- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.641
Evet canım inşallah yardım edecek korunduğumuzu sanıyordum ama oldu demek nasibi varmış.. seni bu topikte çok takip ediyordum seninle muhtemel doğum tarihimiz aynıydı 19 haziran bende takvim yapmadığım için seni takip ediyordum.(16sında doğum yaptım orası ayrı tabi seninde 6sı galiba) Tekrardan kasım annesi olacaz bakalım hayırlısı.. Benim en çok kafama takılan konu emzirme konusu oğlumu emzirmek için çok uğraştım sütüm çok azdı uç buçuk ay sürekli gece gündüz emzirdim sütüm olsun diye oda memeden ayrılınca çok ağlardı ilk kırk gün göğüs uçlarım yara oldu kabuk kabuk. Cok zor günlerdi ama geçti çokşür.oğlum hâlâ gece en fazla iki saatte bir emer gece 6 7 defa uyanıyıruz oğlumu iki yıl emzirmek istiyorum ama nasıl olacak hiç bilmiyorum
Kızlar adım adım setini alan veya almayı düşünen var mı? Ben 9. ayı tek olarak aldım ama pek memnun kalmadım. Bi kere fiyatı 65 TL. İçinden bir aktivite kitabı ve bir iki oyun materyali çıkıyor. Bebegimin ilk kartları çıkıyor mesela siyah beyaz. Bizim bebekler ona 2 aylıkken falan bakıyordu ya. Gösteriyorum yüzüne bakmıyor dalga mı geciyosun anne diyor. 9 ay oyunu mu bu allah aşkına. Kitapta güzel aktiviteleri yok mu tabi var. Ama 65 lira etmez. Set olarak 54e geliyormuş sanırım, bence o da etmez :)
Neyse beğenen anneler var bazı ayların içeriği daha güzel oluyormuş. Tabi bu biraz da bebege bağlı. Bebeğin o ayki kabiliyetleri kitabın içeriğinden daha önde veya gerideyse o ay kitap çöp oluyor mesela. Tam dönemindeki aktiviteler için güzel. İlgilenenlere duyurulur.
Çok teşekkür ediyorum , açıkcası içim rahatladı, dünden beri hem kendimi suçluyorum hem de tedirgindim.. inşallah bir an önce geçerBenim bebeğimde oldu. 3-4 gün içinde düzeldi. Doktorumuz damla vermişti ama ateş, kızarıklık artması gibi şeyler olmazsa kullanma demişti. Ben de bir kaç gün alerjen şeylerden vermemiştim bebeğime (ceviz, yumurta gibi). Sonra kendiliğinden düzeldi. Sen de aynı şekilde yapabilirsin. Yediklerine de bir kaç gün dikkat et, risksiz şeyler yemeye bak. Sonra normal öğünlerine dönersiniz.
Çok geçmiş olsun.
iyi ya emzircez inşallah iki bebeğimizideYaa ne kadar benziyormuşuz evet 6sında dümyaya getirdim kızımı planlı zorunlu sezaryendi ya benimki
Ben de emzirmek için çook acı çektim her şey bir yana onun acısı bir yana hamile kalmadan önce doktora sordum emzirmeye devam edebilir miyim diye evet dedi yani sırf hamile olmuş olmak emzirmeye engel değil benim doktorumum eşi de ardı ardına hamile kalmış hep de çocuklarını emzirmiş
Sen de emzirmeye devam et kimsenin lafına aldırma uzman doktorların bile
Hep olumlu düşün vücudun da olumlu sinyallerle beslensin doğumdan sonea da iki çocuğumuzu birden emzirme mutluluğunu yaşayalım (tandem nursing)
Benim doktorum Türkiye de sayılı doktorlardan ve prof doktor ben ona güveniyorum daha geçen anlatıyordu 4. Veya 5. Sezaryen olunca doktorlar yapmaktan çekiniyormuş o nedenle hamileler bu doktoru buluyormuş 4. Ya da 5. Sezaryenini yaptırmak için fln
Kasım anneleri topiğine gelecek misin? Ben orada da takılıyorum sezaryen olacağı içim ekimde doğar çocuğum ama yine de kasım annelerinde takılıyorum
Çok teşekkür ediyorum , açıkcası içim rahatladı, dünden beri hem kendimi suçluyorum hem de tedirgindim.. inşallah bir an önce geçer
iyi ya emzircez inşallah iki bebeğimizide
Ya bende devlet hastanesinde bütün kontrollerimi filan orda yaptım doktorumdan çok memnunum doğumuda orada yaptım ebeler filan çok ilgiliydiler sağolsunlar
Kasım ananelerine geleyim ama göremedim linki atarmısın canım
Ben yatırmadan en az yarım saat önce mama veriyordum canım pirinç unu vs yemiyordu ara ara deniyordum çöp oluyordu hep. Maşallah iki gündür yiyor daha uzun uyuyor. Gecede birkere mama veriyorum saat 3-5 arası ( uyuduğu saate göre değişiyor) okadar. Sabah su içirip kahvaltısını yaptırıyorum.Kızlar bebis leriniz gece yatmadan önce ne yiyor ve kaçta?
Kızlar bebis leriniz gece yatmadan önce ne yiyor ve kaçta?
Evet ya imkanlardan faydalanmak lazım birde eskisi gibi saatlerce beklemek te yok randevu alıp gifiyordum. Yarında gideceğim bakalım kalp atışı filan ne durumda.Oo iyi çok güzel ben de bu sefer tahlillerimi aile hekiminde yaptıracağım para ödemeyeceğim özel hastaneye devletin verdiği imkanlardan faydalanmak lazım :)
Doktorum özel muayenehanede bakıyor ama
Link: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2017-kasim-anneleri.980884/
Bizim ufaklık genelde 8,30-9 gibi uyuyor o yüzden saat 7 gibi bir kase çorba içiriyorum içine ekmek doğrayıp. 8bucuk gibi emzirme faslı başlıyor ve uyuyor. Sonra 12 gibi kalkar.. Emer ve uyur.. Sonrası belli olmuyor bazen saat başı kalkıyor bazen 3-4 saat uyuyor.Kızlar bebis leriniz gece yatmadan önce ne yiyor ve kaçta?
Benimki 18.30 sofrada ne varsa bizimle yer. Sonra biz çay içerken ona da meyve ya da bitki çayı yaparım. Ve bizim meyve saatimizde biz ne meyve yersek kızım da onu yer. Bol su içer bu zaman zarfında. 9.30 gibi uyuyoruz ikimiz birden. Bensiz hemen uyanıyor. Uyku bizde hep sorun! Kuş uykusu gibi hemen uyanıyor; bu durum beni yormadi değil...Kızlar bebis leriniz gece yatmadan önce ne yiyor ve kaçta?
Canım bizimki de öyleydi. Farkettim ki sıcaktan uyanıyor. Acaba ortamdan yana bir huzursuzluğu mu var?Arkadaşlar ben bu uyku işini nasıl çözeceğim bilmiyorum sabaha kadar kaç kez kalkıyorum artık sayamıyorum. Sürekli uyur uyanık kalmaktan mahvoldum bir haftadır yanımda yatıriyorum yoksa benim gün içinde hiç halim olmuyor hala gazı mı var acaba.. her yolu denedim sürekli memede kalmak ve öyle uyumak istiyor
Annemin tezine göre yürümeye ne zaman başlarsa o zaman yorulur ve uzun uyurmus. Kendisi 4 çocuk 2 torun büyüttü. Heyecanve dört gözle ile hala emeklemeyen kızımın yürümesini bekliyorum.Arkadaşlar ben bu uyku işini nasıl çözeceğim bilmiyorum sabaha kadar kaç kez kalkıyorum artık sayamıyorum. Sürekli uyur uyanık kalmaktan mahvoldum bir haftadır yanımda yatıriyorum yoksa benim gün içinde hiç halim olmuyor hala gazı mı var acaba.. her yolu denedim sürekli memede kalmak ve öyle uyumak istiyor
Evet ya imkanlardan faydalanmak lazım birde eskisi gibi saatlerce beklemek te yok randevu alıp gifiyordum. Yarında gideceğim bakalım kalp atışı filan ne durumda.
Canım nasıl besleniyorsun malum artık uç canlıyız.ben çok kilo almak istemiyorum ama çok iyi beslenmeliyim
Teşekkür ederim Allah gönlünüze göre versin:)K Kendini Sev ,PembeLokum vallahi sizde gördükçe özeniyorum ben de :) eşim de ben de ikinciyi çok istiyoruz ama henüz ciddi ciddi çalışmalara başlamadık. Allah kısmet ederse önümüzdeki kışa hamile kalmak istiyorum, en azından oğlumla iki yaz doya doya gezip oynayayım diyorum.. Sağlıkla kucaklarınıza alın inşallah :)
İnşallah haber edeceğim canım bakalım daha önce bir düşük ve boş gebeliğim olmuştu yine karmakarışık bir haldeyim yarın gidecez bakalımAynen üç canlıyız canım ben hayatımda genel olarak tuz ve şeker kullanmıyorum et ve tavuk yemeyi de çok severim her gün yerim balık sevmem aynı şekilde devam ediyorum ekstra bi şey yapmıyorum
Aşırı çok aşeriyorum ben canım ne çekerse onu yiyorum genelde
Kalp atışı alınca hayırlısıyla bana da haber et olur mu