Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Bana böyle bi reels atmıştı kv. Elim ayağım titreyerek izledim. Sonra araştırdım. Peygamberimiz zamanında 1 bebek için hurmayı yumuşatıp vermiş. Ama dinen öyle ağzı dualı birinin ağzından bişeye bebeğe verilmesi hijyenik olmadığından sanmıyorum sünnet olsun. Kusura bakmasın kimse peygamber değil. Tıbbi olarak pis sayılan şeyin dinen doğru olacağını sanmıyorum. Ha sünnetse de farz değil bu sünnete de uymayıverelim yani djdjdjd. Bi arkadaş şey demişti ben parmağımı hurmaya sürüp ağzına değdirdim hani sünnet bana bu kadar yetti diye. En fazla yapacağım şey budur sanırım onu da yanımda götürmem kv falan getirirse aklıma gelirse anca yani.
Bunu ben de böyle yapabilirim. Hurmaya değdirip parmağı sürmek yani. Diğer türlüsü gerçekten bugün koşullarında çok tartışılır. Dediğin gibi o peygamberdi bugün kimse peygamber değil ki çocuğumuzun ağzına tükürsün ya da hurma çiğneyip versin 😒

ben de esimin soyadini kullanmiyorum uzun diye kendi bekarlik soyadimla burdaki tum kartlarim, sadece pasaportum yeni degisince esimin soyadini eklediler onun disinda kimlik kartim ehliyetlerim hem burda hem tr de cocugumun dogum belgesinde soyadim hep bekarlik soyadim bir sorun da yasamadim. zaten adim zor telaffuz ediliyor burda bir de esimin soyadini ekleyip iyice zorlastirmiyim dedim.
e devlette cift soyadliyim tabi ama sadece e devletten resmi belge alirsam gozukuyor, yoksa tum kartlarda ve akademide kisisel hayatimda bankalarda vs kendi soyadimlayim
esim bile oyle alismis ki benim adima form falan doldursa adimi ve kendi soyadimi yaziveriyor hemen 😂😂
Seninki de güzelmiş 😂 Ay tabi ya kullanana da yazık. Biz üniversitedeyken jüriye çıkacağımız zaman tüm paftaların alt köşesine tüm hocaların adını yazmak zorundaydık. Onca Prof doçent zoruma gitmezdi ay bir araştırma görevlisi vardı iki ismi iki soyismi vardı birbirine de hiç uymayan. Onu yazmak tüm sınıfı ayar ederdi. Araştırma Görevlisi Ayşe Fatma Siyah Beyaz gibi bir şeydi ya hayal et yani 😂 Başkaları için de kolaylaştırmak lazım valla doğru yani

benim 3 miniğim var. tam da tüt dökme zamanları
hep götürdüğüm yer kapandı. eşime dedim sen bi bakar ol bu konuya, bir kereliğine yaptıralım doğum öncesi diye. çünkü bebeğin yanına gitmek istediklerinde durdurmak istemiyorum
Ya benimki tribe giriyor tüyleri kısalınca kızlar da bi daha boşuna stres olmasın dediler hak verdim bebek gelince strese girecek çünkü vazgeçtim o yüzden🙄

Kızlar bizde iki isim arasında gidip geliyoruz. Bulut mu yoksa Alp mi olsa diye kararsız kalıyoruz soyadı Gürkar olacak. Alp i istememin sebebi bizim için isviçrenin başka bir anlamı var. Alplerde dilek dilemiştik oğlumuz olsun diye, ama bulut ismi de yağmura bana uyuyor. Sizce hangisi olsun? İki isim istemiyoruz. Görüşlerinizi merak ediyorum yastık diktircem isme karar verirsem 😃
Bulut Gürakar mı? Alp Gürakar mı?
Alp gürakar diyorum🥰

Ay resmen @secondchance ’in dediği gibi neredeyse teyzelerinle yaşıt çıktık 😆 Maşallah canım çok genç bir aile 🥰

Teyzenin hamileliği de sağlıkla devam eder ve neticelenir inşallah, evet bol bol dinlensin. Benim haftalarca aktif kanaması olan arkadaşım progestanlarla dinlene dinlene geçirdi o haftalarını. 7. aya kadar da plasenta previa ile uğraştı. Şimdi o bebek doğdu da 4 aylık oldu bile ❤️ Darısı teyzenin başına kuzum 😘
Çok teşekkür ediyorum 🙏🙏🥹
Bizimkiler genel geç evlenmiş ve anneannem çok çocuk yapmış ondan yaşlar yakın teyzemle 8 yaş var aramda normalde teyze anne yaşına yakın olur aslında😄bizimkilerle alakalı yoksa sizlerde çok gençsiniz bende birazcık beklediğimden erken hamile kaldım hatta başta daha çok erkendi diye üzüldüm falan ama zamanı buymuş sağlıkla gelsin bebişlerrr🩵🙏

😂 Ben de çift isimliyim sırf o sebepten evlenince kendi soyadımı kullanmadım dört isim olmasın diye sadece kocamınkini kullandım 😅 kısa ve uyumlu olsa belki de kullanırdım. Böyle bile fazla uzun geliyor kulağıma, eşimin soyadı da uzun biraz 😂Kendi kendime hep dedim çocuğum olursa kız olsun erkek olsun tek isim koyucam opsiyonel olmayacak 😂😂
Ben küçükken iki isme özenirdim hep. Şimdi çocuğuma tek koycam ya genelde kullanılmadığı için tek isim daha mantıklı geliyor banada😄soyadımız da çetin klişe bir soyadı ama en azından düzgün temiz zor değil Göktuğ Çetin olacak bebito. Ben kızlık soyadımı da kullanıyorum çok çok seviyorum sirem kızlık soyadım anlamını asla bilmiyorum bulamadım araştırdım da ama çok özel ve kimsede olmayan bir soyad dünyada benim ismim ve soyismimde tek kişi benimdir o yüzden çok seviyorum adımı da söyliyim hatta😄 adım gamze hiçbir tanıdık aralık annelerinin iki bin küsürüncü sayfasına gelip yazdığımı okumaz sanıyorum

Canım ciğer geliştirici iğneden sonra şeker yükselmesi oluyormuş 1 hafta içinde düzelir demişlerdi bana da. 1 hafta yediklerine falan dikkat et düzelir tekrar
Evet iki doz vurulmuştum o zamanda böyle oldu ama bu sefer bi çıkıp bi düşüyor yine yükseliyor bir hafta dayanıcam ikinci dozdan sonra da zorlar sonra geçer

Lansinoh manuel sut sagma aletini alsam mi acaba amazonsa indirimde. bu sefer elektrikli istemiyorum alan memnun kalan var mi hic oncesinde?

Eklentiler

• IMG_3762.png
    IMG_3762.png
    304,2 KB · Görüntüleme: 3
Şimdi gene ölçtüm sağ 14, sol 11 çıkıyor. Limonlu su içtim bakalım. Bekliyorum. Birazdan gene ölçeceğim. Ay bu tansiyon başıma bela olacak sanırım
Yanii bazen oluyor aslında ama sürekli farklı çıkıyorsa doktora gidince bir söyle yine önemli görürse yönlendirir. 14 birax yüksek hamilelikte sanki var mıyfı öncesinde tansiyon sorunu doktorun biliyor muydu

Ya benimki tribe giriyor tüyleri kısalınca kızlar da bi daha boşuna stres olmasın dediler hak verdim bebek gelince strese girecek çünkü vazgeçtim o yüzden🙄
stres oluyorsa gerek yok bence de. benimkiler evde ben yaptığımda gayet rahatlar. tırnak vs kesmek de 3’ü toplasan 5 dk sürmez. ama işte eminim bebeğin yanında yatmak isteyecekler:) ilk zamanlardan biraz endişelendim

Çıktık kızlar. Sancılarım var ama düzenli değil 70-80leri görmüş en fazla. Rahim ağzı açıklık muayenesi yaptı ebe yokmuş açıklık. Kendimi aşırı sıktım o esnada ya neydi o öyle
Taburcu ettiler şükür
Geçmiş olsun🙏🏻 bu haftalardan sonra sürekli diken üstünde olacağız muhtemelen. Sağlıkla gelsinler de🙏🏻🌸

Geçmiş olsun🙏🏻 bu haftalardan sonra sürekli diken üstünde olacağız muhtemelen. Sağlıkla gelsinler de🙏🏻🌸
İnşallah canım. Ama anladım neyin ne olduğunu. Nerede panik olmak gerektiğini. Bu seviyeler böyle çıkarıyormuş bu kadar aralık önemli değil. Açıklık muayenesi fena bir uygulamaymış 😂

X