- 23 Eylül 2013
- 103
- 53
- 34
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.661
K Kendini Sev ,PembeLokum vallahi sizde gördükçe özeniyorum ben de :) eşim de ben de ikinciyi çok istiyoruz ama henüz ciddi ciddi çalışmalara başlamadık. Allah kısmet ederse önümüzdeki kışa hamile kalmak istiyorum, en azından oğlumla iki yaz doya doya gezip oynayayım diyorum.. Sağlıkla kucaklarınıza alın inşallah :)[/QUO çok sağol canım sanki biri daha vardı hamile olan bu aralar girmiyor sanırım
İnşallah haber edeceğim canım bakalım daha önce bir düşük ve boş gebeliğim olmuştu yine karmakarışık bir haldeyim yarın gidecez bakalım
Canim maşallah illa ki ayaklaniyorlar peşinden daha az kosturursun daha çabuk yürür diyolar hem öyle :)Maşallah canım bebeğine :) Bizimki fena tembel teneke çıktı. Yuvarlanarak istediği yere gidiyor ya, hiiiiç niyeti yok kalkmaya ya da yürümeye :) Bakalım ne zaman ayaklanacak, merakla bekliyorum.
Kadın doğumcun ve cocuk doktorun kim işimi ne hangi hastane ve ilde merak ettim ? :)Oo iyi çok güzel ben de bu sefer tahlillerimi aile hekiminde yaptıracağım para ödemeyeceğim özel hastaneye devletin verdiği imkanlardan faydalanmak lazım :)
Doktorum özel muayenehanede bakıyor ama
Link: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2017-kasim-anneleri.980884/
Hoşgeldiniz:) maşallah bebeğize o yaramaz emeklemeden yürüyecek anlaşılan. Sakin bir bebek olması çalışan anne için çok iyi. Benim akşama kadar pestilim çıkıyor peşinde koşmaktan birde çalışsam düşünemiyorum bile.Merhabalar,
Sizi uzun süredir takip ediyorum. Ben de Haziran 2016 annesiyim. Beni de aranıza kabul eder misiniz. :)
Bir oğlum var. Burada yapmış olduğunuz paylaşımlar ve konuşmalar çok güzel. Bir birinize yardımcı oluyorsunuz. Çocuklarınızın gelişimi, beslenmesi, yaptıkları hareketlerden ve en önemlisi uyku düzeninden bahsetmişsiniz.
Benim oğlum tam 9 aylık oldu. 10.500 gr 78 cm boyunda. Biraz iriyiz. Anne sütü almıyor maalesef uzun süre önce sütüm kesildi. Beslenmesi oldukça yerinde. her şey yiyor diyebilirim. uyku düzeni de çok iyi. Akşam en geç 10 da uyuyor, 4'e kadar kıpırdama yok. Mamasını veriyorum o uyanmadan uyumaya devam 7'de de uyanıyor. ve günümüz başlıyor. Babaanne bakıyor. Ben çalışıyor maalesef 4 aylık bıraktım. Benim oğlum Maşallah oldukça sakin bir bebek.
Baba, gel, dede, oh ve of, aaaa diyor sürekli :) Gel babası yapabiliyor. işaret parmağını sallıyor(ben bazen yapıyorum) kollarını kaldır havaya dediğimde iki kolunu da havaya kaldırıp bekliyor. Emekleme maalesefki yok. Geri eri gidiyor. yüz üstü yatmaya tahammül edemiyor. Ağlamayan bir bebek çok şükür. Koltukta tek başına ilerleyebiliyor. elinden tutunca da yürüyor. Elimizi bırakıp tek başına 5 6 saniye duruyor ayakta sonra düşüyor.
Size danışmak istedim. İlk adım ayakkabısı doktoru alabilirsiniz çünkü yürüyor bu çocuk dedi. Sizler aldınız mı. ne yapmalıyım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Canim
Kadın doğumcun ve cocuk doktorun kim işimi ne hangi hastane ve ilde merak ettim ? :)
Merhabalar,
Sizi uzun süredir takip ediyorum. Ben de Haziran 2016 annesiyim. Beni de aranıza kabul eder misiniz. :)
Bir oğlum var. Burada yapmış olduğunuz paylaşımlar ve konuşmalar çok güzel. Bir birinize yardımcı oluyorsunuz. Çocuklarınızın gelişimi, beslenmesi, yaptıkları hareketlerden ve en önemlisi uyku düzeninden bahsetmişsiniz.
Benim oğlum tam 9 aylık oldu. 10.500 gr 78 cm boyunda. Biraz iriyiz. Anne sütü almıyor maalesef uzun süre önce sütüm kesildi. Beslenmesi oldukça yerinde. her şey yiyor diyebilirim. uyku düzeni de çok iyi. Akşam en geç 10 da uyuyor, 4'e kadar kıpırdama yok. Mamasını veriyorum o uyanmadan uyumaya devam 7'de de uyanıyor. ve günümüz başlıyor. Babaanne bakıyor. Ben çalışıyor maalesef 4 aylık bıraktım. Benim oğlum Maşallah oldukça sakin bir bebek.
Baba, gel, dede, oh ve of, aaaa diyor sürekli :) Gel babası yapabiliyor. işaret parmağını sallıyor(ben bazen yapıyorum) kollarını kaldır havaya dediğimde iki kolunu da havaya kaldırıp bekliyor. Emekleme maalesefki yok. Geri eri gidiyor. yüz üstü yatmaya tahammül edemiyor. Ağlamayan bir bebek çok şükür. Koltukta tek başına ilerleyebiliyor. elinden tutunca da yürüyor. Elimizi bırakıp tek başına 5 6 saniye duruyor ayakta sonra düşüyor.
Size danışmak istedim. İlk adım ayakkabısı doktoru alabilirsiniz çünkü yürüyor bu çocuk dedi. Sizler aldınız mı. ne yapmalıyım.
Hoşbulduk :) Doktorum şöyle dedi. mümkün olduğunca çıplak ayak ve muhakkak ayakkabı ile yürütmek gerekiyormuş. (yürümeye başlar başlamaz)Şimdi ayakları yumuk parmaklarını sıkıyor ya. ayaklarını açmayı öğrenmesi için ayakkabı şartmış. parmak ucunda yürüyor bizimki de ara sıra net basıyor. önemli olan ayağının içi ile basması demişti doktorum. o ayağın altındaki pembe etin yüzde 90ı yağ yüzde 10u kas dedi. ama gündüzleri ayakkabı sürekli ayağında dursun. ayağını açmayı öğrenmesi adına demişti. ben çocuk ayakkabısı satan mağaza sorumlusu ile konuştum. demiştiki tercihleriniz ortopedik olmamalı, spor ayakkabı olmamalı spor ayakkabıyı doktorum da yasak demişti. çok zorlandım ben de. parmak ucu ve topuk kısmı sert, orta kısmı yumuşacık olmalı dedi. 150 TL civarında eşim almış bir model bugün. eve gidince bakcam. ayağı 18 numara doktorda satıcı da 1 numara büyük demişti. 19 almış. çırt çırtlı olmalıymış. giymiş ayakkabılarını resim yolladı eşim. ayaklarına basıyo yürürken diyo :)Hoşgeldiniz:) maşallah bebeğize o yaramaz emeklemeden yürüyecek anlaşılan. Sakin bir bebek olması çalışan anne için çok iyi. Benim akşama kadar pestilim çıkıyor peşinde koşmaktan birde çalışsam düşünemiyorum bile.
İlk adım ayakkabısını bende merak ediyorum kontrole gittiğimde soracağım. Kimi doktor bir yaş sonrası diyor. Çıplakayak yürümesinin daha doğru olduğunu söylüyor.Kimisi bebek adım atmayabaşladığında alınmalı diyor. Hersey gibi burdada fikir ayrılığı var. Benim oğlum parmak uçlarına basıyor yürürken ve dikilirken ben düzeltiyorum biraz sonra tekrar kaldırıyor. Ayakkabı alsam düzelir mi yoksa dahası zararlı olur meraktayım açıkçası. Buradan birkaç farklı doktorun tavsiyesini öğreniriz en azından
adidas modeli ben de beğendim ama burdaki mağazada yoktu. internetten de almak istemiyorum. paqpa marka aldık. ben internette de baktım bugün. yürümeye başlayınca almak gerekiyor yazıyo sayfalarda. aldı bugün eşim. ayaklarına basıyo adım atarken dedi. yavrum benim. siz giydirmeye başladınız mı ya da adım atıp yürüyor mu bebeğinizMerhaba Allah bağışlasın maşallah ilk adım ayakkabısı olarak adidas ilk adım ayakkabısı aldık biz biraz şekilcilik var tabi işin içinde :)
Ama ben yazın evde çıplak ayakla yürütürüm dışarıda ayakkabı giydiririm diye düşünüyorum çok da araştırmadım bu konu hakkında aslında
Hoşgeldiniz :)Merhabalar,
adidas modeli ben de beğendim ama burdaki mağazada yoktu. internetten de almak istemiyorum. paqpa marka aldık. ben internette de baktım bugün. yürümeye başlayınca almak gerekiyor yazıyo sayfalarda. aldı bugün eşim. ayaklarına basıyo adım atarken dedi. yavrum benim. siz giydirmeye başladınız mı ya da adım atıp yürüyor mu bebeğiniz
Canım hastaneden geldim ultrason da gebelik gözükmedi kese bile görünmüyor dedi ama kanda çıktı bilmiyorum artık hayırlısı olsun.daha önce boş gebelik geçirmiştim ona benzettimOoı yapma yaa üzüldüm Rabbim yaşatmasın bir daha
Hoşbulduk :)Hoşgeldiniz :)
sağolun :) bir numara büyük aldık ama yaza kadar ayağı 21 olur gibi beliyo bana. kocaman çünkü eli ayağı oğlumun çok büyük :)Bebeğimin ellerinden tutsam adım atıyor da o kadar hevesli değil yani beni tutun yürüyeceğim modunda değil zaten ben 1 numara büyük aldım yazın giydiririm yazın yürür diye şimdi koltukta tutunarak ayakta durmayı seviyor sadece
Hayırlı olsun ayakkabınız:)
sebamedin ürünü var. ben doğduğundan beri sebamed kullandım hep memnunum. diğer ürünlere göre biraz daha pahalı ama ben memnun kaldım. deneyebilirsiniz siz de.Kızlar dışarı çıkarken bebegin cildini kuru hava ve güneşten korunmak için kullandığınız bir şey var mı? Kızımın doktoru gecen ay gittigimizde marka fark etmez, içerik hep aynı eczaneden uygun bulduğunu alabilirsiniz demisti.
Allah tamamına erdirsin canim:)Bugün gittik kalp atışı aldık çok mutluyum Allahıma bin şükür
İyi gidiyor canım nolsun
Sen nasılsın