikmeli olarak normal kabul edilir.

Biz sabırsız anneler :)

Merhaba,

1. Temassız ateş ölçer de var koltuk altı olanda.
2. Sudocrem; bence harika bi krem.
3. Benim kızım bebek arabasına bile binmedi. Kanguru vs kullanmadim.
4. Deterjan kalıntısı bırakmasin, marka bence önemli değil.
5. Eğer bebek arabasını çok kullanmayacaksan travel olması gerekmez bence. Benimki çok kullanmsak da travel.
6. Molfix kullanıyorum. Turkiye mali diye başladım ve memnun kaldım devam ediyorum.
7. 2016 Haziran annelerini gebeligimden bu yana takip ediyorum. Bunun dışında annelik ile birlikte geliyor bu beceri merak etme ve endişelenme :)
8. Hastane çantası kişiye göre değişir canım. Normal doğum yapacaksan mutlaka etekli gecelikler var ya onlardan al. Bir de hasta bezini bol al :)

yok cnm çok değil bence. bizimki 11.ayını bugün bitirdi. boy 85 kilo 13 sokağa yalnız çıkamıyorum hiç. bir de yürüyor kilo verir diye dşünüyorum. boya gidiyoruz biz.

ben 8. ayından beri herşey veriyorum. kuru fasülyeye bayılıyor :) yiyorsa ve bir problem hissetmiyorsan yiyebilir cnm. ev salçası kullan yemeklerinde. ben kendi yemeklerimizden veriyorum ayrı yemek uzun zamandır yapmıyoruz. herşey evde yapılıyor tereyağı vs herşey ev yapımı.

acı pişik yapabiliyor o riskli biraz ama ben de geçende güvendiğimiz bir yerden acılı lahmacun yedirdim oh dedi yandı ağzı sanırım yarım lahmacun yedi. verdim yedi verdim yedi :) allahtan pişik olmadı.

bizim doktor da kızdı 13 kilo için ama boyu uzun dedi sonra e bir de yürüyor kilo verir bu ay dedi. bizimki bir aydır gece beslenmesi yok artık. ben de sadece akşam yatarken mama veriyorum o kadar. 16 aylık bir bebek var yan tarafta aynı boydalar ama bizimkinin kilosu az o bebeğe göre.

Masallah canim :) boyuna gore kilosu iyi geldi bana ama yurumeyen tombis bebek cok zor.. :)
Gece beslenmesini nasil biraktiniz peki?? Uykulari duzene girdi mi gece beslenmesini birakinca??

Kızlar bebeğim birkaç gecedir sürekli uyanıp yatağında ayağa kalkıyor. Tutunup kalkmaya veya emeklemeye yeni başlayan bebekler bunu uykuda çok tekrar edermiş daha önce de bahsi geçmişti bunun. Acaba bu geçici bir dönem mi? Alışınca yapmayı bırakır mı? Yaşayan oldu mu? Gece uyanmalari azalmıştı şimdi yine uyanır oldu. Tutunup kalkıyor ama bazen ayakta uyuyor besigin kenarına dayıyor kafasını

:) güldüm ama kusura bakma canım hayal ettim de öyle çok şirin oluyordur. Bazı bebekler yeni öğrendikleri şeyleri tekrarlarmış uykuda geçici diye biliyorum. Benim oğlum uyanıp beşikte ayağa kalkardı. Uyumazdı tekrar ama şuan yapmıyor

Canim maşallah boyuna yavrunun.zaten boya gore degerlendiriyor doktorlar da..hele birde yuruyorsa bundan sonra iyice boya gider kuzum.

Canim herkez yazmis zaten hemen.hemen ayni seyler o yuzden ekleme yapim istedim.

Olmazsa olmaz hasta bezi ama kilot seklinde olanlar var markasi depend diye geciyor acayip rahat. Ben evde suyum gelince altima hemen onu gecirdim sonra doguma. Dogumdan sonrada kanamam coktu pedler hep kayiyor ve cabuk doluyordu bu kilot seklinde giy ve cik cok rahat 1 paket yetiyor zaten kanaman ilk gunler yogun olur sonra 40 gun kahverengi .. ay dusundum o gunleri de simdi ogluma kilot bebek bezi kullaniyorum :) :) sende saglikla al kucagina ins bebegini sevgiler..

Benimki 2 aydir oyle.tutunup kalkmaya basladigindan beri uykusunda yapiyor onu

Yatagindan gece kalkip iniyor agliyor sonra uyandi diye :) :) .evde gece yatmadan tum oda kapilari kapali.

Maşallah canım. Boyuna göre güzel kilosu. Bence sende üzülme.
Maşallah size 85 cm ne demek. Uzun boylu olacak inşallah yaramaz
55 cm 4.230 gr doğdu. amcası çok uzun eşim ve ben o kdr uzun sayılmayız standart ama oğlum maalesef amcaya benziyor
Masallah canim :) boyuna gore kilosu iyi geldi bana ama yurumeyen tombis bebek cok zor.. :)
Gece beslenmesini nasil biraktiniz peki?? Uykulari duzene girdi mi gece beslenmesini birakinca??

bizimki yürüyor 3 haftadır cnm destek vs almadan, adım atma olayı da bitti. tamamen yürüyor, bu hafta merdiven çıkmayı bile başardık :) gece beslenmesini bu gece kesicem dedim ve direkt kestim bir ay oluyor artık hiç vermiyorum. gece beslenmesiyle de, gece beslenmesi olmadan da uyuyordu zaten bizimki. bence bebeğin karakterine bağlı diyorum ben artık. doğduğu ilk günden beri (hastane gecesinden beri) düzen böyle oldu.

Bizimki geceleri tam bir meme bağımlısı, nasıl keserim hiç bilmiyorum :) Dün gece sabaha karşı yanıma aldım beşiğinden. Uyandı ben de belki emmeden geri uyur diye hiç sesimi çıkarmadım. Yanıma geldi iyice, önce elleriyle yokladı memeyi buldu sonra pijamanın üstünden emmeye çalıştı :) Dayanamadım tabi, emzirdim. Öyle sevimliydi ki :)
Bir kaç gece dişimi sıksam ağlamasına katlansam biliyorum gece emmeden de duracak ama şimdilik cesaret edemiyorum. Bazen kameradan takip ediyorum uyanıyor, biraz mızıklıyor, bi sağ bi sol yapıp geri uykuya dalıyor.

Canım benim, ne kadar tatlı ya :)) maşallah maşallah

Ya sorma çok komik aslında o hali :) inşallah geçer ya aylarca uyanıp uyanıp dikilen bi bebe düşünemiyorum.

Merhaba kızlar ben ayda bir zorla girip takip edebiliyorum artık kizcemm eliimdenn tutup orda oda koşuyor bı iki haftadır da kendisi kalkmaya çabalıyor kalça kontrolumuzde gittiğimiz yeni Dr bir problem yok gelişim başlamış 3 ay sonra tekrar kontrol dedi alerjimiz de maalesef kırmızı et süt ve yumurta ve bunların bulunduğu bütün gıdalar yasak 3 ay diyetteyiz emzirdigim için bende diyetteyim bizde son durum bu bu arada
İşe basladim kızıma babaanne bakıyor

canım ya. emzirmediğim için inanki hiç yorum yapamıyorum emen bebek memeden nasıl ayrılır hiç bilmiyorum. çalışmıyorsan arada deneyebilirsin bu gece dene mesela emmeden duracak mı. sabah emzir akşam yatarken emzir öğlen aralarda tatlı niyetine emzir bilemiyorumki cnm. ama bir gece dene su ile kandır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…