Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Ben de öyleyim snfkf ama bebo için çıkarım ya, bebek arabası alınca şefim sen sanki dışarı çıkıyorsun da ne para verdin buna dedi bi sinirimi bozdu ben çıkmıyorım diye beboyu da mı çıkarmicam
Bir de yaylar özgür ruhlu sosyal oluyormuş. Zaten bizim evlatlar dışarıya düşkün olur mecbur çıkartırız 😄

Ohhhh mis fkgkg kaynım ilkbahar bebesi, eşim kış. İkisi de çok kolay üşüyor, ben kıyamadım diyor kayınvalidem. E kıyamadın da aha ceremesini 30 yaştan sonra çekiyolar işte 🥹 beyimi de çıkarmadı demek hiç dışarı kış diye
Aha bizimki de aynı işte. Kendi yaz günü bile üşüdüğü için çocukları da hep soğuktan korkutmuş. Bunlar kadar da hasta olanı görmedim. Benden sonra iyi oldu adam shsjjs Allah’tan karşılarına ben ve ablasının kocası gibi yiğidolar çıkmış da soğuğun korkulmayacak bir şey olduğunu anladılar 😅

Buradaki en sevdiğim şey bu galiba, kız kardeşlik hissi 🩷🩷 Hepimiz birbirimiz için samimi duygularla sevinip üzülüyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Hepimizin birbirimizin hep güzel haberlerini duyalım inşallah 🙏🏻🤍🤍🤍
Amin inşallah 🙏💞 ben de burayı çok seviyorum. Gerçekten her öğrendiğimizi paylaşmaya çalıştığımız, kimsenin kimseyi yargılamadığı üstten konuşmadığı bi grup. Hep olumlu şeyler duydum burda. 🥰 Dışarıdaki herkes o kadar büyük büyük cümleler kuruyor ki artık çevremdekilerle bişey paylaşmak istemiyorum bile. Sadece burda yazıyorum 💞 iyiki varsınız 💞

Öyle bişi derse sen de de ki bebeğin ilk sümüğünü anneannesi babaannesi yemezse bebeğin boyu kısa kalıyomuş benim komşu Müjgan'ın kızı öyle olmuş... Gerisini onlar düşünsün hep onlar mı kelleden sallıcak nfkfg
Ahahahha kız vallahi sesli güldüm Allah seni napmasın 😄😄😄
Ya bir de bir sünnet varmış, bunu ben de okumuştum. Ağzı dualı biri biraz hurma çiğneyip yenidoğan bebeğin damağına değdiriyormuş. Ağzı tatlansın tatlı dilli olsun gibi. Yani sünnetse diye çok yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama bunu da bana söyleyen söyleyene. Bir de ben değil de başkası verecek yani çiğneyip. Nasıl razı olabilirim dedim onca hastalık riski varken

Bu eski nesilde hep var bebek üşür şeysi

Benim kv geçen şey dedi ona gençken demişler o da yapmış. Bebeğin ilk kakası var ya mekonyum. Onu almış beşiğin altında saklamış o zaman nazar değmiyormuş😄😄dedim bana hiç deme yapmam çok saçma ne alaka. Kokmuyor galan diye açıklıyor birde. Çok saçma adetler var cidden
annem de diyorki bebek sarilik olmasin diye sari altin nikah yuzugunu atiyorsun suya, o suyla bebegi yikiyorsun sarilik olmuyor biz size yaptik olmadiniz dedi :)) anne bizi pirinc unlu sutle besledigin icindir o dedim 🤣 kusana kadar agzimiza tikmislardir kesin ananemle
bebegin iyi beslenmesi onemli o zamanlar mama takviyesi falan yapariz dedim o hala biz yine de sari alyans atariz suyuna diyor. yaw alyans ne yapacak cocuga
benim ilk cocugumda olmadi sarilik hic de alyans atmadik

Ahahahha kız vallahi sesli güldüm Allah seni napmasın 😄😄😄
Ya bir de bir sünnet varmış, bunu ben de okumuştum. Ağzı dualı biri biraz hurma çiğneyip yenidoğan bebeğin damağına değdiriyormuş. Ağzı tatlansın tatlı dilli olsun gibi. Yani sünnetse diye çok yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama bunu da bana söyleyen söyleyene. Bir de ben değil de başkası verecek yani çiğneyip. Nasıl razı olabilirim dedim onca hastalık riski varken
Daha pisini söyliyim bizde de ağza tükürme vardır kim tükürürse ona çekermiş bebek. Bana amcam tükürmüş nsfkfm Allah kahretmeye böyle adeti.

Kayınvalidem hurma değdircem demişti de eşim istemedi. Son olarak zemzemde karar kıldılar, 1 damla dudağına değdirecekmiş. Acaba ilk dediği hurma da senin dediğin gibi çiğnemeli bişi miydi abuu

Ben araştırırken birkaç forumda falan okudum şey demişlerdi genel 2 parça yatıyor ilk parça bebek doğduktan sonra birkaç hafta içinde ikinci parça izin bittikten sonra. Keşke toplu tek seferde doğurunca yatsa. Toplu para daha güzel gelirdi. Ödenmesi içinde sanki bebeğin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesi gerekiyormuş gibi okudum ama tabii yüzde yüz bende emin değilim. Ben normal rapor aldığımda hep sonraki ayın 1inde yatırıyor sgk normalde
Allah Allaaaah. Saçmalık. Ben doğumdan iki ay önce izne ayrılmışım gebe olduğum için artık çalışamaz durumda olduğum için. Allah korusun bebekle ilgili bir aksilik olsa para vermemek de ne demek oluyor? Hamile olmasak zaten çalışırız yani o aradaki çalışamama durumu bizim sorunumuz mu hayret bişey..

Yaza kadar dedi şok oldum, yaz dediğin haziransa 7 ay napcaz evde
Bana da annem sürekli kışın çocukla dışarı çıkılmıyor, çocukla dışarı çıkmak çok zor, kış günü nereye gideceksin gibi aşırı mantıklı cümleler kuruyor. Doktora gidiliyormuş sadece sjflsksl sanki norveçte yaşıyoz

Muhtemelen 5i geçmeyen 30 saniyelik kasılma demek istedi. Kısaları ciddiye alma gibisinden
campell tv diye bir YouTube kanalı var bu kasılma işini öyle uzun uzun öyle detaylı anlatıyorlar ki oradaki doktorlar, nerede ciddiye alacağını anlıyor insan kasılmaları. Tavsiye olunur 🌸

annem de diyorki bebek sarilik olmasin diye sari altin nikah yuzugunu atiyorsun suya, o suyla bebegi yikiyorsun sarilik olmuyor biz size yaptik olmadiniz dedi :)) anne bizi pirinc unlu sutle besledigin icindir o dedim 🤣 kusana kadar agzimiza tikmislardir kesin ananemle
bebegin iyi beslenmesi onemli o zamanlar mama takviyesi falan yapariz dedim o hala biz yine de sari alyans atariz suyuna diyor. yaw alyans ne yapacak cocuga
benimkiler de altın künye yaptırıyorlar. erkek bebeğe olmaz sanki dedim, olur olur dediler:)

Daha pisini söyliyim bizde de ağza tükürme vardır kim tükürürse ona çekermiş bebek. Bana amcam tükürmüş nsfkfm Allah kahretmeye böyle adeti.

Kayınvalidem hurma değdircem demişti de eşim istemedi. Son olarak zemzemde karar kıldılar, 1 damla dudağına değdirecekmiş. Acaba ilk dediği hurma da senin dediğin gibi çiğnemeli bişi miydi abuu
Ahahahha 😂 Of of of. Tükürenin de özgüveni yani. Bana çeksin diyecek kadar kendini önemli ve iyi biri gibi görmesi 😂

Kesin odur. Böyle abdestli namazlı ağzı dualı biri azıcık bir çiğneyip bebeğin üst damağına onu değdirecekmiş. Doğar doğmaz yapılması iyiymiş bir de. Bizde o zat kv’m olur olsa olsa. Umreden de gelecek getirir hurmayı zemzemi ama yapmaz bence hastalık bulaşır falan der kesin shsjjs

benimkiler de altın künye yaptırıyorlar. erkek bebeğe olmaz sanki dedim, olur olur dediler:)
Benim kayınpederim de yaptırmış ismi de yazıyor. Foto çekmelik falan takarım arada sadece dedim. Altın erkeğe ağır gelir derler bizim orada hiç önerilmez. Gerçekten de hormon sistemini etkilediğini söyleyen kaynaklar var altının.

aslinda guzel soyle yapsinlar canim ust tarafa cocugun ismini yazsinlar arkasina da kucucuk telefon senin numarani minik yazilarla, ama simdi degil 1 yasindan sonra takar isterseniz ayaklaninca gozden kaybolur birsey olur o yuzden ben de cok istedim de burda yaptirmadik sonra buyudu gitti simdi akilli saat takicam ilkokula baslasin takip etmek icin
beyaz altinda olur daha sade erkek cocuguna uygun. erkenden alisirsa takar da. ben cok istemistim ama kacirdik o treni yurt disinda olunca trye gelince de aklima gelmedi buyudukce gordum ki cocuklar gozden kayboluyor kaciyor hele avmlerde parklarda

Anne gelirken tam altın getir onu atarız garanti olur de 😂😂

X