2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Kizlar gunaydin :) bizim bidik bir haftadir geri geri gidiyor ama one gitme girisiminde bulunmuyor acikcasi. One gitmesi gerekince yuvarlanmayi tercih ediyor.. biraz tembeliz sanirim :)

Bizim bu ara meme sorunumuz tavan yapti. Meme agzindan dustugu an yaygarayi basiyor. Memeyi geri vermeden de kesinlikle uyumuyor. Dun 2 saat ugrastim uyutmak icin, yok uyumuyor. Memeyi alir almaz kapatiyor gozunu.

Benim elimden hic birsey yemiyor. Meme istiyor yine. Ama ben etrafta yoksam gayet guzel yemek yiyor. Ne yapacagimi sasirdim.

Belli ki memeden kesmeden ne yemek ne uyku duzene girmeyecek ama daha cok kucuk memeden kesmek icin. En azindan yasini beklemek istiyorum. Diger taraftan da cok yoruldum artik..

Bilmiyorum ne yapacagim..

Ayni durum bizde de var canım. Hatta bugün kont vardı. Doktoruna söyledim gece 2 kere emme yeterli diğerleri alışkanlık diyo. Benimkide emzik almıyor memeyi emzik belledi.uyurken ağzından çıkıyor ya bir aranması var çok komik :) gözleri kapalı yakamı bulup çekip duruyor kendine.bende mayisiyorum tabi yanında uyuyakalıyorum. Koyun koyuna yatıyoruz hoşuma gidiyor ama ona deymim diye heryerim tutuluyor. Bende 1 yaşını getirirsem ne ala.gündüz iki kez emiyor ama gece ağzından dusmucekmis.

Bizimki bir kere gözü kapalı beni bulamayınca babasının pijamasını yakalayıp onu emmeye başlamıştı :)) Eşim dehşet içerisinde emzir şu cocuğu yoksa beni emicek demişti :)Aynen bizimki de emzik almıyor ve nasıl düzene koyacağım bu emzirme işini bilmiyorum. Gündüz zaten emziremiyorum, çalışıyorum. Gece de emzirmesem memeden kesmiş olacağım. Ama bu şekilde de çok düzensiz..

:) :)

1 yaşına kadar sabredelim canım. Okadar emsin diye uğraştık. Hele bide seninki gündüz de emmiyormuş özlüyordur seni.

Bugün kont vardı hem biraz grip gibi oğlum onu gösterdim kanda verdik kan ilacı kullanmıyoruz bakalım değerler ne durumda diye.

Çok şükür boğazlarında birşey yok.gelişimi de Hamdolsun iyi. Boyu uzamış 77 cm :) 10.200 gr kilosu. Bende zayıfladı diyordum meğerse boya gitmiş çocuğum. Hep uzanıyor tırmanıyor.

Az yiyor dedim doktorda az yesin ama çeşit yesin dedi.elimden geldiğince herşey yapmaya çalışıyorum. Dun somon baligindan çorba yaptım bugünde et haşlama yaptım. Ama bizim sıkıntımız akşam yemeği yemiyor alıştı yatmadan önce mamaya illa biberon ile mamasını içiyor öyle uyku faslı.

Masallah canim ogluna. Saglikli, boyu kilosu guzel, daha ne olsun :)

Gun icinde alacagini aliyorsa varsin aksam yemegini biberon mamasiyla halletsin. Sonucta besinlerden yararlaniyor onemli olan o.

Az once dun annemin bir kase icirdigi corbayi vermeyi denedim, ciglik kiyamet koptu evde.. sinirlerim bozuldu resmen.. simdi tam tahilli kasik mamasi hazirliyorum yarim saat sonra verecegim vakalim yiyecek mi..

Bizim doktorumuz da 6. ayda artık gece beslenmesine ihtiyacı yok uyanınca alıyorsa emzikle veya pışpışla geri uyutun dedi. Kolaysa gel sen uyut abicim diyecektim. Memeye alışmış çocuk gece başka türlü uyumuyor. Sen zaten calisiyormussun yavru sana hasret kiyamamakta çok haklısın.
Ben bir dönem gece 12 ye kadarki uyanmalarinda emzirmeden geri uyutmayi başarmıştım. Sonra 1 hafta annemlerde kaldık yalan oldu. Artık her uyanmasında meme istiyor. 8 buçukta uyuyup 11 buçuğa kadar yarım saat-1 saat, sonra sabaha kadar da 2-3 saat arayla uyanıyor. Hepsinde meme.

Maşallah canım bebeğine. Artık daha çok hareket ettikleri için kilo çok az alıyorlar. Gelişimleri sağlıkları iyi olsun da gerisi önemli değil. Cumartesi bizim doktorda bol çeşit yap dedi canım. Yasaklılar hariç aklına ne geliyorsa yedirebilirsin, gaz yapma ihtimali olanları öğlen yedir dedi. Akşam aynı şekilde mama ile besleniyor oğlum malesef. Muhallebi pirinç unu kaşık maması hepsini denedim ama o masayı yemeden uyumuyor. Gecede 2 kere mama alıyor gün içinde kahvaltıdan iki saat sonra mama mutlaka yiyor. Tabi mama kesilmezde ben gece uyurken içsin akşam uyumadan önce alışkanlık etmesin istiyorum ama zor görünüyor.
Kuzu haşlama ve balık bende yediriyorum canım seviyorda çok şükür. Ama yumurtada çok sıkıntı çekiyoruz çeyrek ancak yiyor oda zoraki. Önerin varsa o yolda denerim.

aynen canım kolaysa uyusunlar. Belki doğrusu o ama bazen ben bile gece acıkıyorum zor uyuyorum el kadar bebeklerin acıkmaması ve bunu alışkanlıktan yapması saçma geliyor bana. Saat 9 da mama içti saat onda uyudu nasıl sabah etsin ki kıyamam ben ona. Uyandığında en az 4 saat geçmişse mama yapıp veriyorum ben. Bazen 6saat uyanmıyor bazen iki üç saatte bir uyanıyor. Erken uyandığında pışpışla yapıp unutuyorum ama onda bile zor oluyor. En az bir yaşına kadar kesmeyi düşünmüyorum gece mamasını. Boşver canım sen büyüyüp tabak tabak yemeye başladıklarında gece kalkıp yiyecek halleri yok bildiğin gibi yap sen yoruluyoruz ama onlar iyi olsun geçer bütün yorgunluklar.

Herkese iyi geceler herşey üst üste geliyor bu aralar bizde hastalığınız pisigimizi hallettik şimdide kalça sıkıntısında aranızda kalça gelişim sıkıntısı yaşanıyor varmı bu durumu nasıl çözüm bilemiyorum

Yaşamadım canım ama sağdan soldan duyduğum kadarıyla anlatayım. Gelişim geriliği çok ileri düzeyde değilse özel bir bandajla tedavi oluyor. Sebebi akraba evliliği, genetik, kundak Vs. Sanırım ilk kız bebeklerde görülme oranı daha fazla.
Umarım kolaylıkla hallolacak bir durumdur. Güzel haberlerini bwkliyoruz

Maşallah yavruya Rabbim evlatlarımızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

Yumurta yı ayrı yiyor oğlum bulamaci istemiyor artik. Bir sabah omlet bir sabah yağda bir sabaha haşlama seklinde gidiyorum.haşlama yaptığımda yumurta sari sini açtığımda sıcakken içine bir parça tereyağı koyuyorum sıcaklığı ile eriyor . Hem kuru olmuyor rahat yiyor öyle. Onun dışında omlet ve yağda bildiğin gibi zaten .içecek olarak da pekmezi su veriyorum

Kızlar merhaba
Hazıran bebeklerı neler gıyıyor
Gece ne gıydırıp yatırdınız
Tulum gıyerse sıcak mı oluyor
Cıtcıtlı body ve alt ile duruyorlar
Yenıdogan ve 0-3 ay grupta en cok kullandıgınız kıyafetler neler oldu
Kestiremıyrm bır turlu
Tulumları sevıyrm, ama onlar sıcaklatırmı bebegı

İlk 40 gün kısa kollu body+tulum ile yatırdım, sonra bütün yaz kısa kol body+alt bazen alt bile giydirmiyordum.. Haziran bebeği çok fena oluyor yaa kışa girince şok oluyorlar giyinmek istemiyorlar :)

Amin canım. Tereyağı iyi fikir canım bende deneyeyim. Teşekkür ederim.

Cnm kaşar peyniri oda sıcaklığında tutunca elinde hemen hamur kıvamına geliyor, içine yumurta sarisini koyup iki parmağınla biraz da zeytin yağı damlatip yoguruyorum, eline veriyorum çok severek yiyor. Kaşar, zeytin yağı ve yumurta sarisinin leziz bi uyumu var. Ben kendim için de iş yerine sandviç yapıp goturuyorum. Yumurta ve ceviz sinir sistemi için çok mühim 2 yaşına kadar her gün yemeliler. Bir de krep yapıyorum o şekilde de tuketiyor, krebi rulo yapıp eline veriyorum. Onlar da hep aynı sıkılıyor herhalde, değişiklik yapıyorum ben de...

Sağol canım. Haklısın değişiklik istiyorlar. Yarın deniyorum hemen. Teşekkür ederim. Elinde yemeyi seviyor bunuda yer inşallah

İyi fikir :)) hemen yarın deneyeyim bende.
Teşekkürler

İle
Makat doğum dedikleri ters bebekti anne karnında doğum Dr uyardı ters olduğu için kalça çıkığı riski yüksek diye 52 günlükte beri kontrole devam ediyoruz Aralık'ta sıkıntı yok gelişim başlamış demişti drumuz bu ay problem var dedi abduksiyon ötesi verdi kullanmaya başladık fakat kemik gelişimi için neler yapabilirim onu araştırıyorum ama yeterli bilgi bulamıyorum

Anladım canım buda geçer inşallah. Süt veremeyeceğimize göre bol bol yoğurt. Seviyorsa öğleden sonra bolbol yedir. İlikli kemik kaynat kemik suyuna çorba yap. Başkada birşey gelmiyor aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…