- 2 Ağustos 2014
- 558
- 379
- 37
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.601
Teşekkür ederim yoğurt alerji yapıyor tekrar deneyeceğim kemik suyu sürekli kullanıyorum zaten havalar iyi olsa deniz kenarına gidin kumda güneş vitamini aldirabilsem birde d vitaminine başladım tekrarAnladım canım buda geçer inşallah. Süt veremeyeceğimize göre bol bol yoğurt. Seviyorsa öğleden sonra bolbol yedir. İlikli kemik kaynat kemik suyuna çorba yap. Başkada birşey gelmiyor aklıma
Benim oğlumda 12 haziran doğumlu..aman dayim valla çocuğu isilik basıyor fıska fıska mümkün oldukça ince şeyler giydir tril trilKızlar merhaba
Hazıran bebeklerı neler gıyıyor
Gece ne gıydırıp yatırdınız
Tulum gıyerse sıcak mı oluyor
Cıtcıtlı body ve alt ile duruyorlar
Yenıdogan ve 0-3 ay grupta en cok kullandıgınız kıyafetler neler oldu
Kestiremıyrm bır turlu
Tulumları sevıyrm, ama onlar sıcaklatırmı bebegı
Canım videolara bakabilirsin chicco penguen ve bu modeli var ilk adımlar sanırım modelide kalkıp tutunuyor devrilmiyor biz ilk fisher Price araba almıştık kızım onda tutunuyor yürüyordu yalnız hızlı gidince korktu herhalde bir iki defa düştü kötü değil tuttum genelde güvenini mi kaybetti bilmiyorum şimdi ayakta durdurmakta çalışınca yada kendini güvende hissetmeyince elleriyle yere eğiliyor hemen oturuyor yavrum üzülüyorum keşke kullandırmasaydım diyorum dikkat etmek lazım içine top atmayıda öğrendi baya eğleniyor :)Maşallah canım bebeğine. Aynı durumdayız ama benimki firar ediyor baktı gelen yok hızlı hızlı kaçıyor resmen. Ben oyun alanını kaldırdım duvar köşelerine kırlent koydum. Chico nun yürüme yardımcısını herkes beğeniyor sanırım bebek tutunca devrilmiyormuş.ama gidip yerinde bakmadan almaya cesaret edemedim. Hangi modeli sendeki
Maşallah canım bebeğine :) Bizimki fena tembel teneke çıktı. Yuvarlanarak istediği yere gidiyor ya, hiiiiç niyeti yok kalkmaya ya da yürümeye :) Bakalım ne zaman ayaklanacak, merakla bekliyorum.Canım videolara bakabilirsin chicco penguen ve bu modeli var ilk adımlar sanırım modelide kalkıp tutunuyor devrilmiyor biz ilk fisher Price araba almıştık kızım onda tutunuyor yürüyordu yalnız hızlı gidince korktu herhalde bir iki defa düştü kötü değil tuttum genelde güvenini mi kaybetti bilmiyorum şimdi ayakta durdurmakta çalışınca yada kendini güvende hissetmeyince elleriyle yere eğiliyor hemen oturuyor yavrum üzülüyorum keşke kullandırmasaydım diyorum dikkat etmek lazım içine top atmayıda öğrendi baya eğleniyor :)
Sağol canım hafta sonu çıkıp alayım bende o zaman. İnşallah bizim yaramazda sever.Canım videolara bakabilirsin chicco penguen ve bu modeli var ilk adımlar sanırım modelide kalkıp tutunuyor devrilmiyor biz ilk fisher Price araba almıştık kızım onda tutunuyor yürüyordu yalnız hızlı gidince korktu herhalde bir iki defa düştü kötü değil tuttum genelde güvenini mi kaybetti bilmiyorum şimdi ayakta durdurmakta çalışınca yada kendini güvende hissetmeyince elleriyle yere eğiliyor hemen oturuyor yavrum üzülüyorum keşke kullandırmasaydım diyorum dikkat etmek lazım içine top atmayıda öğrendi baya eğleniyor :)
Ayy meme derken emzik değil mi benm kızda emzik almıyo keşke alsa 6 ay uğraştım almadıKizlar gunaydin :) bizim bidik bir haftadir geri geri gidiyor ama one gitme girisiminde bulunmuyor acikcasi. One gitmesi gerekince yuvarlanmayi tercih ediyor.. biraz tembeliz sanirim :)
Bizim bu ara meme sorunumuz tavan yapti. Meme agzindan dustugu an yaygarayi basiyor. Memeyi geri vermeden de kesinlikle uyumuyor. Dun 2 saat ugrastim uyutmak icin, yok uyumuyor. Memeyi alir almaz kapatiyor gozunu.
Benim elimden hic birsey yemiyor. Meme istiyor yine. Ama ben etrafta yoksam gayet guzel yemek yiyor. Ne yapacagimi sasirdim.
Belli ki memeden kesmeden ne yemek ne uyku duzene girmeyecek ama daha cok kucuk memeden kesmek icin. En azindan yasini beklemek istiyorum. Diger taraftan da cok yoruldum artik..
Bilmiyorum ne yapacagim..
Yok benim oglum da emzik almadi.. emzik yerine benim mememi kullaniyor :))) emmek icin bizzat kendisini tercih etti yalancisi yerineAyy meme derken emzik değil mi benm kızda emzik almıyo keşke alsa 6 ay uğraştım almadı
Al bizden de o kadar.. 8. ay kontrolümüzde 10.300gr 74cm di boyu.. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama bizde de bay bay, alkış, öpücük yok.. Ama gel gel diyerek eliyle bizi yanına çağırıyor. Ya da istediği bir oyuncağı gel gel diyerek almaya çalışıyor :) Yürüme ya da emekleme çabası yok, her yere yuvarlanarak gidiyor. Konuşma çabası gel gel den ibaret.. Öpücük sayılır mı bilmem ama ben işten gelince yüzümü yüzüne çekerek yanaklarımı ve çenemi dişliyor. Bunu öpücük olarak düşünüp kendi kendimi mutlu ediyorum :)İyi pazarlar güzel anneler. 9. ay kontrolünde doktorumuz artık tuz, şeker, bal, inek sütü, patlıcan ve bakla haricinde her şeyi yedirebilecegimizi söyledi. Domates ve yumurta beyazı dahil. Gerçi ben henüz yumurta beyazına cesaret edemedimKahvaltıda her gün ıhlamur veya rezene veriyordum bitki çayı verme dedi. E çocuk yumurtayi sade nasıl yesin, meyve suyu çok şekerli, su da gitmez, ben de her sabah sıcak suya 1 gün kurusu atıyorum 15 dk bekletip onu içiyorum. Seviyor 9700 gr ve 76.5 cm şu anda. Emekleme yok, bay bay yok, alkış yok, öpücük yok, doktorumuz erkek çocukları böyledir biraz odun olur diyor haklı
Maşallah canım. Bebeğe göre değişiyor bir bakmışsın hepsini peşpeşe yapıvermiş.İyi pazarlar güzel anneler. 9. ay kontrolünde doktorumuz artık tuz, şeker, bal, inek sütü, patlıcan ve bakla haricinde her şeyi yedirebilecegimizi söyledi. Domates ve yumurta beyazı dahil. Gerçi ben henüz yumurta beyazına cesaret edemedimKahvaltıda her gün ıhlamur veya rezene veriyordum bitki çayı verme dedi. E çocuk yumurtayi sade nasıl yesin, meyve suyu çok şekerli, su da gitmez, ben de her sabah sıcak suya 1 gün kurusu atıyorum 15 dk bekletip onu içiyorum. Seviyor 9700 gr ve 76.5 cm şu anda. Emekleme yok, bay bay yok, alkış yok, öpücük yok, doktorumuz erkek çocukları böyledir biraz odun olur diyor haklı
Canım nasıl gidiyor iki bebiş. Kontrole gittinmi ne durumdasınızHerkese iyi pazarlar
Ben artık gündüz emzirmelerini çok azalttım. Gündüz iki kere uyku uyuyor öğleden önce ve öğleden sonra. Bu uykularından önce sadece emziriyorum ya da anne sütünü biberonla veriyorum. Eğer sütüm azsa ya da sağacak zaman bulamadıysam süt yerine mama veriyorum. her öğünden sonra hatta katı beslediysem öğün sırasında mutlaka su veriyorum.Kızlar ben ogluşà yemek verirken hiç şu iceçek falan vermiyorm . Bulamac gibi yapıorum zaten . Suyla islayip. Bi de yemek ten sonra agzinj yıkamaya goturunce bi yudum içer su. . Sonrasında hemen emio o sindirim ı kolaylastirr die okumustum
O da kendi çapında öpüyor işte annesi. Biraz sert ve şiddet içeriyor ama idare et şimdilikAl bizden de o kadar.. 8. ay kontrolümüzde 10.300gr 74cm di boyu.. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama bizde de bay bay, alkış, öpücük yok.. Ama gel gel diyerek eliyle bizi yanına çağırıyor. Ya da istediği bir oyuncağı gel gel diyerek almaya çalışıyor :) Yürüme ya da emekleme çabası yok, her yere yuvarlanarak gidiyor. Konuşma çabası gel gel den ibaret.. Öpücük sayılır mı bilmem ama ben işten gelince yüzümü yüzüne çekerek yanaklarımı ve çenemi dişliyor. Bunu öpücük olarak düşünüp kendi kendimi mutlu ediyorum :)
9.ay kontrolümüz biraz geç olacak bu ay, 1 Nisanda gideceğiz. Ben de merak ediyorum ne durumda bizim bebiş..
Evet c vitamini proteinlerle birlikte alınmalı doğru şimdi hatırladım. İyi fikir. Bulamaç şeklinde yapmadığım için yumurtayi zor yiyor. Mutlaka peşine bir içecekle vermek gerekiyor. Portakal suyunu da menüye ekledim. Azıcık ılık suyla seyreltip vericem.Maşallah canım. Bebeğe göre değişiyor bir bakmışsın hepsini peşpeşe yapıvermiş.
Bizimkinde bütün şaklabanlıklar var maşallah ama aklına gelebilecek her türlü yaramazlık var. Peşinden ayrılamıyorum o yüzden. Yakında sende biri oğlumu durdursun diye gelebilirsin buraya. Ablamın kızı çok bıcır bıcır ama usluydu erkek çocuğu hakikaten ele avuca gelmiyormuş
Bizim doktorda yasaklılar hariç (tuz baharat bal süt vs) aklına gelen herşeyi yedirebilirsin dedi. tam bir Yumurtanın sarısını yemeyi başaramadık henüz o yüzden beyazı denemeye teşebbüs etmedim hiç. Az miktar portakal suyu verebilirsin canım protein c vitamini ile alınırsa daha faydalı oluyor. Ben her sabah ya portakal suyu yada meyve püresi mutlaka veriyorum