2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Selam kızlar.
Kızım bir kaç gündür hafif öksürüyordu dünden beri biraz çoğaldı,burun akıntısı da olunca kalktık bu sabah dok.goturduk.bronsiloit dedi.antibiyotik,zyrec şurup verdi.ayrica reflü dedi?!İki tane ilaçta onun için verdi.
Ben kesin olarak reflü müdür, nasıl anlatacağız deyince.tam bilimsel olarak tanısını midesine hortum salınıyor ya onu anlattı mide ph ölçümü yapılıyor diye.ama bunu yaptır demedi yani anlattı sadece.
Neyse benim rica m burda bir arkadaşın bebeği refluydu sanırım.nasil teşhis konuldu ve belirtileri neydi.cok kararsız in ilaçlarını başlamakta yoksa bir uzmana daha götüreceğim sanırım.bizim ki hatirlarsaniz yemek sorunumuz vardı.oguruyor (azaldı) herşeyi yediremiyorun falan.hizli yazdım bölük bölük ld galiba ama cimcime durmuyor rahatsız.
Cevap verirseniz sevinirim.

Cnm benim oglum refluydu.cocuk gastroentolojiye gittik.ama endiskopi falan yapilmadi zaten belirtiler onu gosteriyordu
. Gunde 8 kez kusuyordu.buyuk insan gibi gegiriyordu. Bogazi tahris oluyordu yavrumun kusmaktan
gicik ypiyordu .Allah dan kilo aliminda bir problem yoktu. Yenidogan reflusuydu buyudukce mide kapakciyi gelisir dediler ki cok sukur gecti. Ama 5 ay boyunca her beslemeden sonra ki emmelerde dahil gaviskon kullandik. Cok sukur gecti hamd olsun Rabbim e. simdi cok kucakta kalip midesi sıkısirsa o zaman kusuyor.

Seninde diger teshis olabilir tabi doktordur ama reflu ile ilgili daha once hic sikayetiniz oldumuki direk reflu dedi.
Cocuk doktorlarida bunlari ezberlemisler alerji ve reflu cagin yeni hastaliklari evet ama herkese ayni teshis kimi duysam

Hımm öyle mı. Marka farkı önemli galiba. Bunu ne yapsam. Acaba kahvaltısına muhallebi sine falan katip bitirsem. Hani krep falan yapiyim süt gibi olur mu ki.

Krep bilemem de muhallebisine kahvaltisina meyve purelerine falan katip.bitirirsin ziyan.olmasin. ben ilk zamanlar mamadan yogurt mayalim dedim olmadi . Internette gormustum.gaza geldim ama normal sut.gibi olmuyo formul sut.

Selam kızlar.
Kızım bir kaç gündür hafif öksürüyordu dünden beri biraz çoğaldı,burun akıntısı da olunca kalktık bu sabah dok.goturduk.bronsiloit dedi.antibiyotik,zyrec şurup verdi.ayrica reflü dedi?!İki tane ilaçta onun için verdi.
Ben kesin olarak reflü müdür, nasıl anlatacağız deyince.tam bilimsel olarak tanısını midesine hortum salınıyor ya onu anlattı mide ph ölçümü yapılıyor diye.ama bunu yaptır demedi yani anlattı sadece.
Neyse benim rica m burda bir arkadaşın bebeği refluydu sanırım.nasil teşhis konuldu ve belirtileri neydi.cok kararsız in ilaçlarını başlamakta yoksa bir uzmana daha götüreceğim sanırım.bizim ki hatirlarsaniz yemek sorunumuz vardı.oguruyor (azaldı) herşeyi yediremiyorun falan.hizli yazdım bölük bölük ld galiba ama cimcime durmuyor rahatsız.
Cevap verirseniz sevinirim.

Bu arada ogurmesi gayet normal cnm
burda eminim cogu annenin bebesi bunu yapiyordur. Hatta bizimki sevmedigi birsey olsun direk ogurur cok fena bu bidiklar. Sen once Allah in izniyle su bronsiolit i atlat eger ki aklin takilirsa reflu icin yine bir uzman doktora goturursun
Acil sifalar dilerim kuzuya.

Muhtemelen hepsi aynı canım. Ne isterse yaptırıyor bizimki. Yapmayınca sinirleniyor kafa atıyor yine yapmazsam ısırmaya kalkıyor. Çok sinirli sinir sahibi olmasın diye istediğini yapmaya çalışıyorum ama oda sakıncalı. Böyle gidiyoruz bakalım sonumuz hayır olsun

Bende genelde yapiyorum ama bazi konularda hayiri biliyor.ornegin bulasik mak kapagi ile oynuyor ama uzerine cikmicani ve catal kasiklara ellemiceni biliyor . Yada acmasini istemedigim bir dolabi acmaya yeltendiginde bakiyorum oda anliyor ama oncesinde o dolaba her gittiginde hayir annecim bu dolap tehlikeli.vs diye anlattim hep simdi gidiyo bana bakiyo .ama diger seylerde serbest biraktim hep evi ona gore duzenledim heryere gidiyor.tek basina . Esimi bu hayir konusunda cok uyardim. Esim herseye hayir diyordu.dedim bu kadar sık kullanirsak hayirin bir anlami kalmaz yerinde ve zamaninda kullanmaya ozen gosteriyorum. Ornegin koltuktan inmeye calisiyor babasi hemen hayir diyor.bense annecim oyle inmiyorduk dusersin oyle diyorum totosunu cevirip kendini yavasca saliyor asagiya kendi iniyor.

Krep bilemem de muhallebisine kahvaltisina meyve purelerine falan katip.bitirirsin ziyan.olmasin. ben ilk zamanlar mamadan yogurt mayalim dedim olmadi . Internette gormustum.gaza geldim ama normal sut.gibi olmuyo formul sut.
Toz halinde mi katsam muhallebiye yoksa süt haline getirerek mi. Bugün biskuvi sini ısladim süt haliyle yedi :KK66:

Canım ya o kadar haklsin ki . Bir de ben bırak emzirme sonrasin daki halsizligi normal ooructa iptal olan bi insanım kimisi rahat gecirigeçirir hep ozenmisimdir ben iftara yakın komik ama açlıktan baygınlık tan aglagimi bilirim. . :KK66: eşimle konuştum o da razı değil tutmama bi de şimdi yavrular hareketli arkalarndan tüm gün kostur bi de iftar hazırla derken ki k.valde de gitcek zatem ramazan da. İyice zor olacak. Dinen tam bilmiom hamile lere de izin var mı acaba
Evet canım bu konuda hadis var "Allah Teala yolcudan namazın yarısını, hamile ve emzikli kadından orucu kaldırmıştır". Fakat kazasıni tutmak gerekiyor tabi ki.

Bende genelde yapiyorum ama bazi konularda hayiri biliyor.ornegin bulasik mak kapagi ile oynuyor ama uzerine cikmicani ve catal kasiklara ellemiceni biliyor . Yada acmasini istemedigim bir dolabi acmaya yeltendiginde bakiyorum oda anliyor ama oncesinde o dolaba her gittiginde hayir annecim bu dolap tehlikeli.vs diye anlattim hep simdi gidiyo bana bakiyo .ama diger seylerde serbest biraktim hep evi ona gore duzenledim heryere gidiyor.tek basina . Esimi bu hayir konusunda cok uyardim. Esim herseye hayir diyordu.dedim bu kadar sık kullanirsak hayirin bir anlami kalmaz yerinde ve zamaninda kullanmaya ozen gosteriyorum. Ornegin koltuktan inmeye calisiyor babasi hemen hayir diyor.bense annecim oyle inmiyorduk dusersin oyle diyorum totosunu cevirip kendini yavasca saliyor asagiya kendi iniyor.
Bende aynen öyle yapıyorum canım. Bazen anlıyor yapmıyor, bazende dilini yandan çıkartıp gözümün içine baka baka gülüyor ve yapacağını yapıyor. Çok yaramaz çok. Parmağımı tutuyor geziyoruz istemediği odaya asla girmiyor ayakları diriyor mümkün değil aksini yapmıyor öyle durumlarda.

Kızlar bebeklerinizin yıkanma periyodu nasıl. ağlıyorlar mı. Haftada 2 kez yıkıyoruz biz. ve uzun zamandır tekneye oturmayı reddediyor ayakta babası tutup ben yıkıyordum. dün akşam ben bunu banyoyaya sokcam dedim ve yere havlu yaydım. yere oturdu. büyük uçlu duş başlığını açtım altına oturttum ve gram ağlamadı ya. meğersem tekneyi istemiyormuş çocuk. kafayı kaldırıp bakmaya çalışıyo ama yüzüne su aktığı için yalanıp yalanıp kafayı aşağı çevirdi hep ilk kez hiç ağlamadan kafasını yıkadım ve en büyük konfor oturması oldu. eşimin beli kopuyordu onu tutarken :)

Kızlar bebeklerinizin yıkanma periyodu nasıl. ağlıyorlar mı. Haftada 2 kez yıkıyoruz biz. ve uzun zamandır tekneye oturmayı reddediyor ayakta babası tutup ben yıkıyordum. dün akşam ben bunu banyoyaya sokcam dedim ve yere havlu yaydım. yere oturdu. büyük uçlu duş başlığını açtım altına oturttum ve gram ağlamadı ya. meğersem tekneyi istemiyormuş çocuk. kafayı kaldırıp bakmaya çalışıyo ama yüzüne su aktığı için yalanıp yalanıp kafayı aşağı çevirdi hep ilk kez hiç ağlamadan kafasını yıkadım ve en büyük konfor oturması oldu. eşimin beli kopuyordu onu tutarken :)
Ahahah bizde aynı konuda sıkıntılıydık bende yıkama aparatı aldım benmki yüzüne su gelince nefesini toparlayamıyo banyo bizim için tam bir zulüm ama 2 güne bir yıkıyorum birde banyo şapkası aldm onuda hiç sevmiyo :) ama o banyo taburesi çok işimi gördü içine oturuyo biyere kıpraşamıyo :KK70:

Aa ne güzel meslek ben de ogretmenm guyà eğitim bilimleri bilioruz. Valla yeri gelio cahil cahil davrandgm oldu. .:skandal: Ufacık bebemle inatlasmisim mesela güya kararli olmalıyım.:ukala:
Ayni durumlar var canim ben de dikkat dağıtma yoluna gidiyorum. Allahtan bizimki çabuk kanıyor biraz ağlayip unutuyor :) ama hayırı mümkün olduğunca az kullanmaya çalışıyorum. Onları da anlamak lazım içlerinde karşı konulamaz bir keşfetme dürtüsü var. Biz tam facebookta ne olup bitmiş acaba deyip telefonu elimize almışken biri hop çekiverse ne tepki veririz düşün :KK70:
En güzeli evi mümkün olduğunca güvenli hale getirmek elbette düşe kalka büyüyecekler ama allah büyük kaza vermesin. Bizimki prizlere çok merakliydi cıs diye öğrettim şimdi yanından geçerken parmağıyla işaret edip cısss diyor dokunmuyor şimdilik bakalım :) çaya da çok hevesliydi bir kere dokundurdum artık yanastirsam da kendi çekiyor. Babaannelerimizin yöntemi :KK70:
Tabi böyle geçiştirebildiğim üç hareket varsa üçyüz tane de başaramadığım vardır :KK70:

Çok iyi olmuş canım hem böylesi senin için de daha kolay. İcabında tek başına da yikayabilirsin. Bizimki banyo konusunda çok kuralcı malesef. Sadece kendi odasında ve kuvetinin içinde yıkanıyor. Su taşıyoruz :KK43: banyoda yıkamaya kalkarsak orada yikayacagimizi anladığı andan çıkana kadar avaz avaz ağlıyor. Nasıl alistiririm kara kara düşünüyorum. Yaz geldi her gün yıkamak istiyorum ama odasında yalnız yikayamadigim için sadece eşimin müsait olduğu haftanın iki günü yikayabiliyoruz. Çok üzülüyorum.

Ben aklima ne zaman eserse o zaman yikiyorum. Bazen 2-3 gun ustuste yikadigim da oluyor, 2-3 gun yikamadigim da. Eger esim yanimdaysa bem dusa giriyorum arkamdan oglumu getiriyor beraber dusun altinda yikaniyoruz. Yok yalnizsam dua teknesinde yikiyorum. Yeter ki banyo olsun bizimkine her turlu oynamanin bir yolunu buluyor :)

Kizlar, sizin bebislerin boy kilolarini okuyunca benim ki fazla geldi gozume ya.. en son 9.ay muayenesinde boyunu kilosunu olcmustuk ama ben dijital tartida tarttigimda 11.700gr geldi 2 hafta once.. boyu da 78-79 cm civari..

Biraz az mi yedirsem napsam.. ama yemek gorunce yemek istiyor ve kus gibi agzini aciyor..

Kafam karisti..

Bu arada ogurmesi gayet normal cnm
burda eminim cogu annenin bebesi bunu yapiyordur. Hatta bizimki sevmedigi birsey olsun direk ogurur cok fena bu bidiklar. Sen once Allah in izniyle su bronsiolit i atlat eger ki aklin takilirsa reflu icin yine bir uzman doktora goturursun
Acil sifalar dilerim kuzuya.
Haklisin Aynen öyle yapmayi düşünüyorum canım.sagol cevapların icin:)

Cnm benim oglum refluydu.cocuk gastroentolojiye gittik.ama endiskopi falan yapilmadi zaten belirtiler onu gosteriyordu
. Gunde 8 kez kusuyordu.buyuk insan gibi gegiriyordu. Bogazi tahris oluyordu yavrumun kusmaktan
gicik ypiyordu .Allah dan kilo aliminda bir problem yoktu. Yenidogan reflusuydu buyudukce mide kapakciyi gelisir dediler ki cok sukur gecti. Ama 5 ay boyunca her beslemeden sonra ki emmelerde dahil gaviskon kullandik. Cok sukur gecti hamd olsun Rabbim e. simdi cok kucakta kalip midesi sıkısirsa o zaman kusuyor.

Seninde diger teshis olabilir tabi doktordur ama reflu ile ilgili daha once hic sikayetiniz oldumuki direk reflu dedi.
Cocuk doktorlarida bunlari ezberlemisler alerji ve reflu cagin yeni hastaliklari evet ama herkese ayni teshis kimi duysam
Kızım çok çok kusmasi yok.bir kaç gündür de bence hasta olduğu için midesi de bulanıyor ve bu yüzden kusuyor.ilacalri baslatmadim.sadece antibiyotik başladık.
Maşallah geçmiş senin bebeğinin ki.Allah gostermesin kusma işi çok sıkıntı :KK43:

Kızlar ben kızma henüz tuz,ekmek,salçalı çorbalar falan (şekeri zaten yazmama gerek yok.buyuk kizimi bile uzak tutarım mümkün olduğunca) vermiyorum.bugun et suyuna çorba yaptım azıcık salcada koydum ilk defa.sizler veriyormusunuz veriyorsaniz pişik gibi durumlar oldum?

X