2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benimki de seninki gibi canım. Bizim bebekler iri. 3750 g, 54 cm doğmuştu zaten kızım. Sağlıklı besinler verildiği surece 2yasina kadar kısıtlama yapmicakmisiz...

B
Ben veriyorum. Olmadı canım. Doktor 9.aydan sonra büyük insan muamelesi gösterebilirsin beslenme noktasinda demişti.

Hatta parka gittigimizde insanlar tutunarak yurudugunu gorunce üzülüyor ve teselli vermeye geliyorlar. Kaç aylık olduğunu duyunca yüz ifadelerini gormelisin... M miumao

Maşallah bebeklerimize...

Canım kontrol e götürdüğünde dok.ne der kilosuna o önemli.
Bence çok çok abartılı yedirmiyorsan bir azaltmaya gitme.senin ki tombik ama anlaşılan:))
Benim kıza gönder biraz kilosunu ya.9.200 Gr tam 11 aylik oldu .Boy bilmiyorum

Benimki de seninki gibi canım. Bizim bebekler iri. 3750 g, 54 cm doğmuştu zaten kızım. Sağlıklı besinler verildiği surece 2yasina kadar kısıtlama yapmicakmisiz...
Saol canim yanitin icin. Bizimki bidik dogdu, 2980gr 49 cm. Ama ikinci ayinda 6 kiloyu gecmisti.. babamiz iri bizim ona cekmis sanirim :)

Doktoru en son boyu kilosuyla orantili dedi. Abartili yedirmiyorum sanirim, yemek istemesiginde asla israr etmiyorum. Bazen ogun atladigimiz bile oluyor israr etmedigim icin. Ben cok istahli biriyim ama canim istemezse de tek lokma yutamam. Onu da kendim gibi dusunuyorum.

Dun koca bir kase ekmek dogranmis corba icti. Uzerine kisir yedi 3-4 tatli kasigi kadar. Versem daha da yerdi. Vermedim artik :)

Tuz ve seker haric herseyi veriyorum ben. Bizde yemekler az tuzlu olur hep, bazen bizim yemeklerimizden de veriyorum. Bir problem olmadi.

Canim suan hasta ya balgami varsa oda midesini bulandirir cunku yutuyorlar suan..hastaligindan sonra takip edersin ins birseyi kalmicak gecmis olsun cok

Bizimde kilo 10.500 boyda 80 cnm. Bende artik bizdenyediriyorum.oglen corbasi ayri sadece aksam yemegi biz ne yersek . Daha guzel yemeye basladi

Arkadasimin oglu da haziran dogumlu 12.200 olmus doktoru cok kizmis..ama cok mama veriyor bebegine anne sutu almiyor diye gece 2 saatte bir kalkip mama iciyormus. Sabahta kahvalti yapmiyor diyor dedim ac uyanmiyorki cocuk..bizimki sabah 7de kalkar 8de kahvaltiya yumulur resmen .belli gece acikiyorlar :) :)

Biz 9. Aydan beri salçalı yemekleri veriyoruz canım doktor her şeyi yiyebilir dedi. Ama bebeğin bugüne kadar bazı gıdalara alerjik tepki verdiyse belki beklemek daha uygun olabilir. Bizde öyle bir durum olmamıştı. Yemekleri şimdiye kadar hep tuzsuz yaptım ama son 1 haftadır çok çok az tuz atıyorum. 1 yaşından sonra atilabiliyormus. Veya dışarı çıktıysak menüdeki yemeklerden yediriyorum ona da. Tuzludur diye kendimi kasmıyorum. Dün mesela bizimle içli köfte kuzu tandır pilav patates püresi yedi. İçli köfte hafif acı gibiydi ama verdim öğrensin. Pişik falan da olmadı.

Ben disardan yedirmeye hic cesaret edemedim simdiye kadar. Tuzu da hic atmiyorum yemeklerine. Ama son 1 haftadir bizim yediklerimizi yediriyorum bi cimdik kadar tuz oluyor. Aci haric hic bir baharati sakinmiyorum. Acidan pisik yaparsa diye cekiniyorum.

Bir de ben hep kendim besledim. Kendi yemesine pek firsati olmadi ama sabah kahvaltisini hazirlarken eline peynir veriyorum ekmek veriyorum cok guzel yiyor kendi. Havalar isininca iyice kendi kontrolune vermeyi dusunuyorum. Doksun sacsin, rahat rahat yikarim nasilsa.

Bizim bebis de gunde bir ya da iki kere mama aliyor, her biri 120cc olmak uzere. Versem daha icer ama ben ustunu memeyle tamamliyorum artik ne kadar geliyorsa.. baya azaldi artik sutum cunku, sagdigim zaman gunde 150-200ml ancak cikiyor. Bu miktari da neredeyse tek seferde iciyor bizimki. Mecbur mamayla tamamliyorum.

Benim kızım mama içmiyor. Anne sütü bol, ama sagdigim sütü bile içmiyor. 3 gundur evdeyim maşallah nasıl emiyor bir görseniz.

Ek gıda az tuzlu yapıyorum ben yemekleri ve bizimkilerden yiyor 9.aydan bu yana. Dışarıda da bir defa yedik ve ızgara et yedi ama nasıl sevdi maşallah...

Kilo konusu şuanda 11.5kg. 11 aylık olmasına 9 gün var. Sağlıklı beslendiği surece sıkıntı yokmuş arkadaşlar... Biz halimizden memnunuz şükür Allah a...

Kızlar biraz önce 10 adım rahat attı :) inşallah 9 güne kadar yürür. Etrafımdakilere soruyorum yaşıni bulur diyorlar. İnşallah 11 aylık olunca sürpriz yapar anne ve basına:))

Merhaba tecrğbeki anneler
alacak listesi yapıyorum da alanlara soracaklarım var:
1)Ateş ölçer hangi marka Nasıl kullanılan iyi olur?
2)pişik kremi ne tavsiye edersiniz?
3)kangru ve ana kucağı gerekli mi, hangi marka tavsiye edersiniz neden?
4)şampuan ve çamaşır deterjanı olarak neleri tavsiye edersiniz?
5)Bebek arabası hangi marka, travel sistem mi?
6) Bebek bezi olarak hangisi neden iyidir?
7)çocuk bakımı ile ilgili takip ettiğiniz yazarlar veya bloglar var mı, tavsiyeler
Bir de bunun dışında hastane çantasında neler olmalı neler olmazsa olmaz çok kullandınız neler olmasa da olurmuş? Bebek bakımı ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyprum

Canim ben bizim kullandiklarimizi soyleyeyim:
1. Ates olcer braun marka temassiz kullaniyoruz. Cok da memnunuz.
2. Pisik kremi kesinlikle sudokrem
3. Ben kanguru kullaniyorum. Ilk 4 ay yenidogan aparatiyla beraber kullandim hala da devam ediyorum. Cok pratik. Ergobaby kullaniyorum.
4.sampuan ve vucut kopugu bubchen. Deterjan olarak momsgreen kullaniyorum.
5. Bebek arabamiz chicco liteway. Isimizi gayet guzel goruyor.
6. Bebel bezi prima premium care ile basladik devam ediyoruz. Nedenini ben de bilmiyorum :)
7. Ozellikle takip ettigim kimse yok, eger aklima bisey takilirsa google sonuclarindan bakip okuyorum.

Hastane cantasina neler koymustum hatirlamiyorum ama simdi olsa kendime iki takim daha gecelik koyardm. Asiri terlemistim cunku. Bebek icin kiyafet, bez, pisik kremi vs yeterli. Kiyafetten kastim sapkasindan corabina kadar tam takim olarak 2-3 adet koyardim.

Kızlar biraz önce 10 adım rahat attı :) inşallah 9 güne kadar yürür. Etrafımdakilere soruyorum yaşıni bulur diyorlar. İnşallah 11 aylık olunca sürpriz yapar anne ve basına:))

Maşallah maşallah. Biz hala tek parmakta tutmadan yürümüyoruz kendisini öyle güvende hissediyor anladığım kadarıyla. Bıraksa yürüyor çünkü

Merhabaalaarrr
Neredeyse doğumdan sonra hic giremedim. Beni hatirladınız mı kizlar? herkese selamlar...
2. hamileligimde burada yazismaya baslamistim. 27 mayista digum yapmistim.
Kizlar basina gelen var mi?
Mantar oldum 4 gündur kasinti var dun az miktarda peynir gibi akintim oldu. Yine dün 2 ilac aldim eczaci arkadas onerdi. Biri hap biri vajinal fitil.
kutuda hap 2 adet birini dun ictim. Digeri haftaya icilecekmis. Dun gece yine yatmadan fitili koydum. Sabah kasintim devam ediyordu ve akintim artti. Bir de bugun regli oldum. Fitilin 2. sini yapamicam. Basina gelen var mi? yardim lutfennnn

Mrb. Kendi kullandıklarımdan memnunum. Fikir vermeye çalışayım
1- Braun temassız ve Braun dijital var bende ikisinden de memnunum
2- Sudokrem en iyisi (chicco ve uni baby almıştım işe yaramadı doktorumuz Sudokrem önerdi hemen geçti pişik)
3- Anakucağı fazlalık bence aldım ama birkaç ay kullanabildim kanguru kullanmadım ama şimdiki aklım olsa alırdım.
4-mustela kullandım şimdide Babe aldım ikiside güzel
5-wellgro travel sistem kullanıyorum sürüş manevra ve özellikleri çok güzel memnunum. Ama çok hantal duruyor şimdiki tecrübem olsa kanguru + tam yatan hafif bir bebek arabası alırdım kesinlikle
6- Bebek bezi ilk zaman premium care kullandım sızdırma yapınca huggies denedim. Onunda kalıpları küçük geldi şimdi sleepy denedim hiç sızıntı yok yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bez biraz bebeğe göre değişir deneyerek seçersin ama ilk etapta premium care küçükpaket alman iyi olur.
7- Hastane çantasına bebek kıyafeti fazla konulmalı bence. Tabi bebeğe bağlı. Benim oğlum kusuyordu o yüzden üstler yetmedi eşim evdekilerden getirdi. Evin uzaksa bol miktar kıyafet bulundur bebek kıyafeti zaten ne kadar yer kaplıyor ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…