- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.681
Hoşgeldin canım :)Hoşbulduk :) Doktorum şöyle dedi. mümkün olduğunca çıplak ayak ve muhakkak ayakkabı ile yürütmek gerekiyormuş. (yürümeye başlar başlamaz)Şimdi ayakları yumuk parmaklarını sıkıyor ya. ayaklarını açmayı öğrenmesi için ayakkabı şartmış. parmak ucunda yürüyor bizimki de ara sıra net basıyor. önemli olan ayağının içi ile basması demişti doktorum. o ayağın altındaki pembe etin yüzde 90ı yağ yüzde 10u kas dedi. ama gündüzleri ayakkabı sürekli ayağında dursun. ayağını açmayı öğrenmesi adına demişti. ben çocuk ayakkabısı satan mağaza sorumlusu ile konuştum. demiştiki tercihleriniz ortopedik olmamalı, spor ayakkabı olmamalı spor ayakkabıyı doktorum da yasak demişti. çok zorlandım ben de. parmak ucu ve topuk kısmı sert, orta kısmı yumuşacık olmalı dedi. 150 TL civarında eşim almış bir model bugün. eve gidince bakcam. ayağı 18 numara doktorda satıcı da 1 numara büyük demişti. 19 almış. çırt çırtlı olmalıymış. giymiş ayakkabılarını resim yolladı eşim. ayaklarına basıyo yürürken diyo :)
Bizim doktorumuz da ayak tabanındaki kasların gelişmesi için ayakkabisiz yürümeli dedi. Onun için henüz bakmadık. Tabi havalar güzelleşip dışarıda da yürümek isteyince aliriz gibi Dediğin doğru ilk adım ayakkabısının ortopedik değil anatomik olması gerekiyor. İkisi farklı şeyler.