- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.841
kızlar bardabas kutularından alan oldu mu. 12 aydan başlıyor ama mart ayı 12 ay kutusunun içeriği 10 aylık bebek için uygun gibiydi. kaseden kaseye top aktarma kurdele şeritleri vs. var. mart ayı kutusundan sipariş verdim. bakalım gelsin ne tepki verecek. evde küçük topları vardı. onları kaseden alıp ağzına götürüp oynuyodu. geri koymaya çalışıyo ama kaseyi bulduramıyıp kenarına topla vuruyordu. 60 TL fiyatı. sırf meraktan aldım ben de oynarım diye :)
Biz 10 tane igne yedik herhalde esiniz böyle bir durumda tedaviyide reddeder. Cünkü kizım kulagı delinirken cok az agladı. Igne vurulurken kıyameti kopartıyordu.Biz kızımızın kulaklarını deldirmeyi düşünmüyoruz çünkü eşim istemiyor, kızın aşılarında bile eşim bayılacak gibi oluyor çünkü psikolojik bir rahatsızlığı var böyle çocuğumuza en ufak bir müdahele edilmesine dahi tahammül edemiyor, kulağını deldirirsek adam kafayı yer sanırım
Ben kulağımı ergenlikte deldirdim kapanmıştı çünkü kızım da ne zaman ister heveslenir arkadaşlarında görür ister o zaman yaptırırız sanırım
Bence simdi deldirmek daha iyi cunku bebek onunla buyuyecek yadirgamayacak. Ama 1 2 yasinda delince farkında olacak istemeyecek kupe takarken korkacak. Yani bu benim sahsi fikrim :)Kafam karıştı şimdi :) ne yapmak lazım bilemediniz! Tecrübeli anneler bizi aydınlatır mısınız? Sizce kızımın kulaklarını ne zaman deldirmeliyim?
Biz 10 tane igne yedik herhalde esiniz böyle bir durumda tedaviyide reddeder. Cünkü kizım kulagı delinirken cok az agladı. Igne vurulurken kıyameti kopartıyordu.
Off 10 iğne antibiyotik mi?
Dediğim gibi eşimin psikolojik sıkıntısı nedeniyle yoksa ben daha sertimdir bu konularsa çünkü kardeşim ağır bir hastalık yüzünden vefat etti ve onun çektiği acıları gördükten sonra ben iğne vurulunca bebeğim oturup karalar bağlamıyorum mesela daha dayanıklıyım Allahım beterinden korusun diyorum
Bu arada gercekten esinle isin biraz zor. Cunku cocuk bunlar hersey olur düsse bisey olsa seni sorumlu tutarmis bakmadin diye suclarmis gibi hissettim Allah kolaylik versin :)Off 10 iğne antibiyotik mi?
Dediğim gibi eşimin psikolojik sıkıntısı nedeniyle yoksa ben daha sertimdir bu konularsa çünkü kardeşim ağır bir hastalık yüzünden vefat etti ve onun çektiği acıları gördükten sonra ben iğne vurulunca bebeğim oturup karalar bağlamıyorum mesela daha dayanıklıyım Allahım beterinden korusun diyorum
Basınız sagolsun mekanı cennet olsun inşalllah.
Evet canim 10 tane antibiyotuk idrar yolu enf. 3 tane doktora danıstım bu igneyi vurulmadan düzelmez en etkilisi bu dedi 3ude mecbur vurdurdum. Ama gecmeyen pisigi iyilesti suan icin bir yan etkisini görmedik :)
Bu arada gercekten esinle isin biraz zor. Cunku cocuk bunlar hersey olur düsse bisey olsa seni sorumlu tutarmis bakmadin diye suclarmis gibi hissettim Allah kolaylik versin :)
Sizede gecmis olsun kuzum gercekten cok yakiyor bende vuruldum 10 tane ama kac gun kalcalarim agridi. Cok uzulerek vurdurdum gözlerim doluyorduSağol Allah razı olsun
Oy çok geçmiş olsun benim kızımın da ateşi 40a çıkmıştı boğaz enfeksiyonu olmuş ztn enfeksiyon bu ksr ateş yaparmış sanırım bir kere antibiyotik vuruldu antibiyotik çok yakar gerçekten ya doğumdan sonra da iğne olarak 3 4 kere vurdular ya hepsinde ağladım çocuk gibi yazık bebeklerimize ya keşke hasta olmasalar
Ayy benim kızim yataktan düştü şoka girdim bende o gece uyuyamadim sabaha kadarZor tabi beni pek suçlamaz bana da kıyamaz da kendi mesela bir zarar verse kızımıza yanlışlıkla bir yerine bir şey yapsa kendini öldürmeye fln kalkıyor zor bir psikoloji diyorum böyle yapma Allah zor imtihanlar verir diye ama dinlemiyor bakalım ne olacak zamanla
Sizede gecmis olsun kuzum gercekten cok yakiyor bende vuruldum 10 tane ama kac gun kalcalarim agridi. Cok uzulerek vurdurdum gözlerim doluyordu
Neyseki gecti bugun tekrar tahlill verdik umarim temiz cıkar.
Keske hasta olmasalar gercekten. Onlar yerine biz hasta olsak diyesim geliyor neredeyse
Ama milletimizde cok sinir ediyor beni bugun hastanede butun kadınlar kızımın yuzune burnuna dokunmaya calisti elini tutmaya sevmeye calisti. Cok sinirlendim hangi birine dokunmayin yapmayin diyeyim ya
Ayy benim kızim yataktan düştü şoka girdim bende o gece uyuyamadim sabaha kadar
Zor gercekten Allah ikinizede kolaylık versin
Çok geçmiş olsun inşaallah iyileşmiştir tamamen
Öyle yaa insanlar dokunmadan edemiyor bir mekana oturuyoruz garson bile geliyor makas alıyor bence erkek çalışanlar kız çocuklarına böyle davranmamalı bazı anneler kıyamet koparabilir
Tepki mi göstermeli ne yapmalı bilemiyorum
Aynen oyle tamam bazıları seviyor yani iyi niyetli yaklasiyor ama memleket subyancı mubyancı dolu. Kimse dokunmasın diye kanguruya sarıp ustunu kapatıp öyle gezesim geliyor
Gercekten üstüne "lütfen dokunmayın" yazasım geliyor
Çok hareketlendiler artık odaya bir girdim alacakranlikta cocuk yatakta yok sesi geliyor ama o an zaten şoka girdim sonra cocugu aldım kucagıma falan ama bende atlatamadım ya hala sürekli dikkat edin tutun yanindan ayrilmayin diyorum.O vaka bizde de oldu malesef yer yatağı yaptı eşim bize o günden beri yerde yatıyoruz onu ben de çok zor atlattım çok ağladım çok paraladım kendimi hani hastalıklar Allahtan ama yataktan düşmesinde ihmalimiz olıyor o nedenle kendimi affetmedim eşim de kendini suçladı öylee biz perişan
Aynen iyi olabilir bagisiklik kazansın herseyden mi sakınayım diye avutuyorum kendimi ama bi yandan da enfeksiyonlar boyle yayılıyor kimde ne oldugunu bilemeyiz diye diye içimi kemiriyorumEheh öpmesinler de dokunma gene de gerekli sanırım biraz yabancılarla teması olması iyi olabilir ilerde okula başladıklarında sürekli hasta olmasınlar
Kendimi böyle teselli ediyorum ben
Çok hareketlendiler artık odaya bir girdim alacakranlikta cocuk yatakta yok sesi geliyor ama o an zaten şoka girdim sonra cocugu aldım kucagıma falan ama bende atlatamadım ya hala sürekli dikkat edin tutun yanindan ayrilmayin diyorum.
Aynen iyi olabilir bagisiklik kazansın herseyden mi sakınayım diye avutuyorum kendimi ama bi yandan da enfeksiyonlar boyle yayılıyor kimde ne oldugunu bilemeyiz diye diye içimi kemiriyorum