- 22 Ocak 2017
- 5.223
- 9.243
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.481
Benimki de seninki gibi canım. Bizim bebekler iri. 3750 g, 54 cm doğmuştu zaten kızım. Sağlıklı besinler verildiği surece 2yasina kadar kısıtlama yapmicakmisiz...Kizlar, sizin bebislerin boy kilolarini okuyunca benim ki fazla geldi gozume ya.. en son 9.ay muayenesinde boyunu kilosunu olcmustuk ama ben dijital tartida tarttigimda 11.700gr geldi 2 hafta once.. boyu da 78-79 cm civari..
Biraz az mi yedirsem napsam.. ama yemek gorunce yemek istiyor ve kus gibi agzini aciyor..
Kafam karisti..
Ben veriyorum. Olmadı canım. Doktor 9.aydan sonra büyük insan muamelesi gösterebilirsin beslenme noktasinda demişti.Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?
Canım kontrol e götürdüğünde dok.ne der kilosuna o önemli.Kizlar, sizin bebislerin boy kilolarini okuyunca benim ki fazla geldi gozume ya.. en son 9.ay muayenesinde boyunu kilosunu olcmustuk ama ben dijital tartida tarttigimda 11.700gr geldi 2 hafta once.. boyu da 78-79 cm civari..
Biraz az mi yedirsem napsam.. ama yemek gorunce yemek istiyor ve kus gibi agzini aciyor..
Kafam karisti..
Saol canim yanitin icin. Bizimki bidik dogdu, 2980gr 49 cm. Ama ikinci ayinda 6 kiloyu gecmisti.. babamiz iri bizim ona cekmis sanirim :)Benimki de seninki gibi canım. Bizim bebekler iri. 3750 g, 54 cm doğmuştu zaten kızım. Sağlıklı besinler verildiği surece 2yasina kadar kısıtlama yapmicakmisiz...
Doktoru en son boyu kilosuyla orantili dedi. Abartili yedirmiyorum sanirim, yemek istemesiginde asla israr etmiyorum. Bazen ogun atladigimiz bile oluyor israr etmedigim icin. Ben cok istahli biriyim ama canim istemezse de tek lokma yutamam. Onu da kendim gibi dusunuyorum.Canım kontrol e götürdüğünde dok.ne der kilosuna o önemli.
Bence çok çok abartılı yedirmiyorsan bir azaltmaya gitme.senin ki tombik ama anlaşılan:))
Benim kıza gönder biraz kilosunu ya.9.200 Gr tam 11 aylik oldu .Boy bilmiyorum
Tuz ve seker haric herseyi veriyorum ben. Bizde yemekler az tuzlu olur hep, bazen bizim yemeklerimizden de veriyorum. Bir problem olmadi.Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?
Kızım çok çok kusmasi yok.bir kaç gündür de bence hasta olduğu için midesi de bulanıyor ve bu yüzden kusuyor.ilacalri baslatmadim.sadece antibiyotik başladık.
Maşallah geçmiş senin bebeğinin ki.Allah gostermesin kusma işi çok sıkıntı
Biz 9. Aydan beri salçalı yemekleri veriyoruz canım doktor her şeyi yiyebilir dedi. Ama bebeğin bugüne kadar bazı gıdalara alerjik tepki verdiyse belki beklemek daha uygun olabilir. Bizde öyle bir durum olmamıştı. Yemekleri şimdiye kadar hep tuzsuz yaptım ama son 1 haftadır çok çok az tuz atıyorum. 1 yaşından sonra atilabiliyormus. Veya dışarı çıktıysak menüdeki yemeklerden yediriyorum ona da. Tuzludur diye kendimi kasmıyorum. Dün mesela bizimle içli köfte kuzu tandır pilav patates püresi yedi. İçli köfte hafif acı gibiydi ama verdim öğrensin. Pişik falan da olmadı.Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?
Ben disardan yedirmeye hic cesaret edemedim simdiye kadar. Tuzu da hic atmiyorum yemeklerine. Ama son 1 haftadir bizim yediklerimizi yediriyorum bi cimdik kadar tuz oluyor. Aci haric hic bir baharati sakinmiyorum. Acidan pisik yaparsa diye cekiniyorum.Biz 9. Aydan beri salçalı yemekleri veriyoruz canım doktor her şeyi yiyebilir dedi. Ama bebeğin bugüne kadar bazı gıdalara alerjik tepki verdiyse belki beklemek daha uygun olabilir. Bizde öyle bir durum olmamıştı. Yemekleri şimdiye kadar hep tuzsuz yaptım ama son 1 haftadır çok çok az tuz atıyorum. 1 yaşından sonra atilabiliyormus. Veya dışarı çıktıysak menüdeki yemeklerden yediriyorum ona da. Tuzludur diye kendimi kasmıyorum. Dün mesela bizimle içli köfte kuzu tandır pilav patates püresi yedi. İçli köfte hafif acı gibiydi ama verdim öğrensin. Pişik falan da olmadı.
Bizim bebis de gunde bir ya da iki kere mama aliyor, her biri 120cc olmak uzere. Versem daha icer ama ben ustunu memeyle tamamliyorum artik ne kadar geliyorsa.. baya azaldi artik sutum cunku, sagdigim zaman gunde 150-200ml ancak cikiyor. Bu miktari da neredeyse tek seferde iciyor bizimki. Mecbur mamayla tamamliyorum.Bizimde kilo 10.500 boyda 80 cnm. Bende artik bizdenyediriyorum.oglen corbasi ayri sadece aksam yemegi biz ne yersek . Daha guzel yemeye basladi
Arkadasimin oglu da haziran dogumlu 12.200 olmus doktoru cok kizmis..ama cok mama veriyor bebegine anne sutu almiyor diye gece 2 saatte bir kalkip mama iciyormus. Sabahta kahvalti yapmiyor diyor dedim ac uyanmiyorki cocuk..bizimki sabah 7de kalkar 8de kahvaltiya yumulur resmen .belli gece acikiyorlar :) :)
Canim ben bizim kullandiklarimizi soyleyeyim:Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum
Kızlar biraz önce 10 adım rahat attı :) inşallah 9 güne kadar yürür. Etrafımdakilere soruyorum yaşıni bulur diyorlar. İnşallah 11 aylık olunca sürpriz yapar anne ve basına:))
Mrb. Kendi kullandıklarımdan memnunum. Fikir vermeye çalışayımMerhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum