-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.881
Valla canım şimdiki aklım olsa ben de hiç beşik park yatak filan almazdım ama o dönem içime sinmedi oğlumdan ayrı uyumak, kızkardeşimde vardı, ondan aldık. Zaten odaları çok geç, 7. aydan sonra ayırdım.bizimki de her gün düşüyor. artık alıştı. ağlamıyo hiç. koltuktan kendi kendine inmeyi öğreniyo artık bu hafta ı kdr çok düştüki anlatamam. koltuklar yerden zaten çok yüzksek değil spor model tüm ev. akşamları da kendi yatağında uyuyor. hiç beşik, park yatak vs. almadık direkt mobilyanın büyüyen yatağında uyuyor. parmaklıkları yükseltiyoruz gece her ihtimale karşı. odasında uyuyor.
Bizimki de genzinden tuhaf bir ses çıkarmayı keşfetti. Anlamsız bir şekilde devamlı onu yapıyor.doktora götürdü eşim bugün reflüden şüphe ettik çıkmadı birşey. bunu keşfetmiş belli bir süre yapacak demiş. şimdi aradı eşim
Evet canım aynen öyleAslında anne olmak bu yönden zor :) yoksa bebeğin kendisi, bakımı değil de böyle yabancılar, hastalıklar, ne yapacağını bilememekler fln yönünden zor :)
Canım bendede park yatak var. Ara katı kaldırdım kv yün yatak yaptı 10_15 cm kalınlığında onu tabana serdim üşümesin yerden diye, üzerinede oyun parkı için olan yatağı koydum 6.aydan beri bu şekilde kullanıyorum çok şükür hiç düşmedi. Gece yanımda o şekilde uyuyorValla ben de iki kere düşürdüm oğlumu yataktan. Şimdi kendi odasında beşiğinde yatıyor, yanımıza aldığımda da babasıyla benim aramda uyuyor. Kendi beşiği derin mümkün değil oradan düşmesi.
Benim odamda aynı zamanda park yatak da var, ama onun kenarları alçak. Gözetimsiz orada yatırmam ya da bırakmam mümkün değil. Ama bugünlerde park yatağın yatak kısmını çıkarıp oyun alanı olarak kullanmayı düşünüyorum. O zaman yine derin olacağı için güvenli olur.
Canım bu aylarda bebek anneye daha çok bağlanıyormuş doktorum söyledi. Gün boyu yanında olduğum halde benimki bile hep arıyor bırakıp biryere gittiğimde durgunlaşıyormuş annem ve kayınvalidem söyledi ağlamıyor ama az yiyor sessiz oynuyor dedilerEvet evet emiyor canım ve besinleri karıştırmiyoruz. Geçen yarım ceviz verdim eline, onu bile kendi kemirdi maşallah. Bu düzen bozulsun istemiyorum. Tamamını ağzına almamayı öğrendi çok şükür.
Bardakla başka şeyler içiyor. Biberon ile dışarı çıktığımızda içiyor. Yemek yerken ayran vs biberon ile yine içiyor. Son bir hafta saatim uzadi, reddetmesi de arttı.
Bakicimizin anlattığı kadar biliyorum. Kendim gözlem yapsam sanki nedenini anlarım gibi de işte kamera mi taktirsam bu yüzden. Bol süt var ama içmiyor kuzucuk...
Dişlerini keşfeden her bebek yapıyor onu canım anlaşılan. Benimkide yapıyor ara ara yapma annecim dedikçe gülerek yapmaya devam ediyor akışına bıraktımkızlar bu arada. benm oğlen akşam eve işten geldiğimde dişlerini gıcırtatırken buluyorum. kayın validem tüm gün yapmıyo bunu akşam sen gelmeden önce başlıyo 2 saat diş gıcırtatıyor ve tüm gün o onunla olduğu için saat aralığını net söylüyor. bnm gelmeme yakın 2 saat boyunca yapıyomuş. kapıda beni karşıladığında da devam ediyor yapma dedikçe çığlı atarak devam ediyor. sizde var mı böyle bir durum. pazartesi günü başladı bunu yapmaya.
internetten baktığımda bebeklerin yapması normal yazıyor ama topu topu 6 diş var kırılcak diye korkuyorum.
kızlar bu arada. benm oğlen akşam eve işten geldiğimde dişlerini gıcırtatırken buluyorum. kayın validem tüm gün yapmıyo bunu akşam sen gelmeden önce başlıyo 2 saat diş gıcırtatıyor ve tüm gün o onunla olduğu için saat aralığını net söylüyor. bnm gelmeme yakın 2 saat boyunca yapıyomuş. kapıda beni karşıladığında da devam ediyor yapma dedikçe çığlı atarak devam ediyor. sizde var mı böyle bir durum. pazartesi günü başladı bunu yapmaya.
internetten baktığımda bebeklerin yapması normal yazıyor ama topu topu 6 diş var kırılcak diye korkuyorum.
Ya çok tatlı bunlaarr:))Canım bu aylarda bebek anneye daha çok bağlanıyormuş doktorum söyledi. Gün boyu yanında olduğum halde benimki bile hep arıyor bırakıp biryere gittiğimde durgunlaşıyormuş annem ve kayınvalidem söyledi ağlamıyor ama az yiyor sessiz oynuyor dediler
Yani dışarıda seninleyken biberonla içtiğine göre sen için istiyor olabilir. Benimki sallanarak uyuyor babasını bile kabul etmiyor düşün illa ben uyutacağım mamasını ben içirirsem bitirir vs.
Bende aynı senin gibi yatakta yaptırıyorum.park yatağın ara katı 6 .Aydan itibaren kaldırdım mekan yatak koydum orda uyuyor,uyanınca tutup kalkmış olarak buluyorum ama kenarlari file olduğu için tırmanmaya calissada atlayamiyor dışına.Canım bendede park yatak var. Ara katı kaldırdım kv yün yatak yaptı 10_15 cm kalınlığında onu tabana serdim üşümesin yerden diye, üzerinede oyun parkı için olan yatağı koydum 6.aydan beri bu şekilde kullanıyorum çok şükür hiç düşmedi. Gece yanımda o şekilde uyuyor
Teşekkürler canım, mantıklı söylediklerin. Artık olduğu kadar. Gerçekten çalışan anne olmak çok zor!..Canım bu aylarda bebek anneye daha çok bağlanıyormuş doktorum söyledi. Gün boyu yanında olduğum halde benimki bile hep arıyor bırakıp biryere gittiğimde durgunlaşıyormuş annem ve kayınvalidem söyledi ağlamıyor ama az yiyor sessiz oynuyor dediler
Yani dışarıda seninleyken biberonla içtiğine göre sen için istiyor olabilir. Benimki sallanarak uyuyor babasını bile kabul etmiyor düşün illa ben uyutacağım mamasını ben içirirsem bitirir vs.
Bende odasında uyumasini isterdim odayi hazırladik ama icinde uyumasi nasip olmadi. Babamiz askere gitti vs ancak 2 3 aya kendi duzenimizi kurabilecegiz.bizimki de her gün düşüyor. artık alıştı. ağlamıyo hiç. koltuktan kendi kendine inmeyi öğreniyo artık bu hafta ı kdr çok düştüki anlatamam. koltuklar yerden zaten çok yüzksek değil spor model tüm ev. akşamları da kendi yatağında uyuyor. hiç beşik, park yatak vs. almadık direkt mobilyanın büyüyen yatağında uyuyor. parmaklıkları yükseltiyoruz gece her ihtimale karşı. odasında uyuyor.
Hadi ya bende bugun odaya girince oturmus tirmanmaya calisir buldum galiba yavas yavas bu besigide kaldirma vakti geldiBende aynı senin gibi yatakta yaptırıyorum.park yatağın ara katı 6 .Aydan itibaren kaldırdım mekan yatak koydum orda uyuyor,uyanınca tutup kalkmış olarak buluyorum ama kenarlari file olduğu için tırmanmaya calissada atlayamiyor dışına.
Diğer kızım da iki defa atladı yatağın içinde n.sok olmuştum 9 aylıkken aglamasina gittim ki yerde yatıyor.hemde baya derin bir yatak , parmaklıklar i vardı.
Oluyor maalesef böyle şeyler.
Başınız sağolsun canım. Haklısın tabi bende öyleyim yapılanların onun iyiliği için olduğunu düşünüp kıymak zorundayız sonuçta ama babalar kıyamıyor. Benim eşimde tip1 diyabet var hergün defalarca insülin vuruyor ama oğluna kıyamıyor birde seninki kız babalarla kızları arasında kuvvetli bir bağ olur ya ne yapsın zaten birde rahatsızmış o konuda dahada hassastır.
Canım o konuda en güvenli olan oyun parkı bence ben ondan aldım ara katı kaldırdım tutunup kalksada çıkamıyor. Hatta gün içinde oraya koyuyorum tutunarak dolanıp duruyor içinde o yönden de faydası olur hemde düşecek diye korkmadan uyursun. Hamilesin rahat olman lazım:)
Yapıyormuş canım kan sulandırıcı bende 10 gün kullandım doğumdan sonra Sen hergün diyorsun Allah yardımcın olsunSağol canım
İnsülin iğnesi yakıyor mu ben de her gün kan sulandırıcı iğne yapıyorum çok yakıyor
Gece uyanıp mızmızlanırsa bende yanımıza alıp yatıyorum valla boşver keyfini çıkar ama park yatak muhakkak al tutunup yürümeyi geliştirir düşsede yumuşacık yatağa düşüyor alışır zamanla düşmezZaten doğum yapacağımda hastaneye kızım için park yatak götüreyim diyordum en iyisi önceden alayım park yatak
Gerçi ben kalk çocuğu al emzir geri koy buna da üşenniyorum biraz işime geliyor beraber uyumak:)))
Yapıyormuş canım kan sulandırıcı bende 10 gün kullandım doğumdan sonra Sen hergün diyorsun Allah yardımcın olsun
Gece uyanıp mızmızlanırsa bende yanımıza alıp yatıyorum valla boşver keyfini çıkar ama park yatak muhakkak al tutunup yürümeyi geliştirir düşsede yumuşacık yatağa düşüyor alışır zamanla düşmez
Montessori yatagini ozel olarak yaptirmaya gerek yok aslinda montessori nin dusuncesi bebekleri gercek hayatla tanistirmak ve kendi özguvenleri icin herseyi kendi baslarına yapma imkanı tanımak. Yani bunun icin yere atılan bir yatak iş görür :) amac cocugun kendisinin yatagına ulasabilmesi :)Yatak olarak ben montessori yatak yaptırdım çok memnunum.oğlum emekliyor yatağına kendi çıkabiliyor içinde tutunup geziniyor.uyanınca inme yerinden emekleyerek kendi inmeyi öğrendi. İnip odasının kapısı Aralık onu açıp ses çıkarıyor ben uyandım diye :) :)