2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

İyi canım sevindim 12 haftaya girdim ben de bugün 11+1 :)

Pankek cnm 1 yumurta sarısı 1 YK yoğurt 1 YK Tam buğday unu ve istersen içine meyve katarak mesela yarım muz ezerek yapıyorum burdan 3-4 tane çıkıyor

Bu yöntemi sabah denedim.icine azıcık tereyağı kattim yoğurdum yedi yarısını.bir iki zeytin o kadar .İse yaradı sağol :)
Sevindim canım. Bende hala ara ara deniyorum ama benimki sadece muzla karışınca yiyor. Yanındada zeytin peynir tereyağı az miktar o kadar. Bir saat sonrada mama içip uyuyor. Olsun buda yeter yavaş yavaş artırırlar inşallah

Canım bildiğim kadarıyla badem, susam , ıspanak gibi yeşil sebzelerde kalsiyum oranı yüksek. Bunları tüketebilirsiniz. Sıksık ıspanak yemeği yap hergün iki yada üç tane bademi yediği birşeye karıştır ezerek, susam biraz alerjik onu dokroradanışıraın ama ondada kalsiyum yüksek.

Teşekkür ederim ederim canım her anne evladi icin araştırır inşallah ne kadar erken olursa o kadar iyi olacak 1,5 aylıkken başladık bu zamana kadar düzelir diye diye 11. ayimiz bitiyor
Canım, sanki kemik gelişimi diye kemik suyu da iyi geliyor diye duymuştum. İlikli kemik kaynayıp suyunu çorbalarda ya da yemeklerinde kullanabilirsin.

bizimki de pekmezi sevmiyor. sevmeme nedenleri bence keskin tatlara alışık değiller ondan diye düşünüyorum(tuzlu şekerli ekşili acılı şeylerin tadını hiç bilmedikleri için) salatalığın sulu yani iç kısmını minik minik ağzına sok cnm. ağzında patladığında yumuşak yeri suyu hoşuna gider. kahvaltılık dediğim. hani mama kutusu gibi kutusu olan 30 gr olur genelde kutunun ölçüsü. üzerinde yazar. ekte resmini paylaşıyorum. kahvaltı yapmak istemediği zaman ekstra bundan hazırlıyorum. 1 kase yiyor 1 omlet peynir salata ürünleri kaşar zeytin kahvaltı böyle geçiyor. hafta sonları akıtma günlerimiz var. 1 tane yiyor. (içine 1 bütün yumurta kırıyorum akı ile birlikte, süt un ve karbonat) şeklinde. yarısını eline veriyorum yarısını da koparıp koparıp yediriyorum. biz çay içiyoruz ona aynı bardakta sıcak su :) o da istiyor çay içmeyi. ağzını açıp bekliyor her yudum sonrası kaynak su :) (çay misali) dene böyle sen de belki ilgisini çeker kahvaltıyı yapar.
biz karı koca kahvaltı sevmeyiz genelde de yapmayız bir nevi aç gezeriz :) oğlan da sanki kahvaltıyı sevmiyor geç saatte istiyo kahvaltıyı. 5 saat aç geçiriyo ilk sabah arasını :) (7de kalkıyosa 11e kdr hiç birşey istemiyo ne mama ne kahvaltı) kayınvalidem kızıyo aynı siz aç gezecek sabahları diyip duruyo. biz de uyanınca direkt öğlen 2ye kdr aç :) bazı şeyler genetik anlaşılan

Bir şey daha söyleyeceğim ama bunu sen istersen ve katılmak isteyen olursa yapabiliriz. Cuma günü bildiğimiz gibi dinimiz de kıymetli bir gün. Belli bir saat belirleyelim, hepimiz aynı anda dua edelim. Bir çeşit dua zinciri ama aynı anda yapalim. Ben böyle şeylere çok değer veriyorum ve kabul olacağına inanıyorum:) tamam dersen etrafımdakilere hemen senin belirledigin saati mesaj atabilirim. Tabii nasıl dua edeceksek onu da belirtmelisin :))

Çalışan anneler, akşam eve döndüğünüzde bebeği trip atanınız var mı. ilk zamanlarda yapıyodu. uzun zamandır yapmıyodu. pazartesi gününden beri akşam kapıda gülerek çığlıkla karşılıyo içeri giriyorum gel bana diyorum hemen sırtını dönüyo ne tepki vericem diye tekrar hemen yüzünü dönüyo gel hadi diyorum yine sırtını çeviriyo belki yarım saate yakın bana bakmıyo ilgilenmiyo. ne diller döküyorum gelsin diye yok. sonrada kucağımdan inmiyo yatana kadar. yapmazdı bunu. resmen bebeğe darılasım geliyo ya. alınıyorum ben de. ağlayasım geliyo. küsüyorum ona.

Herşeyi anlıyorlar artık annesi. Yerim ben onun tribini ben çalışmıyorum ama iki saat anneme yada kv bırakıp gitsem dönünce benimkide öyle yapıyor. Bazende tam tersi hemen önüme geliyor bacağıma yapışıyor. Dönem dönem oluyor yani

Evet benim kizim da ilk yarım saat benimle konuşmuyor ve göz teması kurmuyor ama ilk etapta çığlıklar sevinmeler...kucağıma aldıktan biraz sonra, yüz vermiyor. Onun gönlünü almadan yemek yapmaya baslamiyorum...

annelerin gönlünü kim alacak ben çok alıngan biriyim. annem resmen küçük bebeğe bile küsüyosun diyo. daha çok ağlayasım geliyo. elimde değilki. nasıl aşıcam bilmiyorum bu küsme işini. karakterim böyle. biliyorum anlamıyo daha. e şimdiden böyleyse, büyüdüğünde napıcam. bişey desin bana hemen darılcam heralde.

Canım bence anne olmak demek sadece bebeklerimize bakıp büyütmek demek değil, kendimizi de büyütüp, değiştirmek, geliştirmek, törpülemek demek :) O yüzden hiç korkun olmasın.. Kim bilir kaç kişi burada ay ben gece kalkamam, ya bebeğimi duymazsam, ya yapamazsam diye telaşlara kapıldı ama iş başa düşünce herkes en iyi şekilde baktı ve bakıyor bebeğine.. İnan sen de törpüleneceksin ve bebeğin büyürken daha değişik bir insan olacaksın. Korkma o yüzden :)

Selamlar

Benim kızım emerken işaret parmağını dudaklarımın arasına geçiriyor ben de onu emiyormuş gibi yapıyorum merak ediyorum aranızda bebeği böyle yapan var mı Rahmetli ablam da anneme öyle yaparmış mesela, neden böyle yapıyor ki bebişler, çok şeker ama

Benim ki sadece emerken değil, onunla konuşurken, pişpişlerken.. Yani ağzımın oynadığı her an aynısını yapıyor :) Hareket eden ve ses çıkaran her şeye iç güdüsel bir merakla yaklaşıp dokunmak istiyorlar. Sanırım ağzımız da onlar için bir istisna değil :)

Bilmiyorum canım ama yapıyorlar. Bizimki mama içerken saçımla oynar ben ona yemek yedirirken işaret parmağını dudaklarıma uzatır oda bana yediriyor desem değil çünkü elinde yiyecek varken uzatır bana yiyormuş gibi yaparım. Yani başka bir sebebi var da biz değil bebişler biliyor:)

Benim kızım da yapıyor :) çok hoşuna gidiyor, gülümsüyor da.

pcfl
Allah bağışlasın evlatlarımızı

Canım bebeğinin böyle bir tepki vermesi, ikinizin sağlıklı bir ilişki geliştirdiğini ve bebeğinin güvenli bağlandığını gösterir. Sevinmelisin! Dusun ki tepkisiz, hiç bir şey olmamış gibi davrandığını...kesinlikle sağlıksız olan bu olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…