- 23 Eylül 2013
- 103
- 53
- 34
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.701
Aynen canım sağolasınHayırlısı olsun canım. Nasipte ne varsa o bekliyoruz haberlerini
Bende folik asite başladımBenexol b12 kullanıyorum ama haftada 1 tane dedi doktor
Eki Görüntüle 1973051 kızlar bebeğimin dili normal mi sizce?
Ya farketmemiştim son zamanlarda farkettim anneme sordum normal dedi demek bilmiyor. Bu gün bi netten bakayım dedim dil bağı falan yazıyordu tedirgin oldum. Emmede sıkıntısı yoktu yani ben b bişey farketmedim. Kaşıklada normal yer ne çok az nede fazla ama kilosu normal 9 kilo 700 gr. Ama ağzını yemek için hiç tam açtığını görmedim bu güne kadar iştahsız olduğu için diye düşünmüştümCanım dil bağı var sanırım bebeğinde. Bi araştır istersen. Beslenmede hiç sorun yaşamadıniz mi? Doktora goturmelisin sanki...
Hemen randevu al git canım... Allah büyük dert vermesin, hallolur inşallah.Ya farketmemiştim son zamanlarda farkettim anneme sordum normal dedi demek bilmiyor. Bu gün bi netten bakayım dedim dil bağı falan yazıyordu tedirgin oldum. Emmede sıkıntısı yoktu yani ben b bişey farketmedim. Kaşıklada normal yer ne çok az nede fazla ama kilosu normal 9 kilo 700 gr. Ama ağzını yemek için hiç tam açtığını görmedim bu güne kadar iştahsız olduğu için diye düşünmüştüm
Sağolasın canım gideyim bakalım ne diyorlarHemen randevu al git canım... Allah büyük dert vermesin, hallolur inşallah.
Benim kızımda da göz yaşı kanalı tıkanıklığı vardı. Masaj ile 5.ayinda iyileşti. Oluyor doğuştan böyle şeyler. Daha küçük, iyi ki fark ettin... Şimdiden geçmiş olsun.
Dil bağı her çocukta emmeye engel olmuyor canım. Yine de bi doktora göster çünkü konuşma bozukluğuna sebep olabiliyor çocuk bazı sesleri çıkarmakta zorlanabiliyor.Ya farketmemiştim son zamanlarda farkettim anneme sordum normal dedi demek bilmiyor. Bu gün bi netten bakayım dedim dil bağı falan yazıyordu tedirgin oldum. Emmede sıkıntısı yoktu yani ben b bişey farketmedim. Kaşıklada normal yer ne çok az nede fazla ama kilosu normal 9 kilo 700 gr. Ama ağzını yemek için hiç tam açtığını görmedim bu güne kadar iştahsız olduğu için diye düşünmüştüm
Canım o çok dert edilecek birşey değil. Gazı için kendi doktorumuzdan farklı bir doktora götürmüştüm iki aylıkken. Oda dil bağı var sünnet ettirirken onuda aradan çıkarttırın iki dakikalık bir işlem demişti. sonra kendi doktorumuz yok dedi hakikatende dilinde farklı bir görüntü yok. Konuşmayı geciktirir nadirende bazı harfleri söylemesini zorlaştırabilir demişti.Sağolasın canım gideyim bakalım ne diyorlar
Evet emmesi gayet iyi. Konuşmada sorun olunca fark ediliyormuş böyle bebeklerinDil bağı her çocukta emmeye engel olmuyor canım. Yine de bi doktora göster çünkü konuşma bozukluğuna sebep olabiliyor çocuk bazı sesleri çıkarmakta zorlanabiliyor.
Bizimkinde bariz çatal var ya belli oluyor inşallah kolayca halledilir. Acaba operasyondan sonra yemede zorlanır mıCanım o çok dert edilecek birşey değil. Gazı için kendi doktorumuzdan farklı bir doktora götürmüştüm iki aylıkken. Oda dil bağı var sünnet ettirirken onuda aradan çıkarttırın iki dakikalık bir işlem demişti. sonra kendi doktorumuz yok dedi hakikatende dilinde farklı bir görüntü yok. Konuşmayı geciktirir nadirende bazı harfleri söylemesini zorlaştırabilir demişti.
Eğer dil bağı ise korkulacak bir durum değil yani basitmiş. Doktora göster halledilir kolayca
Hallolur canım merak etme. Konu çocuklarımız olunca panikliyoruz tabi doğal olarak. Valla bilmiyorum ama söyleyen doktor çok basit birşeymiş gibi söylemişti.Bizimkinde bariz çatal var ya belli oluyor inşallah kolayca halledilir. Acaba operasyondan sonra yemede zorlanır mı
Onların ilgisizliği bu tablolarla çok karşılaşmalarından kaynaklanıyor canım. Tecrübeleri çok olduğu için bizim sorun yaptığımız çoğu şeyi normal karşılıyorlar. Benim doktorda çok rahat geliyordu bana ama zamanla farkettim ki kadının söylediği şeyler bir bir çıkıyor. O yüzden takmıyorum artık. Problem ettiğim birşey olursa arıyorum ya telde şöyle yap böyle yap diyor tada getir ben bir bakayım öyle konuşalım diyor duruma göre. Söylediğini yapıyorum çözülüyor şükür.Evet emmesi gayet iyi. Konuşmada sorun olunca fark ediliyormuş böyle bebeklerin
galiba r' leri söyleyemiyorlarmış bazı doktorlarda zamanla düzelir diyor kesin bizim doktor da öyle söyleyecek bi türlü ilgili bi doktor bulamadım oğluma
Hallolur canım merak etme. Konu çocuklarımız olunca panikliyoruz tabi doğal olarak. Valla bilmiyorum ama söyleyen doktor çok basit birşeymiş gibi söylemişti.
Bu günde biraz araşrırdım dilin ucuyla söylenen haeflerde zorlanıyorlarmış t'd'n'l gibi ama oğlum bunları çıkarıyo "lü lü lü,dedede, nenene filan diyo yemedede pek sıkıntı yok yani bizde belirti olarak dilde çatallanma var sadece oda bariz belli.Onların ilgisizliği bu tablolarla çok karşılaşmalarından kaynaklanıyor canım. Tecrübeleri çok olduğu için bizim sorun yaptığımız çoğu şeyi normal karşılıyorlar. Benim doktorda çok rahat geliyordu bana ama zamanla farkettim ki kadının söylediği şeyler bir bir çıkıyor. O yüzden takmıyorum artık. Problem ettiğim birşey olursa arıyorum ya telde şöyle yap böyle yap diyor tada getir ben bir bakayım öyle konuşalım diyor duruma göre. Söylediğini yapıyorum çözülüyor şükür.
Bilmiyorum canım çocuk doktoru söylemişti bana.Bu günde biraz araşrırdım dilin ucuyla söylenen haeflerde zorlanıyorlarmış t'd'n'l gibi ama oğlum bunları çıkarıyo "lü lü lü,dedede, nenene filan diyo yemedede pek sıkıntı yok yani bizde belirti olarak dilde çatallanma var sadece oda bariz belli.
Haklısın canım fazla paniklememek gerekiyo. Kbb bakıyor değilmi buna
ben de chicco aldım ama farklı bir modeli, gerçekten güvenli gibi geldi bana da.. ama bizimki korktu maalesef yürümek için kullanmıyor, tutturmak istediğimizde sürekli bize dönüp tutunuyorKızlar bu arada @limoncicegi00 nin tavsiyesiyle chicco penguen aldım yürüme yardımcısı.dün geldi Oğlum sevdi gibi ama şaşkın şaşkın bakıyor arada. Tutunup yürüyor tabiki sürekliarkasında duruyorum o ayrı. Oyuncaklarını oynuyor, müzik çalınca sallanıyor vs. Özetle almak isteyenlere tavsiye ederim biraz vakit geçince daha iyioynayacağından eminim. Güvenlide geldi bana tutununca devrilmiyor, arka tekerlerkilitleniyor ve yavaş gidiyor.
Canım iki gün oynadı bizimkinde bir kenara bıraktı sadece oyuncakları ile oynuyor. Israr etmemek lazım istediği gibi oynasın hazır hissettiğinde tutunup gezerler nasıl olsaben de chicco aldım ama farklı bir modeli, gerçekten güvenli gibi geldi bana da.. ama bizimki korktu maalesef yürümek için kullanmıyor, tutturmak istediğimizde sürekli bize dönüp tutunuyorama ön tarafıyla çok ilgili :)
Maşallah gülkızına. Gözün aydın canımKızım 10 aylık olmasına 10 gün kala fln diş çıkardı sonunda ilk dişi
Ucundan azıcık görünüyor ne zaman tamamı görünür?
Bir de emeklemeye başladı ne kadar şeker oluyormuş bir bebek emekleyince
evet canım ben de öyle gözönüne koyuyorum ister denesin ister baksın :)Canım iki gün oynadı bizimkinde bir kenara bıraktı sadece oyuncakları ile oynuyor. Israr etmemek lazım istediği gibi oynasın hazır hissettiğinde tutunup gezerler nasıl olsa